София ще сменя инсталациите на твърдо гориво на сгради

Столична община кандидатства по програма за смяна на отоплителните инсталации на домакинства с твърдо гориво, с цел подобряване на въздуха.

Обратно в новината

Коментари - София ще сменя инсталациите на твърдо гориво на сгради | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно така, филтрииии .... и после внасяме и продаваме филти :Д Просто нямам думи, човешкият живот няма никаква стойност в този малоумен свят :

в Средновековието с тези цени и "услуги", така ще е, пък и "мекото" гориво нещо си държи цените само у нас, та трябва да се оцелява. Разходете се из витошките гори да видите как местни хорица мъкнат клечки, клони и цели стволове за огрев и така е на шир и длъж, ехо-о, ехо-о, безкрайна шир и длъ-ъж.

Все пак трябва внимателно да се посяга към дървото с което се топли Българина.Същото може да се окаже много опасно и болезнено при нанасяне на удари.А тези които са се съюзили с така наречените научни среди в Европа струва ми се добре знаят какво вършат ..аз на на тяхно място ще чувствувам силен страх.И накрая ..КОЙ ще извърши така наречените енергоефективни мерки?: КОЙ ще усвои тези "средства"..и как ще ги разпредели?;КОЙ научи тези женици ..Кмет , Министър и др. на инженерно мислене за което те съвсем не са подготвени..?;..КОЙ си мисли , че може да натяга болта безкрайно ..къса се и гаечния ключ удря Натегача по главата..колкото е по голям толкова по боли..

Тук не са ни виновни еврокомисарите, а нашите власти, които по комунистически почин продължават да лъжат, че печките замърсявали въздуха, а не колите.

просто и от тук трябва да бъдат откраднати едни пари , а от колите не става .

Филтрите поставени в клетките на щастливите кокошки ще допринесът за правилния разтеж на кривите краставици. Необходимо условие за пълноценната работа е монтиране и ежегодна смяна на регистрационни табели на отчет в КАТ. Биометричните данни на щастливите кокошки са основен фактор за пълноценният им начин на живот, наред с филтрирането на твърдото гориво и инфилтрирането на мюсли.

леле!!!... ти или ходиш на уроци при винету или си самото винету ;)))

Бай къре, не ме схващаш защото и аз съм прост и ти си прост.

Драги сънародници, вижте как еврокомисарите отново ще ни клатят. Домакинствата на твърдо гориво в София замърсявали най-много въздуха! По-дебилно нещо не може да се измисли. Едни милиони ще се "усвояват" от общинарската клика, ще проучват, ще измерват, ще докладват, ще пускат обществени поръчки, НЕГОВИ фирми ще "сменят" или "поставят филтри" на комините, дори и това не са уточнили. А да се чува нещо за АМЕРИКАНСКИТЕ Марици? За добива на въглища, който направи лунен пейзаж около тях? Не, ние ще плащаме солидарно "задължение на обществото", само как са го засукали. Хайде сега, тичкайте да гласувате под строй, иначе ще ви пишат неизвинени.

Монопол на тока, монопол на топлото, монопол на газа... мафия придървата. Г.Ъ.З - ОВЕР - искат безумни цени и изисквания за присъединяване, изграждане на вътрешни инсталаций с "кожа на клиента" и с качество на аборигени, а пък после какво идва по тая тръба - ама никой не може да ти каже... и свеж въздух да ти пуснат г.ъ.зомера пак ще върти, ама не топли.

Нямат край тези безумия причинени от възможността да се усвояват и харчат лесни европейски и народни пари. Очевидно безсмислен, но доходен проект.

Пак тъпунгерите да члупо-плещят по продажните медии ,че не ни трябва АЕЦ!!!Била ни излишна!!!За малките да им се напомни ,че преди т.н. демокрация народа ползваше до насита евтин ток за отопление и бяха забравили брадвите и пъновете , а сега умниците" от 21 век ще правят министерство на коминочистачите!!!!!!!!!!!!!

Манджа с грозде или ако предпочитате - мелба с чесън ;) Евтина енергия няма, приключи соца. Сега енергията ще ви я продават за колкото могат, без значение колко им струва. Ако не ви харесва - Северна Корея, там остана евтина.

хора живели в кочини, около кочини сковани с подръчни средства, ламарина от стар автобус, дъски от палети и прочие, няма как да измислят нищо повече от кочина...

Ся, малко за отоплението. Първо: Топленето с централно топлоснабдяване не става за цяла София, а там, където става, е свързано с безброй проблеми и неясноти около фактурирането. Още повече, централно топлоснабдяване има в малко на брой населени места. Второ: Топленето с природен газ е свързано с високи цени на присъединяване и високи цени на природния газ, респективно на отоплението. Трето: Топленето с ток също стана скъпо, заради: - спрени 4 работещи и с неизчерпан ресурс блока на АЕЦ Козлодуй; - заместването на блоковете в АЕЦ-а с два въглищни ТЕЦ-а в маришкия басейн, с договорени ултрависоки цени на изкупуване на електроенергията и плащане на студен резерв; - одобрени от КЕВР/ДКЕВР и всички правителства безумни разходи за "поддръжка и рехабилитация" искани от ЕРП-тата; - безумното регулиране от страна на КЕВР и всички правителства по отношение на ВЕИ централите, повишаващо крайната цена на електроенергията. Затова топленето с твърдо гориво ще остане предпочитано. И последно - ЕК все още приема дървесината като възобновяем енергиен източник, чуето използване дори се субсидира по някои програми.

Язе си слагам филтре на куро, да не фаща булката. Ама на - пак фанала. И теа ке са състите боклуци!

има резон въпроса с кюмбетата, защото изгарянето не е правилно - температурате не е достатъчно висока, горивото клапаво и мокро, гори се какво ли не... градовете смърдят на сяра като около нефтохима в Бургас... от това се образуват мъгли и т.н. Проблемът е че няма алтернатива, всички енергийни доставчици са мошеници и крадци, дърварите също...омагьосан кръг...

Това си има и хубавата страна, приличаме на Лондон.

Дайте ми сметката - колко пич.елити от грижата за мен, и после чертайте светлото ми топло бъдеще и вашия "слугинаж" в моя полза.

Управителите на България са виновни за този случай! Ако бяха създали обстановка за премахване на вида твърдо гориво, няма да се намрят глупаци, да секат държва, да мъкнат въглища, да се цапат с кюмюр и други древни отоплителни системи. Всеки иска да си седи сома и врътбе копченцето, когато му е студено без да се интересува кой е месеца и какво е навън времето. Кокото-толкова. Плаща си и спи с усмивка. А тези кретени стимулираха простолюдието да позлва системи от преди няколко века и сече, като подивяло де що има дърво. сега видиш ли - съд! Ай сиктир и тъпаци! Ако не знаете как се прави - не се тукайте за избори. ИМА ПО-УМНИ ОТ ВАС, АМА СА ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ! ВИЕ ГИ ИЗГОНВАТЕ!

115 милиона лева струвало това. Колко от тях ще гушне ГЕРБ? 100 милиона, 105 милиона, 110 милиона, ...

Ааабе, Фандъкова, я си спомни! До 60-70-те цяла България и Европа се отопляваше с твърдо гориво или нафта. Но тогава у нас не умираха по 20 000 души на година. А и на нашата промишленост отдавна й видяхте сметката. Ама слагайте филтри, няма лошо! Но, заболеваемостта се дължи на друго.

Недейте, това е някакъв номер да ви откраднат кюмбетата.

Що не смените на Столарски рейсчетата по най натоварената линия в София - 204 ???

В синята зона слагаш винетка и ще видим колко ще си купят винетка и колко ще ходят на работа с кола :) Това е практиката в големите градове в Европа !

За целта първо трябва да направят читав градски транспорт. А не това, на което сега му викат така.

Илиян Илиев

Ти кога си се возил в градският транспорт ?! Читав си е :)

Ей не се наядохте

тез са най-алчните и другите по-малки щерки и те не прощават...

С филтрите и изпълнението на програмата, ще плащаме най-скъпото отопление. Най-евтиното е в миналото, природен газ и атомна ел.енергия.

Като се повишат доходите на хората до нормални нива и се спре да се мрънка, че не бива да се отопляват на ток проблема ще се реши. Няма малоумник който с най- голям кеф си одимява жилището и на пролет се чуди как да боядисва, варосва и т.н. Хората са принудени да ползват твърдо гориво вместо газ, ел. енергия и топлофикация- просто нямат пари!!!

Моето пернишко кюмбе, води ли се инсталация за твърдо гориво?

Слага се дебела такса за каране на лична лека кола из столицата и проблема е решен.

Ще останем само тези със служебните, дето и ДДС не плащаме.

Престанете с разширяването на пътните платна и ограничете движението на личните автомобили, защото те са основният замърсител!

А на така наречените "роми", известни в миналото и като "цигани" катуните, които замърсяват центъра с пушек какво ще ги правите? Визирам "Баталова Воденица", Константин Величков и другите? Зимата там не се диша...

Те са нашите избиратели, тях не смеем да закачаме.

Филтри - милтри, вместо да дават пари за глупости, да дадат пари за газификация на домакинствата, аз съм на твърдо гориво, щото газта стига на 200 метра от мен и от София-газ не искат да прекарат до мен, въпреки че искам да се включа. Така че ще си горя дърва докато ми докарат газ и никви филтри няма да сложа, ей така, да ни е гадно на всички, като тези монополисти ни рекетират - искат ми 20000 лева да докарат газта до мен, ще духат супата!

До като газовата мафия стои на кранчето за газта, ползването на газ за отопление в бг не е изгодно.

Не зная как точно учените са изследвали замърсяването на София, но във всички случаи не Кремиковци е мястото за пилотен проект. Доказано е, че 95% от ветровете в София духат от запад- северозапад и столицата не се замърсява от Кремиковци. Дори, когато комбинатът работеше, София оставаше незасегната. Стига сте заблуждаващи хората. Пак милиони за някого.

По-добре да забранят всички коли с мощност над 150 конски сили.

източник е - западник

значи 80% проблема е в замърсяването от транспорта ма таа лейка ше го решава кат бори другите 20% евала ти бием гузпужа кмецице

И да забранят в топлофицираните квартали да се топлят на твърдо гориво , че било по- евтино. В Изток точно до японското посолство в една къща едни пенсионери горят каквото им падне и вечер не може да си отвориш прозореца, а имат парно...

Най-елементарното за по-чист въздух е да намалят цената на билети за електротранспорта - метро, трамваи, тролеи - ама за тъпата Фандъкова е важно да прави разни абстрактни ПР събрания за филтри.

Затова ли началника ти спря южен паток и изчезна реактора за белене .Явно това е планувано преди години крадене луди пари от наливане от пусто в празно

18 000 човека - половината ни армия - годишно умират от замърсен въздух. И единствените, на които им пука за това, са тъпите европейци, че и пари ни дават да си оправим въздуха. Някакви 112 милиона. Как да не ги нахраниш и напсуваш?!

ЕС дава 112 милиона да се усвоят от правилните партийни фирми. А всъщност хич не им пука за България и въздуха тук.

Ми да им ги върнем ;)) По-умен от Ганьо няма, няма се продаваме за някЪкви 112 милиона, я! Ще си го дишаме и толкова!

тези над 18 000 починали в България не са от въздуха, който дишаме, а са работници в тежки производства, основно миньори и други подобни производства За силикоза чула ли си, за азбестоза...Това са тежки професионални заболявания.

Ох, загрижили се те. За българите !?

Нима софия е българия. Безумници, защо не видите във видин какво е през зимата. Ние 100 % сме на дърва и въглища, защото сме бедни и наведнъж не можем да си платим тока

Без идея каква ще излезе поддръжката на тези филтри, никой няма да си сложи. И между другото, за да има ефект, трябва да започнат от западните квартали, защото преобладаващата покоса на вятъра е от запад.

пчелата не бяга от меда, ама парното скъпо, тока скъп ..кой, кой ще плаща тия филтри...

Основен източник на замърсявяне са 1,5 млн. столичани в повече, 20 годишните автомобили, тировете, автобусите на преклонна възраст/ ама рециклирани/.

В комините на комуняро-сидерастията на позитано и врабча кметицата да фърли по една ушанка и по една чалма за да стане лисичарник и да скачат рублаците през джама !

Вместо да изграждаме ядрена енергетика, за която имаме собствени енергийни източници, наблягаме на твърдо гориво. Ашкоусун и аферим!

Я да ме светнеш какви източници имаме?

Изглежда си съвсем млад, необразован и правилно промит. Урановите находища!

Ей, тия нема да мирясат!Вместо да: 1.Забранят движението на товарни автомобили над 3 тона, строителна механизация, сметосъбираши машини и автомобили в интервала 07 часа - 21 часа, те искат да запушат на баба ми готварската печка с филтри.А, филтрите , кой ще ги произвежда, а кой ще ги продава, а кой ще ги подменя, сещайте се вие!

има резон въпроса с кюмбетата, защото изгарянето не е много правилно - температурате не е достатъчно висока, горивото клапаво и мокро, гори се какво ли не... градовете смърдят на сяра като около нефтохима в Бургас... от това се образуват мъгли и т.н. Проблемът е че няма алтернатива, всички енергийни доставчици са мошеници и крадци, дърварите също...омагьосан кръг...

от алчност, лакомия и простотия върнаха хората в каменната ера, да се занимават с печки, дърва и кюмюр... Измищльотините покрай КРАДЕ-ФЕКАЛИ-ЗАЦИИТЕ нямаха край. Вместо човек да мисли какво да работи, да сътвори нещо... ние се чудим как да не замръзнем зимата... цепи, мъкни, пали, чисти...

Срещу България се води наказателна процедура от страна на ЕК. Нещо ново? Водеше се и за Белене и за Южен поток. Все неща които мжеха да намалят замърсяването на въздуха, замяняйки въглищата и старите гуми. Но разбира се, работи се само където се дава тлъста комисьонна на гробарите.

Мда, при Белене и ЮП и дума не може да става за подкупи и комисионни ;)) Ей, надушвате ги нещата ;))

Така е. Начи с ток от Белене щяха половината от печките на въглища да минат на климатици а с газ от ЮП другата половина щяха да минат на газ и готово. Решихме проблема.

ИНТЕРЕСНО ЧТО ОТ ЕДНО ВРЕМЕ С ТВЪРДО ГОРИВО СЕ ОТОПЛЯВАТ СЕЛЯНИТЕ ПО БОЯНА И СИМЕОНОВО И ОБИКНОВЕНИТЕ РОМЛЯНИ :))))

a в село Дебелт, бургаско с какво се отоплявате ? Със слънчеви колектори или с кюмюр ?

Някой от коментиращите дали е чел статията.Става дума за смяна на ИНСТАЛАЦИИ НА ТВЪРДО ГОРИВО НА СГРАДИ,а не за печки на твърдо гориво.Това е съществена разлика.Ще се подменят котли на твърдо гориво с такива с екологично гориво.

Защо да си губя времето с четене, като само заглавието ти дава достатъчно информация коя от папките с Опорни точки да отвориш и готово: 1. Печките не се ядат! 2. Ще откраднат парите! 3. Как така безплатно за едни - кои са тези? Готов набор!

Аха, ще се греем не с печки а спички.

Ша сЪ грейш, ама ако ти пусне фъндък...

Ми Фъндък ова, казала ча ши пусни.

А мен най ме е яд, че на едни ще дадат, а на мен не! Сън не ми дава! Иде ми да си махна климатика, че и мен да ме огрее!

КАК ОРОСОКРАТИ КРАДАТ ДЕНЬНГИ ЕС ? В първата си част проектът предвижда проучване на източниците на замърсяване със средства от програма LIFE на Европейската комисия. Съфинансирането на общината ще бъде 40 на сто. ПЪРВА КРАЖБА ОТ ЕС + ВТОРА КРАЖБА ОТ ОБЩИНСКИ ПАРИ ..... Вторият етап от проекта ще се финансира със средства от Оперативната програма Околна среда. По линия на програмата са предвидени 115 млн. лева за проекти за подобряване качеството на въздуха и един от тях е в София. + 3-ТА КРАЖБА ОТ ЕС + 4-ТА КРАЖБА ОТ "НАШАТА" ФИРМА КОЯТО ИНСТАЛИРА :)))

дали това е основният източник на замъсрняването? няколкото тъпи печки? а това че се горят отпадъци срещу пари в ТЕЦА? това не замърсява ли въздуха, продажни помяри. после защо имало рак и тумори. заради ВАС и кирливите ви 20 годишни коли с махнат катализатор и заради хитрия бай ганьо който кара на промишщлен дизел, който бълва съпер дредни частици. И ако не вярвате проверете сензорите на БАН по празниците, когато селяците ги няма. Нивата са в ПЪТИ по ниски. Помяри продажни са всички политици.