Депутати искат отмяна на забраната за пушене

Депутатите Кирил Гумнеров и Стоян Иванов са внесли промени в Закона за здравето с искане за отпадане на тоталната забрана за тютюнопушене в заведенията.

Обратно в новината

Коментари - Депутати искат отмяна на забраната за пушене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вече така и ще бъде.щом като сме нежелани в българските заведения ето решението.такива дестинации има и в Гърция и Македония ще ходим там.правим си екскурзията разглеждаме нови места и си прекарваме хубави вечери в техните заведения.а по богатите могат да ходят в Германия,Австрия,Швейцария и други европейски държави там забраната вече падна.щом като Бойко Борисов не иска да храним своята икономика ще храним чужда.

трябваше да празнуваме рожден и имен ден на наши приятели.естествено отпадна идеята ходене в заведение заради забраната за пушене.запалихме колите и до сръбския Димитровград:)))) Отпразнувахме си екстра, по-евтино, с по-хубава скара, с музика наживо, без всякакви забрани. Лошото е, че всички кръчми там бяха окупирани от нашенци, по улиците на града имаше паркирани 99% само български автомобили, та места си намерихме едва в третата кръчма...

На непушачите май взе да им харесва вече да се чувстват част от някаква си група и това да ги обединява. Не мога да си обясня иначе злобата която изливат към пушачите тук. Преди да ни разделят изкуствено на две групи - си имаше мир по въпроса с цигарите. Още един въпрос: предлага се да има заведения за непушачи с данъчни облекчения Но май това не блазни много собствениците на заведения. Питам непушачите: защо? Нима няма да са пълни с непушачи тези места и бизнеса да просперира? Кой ще ми отговори?

Никога не е имало мир !!! Просто ви търпяхме да ни тровите въпреки нашето желание !!!

LeGrandTulup

Твоето изказване потвърждава великото правило: най нетолерантни към пушачи са именно бивши пушачи. Никога не запалвалите почти не обръщат внимание на това че някой до тях дими, явно го приемат за част от нещата в живота. Но бившият си казва - аз ги отказах, това ми струваше такива и такива нерви и страдания, както и 20-те кг отгоре за 2 месеца. Откъде накъде тоя тук ще ми дими? Долу в кереча!

до!-БАГОДАРЯ ТИ ЗА АНАЛИЗА. ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ ЗА ДА ГО ВИЖДАТ другарите КОМУНЕТА КАТО ТЕБ.А ЧЕ ТИ СИ МНОГО " УМЕН" РАЗБРАХ ОТ ТОВА ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПОГАСЯВАШ ЗАЕМИТЕ.А ТУК ПО ФОРУМА НЕ Е ЗА ПРАВОПИС ЗАЩОТО ИМАШЕ ЕДИН МИНИСТЪР ОТ БСП КОЙТО НАПИСА -СБОГОМ- СЪС "З".ТАКА ЧЕ НЕ СИ ИНТЕРЕСЕН.

MIRAGE

Компромиса е не пълна забрана,зали за пушачи и не пушачи. През лятото се търпеше но зимата???

Защо пък трябва да знаем, че заведенията не са място за пушене?! А за оборотите съм сигурна, че е така. Аз и мои приятели пушачи не ходят по заведения откакто не се пуши. На мен като не ми изнася - не ходя там където е задимено.

Ние пък не ходим там където е задимено !!!

Не става така, 99% от пушачите са свестни и се съобразяват, достатъчно е един да дойде и да запали цигара в залата за непушачи и става мазало: 1. Охраната го помоли да загаси цигарата - той не иска, охраната го изведе навън, сега той ме съди и вече 3 години плащам на адвокати 4000 лева съм в разход до тук. знам ли аз още колко ще дам и кой ли ще спечели- все тая ама парите ми ги няма! 2. Викам полиция вече щото имам опит и неща да ме съдят , но но но полицайте му проверят документите , и го помолят да не пуши в залата за непушачи , но само толкова щото нямали законово основание да го санкционират или накажат, това били мои вътрешни работи - е пак съм прецакан; 3. Залата ми за непушачи постепенно остана празна щото и на непушачите им писна от циркове и все да се намери някой да им пуши. ---- Хубав е сегашният закон аз не харча вече пари щото охраната като изведе някой наглец дето си позволява и сега да запали цигара, същият не тръгва да ме съди, щото знае каква е глобата за пушене и си трае! Е харесвам сегашният закон щото и двете ми зали са за непушачи и са си пълни - щото пак казвам 99% от пушачите са свестни и си пушат по правилата!

kgb777kgb

Разбирам те пич , ама не си прав ! Не говорим за зали - няма зали ! Говорим за много прости неща заведение за пушачи и заведение за непушачи ! Няма конфликти , няма не разбрали ! Тука се пуши , там не се пуши и всеки влиза където си иска ! Като има толкова много непушачи , значи заведенията за пушачи ще са полупразни нали ???

Уважаеми пушачи, погрешно сте разбрали, че заведенията - барове, ресторанти и др. са за пушене. Както и че работното място също е за пушене! Осъзнаването на това може да се окаже шокиращо за вас, тъй като много години никой не се погрижи да ви извади от заблудата ви! Заведенията, където може да ходите да пушите на воля се наричат пушални - борете се да ви отворят такива специално за вас! А ако се държите коректно и ние непушачите може да ви подкрепим! Казано си е "Блага дума, железни врати отваря"!

една добра идея за частните клубове.даже предлагам ние пушачите да създадем едно затворено общество като във Великобритания от такива като нас със съответните правила,членски карти за достъп до клубовете със съответния устав и условия за приемане в обществото.така ще можем да си общуваме свободно и непринудено да си прекарваме свободното време.условията могат да се направят и да се учреди едно такова общество с единствено условие непушачи да не се допускат под никакъв предлог в нашите бъдещи клубове.веднъж пуснат ли ги пак ще ревнат че им нарушаваме правата.на тях закона достатъчно права им даде така че да нямат повече претенции.в крайна сметка и ние сме хора а не улични кучета имаме право на свобода да избираме с кого да общуваме.ако можем това да го осъществим си решаваме проблемите завинаги и поставяме една твърда граница между нас и тези които не пушат.няма повече да имаме пресечни точки с тях и да им слушаме упреците.ще бъде необходима и помощ от цигареното лоби в парламента вярвам че ще получим подръжка от тях за да се узакони едно такова общество на пушачите.надявам се депутатите Стоян Иванов и Кирил Гумнеров да подкрепят тази наша идея.така ще имаме възможност свободно да общуваме далече от тези които не пушат.

Съгласен съм да има зони за пушачи в заведенията, но да са не повече от 10% от площта!

И как ги изчисли, че трябва да са точно 10% от площта- а не 50%. Нали говорим за равни права и толерантност... Това твоето е- Я не сакам на мене да ми е добре. Я сакам и ми е добре, кога на Вуте му е МНОГО зле. Е затова заведенията са празни и се продават на безценица, но няма кой да ги купи.

Депутатите Кирил Гумнеров и Стоян Иванов - тези двамата! Да им се поиска снемане на имунитета и след това самосезиралата се прокуратура да им повдигне обвинение за геноцид над БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!

Пушач съм и то заклет, но вече свикнах излизам извън заведението и паля цигара. Пък и не скучая , навън винаги има трима , четирима като мен, и си разменяме по някой лаф. --А ДЕПУТАТИТЕ АТИТЕ АТИТЕ, ТЕ СА БЕЗМОЗЪЧНИ ИЗРОДИ, НЕ ИМ ДРЕМЕ ЗА НАС ДАЛИ ЗДРАВЕТО НИ Е ПО ВАЖНО ОТ ЦИГАРИТЕ, АМИ ПО ВАЖНО Е И ДЕПУТАТИТЕ АКО СА ВЗЕЛИ ПАРИ ОТ ТОЗИ ОНЗИ , ЧЕ ДА ВЪНАТ ПУШЕНЕТО ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС - НО ДЕПУТАТИТЕ СА ИДИОТИ , КРЕТЕНИ И БЪЛГАРОУБИЙЦИ! -В заведението пак сме си същите хора, ни повече ни по малко, само дето пушим навън и това е, а това че в дискотеката не мога да пуша е по добре щото сега излизам малко на въздух , както и преди го правех но сега си запалвам и цигара! - Кретенска работа ще връщат пушенето - кретенска е работата, работата е кретенска - депутатите -кретенска !

От къде накъде пушачите ще са привилегировани.Проблема си е техен къде ще пушат.Аз не съм съгласен да ме обгазяват под път и над път и да им вдишвам издишаното.Дори и на улицата на открито ,ако някой върви и пуши пред мен аз съм принуден да му понасям вонята.НЕ и НЕ.Защо като отидете в чужбина спазвате общоприетите норми ,а тук не.Трябва възпитание и дисциплина.

Това, че са се увеличили пушачите с 8% е тревожно, но е проблем на самите пушачи, за мен е по важно те да не тровят непушачите. Нещо повече, трябва да плащат по високи здравни осигуровки, както и алкохолиците и наркоманите, защото съзнателно увреждат организмите си , а обществото плаща лечението им.

ДО (!)-ПРОСТАКА СИ ТИ.ПЪРВО- СТОЙ СИ НА СЕЛО И НЯМА ДА ПЛАЩАШ НАЕМ.ВТОРО-ГЛЕДАЙ СИ ЗЕМЯТА КАТО МЕН И ЩЕ СИ ДОБРЕ. ТРЕТО-НЯКОЙ ДА ТЕ Е КАРАЛ ДА ТЕГЛИШ ЗАЕМ?НО И ТИ НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ.

Имам си от пишещите много плюсчета. Те не се поставят за простащина! А какво му е на селото? Ти да не би да си роден на върха на Айфеловата кула или пред входа на Роял Албърт Хол? Ъ? Ша та замоля да не настъпваш мотиката:)

Предупредих те да не настъпваш мотиката! Първо- ти си полуграмотен. За пълен член да си чувал нещо или за подлог,сказуемо, определение, препинателни знаци, малки и главни букви? Ако използуваш без уважителна причина главните букви- това е неуважение към останалите и има правила за писане на коментари за всички. Второ нарушение на правилата- коментарът ти няма нищо общо с темата. Ти просто искаш да изпъкнеш колко голяма работа си и колко си добре пък другите са простаци/ в случая визираш мен, но досаждаш и на другите/. Трето- нискоинтелигентен човек с голяма уста е много лоша комбинация. Четвърто- личният живот е наречен така , защото е личен- т. е. всеки има право да разполага с него както иска без обаче да пречи на друг човек. Когато ти се ровиш в чужд личен живот- означава, че не си добър човек... Оффф!!! Айде ...

ДО !-АМИ СМЕНИ СИ РАБОТАТА. ИЛИ СИ СВИКНАЛ ДА КРАДЕШ ОТ КЛИЕНТИТЕ?РАБОТА ВБГ КОЛКОТО ИСКАШ.СТИГА ДА ТИ СЕ Б А Ч К А.

Ти видя ли лично и имаш ли доказателства че краде? Е това твоето е простащина , злоба и завист. По- точно липса на интелект.

Тези депутати ще сключат сделка и с дявола за да им се чуе думата!

Голяма смешка и много жалки са тези депутати. Не знам защо човек като заеме някаква обществена длъжност и почувства в ръцете си малко власт се самозабравя. Ами тези депутати да попитат децата си дали желаят някой да им дими. Голяма работа, ако малко трябва да се съобразят и с останалите хора и бъдат попретеснени в "пълното им удоволствие". Много си е хубаво без цигари в затворени помещения , детски площадки, училища и работни места. И стига с тези изтъркани заплахи за фалити, малко смешно звучи. Те явно тези хора не ходят по земята, а си живеят в своята ограниченост.

какво ти търсят децата там? да вървят на сладкарница. ела ти да ми платиш заплати и наеми

Виждаш, че вече е писано с този ник... Така твоите коментари се приписват на мен. Стилът ни е различен. Радвам се, че имаме еднакво мнение по темата.

Като плащаш наем и заплати, ти се радвам щото уважавам такива хора, без вас няма икономика няма развитие няма прогрес , Вие сте основите върху които се гради бъдещето. - Но , хайде измисли начин след като, си кадърен, да се справиш а не да ревеш някой да ти плаща наема и заплатите, щото пък при мен оборота е двоен откакто хората започнаха да идват семейно с децата си и си пушат навън и не протестират , даже са доволни, само се притесняват докога ще е и дали няма да свърши бързо ерата на непушачите. Пък и аз съм доволен, преди плащах заплати на сервитьорите за смяна на пепелници - бяха класифицирани към чистачките, а сега сервират и отсервират - вече не са чистачки на пепелници !

За пореден път оставам без думи!!! До кога ще приемаме и отменяме закони пред два дни или два месеца? В цял свят безпроблемно живеят с тази забрана, защо само тук "Заведенията ще фалират" Пълни глупости! Не мислете как отново да се пуши в заведенията , а върху някой друг закон, който наистина да помогне на хората за повече сигурност и по - добър живот!!!

Подкряпям пълната забрана....отиваш на заведение, дишаш спокойно и си тръгваш без да си се вмирисал на ....

Позволи ми да знам в какви заведения ходиш- в евтини кръчми. Хубавите заведения дори и да се пуши не се вмирисваш. Накараха собствениците на такива да сложат скъпи вентилационни системи- а после забраниха пушенето. Т. е.- собствениците са излъгани. С тази забрана инвестициите в тези системи не могат да се изплатят и на практика не виждам какво ще аспирират след като пушачите излизат извън заведенията да пушат.

Доводите на този депутат не са състоятелни. В техния дух защо да не се разреши и марихуаната в заведенията? Така ще си увеличат оборота тройно. Лобистките интереси са силни, това го разбирам. Не разбирам обаче защо от това трябва да страдаме ние, непушачите. Достатъчно ми е, че моята изпълнителна директорка си пуши в заседателната зала, въпреки законовата забрана. Там аз като нейн подчинен съм длъжен да дискутирам бизнес теми. След това дълго време ми е паднал гласа и кашлям, гадно ми е на гърлото, а и дрехите ми се овоняват по-лошо от на "ла.на". Така беше и в заведенията, преди да се забрни тотално да се пуши там. Моля този депутат да не добавя пушенето към нормалните и естествено необходими за човека дейности и да не се опитва да го узаконява на публични закрити места. Особено след като то вече е уредено от закона по един цивилизован и съвременен начин. А заведенията да си помислят как да станат по-атрактивни с разнообразие, качество на храната и цени, а не само как да събират парите на зависими от цигарите, обикновено млади хора.

ТОВА ЩЕ Е ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ НА ГЕРБ.ЩОМ ИСКАМЕ ДА СМЕ В ЕВРОПА ЩЕ СПАЗВАМЕ ЗАКОНИТЕ НА ЕС.ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА МИ ДОЙДЕШ НА ГОСТИ И ДА ПРАВИШ КАКВОТО НА ТЕБЕ ТИ СЕ ИСКА.ЩЕ СПАЗВАШ ПРАВИЛАТА.КАТО НЕЩЕМ ИЗЛИЗАМЕ ОТ ЕВРОПА И СИ ОСТАВАМЕ....ДА НЕ СЕ ОБИЖДАМЕ.

Не е редно, когато някой ти отиде на гости да спазва твоите правила, а когато ТИ отидеш на гости да спазваш не правилата на домакините , а своите правила. А в заведенията хората си плащат за удоволствието, но се чувстват като на гости. Ето защо трябва да има места и за пушачи , и за непушачи.

На спирката имаше една "барака". През лятото влизах да пия студена кола с цигара, през зимата - кафе или чай с цигара. Понякога исках да ми завият за вкъщи от скарата с картофки. По обяд не влизах, защото беше тъпкано с обядващ народ и миришеше на манджа. Напоследък все изглеждаше празно, като че ли е затворено. А жените от кухнята висят пред входа и пушат. Днес, гледам - вдигнали "бараката"...

Представям си какво е било през зимата в тая кочина - 20-30 пушачи, от дим не можеш да видиш дори вратата и след като се насладиш на престоя си там миришеш на ..... Такива места нека фалират и да изчезват в небитието.

Теб лично, с какво ти пречат такива места, че искаш да изчезнат? Нали, ти ходиш в други?! Мислех, че аз имам правото да посещавам заведения по мой избор - според времето, настроението и парите си. Но явно, ти решаваш, какво да правя аз.

Не ги подкрепям тези депутати. Въпреки, че пуша, смятам,че в ресторантите сега е много по-приятно, а и децата спокойно можеш да ги заведеш, за да ги нахраниш. Пушенето е ПОРОК.

какво е това изследване, където показвало, че 8% повече се пуши, всичките ми познати, върли пушачи спряха да пушат и си взеха ел цигари, значи забраната действа!!!

дорбе гледани деца не се хранят в ресторанти

Така е не само заради тази забрана. Никой не иска да бъде лъган и дирижиран. Лъган, защото забраната няма нищо общо с грижата за здравето на хората. Дирижиран, защото има забрана за пушене, но е е посочено място където може да се пуши , а това нарушава правото на избор на всеки човек. Пушачите преминаха на ,, алтернативно,, пушене поради високите цени на цигарите. Някой умник е решил да печели от висока цена вместо от оборот, но сметките не излязоха верни поради появата на контрабандните цигари. След три години те започнаха да бъдат,,залавяни,,;) и поради тази причина цената им почти се изравни с тази на,, легалните,,. И тъй като този продукт има трайност ще настъпи едно мухлясване или преработка и смесване на мухлясали с по- пресен тютюнец... Не че не се слага 20-30 процента филтър а в останалите70-80 има всичко друго , но не и това , което би трябвало. Поздрав с песента,, Too Late For Love,,- в превод,, Късно е либе, за китка- резето щракна,, или,, No More Lies,,.

Аз празно заведение не съм видял. Явно местата, по които ходя са добри и не са ощетени от въпросния режим. Имам и наблюдения от преди това - с двете зали. Местата за непушачи се налагаше да се чака, а залата за пушачи бе наполовина празна. Не виждам някаква драма в това, че заведанията ще бъдат за хранене, а не за пушене. Освен това никой не е забранил на пушачите да пушат. Просто няма да го правят докато се хранят. Това освен, че е вредно, е и твърде грозен навик.

Темата е дискутирана много! И тези доводи, че заведенията фалирали заради забраната за пушене вече звучат тъпо! Заведенията не са за пушене, а за компании, които ще пийнат, ще хапнат! Следователно заведенията ще затворят само, ако се забрани яденето и пиенето в тях! И ако толкова им пречи забраната за пушене защо не изпълниха заканите си и не ги направиха частни клубове, както правят в някои други страни! "На калпава ракета, космосът и крив"!

Е пуши си кой те спира, само се съобразявай със законите.

Кирил Гумнеров ? дали няма правописна грешка. Аланкоолу, във Франция забраниха пушенето на плажа. Да не би Ревиерата да е останала без туристи?

Е как ще се независими депутати, като силно зависят от пари?

ооо ами то сигурно не са открили още складове с цигари без бандерол!!! имаме нужда от здраве!!!! а не от депутати със складове!!!!!

никакви цигари! дупедатите да си гледат работата, а не да вредят на обстеството! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

НЕ , НЕ . НЕ .Нека завинаги да бъде забранено пушенето на публични места.

Нищо ново под небето старо, е нема друга такава измишльотина по света. Сега има, после няма. Нещо подобно на играта "тука има тука няма". Щом е прието вече да не се пуши значи край-няма да се пуши и точка. Но пак недообмислени действия, както винаги просто по български-сега така, пък като премисля искам да е иначе.

Че как така разбраха , че оборотите им падат ,та нали до вчера времето беше хубаво.А и забраната е действала само през лятото. Май някой драматизира .

Никакви промени не са нужни, нека си остане забраната за тютюнопушене. Здравето на хората е много по-важни от инетересите на псевдо бизнесмените. Явно тези ,,народни представители'' не ги инересуват интересите на мнозинството от избиратели , а само гледат да се нагушат с парички, които някой ,,бизнесмен'' им е дал, за да лобират в негова полза. Апелирам да не отпада настоющата тотална забрана за тютюнопушене.

явно на някой не му върви бизнеса

По всички направления на международни автобусни превози започващи от автогара Сердика шофьорите пушат без карай. ДАИ и Министерството на транспорта явно спят.

Никакво връщане назад. Много съм доволен, че мога да отида на ресторант без да се вмириша на гад. И на нощно заведение мога да отида без да ми люти на очите и да се задушавам от пушек.

В цял свят може, при нас не става.... И какви са тези глупости....всички заведение са пълни с народ!

Е тогава защо няколко хиляди собственика не си стоят при клиентите в пълните си заведения а излизат на протест.Я ми кажи логиката.Заведенията са празни,поне тези в които не разрешават пушенето.

нова година хотел вав велинград 2011 бяха ни подредили на масите дете пушач дете пушач и димна заавеса.много весело беше.

Оборотите на заведенията падат заради високите цени, а не заради забраната за пушенето. Дори и в най-долнопробните заведения цените на бирата и кафето за по-малко от година се е увеличили почти двойно. Дори при цените на горивата няма такъв ръст. Всеки истински ресторантьор знае, че непушачите са по-платежоспособни от пушачите, както и че цигарите усилват действието на алкохола и че пушачите се напиват по-бързо от непушачите.

Добре де, платежоспособни непушачи, хайде, напълнете празните заведения! За персонала, който ви обслужва е все едно дали сте пушачи, или непушачи....той просто си иска работното място и заплата, а те зависят от посещаемостта.

Така ли мислиш???? Ела в Свищов да видиш едно от хубавите заведения къде са студентите и всички клиенти дали има някои в заведението...... Всички са в зимната градина, където са сложени кварцови реотани над всяка маса

Оборотите падат заради цените, но и заради пушачите. Аз съм пушач и предпочитам да си стоя в къщи или някъде, където може да се пуши. Ха да ви видим как без нас ще оправите оборота на заведенията и ще ги напълните вие господа непушачи.

много харессвам но смокинг!

Колкото повече едно общество започва да се дели на противоположни групи, в случая на пушачи и непушачи - толкова по зле за него. Получава се антагонизъм, наш'те и ваш'те. Преди години нямаше разделение и всичко си беше наред за всички. И това разделение в момента не в резултат от вътрешна потребност на обществото ни, а е внос от ЕС.

Ами нека пушачите да не се делят от непушачите.

А защо да не е обратното? Кому пречи да има заведения за пушачи и други за непушачи? Май се оказват много комплексарите, които искат да наложат своята воля, без да ги интересува различно мнение?

Къде са тези празни заведения, искам да отида на такова?

Навсякъде е празно.Ти на коя планета живееш?Закона е дискриминационен-това е факт

МИ ДА НАПРАВЯТ ЦЕНИТЕ КАТО В СТУДЕНТСКИ СТОЛ,ТОГАВА ЩЕ ИМА НОН СТОП КЛИЕНТИ

MIRAGE

Точно това чаках,да! Останалото го считам за тотална дискриминация! Аз искам да живея живота си както си искам. Защо пуша ли? Може да е самозаблуда,но като пуша аз се успокоявам от ежедневните проблеми в работата и държавата. Животът е един живейте свободни като нашите предци. А истината е че сме на дъното на ЕС и законите им са неадекватни спрямо нашият манталитет и стандарт...

Здравето над всичко.Много от приятелите ми са пушачи,но и те подкрепят приетия закон.Никаква отмяна.

Естествено е, винаги ще има някой против. Депутатите не са изключение. И какво от това. Нека си протестират.

Ако махнат забраната за тютюнопушене ще се убедя, че тази държава не става за нищо! Може ли така ту да се приемат, ту да се махат? Това какво е? И определено не съм видял празно заведение. Така че не знам с какво право собствениците се оплакват. Що не отидете в петък на заведение да видим дали ще си намерите място!

И след 1 часа дисководещия казва може да пушете няма проблем

Иначе как ще върви контрабандата от чужбина. Те затова са посочени за тия места в листите. Все нЕкой трябва да снабдява партията с мангизи.

Пушачите са най-нискоинтелектуалните и нетолерантни самоубийци на планетата! А когато се разболеят от рак ние плащаме за "мъките им". Те цял живот се самоубиват и после трябва да ги спасяваме! А за децата ни пари няма! Пълна и тотална забрана на цигарте! Съд за производителите и разпространителите на отрова! Продажбата на цигари противоречи на търговските закони! Стоки с доказано вредно действие не бива да се продават! Те се изземват и унищожават! ПУШАЧИ, вие миришещи на гадно с дъх по-отвратителен от на мечка, поумнейте малко и не ни тровете пасмина долнопробна миризлива мръсна! ОТРОВИТЕЛИ НА ДЕЦА!

Умнико,според теб половината човечество е съставено от нетолерантни дебили ли?.А тотална забрана за употреба и продажба на цигари има в мега развитата и демократична държава Бутан.!!Относно рака и другите болести-ето ти едно не много разпространявано изследване.:По данни на Австралийското статистическо бюро за 1989/1990 г показват обратен на очаквания резултат. Общото здравословно състояние на непушачите и отказалите цигарите е по -лошо от това на пушачите.Примери: Инфаркт са прекарали 11,4% от отказалите цигарите и 6,7% от непушачите ,сравнено с 6% от страстните пушачи.От повишено кръвно налягане( основен виновник -стреса ) най засегнати са бившите пушачи -16% непушачи -13,4% и едва 7% пушачи. Пушачите се оказват по склонни към бронхити ,но са значително с по-рядко страдат от високи нива на холестерол. Подобно е и положението със захарният диабет и затлъстяването .При заболявания на бъбреците не е отбелязана значима разлика между групите..От артрит по-често обаче страдат пушачите.Различията в здравословното състояние на децата на непушачи и пушачи е минимално.

Дишай! Дишай! Леко и спокойно... Успокой се, че не само пушиш ами направо си се подпалил... Е така стават инфарктите и инсултите. А и злобата също докарва болести. Да не би да си преплюскал или си употребил повече огнена вода. И спри да влачиш тия деца по заведенията и там да ги отглеждаш. И да си смениш памперса!

леко, леко, че ще се наакаш от злоба :)

какво му е лошото да има заведения за пушачи инепушачи така имаш избор и никой не е ощетен заведения за