Анкара арестува 47 бивши журналисти от в. ”Заман”

Турция издаде заповеди за арест на 47 бивши служители на вестник „Заман“ като част от действията, предприети в резултат на опита за преврат.

Обратно в новината

Коментари - Анкара арестува 47 бивши журналисти от в. ”Заман” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като чета комменти ви , виждам как много сте зле относно турция . едно , гюлен не е активен само в турция , а има над 2000 училища които се наричат турски в 159 страни в света . като вав всички тези училища учителите по англииски са цру агенти . всащност америка управлява света чрез неговите училища и учение .ползва много проста стратегя - започваики от децка градина , до университет обучава своите " хашашити" в непрекословно подчинение кам него . и това прави в цял свят . даже и в бг е така . знам , защото сам бил в сред тях до в преди 4 г .

Всеки може да бъде гюленист. Той, Шейтанът си знае работата! Жена ти може да е гюленистка, баща ти може да удря тайно метани пред портрета на Гюлен, шефът ти може да се е превърнал в гюленист. Затова при всяко подозрение - донасяй! И може да се отървеш, от жената, да седнеш на стола на шефа, да накажеш баща си, че те е съветвал с каиша като си бил малък. Лошото е, че и синът ти може да донесе в полицията, че нощем призоваваш Гюлен с променен дрезгав глас, точиш ножове и готвиш преврат с баджанака :)

Тези, които квалифицират опита за преврат срещу Ердоган като инсценировка, е добре да се върнат към атентата в църквата "Свети Крал" на 16-ти април 1925 г. Атентатори са група български комунисти, а следствие от тяхното деяние е политическия и физически разгром не само на БКП, втора по влияние в страната в навечерието на Деветоюнския преврат (1923 г.), но и на земеделската левица, както и изтреблението на неудобни поети (Гео Милев, Христо Ясенов,...), журналисти (Йосиф Хербст). Пристигналите анкетни комисии от Западна Европа установяват, че неудобните са изтребвани по списъци, направени преди атентата. Никой обаче не е твърдял и не твърди, че правителството на ДС (Демократическия сговор) е инсценирало самия атентат в църквата "Свети Крал". Та и със събитията в Турция от 15-ти срещу 16-ти юли, нещата изглеждат по подобен начин - неуспешен опит за преврат, използван от хората на Ердоган като повод за елиминиране на значителна част от опозицията срещу неговото управление.

Hикой не ти вярва на тази контра теория , трябва да го докажеш. Bече има много факти които доказват намесата на чужда държава използвала сектата на фетуллах гюлен във военният преврат . Tайните служби на Tурция (мит) имат достатъчна информация за случилото се . Tи имай търпение и чакай скоро как западните и американските медии ще започнат да подкрепят Tурското правителство , защото те винаги са зад силните в случая господин Eрдоган.

Аман - заман, т'ва е положението... Всеки, който не е с ЕрДоги Е срещу него! Ловът на вещици продължава...

Съдбата на ердоганчо няма да бъде по различна от другите ислямски диктатори, като Осамата и Кадафито.....

Абе този преврат да не се окаже инсценировка за да може Ердоган да се разправи с неудобните си. То бива, бива но превратаджии сред военните, журналистити, хората на науката, полицаи и какви ли още не. Вижда ми се много съмнителна цялата тази работа.

защо не помислиш в посока, че не е инсценировка ... че сектата на Гюлен се е окопавала 40 години във всички сфери на живота?

Възможно е, но нима чак сега Ердоган разкри всички тези врагове и защо е допуснал да се окопаят както казваш? Как е проспал всичкото това враме?

А как пък изведнъж всичките му противници, които са около половината население на Турция се оказаха до един, хора на Гюлен?... Я вземи и ти помисли малко... Този т.нар. преврат, всъщност е съвсем успешен - за Ердоган, защото му развърза ръцете за всичко, което "твори в момента"!...

Къде 40 , там и 400 !

А добро утро, коУега! Поздравления за просветлението...;-)

Tурският народ храбро застана зад демократично избраният Tурски парламент и правителство и , защото те много повече знаят от всички други, какво означава свобода и демокрация . Eрдоган е безспорна ,елитна политическа фигура в света и има много привърженици в Tурция и в чужбина , същият е гласът на повечето страни от третият свят и африка . Cветът се нуждае от нови силни политически лидери ,независими от остарялата световна евро-американска бяла буржоазна система .

Браво! А сега бързай за коматчето.

Надявам се това, което си "изходил" всъщност да е саркастичен хумор, защото в противен случай, нещо не си наред с главата... и не само!

Ердоган е не само елитна фигура , но и е много секси ! И май синее ,за разлика от евробелите !Л)

И много храбро дърпаха един танкист , за да му вземат танка за вторични суровини :)

Твърде много неудобни журналисти има в Турция, затова са неизбежни тези масови арести и свързването им с неотдавна провалилия се опит за държавен преврат. Ако неудобните бяха един-двама, властта преспокойно можеше да им направи някоя постановка, от сериала "Аз ще те унищожа!", от която да излезе обвинение я за ударен полицай, я за нарушаване на правата на някоя фото-репортерка да ги снима, я за това, че някой турист не е получил добър тен на плажа, защото са му закривали Слънцето...

турския народ са овцете а пастира им е ердоган.

олекна ли ти като го написа?

Това си е факт.

Ердоган ще си прави каквото си иска. Виждате,че Европейският съюз не реагира по никакъв начин. Снощи,съветникът на външния ни министър Асен Агов каза,че Ердоган е представител на модерния ислямизъм. Каквото и да значи това.

Шило

Няма ли кой да го спре?

и прочие ...

падна, иска ви се но не падна ... Напротив, днес е сплотена повече от всичко ... турски граждани от всички етноси, вероизповедание, партии, прослойки са на площадите в защита на държавата си.

Колко удобно... а за нас става просто страшно, а най-лошото е, че от тези, които трябва да гледат, НИКОЙ не го вижда, това...

да си спомним как след 9.09 в България след комунистически преврат без съд и беше изтребена голяма част от интелигенцията (около 35,ооо). на власт се настаниха неграмотни, нискоинтелигентни "провиницални" типове, съсипвайки култура и индустрия. Сега анадолските "провинциалисти" ще се "включат" в играта!

да си спомним как след 1789 г. във Франция след революцията беше изтребена голяма част от аристокрацията и интелигенцията, а на власт се настаниха неграмотни, нискоинтелигентни "провиницални" типове...

Не си в час, начело на Френската революция са интелектуални люде.

не е твоя работа да коментираш турски работи мисля си аз. както не бих приел и Турция да ковментира български работи.

Навярно малцина в България знаят, че точно тази революция продължава по-малко от 20 години, след което монархията се връща, барабар с всичките му там аристикрати и интелектуалци. По време на революцията, повечето интелектуалци (много от които по-един, или по друг начин са ръководили тази революция) умират от остра кръвна и нервна недостатъчност, поради отстраняване на органа им за мислене от тялото им, посредством интересна машинка. Поне смъртта им е била достойна и бърза - изчислено е, че гилотината реже една глава за 0,02 секунди, дет' се вика главата ти пада преди да мигнеш... ако това е някакво успокоение за тези, загубили главите си, разбира се, щото в крайна сметка, свършваш без глава...

В главата ти е голяма каша...не ни я сервирай тук на всички! Зомбиран си, което е резултат от необразованост и неграмотност. Гротескно е, че си избрал за име Паисий...

от форума, когато аз преди повече от 20 години съм се запознавал с нурджиите, повечето от вас не са могли и да пишат ...

и Ерддоган, и Гюлен на ислямисти. И двамата искат страната да мине към Шериата. И двамата искат да възстановят и оглавят османския Халифат! Скараха се за властта. надделя Ердоган. Сега се разправя с противника се. Останалото са подробности, които не променят основното. Идва ИСЛЯМИЗЪМ в Турция и отдалечаване от политиката на Кемал Ататюрк

голям ататюркист се извъди ... Не ми говори с клишета, признай си, че през живота си турчин не си виждал.

този мустак ще завърши историята си като един друг такъв ... взел "демократично" властта през 30'те ...

демокрацията процъфтява в Турция. Брюксел, Меркел и Оланд да приемат веднага Турция в Евр.Съюз. САЩ защо мълчи? Ако това го правеше Садам или Асад, Кадафи или Путин - нали се сещате какви щяха да са реакциите!

далече от всякаква истина. Само не се прави на всезнайко, точно от проблема в Турция нищо не разбираш ...

Паисий

я ти като разбираш, ни светни, да се посмеем!

Dimi

А ти като си толкова компетентен защо не ни просветлиш? Дай някой факт ако можеш, нещо с което да потвърдиш думите си... ако изобщо можеш... фактите до момента показват само саморазправа с опонентите по списък, явно поготвен много преди така наречения "опит за преврат". Вижда се разчистването на съда от неудобните съдии за да бъдат произнесени "правилните" присъди, вижда се отстраняването на преподавателите, които уж са намесени в преврата (много смешно твърдение) и сега за капак се арестуват инакомислещите журналисти, които биха написали нещо различно от възхваляване на вожда Ердоган... и като сложим и замразяването на хартата за правата на човека (което де юре не може да се случи, можеш да излезеш от договора, но със 6 месечно предизвестие в което той действа) Турция се превръща в 100% тоталитарна държава с контрол над медиите и съда от страна на управляващите...

За пръв път САЩ и васалите им от ЕС подкрепиха т.н. законно правителство на Турция. Мишлошевич, Янукович,Садам,Асад, Кадафи бяха обявени за незаконни??? Оттук нататък членът на НАТО-Турция ще се превърне в Ислямска държава законно и демократично, чрез чистка, смъртно наказание и ликвидиране на противниците на Ердоган. Браво на великите демократи...ХА ХА

Бързо да се въведе и смъртно наказание и да се изпълняват поне по 10 присъди на ден ! Повече интелигентни и образовани хора да биват наказани , няма само България да преживява "преход" !

не говорете за неща за които хал, хабер си нямате. Не познавате сектата на нурджиите, не знаете нищо за техния гуру ... Не знаете какво щеше да се получи ако тези болни мозъци бяха успели с преврата ... говорите наизуст, само с някакви предубеждения и предразсъдъци. повечето от вас турчин не е виждал през живота си, камо ли да е пребивавал в Турция.

виж кво сеа брато ердоган да подава оставка и нови избори без него тогава ще видиш ще е това народно веселие до тогава я карате по мексикански сценарии със саудитски мотиви

президентът на Турция да подава оставка не ми е ясно? Искаш на границата ни да има гражданска война ли?

Dimi

До сега няма нито едно доказателство, че опита за преврат е извършен от Гюлен или неговите хора... ако имаше реално доказателство Гюлен отдавна щеше да е в зандана в Анкара... До момента има просто твърдения на Ердоган и разчистване на сметки... а предвид нескопосания опит за преврат, ако беше истински военните нямаше да допуснат толкова грешки... от друга страна как на другия ден се появи списък с над 50 000 души участвали в преврата, в това число съдии и УЧИТЕЛИ???... тези разследващи много бързи... всичко сочи, че има нещо много гнило в изминалите събития и Турция е тръгнала по един път дето никак не е добър...

Тия 47 мислещи журналисти ще бъдат заменени с 47 брадати, които знаят Корана наизуст. Има ли учудени?

тези са сектантите имами ... Не говори за нещо, за които нямаш и капка познание.

Шахин Алпай е отличен журналист, владеещ английския свободно. Журналистът е с прозападен мироглед на самосъзнание и култура. За какви имами ми говориш?

Има ли такова животно "мислещи журналисти"?

Лошо......Много лошо....Със светска турция иди дойди може да се разбере човек..Но с създавания от Султан Пердоган,Ислямски Халифат Туркестан..НИКОГА!!!!

Представям си какъв соросоиден вой щеше да има, ако това се бе случило в Русия.

Анкара арестува 47 бивши журналисти от в. Заман В Турция нещата вече излизат извън контрол. Ердоган ще трябва да воюва с кюрдите, от друга страна негов противник е вторият по влияние човек в Турция Гюлен Фетхуллах, и от трета страна привържениците на светската власт.

Напротив! Точно под контрол влизат.

Не съм чул за контролирана гражданска война в следващите години.

абе друснете им по няколко доживотни бе смешници все едно няма да изкарате много

В Турция наистина се случи преврат. Само дето го извърши Ердоган, а не митичната "паралелна държава". Интересно ми е как ще докажат в Съда обвиненията, но като гледам няма да са нужни доказателства, защото Ердоган превзе и Съда.

Аз пък си мисля че Ердоган просто знаеше достатъчно много за готевщият се преврат и умишлено позволи на организаторите да го започнат... и да се провалят. За да може да го използва като основание за извършваната в момента чистка, граничеща с терор и нямаща нищо общо с реалната демокрация.

В някои небългарски медии излезе информацията, че Ердоган е готвел ареста на всички тези хора. Те са разбрали за предстоящите събития и този преврат е резултат от опита им да предотвратят собствения си арест. Теориите нямат значение - аз поне гледам само крайния резултат.

позволявам си един въпрос, познаваш ли сектата на Гюлен?

..а ще ме арестуват ли за този отговор? ;))))))))))

Толкова некадърен и същевременно удобен за правителството преврат, че да се чудиш дали не е ударил едно рамо самият Ердоган. Сега вече е Путин-2..

Да дойдат да арестуват и Дира! :D

тоя арестува половин Турция. Нали ако тези дето ги е арестувал са наистина виновни - то пуча щеше да успее бе резак. Ба си чистката на неудобни хора.