Анкара пак заплаши да анулира сделката с ЕС за миграцията

Турция може да анулира споразумението с ЕС за реадмисия на митранти, предадоха Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Анкара пак заплаши да анулира сделката с ЕС за миграцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Куче, което лае, не хапе! И кьопека Ерсдухан е такъв - от година все плаше, че ще пусне 2-3 милиона "бежанци"! Да, ама не! Не му стиска! Щото после е веднага пътник. Цяла Европа ще бъде срещу него в реален конфликт,а не само в дипломатически такъв. И Европа ще съумее да се справи. Ние сме първите на фронтовата линия и целият народ ще скочи срещу този опит за завладяване. Сигурен съм, то и сега всеки българин е настръхнал срещу всеки мангал влизащ в страната ни! Просто тогава веднага ще ометем всяко правителство не взело мерки и тъжна им майка на всички министри! Не мислете, че Румъния, Унгария и Австрия няма да направят същото! И тогава Турция ще бъде навряна в кучи гъз с цялата си огромна армия, самите турци в Европа ще скочат срещу туй бясно куче Ердоган. Просто това днес е психологическа война, в която губещата страна е точно Мисирландия. те тогава ще се и разпадне на Кюрдистан и още няколко държави. Лудият Ердоган ще погребе съвременна Турция,а и самата Турция в днешния й вид. Той работи за нас! И както вече съм казвал, остатъчна Турция трябва да е един неголям резерватв Анадола само около Анкара. Тъпият Ердоган се скара с цяла Европа, с Щатите, които са най-силните и влиятелни икономически сили в света днес. Кьопекът се хвана на страната на икономически слабата Русия и това ще е фатално за него. Лично аз нямам такива дълбоки страхове от мигрантска инвазия в такива размери, защото хиляди българи оставяме веднага работа и организираме за дни опълчение срещу нашествениците! Та не му се връзвайте на грузинския помак, той е бита карта!

са българи еничари, време е за връщане в християнството

Цяла Европа трябва да се включи в опазването на границата ни с пари и жива сила Защото ще стане по зле от 14 век и 20 век при Нашествието на Хитлер Но за тези опасности Атака говори от 10 години!

Турция трябва да се разцепи най- малко на 2 държави. Евопейска и Анадолска, евентуално кюрдска. Между светската- европейска и останалите, трябва да има твърда граница и постоянно, засилено военно присъствие. Друг вариант е Турция да бъде подчинена насилствено от EС, САЩ и Русия. Проблемите с тази дивашка даржава никога няма да престанат, ако продължава да се толерира.

Грешката беше направена още в самото начало с обещанията за отстъпки. Какъв безвизов режим за хора, които се връщат към Средновековието? Не стига, че са съсипали безвъзвратно Балканите, посягат и към Европа. Защо нищо не чуваме за връщане на милиардите евро, които турците взеха от ЕС? Ако ще се разваля споразумението, трябва да е по всичките му точки!

ЕЕЕ аман стига толкова. Ми анулирайте и да се фащаме за калашниците. Стига толкова изнудване. Че да видим тогава навлеците, които няма да пуснем къде ще отидат. Ще правят престъпления в собствената ви страна.

Всичко, което са ни учили в училище за кръстоносните походи, е лъжа. Кръстоносните походи са били ДЕФАНЗИВА - късен и не особено ефикасен отговор на ИСЛЯМСКОТО нашествие в християнския свят. За четири века до първия кръстоносен поход (1095 г), орките са завладели около 70% от християнските земи. Между 1ви и 7ми век Близкият Изток, Египет и Северна Африка са били населени основно с християни, евреи и политеисти. Само напомням, че Близкият Изток е люлка на юдеохристиянската цивилизация. Иран е бил населен със зороастрийци, християни, политеисти и евреи. В Сирия е имало основно християни. В Афганистан е имало основно будисти и малко христяни. Ислямът започва джихад срещу неверниците през 622 г в Медина (Арабския полуостров) и от там с кланета превземат Йерусалим, цяла Сирия, Ирак, Иран, Египет плюс цяла Северна Африка сегашните Тунис, Алжир, Мароко и Либия. През 711 вече са натрупали актив в Испания и Португалия и са завладели почти целия Иберийски полуостров и част от Афганистан. Само за около 90 години орките вече са изклали, поробили и подпалили територии от Испания до Китай. Образно казано, папа Урбан се е събудил една сутрин през 1095 г. и е видял две трети от християнския свят поробен от меча на мирната религия. До преди него папите са дремали и са събирали оплаквания на поклонниците в Йерусалим, които са били редовно клани и обирани от кротките камилари. Няколко години преди 1095 г. поклонници от сегашна Германия 7000 души пристигат с кораби на брега на сегашната държава Израел на път за Йерусалим. Козо.бците избиват, поробват и обират около 5000 души. Та така с кръстоносните походи.

Само на мен ли ми се струва, че ерДуду се е запътил със страшна сила да опере пешкира на Западна Европа през "суперизборната" 2017г?

Обикновенните хора почти навсякъде в Западна Европа са настроени срещу политическите си елитите. Това се видя с широката подкрепа на алтернативните идеи и движения, заклеймявани от елитите като "популистки" или "патрЕотични" и т.н. Тези движения печелеха подкрепа, защото представяха твърди позиции на претрупания от "политическа коректност" и "толерантност" обикновен човек. След победата на Тръмп, елитите разбраха, че ако не да се лишат от властта си, то е напълно възможно да се наложи да търпят нови играчи на масата. А това те не обичат да правят. Not one bit. Евро-либералите трябваше да променят облика си като покажат, че и те могат да удрят твърдо по масата, да притиснат "лошия" и да бъдат силни, вместо да изглеждат като колебливи колежанчета, на които разни тарикати им прибират парите на карти. И така се заформи едно трио - Ердоган, Рюте и Меркел. И тримата им предстоят важни избори ако искат да останат на власт. За мюсулманите Европа е негостоприемния враг, а за Холандия и Германия мюсулманите са настъпващия враг. И се започна един танц на остри реплики и декларации и всеки един от тримата изглеждаше все по-силен в очите на избирателите мечтаещи за мъжественост в един "либерастки" свят. Планът сработи за Рюте. Остава да видим как ще сработи и за другите двама. А народа се вълнува и ръкопляска, че политиците му "са възмъжали". Но това е само до обявяването на изборните резултати. След това остава разочарованието, и данъците, и "новите съседи".

...няма да променят плана си!!!,... това им изискват от Сектите в които членуват Евро-либералите!!!, тук въпроса е докога ние сте гледаме и чакаме като безропотен "добитък" отиващ към кланицата и после в месомелачката за колбаси и хамбургери (намират все по често човешко днк в колбасите, стековете и хамбургерите, но не се дава глaсност, че има смляни хора на кайма от които се правят тези "месни" продукти)!!!

Те Западна Европа(ЕС) затова приеха закона за Е-тата(заместители на дадени хранителни съставки)!, за да не знаем дали в салама и луканката има слян човешки крак, ръка, кожа или сушена човешка кръв!, на нас в България ни внасят тонове в чували "продукти" за производство на кремвирши, луканка, кебабчета, кюфтета и др. Затова и ни затвориха и лабораториите за изследване на храните, за да не разберем, че ни хранят със смляни хора (с мигрантите)!!!!!! Aз от зор съм на път да стана веган от преди 4-5 месеца не съм накусил месо(а последния път когато си направих телешки мариновани пържоли, които цял живот си купувам и ям, още при първото опитване усетих странен вкус и изплюх, и от тогава край с месото и колбасите в които пък от кимиона и др. подправки не можеш да усетиш странното "месо", тогава започнах да търся източници и разбрах много зловещи неща за Евро-либералните Е-та!

То затова беше толкова напън да се подпише "СЕТА"! Тогава според договора "СЕТА" на опаковкате на храните няма да е обозначено(написано) : -държава(място) на производство! -съставките от които е произведен продукта! -няма да има обозначен телефон на проиводителя! -няма да има колко калории, въглехидрати, протеини, захари, соли и т.н.съдържа! -няма да има срок на годност! (само ще има една картинка от която ще си мислеш, че е това което е на картинката!... и най-страшното е, че няма да има други нормални продукти, които да можем да си купим, а личнато производство е ще е забранено и подсъдимо!, и ако си произвеждаме в частни ферми или на село примерно ще ни съдят за това(според договора "СЕТА" не можеш да си отглеждаш в домашни условия дори кокошка която да ти снесе едно яйце(ще те осъдят), домати и др. зеленчуци(ще те осъдят)!... а ако не искаме да ядем каймата и "хранителните продукти" от смляни хора, колбасите с изсушена човешка кръв, хляба в който в брашното от което е ще има човешки кости, кожи на прах и т.н., и т.н. от което "те" да печелят и ако са на загуба от "положения труд" пак ще ни съдят! Като според всяка държава ще трябва да си промени КОНСТИТУЦИЯTA си, така, че да им се озаконят пресъпленията!(нали Pадев точно това каза, че щял да даде "СЕТА" на конституционния съд, защото трябвало(!!!)да се променя КОНСТИТУЦИЯTA)!

СПРЕТЕ политиците да губите време в ДРЕБНАВОСЛОВИЕ и никому ненужни обвинения! ДЪРЖАВАТА ни спешно се нуждае от ЕДИНОМИСЛИЕ по важните НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ И ЗАЩИТА НА Б-Я И ГРАНИЦИТЕ И! СПРЕТЕ И НАХЛУВАНЕТО на турския изборен туризъм ! Спрете се хораааа, Турция ни смята за територия от нейната империя, А ВИЕ ту Борис, ту КУРнекия...лян..лянкане само! Комунисти, нямали да озаптите най-накрая ИСТЕРИЧКАТА си КУРнелия и да се вкарате в правилна посока, ПФУууу БЕЗРОДНИЦИ ГАДНИ, заслужавате да ви резнем главите тъпанарски!!!

Гранични войски с автомати и спазване на закона за преминаване на границата. Стрелят без предупреждение и повярвайте, че пиле няма да премине след застреляни 100-200 човека

Тези кърлежи защо не бягат в Саудитска Арабия или в Русия ;на подобни заплахи трябва да се отговори с оръжия

маи като гледам им предстои завръщане време е да си идат в родината не да ми създават дост дпс партии чао

Аз съм Граф Цепеш-Дракул и ще ви кажа как спрях турците 1386г, във Влашко!Сега Румъния!Избих всичките, а 1000 набих на кол!Избягаха кат овче и не посмяха да припарят.Не можах да помогна на България да ги изгони-3 битки.Най голямат с Владислав Варненчик И Януш Хуняди-1444г. до Варна!Бехме ги сразили, но Българите не помогнаха!

И ако ги пусне, какво? Нужно е засилено военно и полицейско присъствие+сътрудничество на европейско ниво по маршрута на т.н. мигранти. Ще минат евентуално 2.5млн. Да, България ще страда много, но Турция ще страда още повече и май ще й е за последно. Много ще е горчиво това хапче, но страданието на БГ народа заради вмешателството във вътрешната ни политика от страна на Турция не е малко. А Б.Борисов с какво ни плаши - нас или себе си? Веротно го е страх, че така ще лъсне истината колко голи е оставил през годините МВР и МО. Въобще ще се случи каквото има да се случи и работата на управляващите не е да ми треперят 24/7 по медиите, а да организират ведомствата в максимална степен.

Щ е минат не повече от 500 000. Да не мислите, че всичките 3 млн. биха се юрнали? Огромната част няма да искат а напуснат Турция. Освен това Ердоганчо ще изгърми последния си коз, който му остана и след това какво? BTW не бих се учудвал европейските фирмо масово да се оттеглят от Турция. А тогава Турция ще я заболи и то много!

Ами да не се лъжем - предполага се, че въпросните мигранти са струпани в източната част на Турция макс. близо до границата. Предвид факта, че северна Сирия си беше предимно сунитска (а сега не точно) и предвид имперските апетити на ерДуду в региона последното нещо, което той иска е да изтърве тая паплач за Европа. Така ще загуби не само Европа. Ще загуби и Сирия.

Заплахата за нас ще е непрекъсната задълго. Тя обаче не е само от страна на Турция, а по-скоро от страна на ЕС и САЩ, които ни пречат да водим своя политика по този проблем и да вземем адекватни мерки за защита на своята граница и територия. И ако нещо се случи, никой няма да се застъпи за нас или да ни помогне. Затова единствения начин е да се еманципираме от ЕС подобно на Унгария и да действаме докато не е станало късно. Това можем да решим с изборите на 26.03. Ако пак изберем подлогите - свършено е с нас. С мигранти и ли без мигранти. Така че все още имаме избор.

бг. е това което е благодарение на ЕС!!! 50-60 хил. по границите с какви средства ще ги спирате, с каква логистика, с каква материална база?!? плямпате глупости за да докарате на нвласт гладни комунисти, националисти и др. измет за да опоскат и малкото което има. на изборите ходете да се шибате, ако искате да направите добро на страната

цялата ситуация си я представям така, 2ма батковци на игрището се карат един с друг кой ще изпълнява дузпата а бг е дребното недохранено мангалче което ще пази на вратата

Споко! Нинова ще излезе с декларация довечера по новините и всичко ще се оправи! Бойко малко ще се прави на сърдит след това, фатмака ще иде в Брюксел да му зашият пагона и само Радан ще остане да квака малко по-силно от радио Анкара!

към Турция малко ни засяга...Ние си имаме двустранни отношения с нея и те трябва да бъдат коректни, добросъседски...Все пак става въпрос за 80 млн. държава с 1 млн.армия-750 000 действаща и 500 000 в запас. Ако не дай Боже някой от малоумните ни политици ни скара с Турция, ще се намеси ли някой в наша полза и кой??? Така,че -да го даваме по-споко!

Ситуацията е повече от сериозна. 2.5 милиона емигранти държат в Турция. Селският ни форумен бабаитлък не само няма да ги спре, ами няма и да го забележат. Ердоган вади коза с бежанците срещу ненамесата на ЕС и САЩ в референдума за увеличаване на властта му. Очевидно си е осигурил и руска подкрепа. Ако ЕС не поддаде, ще поддаде най-слабата брънка - ние. И на Динко ще му се наложи да учи турски.

И като ги пусне, ще ги пуснем и ние. Никой не иска да стои тук. Ти мислиш ли, че сега не е паркова разходка транзита през България? Ще има малко повече мангасари по улиците, но трябва да платим цената, за да го забием на (ЕР)Доганя.

!!!не са емигранти, а са мигранти!!! -емигрант се нарича човек, който е образован или(и) има занаят и т.н., като започвайки живота си на друго място е способен да започне от нулата да постигне чудеса(или просто да живее нормално и добре и да допринася на обществото в което жевее), като разчита единствено на себе си и своя труд,... и на благословията Господ за добър шанс! - мигрант е този, който мигрира от едно място на друго(по-добро) място с единствена цел да паразитира върху гърба на някой гостоприемник(местен народ и общество), за прехраната и отглеждане на потомството от разплождането си, като няма никакво желание да се труди(нещо на което не е научен и няма как бъде научен на несто, което не е заложено генетично в гените му!

София да обяви ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ в отговор на заканите и заплахите на Анкара!!!, от което следва : - затваряне на сухопътни и морски граници на Република България с Турция!!! - затваряне на ГКПП към Република България от Турция за хора, стоки и капитали!!! Pадев да ни мобилизира за затваряне и охраняване на границите!!! (има към 300 000-400 000 доброволци, които и в казарма сме ходили искаме само военни дрехи, оръжие, и храна)!!!

..и като те изринат турците с лопати, какво ще правиш? На кой ще викаш "ама, моля другарко, те ми биха и други работи"? На кой разчиташ точно?

не става наистина... единствения начин е да правим като гърция - качват ги на влакове и да заминават към европа... би било добре да сме се разбрали и със сърби и словенци да ги пропускат и те

...за тебе знаем майна, че ще останеш да се пооскубеш веждите и няма да дойдеш на границата, то и преди имаше такива като теб, но винаги е имало и ще има в повече от такива като мен!!!

Знаете ли, че Италия изнася двойно повече маслини в ЕС отколкото може да произведе? Така е защото италианците имат огромни квоти за износ в ЕС на маслини, докато Тунис нямат почти никакви. За това внасят (нелегално) маслини от Тунис и реекспортират. Така, ако затворят износа на Турция за ЕС, много бързо може да се преориентираме в реекспорта на турски стоки с марка БГ, както от години правят Гърците, между другото - както с български, така и с турски стоки!

Лошото е че ЕС и България неправи нищо да се защити За една година само джипове се купуват , А оградата ни се разваля и трябва ограда да пази ОГРАДАТА .

по границата требва да се деиства по друг начин.на всеки приет мигрант от българия ще минава турски камион.cамо така ще се отървем от мюслитата.

ами то може и турски стоки и камиони да не преминават през България. много лесно. камъни ще хвърляме по камионите пак няма да минат.

кои ще ги хвърля бре ... циганите , пенсионерите или вие дето пишете тук глупости ... направете си прашки да мятате и по самолетите ...

От танцовата двойка Русия/Турция една от 2-те държави ще излезе на колене. Не се знае коя ще е. Както по-нагоре бе споменато Тр не може да се откачи от САЩ и Зап Европа. 70 год САЩ помпят турската икономика като основен военен коз срещу РС. Всяка година дават по $7 милиарда помощ безвъзмездно. Германия за последните 10 год по свое усмотреие и под натиска от САЩ е известирала в ТР 200 или 300 милиарда Е. Русия не може да даде такива пари на ТР, следователно ТР няма друг избор освен да се върне при стария благодетел. Освен това САЩ ниога няма да оставят ТР да се изплъзне от тяхната хватка. Но в създалата се обстановка БГ сигурно ще отнесе едно тотално ограбване на банки и имоти, а не изключено и някой ятаган. БГ се оказа хубава невеста без акъл и защитник, всеки ще я отнесе и прави каквото си иска. Този хаос ще бъде използван за изкупуване на цялата територия бивша БГ от печатате на пари, по-чийто сценарий и пари става всичко което наблюдаваме. За да истанат с чисти ръце първо ще вилнеят афроразбойници, романговци и платени колячи от цял свят. След това бели якички със златни писалки ще разписват хартийки-чекове срещу 111 000 кв км суша и 300 000 акватория иконом зона. 1 лист хартия на дребно струва 1 стотинка.

да четат редовно путлерските официози, та белким се ограмотят: "Федеральная резервная система США приняла решение повысить базовую процентную ставку на 0,25 процентного пункта. Теперь интерес к доллару, как к инструменту вложений, усилится и инвесторы станут активнее его использовать, перекладывая средства из других секторов. Для нефти это еще один повод опуститься в цене если ФРС продолжит аналогичный курс в отношении ставки, то баррель рискует скатиться до $45. Что, в свою очередь, отрицательно повлияет на российскую валюту, которая в среднесрочной перспективе подешевеет до 67-70 рублей за доллар".

а бре умник , а защо тръмп иска да свали американскят долар ??? я прочети малко повече за износ и внос ...

Плаши гаргите. Само глупак може да се върже на такива заплахи. Турция спира мигрантите само на думи. Дори и 10 милиона да влязат, те нямат бъдеще тук. Това само ще е от полза да се събудят по-бързо все още останалите толерасти.

не си прав ... това племе се плоди здраво ... живея срещу парк където преди 12 години имаше само бели хора , ела сега да видиш как оцтъпихме на фереджетата ... седят по земята правят си софри , в басеина в които плувах свободно сега влизат и жените им със забрадки , а басеина мирише на пикня ... при това имаи впредвид че това става в канада , за където все пак трябва виза и пари за самолетен билет ...

Да не се наложи пак да се кланяме на руснаците да ни спасяват от бежанската напаст!!

Не е изключено, и мисълта не ме топли, ама пък като си имаш голям брат, нямаш против да понабие тези дето те тормозят, нали. Не бил брат? Е замисли се.. кой друг би се намесил при конфликт :) Доналд Тръмп? Меркел? Тереза Мей?

БРАТЯ БЪЛГАРИ. НА ОРЪЖИЕ!!! ДА защитим границите на МАЙКА БЪЛГАРИЯ.

А сопа де ...

Защо не, хората в активна възраст, мъже, жени. С изключение на тези, които медицинско ще извадят. А да, "евакуиралите се" в Чужбина предполагам ще наблюдават падението и пепелищата по Фейсбук, като едно добро "шоу". :)

КАЗВАЙ. К О Г А. И. К Ъ Д Е СЕ С Ъ Б И Р А М Е?????????????????

Боят настана. Тупкат сърца ни. Ето ги идат наште душмани!

Много, ама много станаха нагли турците. Достатъчно е ЕС да си спомни, че никой европеец няма никакви ангажименти към скакалците, наречени мигранти и всичко ще си дойде на мястото. Слагат се по границите картечни гнезда на 100-200 метра едно от друго и готово... А за всеки заловен в страната "мигрант" по 200 евро награда. Всичко ще се оправи по този начин. А Турция да ги прави каквото ще. Впрочем къде дремят краварите самообявили се за "защитници на демокрацията"? Защо няма санкции и бомбардировки за турчолята?

Абе момче. Да си миждал някъде хапчетата, че напоследък нищо не си спомням. Та какво казваш?

Нещо не чувам част от нашата армия да е разположена вече по границата-после да не стане късно като турците пуснат ордите към България.

Нищо няма да стане. Турция зависи от Западнала Европа и обратното. Ако не са западняшките евра, Турция ще се върне в 19-ти век. Ако не са турските стоки и участието на Турция в НАТО, Западнала Европа губи доста. Ще се поджавкат до референдума в Турция, после ще се награбят.

Турските боклуци успешно могат да бъдат заменени с китайски. Даже са и по-евтини. А ако и курортите им бъдат забравени от европейците, Ердоган ще се изпържи в собствен сос.

Ми хубаво. Да анулира. Ние пък можем да анулираме преговорите за членство на Турция в ЕС. Както се изрази един в Европарламента: Не ЕС иска да бъде приета в Турция, а обратното, Турция иска да бъде приета в ЕС. Така че ще се съобразяват със законите на ЕС. Така между другото заплашваше и Кадафи - че ще пусне бежанците от Африка в ЕС ако не му играят по гайдата. А Берлускони го беше поканил като приятел в Италия. Берлускони беше приятел и с наш Бойко. А наш Бойко ако си спомняте ни беше предложил да откриваме в България повече арабски дюнерджийници, като предпазна мярка срещу терористите от Ислямска Държава!

Помним и как един малоумен министър предлагаше турски самолети да ни пазят въздушното пространство.

Абе я стига заплашва, че накрая на ЕС ще й писне и ще ви изолира да се връщате в средневековието.

ЕС си трае към момента само заради това, че в последните 25-30 год. наля стотици млрд. в турската икономика и ВПК с идеята Турция да заплашва Русия. Нещата се обърнаха към момента, но генерално ЕС и САЩ продължават да искат силна Турция, но без Ердоган. Идеята беше Турция да я оглави Давутоглу, който да държи в непрекъснат стрес не само Русия, но и България. Затова Путин спаси Ердоган и не му "се разсърди" много за сваления самолет.

А ако ЕС върне митата, какво става с Турция?

Въобще не им стиска !

София в отговор на заканите и заплахите на Анкара : -за всеки един пуснат мигрант в Българияи отказ за реадмися ще бъде спиран и връщан от ГКПП на Република България с Турция по един турски камион!

Научете го този български бе. Гугул транслейт не ви върши работа, по некадърно написана статия преведена на две на три от руски не съм чел. А турците, че съвсем оглупяха, то е ясно. Помислиха си, че са нещо повече от подлоги на жидовете, ама не са и никога не са били.

Турция както винаги играе ва-банк и до последно! Турция не може да се откачи от САЩ и Европа, ако ще Ердоган задника си да одере! Цялата турска икономика и целият турски военно-промишлен комплекс са пряко свързани със САЩ и Европа. Кое по-точно ще ги замени ? Русия ли ? Абсурд , това е невъзможно! Геополитиката е наука, защото се основава на закони и закономерности! Турция може да бъде само тактически временен партньор на Русия, стратегически не може да бъде! Историята го доказва.

Прав си за всичко, с изключение на едно: не разбираш религиозния фанатизъм на султан Ердоган. Никй нормален човек не може да разбере религиозния фанатик. Мотивацията на Ердоган е РЕЛИГИОЗНА. Много ме е яд, че нормалният, интелигентен човек не схваща това. На Ердо му е важно ЕДИНСТВЕНО да отиде в рая като налага интересите на исляма. Не му дреме дали ще погребе икономиката на страната по пътя към халифата.

Абсолютно прав си, това е основата на политиката на Ердоган и като цяло на турската държава в наши дни. Обаче атеистите (каквито са повечето българи, а о немалко от европейците) не могат да проумеят какво е човек да е фанатично привързан към вярата си и тя да е за него над всичко земно, временно и светско. Ако пък вярата е ислям - става мазало...

Добре е някой да припомни на самозабравилия се диктатор, че това все пак е двустранно споразумение, докато повишаването на вносните мита за стоки от турция може да бъде едностранно от страна на ЕС!

Ще спре споразумението за бежанците и ще трябва да се бръкне за 6 милиарда дето взе?!?! Айде не на нас тия. Никой няма да опрости на Турция тези 6 милиарда и те да си правят каквото искат.

Тия турци се самозабравила... Искат да върнат Османската империя, но никоя империя не може да бъде възродена. Това е като процеса на стареене... Плащаш и правиш какви ли не скъпи процедури, но в един момент избиват толкова много видими белези на старостта, че грохваш изведнъж пред реалността. Този тъпак Ердоган пробутва на турците точно някакви такива илюзии и като тук ислямист с промит мозък не вижда по далеч от измамник свят, в който живее.... Западните капитали напускат страната му и точно там ще бъде най-голямото трагедия, защото и туристите като намалеят ще доведе до масово обедняване, а тогава да видим как Аллах ще ги нахрани... Може би с Корана, могъщата хартия не става за ядене. Ако бяха запазили светската власт на военните наистина щяха да бъдат огромен фактор в региона, но явно простотията у народа взе връх......

Това са циркове. Ердоган помогна на Рюте да спечели изборите. уж се карат и с Германия,а турския финансов министър иска помощи от Берлин.

...заклевам ти се "1234" снощи, нещо си четях и без да искам това ми връхлетя в главата, че направиха постановка Ердоган и Рюте и че в един цирк играят до един сектантите-кукловоди("елит")!

Какво от сделката за бежанците спазва ЕС?

България няма да изпълнява ролята на Светия благоверен Цар Български Тервел (спасителя на Европа)!, за който в нито един учебник по Историята в западана Европа не само , че се изучава, дори не се споменава!,... затова този път, заедно с другите Балкански държави ще им направим "Балкански коридор", за глутницата(ордите) от орки да заминават директно при тези с които си имат взимане даване и които ги насъскаха и настървиха с "покана" и по-друг начин!, всички ще стигнат до крайната си цел и нито един няма да остане блокиран на Балканите!,... защото : "Каквото мислят(кроят) мишките, котката го разваля!" "Който копае гроб другиму, сам пада в него!" "Който нож вади, от нож умира!" "Каквото си надробиш, това ще сърбаш!" "Който сее ветрове ще жъне бури!" "Който спи с куче, трябва да му търпи и бълхите!" "Като не щеш мира на ти секира!" Тогава искаме да видим Австрия и Германия и Холандия с въоръжени сили ли ще спрат глутницата от ордите на орките!

само така, това е единственото разумно решение!

Евро комедията да търси кой ги финансира мигрантите.

ти още не си разбрал, е самата еврокомедия ги финансира? ти още не си разбрал, че затова бр\ксел отказва да затвори границите? немското ваншно менистерство поддаржя саит на арабски, в които ги кани, продалжява да ги кани и ги финансира, и ти още не си разбрал кои ги финансира?

Анкара пак заплаши да анулира сделката с ЕС за миграцията Ако тези джагали направят това, страните членки на ЕС трябва да скъсат дипломатическите отношения с Турция.

Доката страни от Европа въоръжават терористи(включително и България),милиони ще бягат от там. Турция не е цвете за мирисане,но не те съсипаха животите на тези милиони клетници.Цветните революции са продукт на други държави.

Не си спомням някой да е нападал Пакистан скоро, а напоследък половината мигранти са от там като се представят за афганистанци за да вземат статут.

Какви клетници за тия 18-20 годишни с айфони и няколко хиляди долара да платят на трафиканти и половината са с белези от война по телата, т.е. "бивши" терористчета.

Ами да що не-взеха парите.писна ми от турция-шантаж след шантаж.