Ердоган: Освен в Катар, искахме военна база и при саудитците

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че подкрепя отговора на Катар на списъка с искания, представен от арабските страни, бойкотиращи емирството.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Освен в Катар, искахме военна база и при саудитците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Война на интереси-това е.Вие приемате всичко буквално,а не обръщате внимание на тънкостите.Страните от Арабския п-ов и Персийския залив някога са били в Османската империя и Р.Турция предявява правата си над тях.Но в този район от 50г господар и сайбетлия са САЩ.Тук е нефта на света и САЩ няма да позволят там турски бази.Турция,обаче се прави на глуха и упорито и бавно постига своето.Как ще се развият събитията-не зная?

Що не пробва за военна базичка в Подмосковието.

а има ли причина някаква, реджеп таип ердоган да не може да прави това що прави владимир владимирович владимириев владимировски путин??

Причини да искаш, по скоро няма причина да прави!

Сатрапът още малко ще поиска база и на Сатурн.

на кадафи и садам хюсеин ?

Златна ти уста. Алах акбар - дано по скоро му осигури 30 - те девственнци. От твоята уста - в ушите на Алах

По традиции пришло и поздравление президента России Владимира Путина, который отметил, что Ураза-байрам "несёт в себе глубокий нравственный смысл, олицетворяет радость обновления, стремление к самосовершенствованию, готовность творить добро, помогать нуждающимся". "Отрадно, что российские мусульмане бережно относятся к богатому духовному, историческому наследию предков. Чтут заветы и обычаи своих отцов и дедов, приобщают к ним подрастающее поколение. Особо отмечу их роль в поддержании гражданского мира и согласия, укреплении дружбы и взаимопонимания между людьми".

Ердоган, с базите, се опитва да играе ролята на "интелигентна" ислямска мутра сред арабските петролни магнати, като им продава защита. Забравя, обаче, че някои от тях не само нямат нужда от мутри, но и самите те са господари на къде-къде по-кръвожадни ислямски мутри.

Напротив.

"По-рано днес турски медии съобщиха, че Ердоган е загубил съзание по време на празничната молитва в джамията Мимар Синан в град Аташехир, вилает Истанбул." ГЛУПОСТИ! Аллах го е привикал за справка.

Май по случай края на Рамазана Ердоан е попрекалил с баклавата и овнешките пържоли - оттам му се е вдигнал шекерът в кръвта и е припаднал. Чок тамах - чок зарар( голяма лакомия - голяма загуба) :))

симо

Анадън...

Нещо не могат да разделят баклавите и шербета саудитите и турците. Така става от много лакомия.

Тук случаят е друг - Щатите постоянно ръчкат Турция, този път машата е Рияд, след посещението на Тръмп кълбетата почнаха да се търкалят към набелязаната кошница. Ако база Инджирлик беше на разположение на САЩ, дали някой от Близкия изток щеше да "иска" нещо от Анкара? Май не...

Убаво нещо е че има международно право. Винаги можеш да се позовеш на него като ти е изгодно, и да забравиш за него ако ти пречи.

Защо не поиска бази и в Чили и в Нова Зеландия, може и Китай. Абе луд за връзване е Доги.

Надпреварват се с Путин, кой е по-голям Чингиз хан!

Шило

С какво Катар са по-различни от Саудитска Арабия?

катар 2 235 000 души. саудитска арабия 31 500 000 души.

Ердоган-миротвореца, какво да се прави обича миризмата на нефт :)

Да намали баклавата и локума, то празник ама ша му залепне мустака от толкоз шекер.

Аха, Катар подкрепя ИДИЛ, Ердоган подкрепя Катар. Има ли нужда от коментар? Скоро арабските държави ще бойкотират и теб. Ако само СА ти спре кранчето с петрола, държавата ти ще изпадне в нечувана криза. И пак започна да иска много. Турска база в СА? Абе, ти изобщо чуваш ли се какво говориш?

"днес турски медии съобщиха, че Ердоган е загубил съзание по време на празничната молитва в джамията" Аллах явно е тръгнал да прибира вересии. Нареди за дома си, султан ефенди, че призовките почнаха да пристигат.

той и ББ е поздравил днес за мисулманския им празник, явно ще може да изпълнява длъжността вице-президент ..