Москва: ”Турски поток” може да се забави

Руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че има опасност строителството на подводния газопровод до Турция да се забави.

Обратно в новината

Коментари - Москва: ”Турски поток” може да се забави | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия ако не продава газ и нефт ще умрат от глад .това е близо половината от БВП .За това са много раздразнени .Русия имала природни богатства ,не СИБИР ИМА ТОВА ! Когато се отдели от РФ тогава да ви видя МУРЗИЛКИ ,КАКВО ЩЕ ДУМАТЕ .или отново руският солдат ще спасява СИБИР ОТ РАШИСТИТЕ !

Има и в Бьлгария хора коитомислят чн еато смн ЕС някои де ни помогнне!!! Чуш собачия на никой не Му тряба чуждо кахьни Това че бегнеца рогандираааминиризауия н да цумират хорала по бьрзо !НА тях е нужна территория ни

пак плач на чужд гроб! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много тъжно гледа този приятел

Ама какво всички са се завайкали за ТП. Да се притеснявате за Южна Европа е излишно, тъй като тя може да си внася евтин шистов газ от САЩ, при това демократичен шистов газ. Да се притеснявате за Русия пък е излишно, защото като влезете в уикипедия за Раша ще видите, че срещу грос доместик продъкт са посочени $3.458 трилиона, а на глава от населението се падат $24,067 хиляди. После като потърсите данни за експорта на руски газ за ЕС ще видите, че количеството е около 161 млрд. куб.м. годишно на обща стойност около $60 млрд. $60 млрд. газ за ЕС : на $3.458 трилиона GDP = 1.74% или това e дялът на газа за ЕС в руската икономика. За сравнение, на 100 грама водка това е 1.74 грама. Ако ви сервират два грама по-малко водка ще ги усетите ли?

В математиката 2+2 = 4 ... в политико-икономическите взаимоотношения не е. Изобщо не се притеснявам нито за САЩ нито за Русия. Ако Русия има БВП от 3.5 трилиона, то дефицита на САЩ е към 17 трилиона ... така че би било смешно да сме загрижени за САЩ или Русия при положение, че нашият БВП е към 55 млд. Ъова е същото като да плачем за бедните гръцки пенсионери :)

Другари мурзилки, толкова ли сте глупави? Путята, като изхарчи още едни пари за тръби, които на никой не му трябват, няма да останат за вашите хонорарчета. Готов съм да се обзаложа на кашон Джони с черен етикет срещу бутилка водка Путкинка, че ни южен, ни турски паток ще има. А дори и да го направи - разходите ще са такива, че Газпром окончателно ще се затрие.

На Путин въобще вече не му дреме за гейропа. Светът е 3 милиарден БРИКС, там е реалната икономика на света, там е всичко ! На кой му пука за гейропа вече !

Милиарден Брикс очаква да взима пари от Путин, а не да му дава. Иначе за какво им е - да хранят пияните руснаци ли?

НЕ. Държавите в БРИКС имат много ниска задлъжнялост, т.е. оттук нататъка ще растат и доминират над останалия свят. Абе защо все се дразните, като ви каже някой, че светът това е 3 милиарден БРИКС, а БРИКС - това е светът !!

Русия, колкото по-дълго прикрива трагичното състояние на икономиката , толкова по-дълбоко ще затъне, толкова по дълго ще се изравя от гроба , който си изкопа и ще трябва сама да се вади, докато се прави, че нищо не е станало. Икономиката не търпи заблуди и бездействия, а манипулацията на руснаците прехвърля върху тях цената на провала и увеличава мизерията и продължителността на мъките, които им натресе джобното човече, за да тиранства в разрез с всякакви демократични норми вече 15 години.Провалът на Путин идва не толкова от войната , която ползва като оправдание, за да замаже големия му провал да създаде модерна конкурентна икономика, вместо която съзфаде милиционерско олигархична ресурсна хранилка за номенклатурата. Докато цените на ресурсите вървяха нагоре над 10 пъти- славословия, щом тръгнаха надолу - военно положение , което е поредното брутално погазване на всякакви норми, за да увековечи властта си и да се опрвдае икономическия си провал.

Турски поток - ЙОК Южен - ОХИ Има само Украински Нощес Русия блокира и създаване на трибунал за оня Боинг. Защото ПВО на РФ го свалиха от териториятана Украйна Путен затъна...

Договорът със строителя "Сайпем" е разтрогнат,обявена е демобилизация на хората ,наети в "Сайпем"-никакъв Турски,Южен или какъвто й да е друг поток скоро няма да има!Русия е в нокдаун!

Няма ли някой в Европа който да докаже, че този газ е отровен, или неекологичен, или противотектоничен, или .... абе каквото иска да измисли само вносът на този газ да се забрани в ЕС.Та да миряса накрая тая Москва.Побъркаха ни с този газ.Всеки ден газове,потоци,договори,закани и заплахи ,геополитики и икономики .Все едно от този газ съществуването на планетата зависи.Едно си баба знае ,едно си баба бае-газът,та газът!Те понеже нищо си нямат и са се хванали за това като за оръжие някакво.А и Европа им се хваща.Хайде пък да видим ако няма руски газ в Европа какво ще стане!

Кажи го това на баба си Меркелица, да видим какво ще ти отговори.

Адано се провали че да се уредиме с Южен поток! Пак да си е през нашия имот :)

яваш бе таваришчи ! яваш до никагда !

сус бе маскара , я бърже да слагаш феса

че що аз да слагам феса ? той путин иска турски паток , не аз !

Словения да обърне внимание, както и Австрия да обърне внимание, както Унгария обръщаше внимание, Сърбия...и ние с тези обръщахме внимание за ЮП, те продължават да обръщат внимание, сега и Гърция обръща внимание...така е със съвеЦките проекти...обръща се внимание. Софиянци обръщаха 20 години внимание на метрото... Някой гласоподавател на хер болен или бсп може ли да ми каже, какво каза Турция за проекта, аджеба?

Да, след като двама хамерикански сенатори обърнаха внимание на орешарски и останалите си слуговници от БСП, ЮП бе спрян веднага и завинаги. След като БСП изпълни поръчката на чичо Сам, напусна властта с достойнство изчаквайки следващата поръчка.

Днес стана ясно, че "Газпром" е изхарчила 2,4 трилиона рубли за проекти, които не се търсят ================= ooooooo това ако е верно милер може и да го отнесе хихихи

Честито на рашките. Не стига, че обедняват всеки ден, ами и грешно инвестират. Приоритетни са им неподвижните танкове и падащите, съвеЦки самальоти. Та не разбрахме, колко пъти пусито увеличи стандарта?

Турски поток е пропаганден кьорфишек за собствена употреба.

Ще се забави...дотам че няма и да се случи.

уберменшените ще си пуснат още един северен паток, а южните и източните периферии... те са са буферни зони на доизживяване. В тоя ЕС сме бетер римска колония.

Има един бетер и той командва в Кремъл...

Спирането на поредния паток е гениален ход на императорът - с него той обърка всички до такава степен,че никой не му дреме за слвдващият му ход....

Нема тръба, която путин да не може да спре...

уникален играч е Путин винаги може да загуби... :)))

Ревете ве шилета недоклани, толкоз ли не ви е ясно, че Русия е самодостатъчна! Една шета от света територия и ресурси бол!!!!

Много тъжно ако наистина имат толкова ресурси.Всичко това да достига до шепа хора от населението им.Или за оръжия.Дайте да направим нещо човешко смислено А?Да правят каквото си искат само да не се месят вдруги суверенни държави.Мисля че човечеството премина на друго ниво стига с този империализъм подчертавам от Руска и Американска страна.Това е драги ми другарю.Аз съм за част на обединена Европа а не слуга на Русия или Сащ.

ама акъл йок

И вашата мисъл като любимата ви Расия. Неяобятна и самодостатъчна. Затова по-добре си я пазете за себе си.

Да бъдем точни. Не е 1/6, а под 12 %. Само 1/4 е годна за живеене.

Самодостатъчна като мухи в селска тоалетна. От глад няма да умрат но и на никого не липсват.

Турецкият паток отиде при южния...ма пуйка си майчина

ИСЛЯМИСТИТЕ НА ЕРДОГАН ОТ ТУРСКИЯ ХАЛИФАТ ПОЧНАХА ВОЙНА СРЕЩУ КЮРДИТЕ , ШИИТИТЕ И АЛУНИТИТЕ В ИРАН , ИРАК , СИРИЯ ТУРЦИЯ ...... ..... ВСЕКИ ГО ВИЖДА ТОВА - И В ЕС И В РУСИЯ - СЪОТВЕТНО ПО-ВЕРОЯТНО Е ЕВРОПЕЙЦИТЕ ДА ЛЕГНАТ НА РАШКИТЕ , ОТКОЛКОТО ДА ПОЗВОЛЯТ НА ТУРСКИЯ СУЛТАН ДА КОНТРОЛИРА ГАЗА ЗА ЕС :))))

Може и така да е, макар че Путин винаги си държи на думата и има договорености с Ердоган. Посещението на франсетата в Крим не ще да е случайно, сега за Крим се готвят италианците и унгарците, а след тях вероятно ще се изредят и останалите. Да хартисат най-много балтийските джуджета и ние, разбира се.

Жалко, отпадна още една опорна точка и то каква.... :)))

Когато в Кремъл седне някой нормален, ще има тръби и през Турция, и през България, и през Румъния, и през Полша. Само че, докато се сбъдне, може никой вече да не употребява газ.

Посочи поне един нормален, който да е "сядал" в Кремъл от 1917 година до сега ?

Ами като махнем Хрушчов, Горби и Пияндето-всички останали.

Аз лично мисля, че Путин скоро ще падне от власт, защото управлението му струва много скъпо не само на обикновените руснаци! Ако така продължават нещата след няколко години ще станат като при гърците, само дето няма да имат ЕЦБ зад гърба си и ще трябва да продават! Щото в една държава-бензиностанция, като не продаваш нефт/газ , няма как да оцелееш.

Надай се!

"Руският концерн "Газпром" изхарчи 2,4 трилиона рубли за проекти, които не се търсят, пише "Ведомости""-Какво да коментираме...ха..ха търсят се будали за спонсори на путлеровата политика да се дублира вече съществуващ газопровод минаващ през Украйна...кой каквото е дробил да си сърба..ха..ха Има ли газ-има долари(евра),няма ли -няма долари..ха..ха

загуби за 2.4 ТРИЛИОНА рубли. Бах мааму, тва колко литра водка ще да е? Някоя мурзилка да докладва.

Колкото да се изпразни водата от езерото Байкал и да се напълни с водка ....

Ами не зна но за миналата година има в Русия похарчени 60млрд долара за Водкааа.Не знам дали е имало трезвен ден през седмицата

Абе има ли още страни в европа на които да минават номерата лъжливото овчарче? Словения сега ... здрасти.

Трагикомедията на Кремълската кагебишка шайка!От 40 милиона руски граждани взели кредити от банки ,5 милиона не могат да обслужват дълговете си,става дума за трилиони рубли,справка вечерни новини канал1 на руската телевизия мурзилки...А патока май няма да го бъде а?

Това : " може да се забави" , със сигурност означава, че: няма да го бъде.

Чудя се на руснаците - ще строиш подводен тръбопровод за милиарди, а не можеш да си построиш един кораб за полагане на тръби за 100 милиона. Ще строиш няколко вида подводни лодки за десетки милиарди, а нямаш кораб за 50 милиона, който да ги спасява, ако не - дай си боже нещо се случи. Извинете, но що за доктрини - за газов монопол, за военен флот имаш, ако нямаш елементарна техническа база.

Хе-хе, безценния човешки живот те го нямат за нищо, а ти говориш за кораби и милиони! КГБ-йската върхушка е готова да отнеме и залъка от устата на обикновения руснак, но да направи това, което е решила. И за какво? Ами, за да докаже, че е равностойна по икономическа мощ на Запада. Да, ама не!!!

LeGrandTulup

Западът да не би да цени човешкия живот? За справка - инициираните събития в Украйна.

Чудя се на тази новина. Отдавна руските сайтове писаха, че няма да има турски поток.

Нема мъни нема газ. Лошите европейци им замразиха мангите и сега рашъните се чудят как да се измъкнат от ситуацията. Турция иска да ги дои яко. Хак им е като се отказаха от Южен поток. Те завалиите не знаят каква примка ще им нахлузят гърците. Или пък вече са се усетили и се чудят как да се оправят за в бъдеще.

Още вицове от Москва.

1/3 по малко газ е равно на поне 15 процента дупка в бюджета на Русия. А свиването на номиналния бвп на страната според прогнозите в края на тази година ще е приблизително до 50 процента отпреди войната. Имат пари да покриват до края на 2016, а щом не тръгва нов пазар през 2017, както е видно от новината, значи нещата отиват на глад и фалит още в края на 2016, ако финансите и банките не направят срива още по-рано. Излизане минимум 10 години, при добро политическо развитие. Гафът с Крим,който и така контролираха, недекватната ченгеджийска политика на перчене и изолация ще им излезе през носа и още едно провалено поколение.

Грешни са ви сметките! Експортът на рускигаз е около $60млрд., което е по-малко от 2% от БВП на Русия. Другото са соросоидни мераци.

Газта основно пълни хазната и повлича всичко след себе си.

Дали са 2% или 42% май, а? В Русия 90% от приходите на държавата са от продажба на суровини. Икономика на държава от Третия свят. Както беше казал един от създателите на Гугъл - Сергей Брин (роден в Москва) - Русия е горна Волта с ракети и сняг...

Вече имам спечелени 3 поточни облога - Южен, Турски и Силата на Сибир. Благодарение на Русия, забогатях.

Свободна и независима Украйна очаква преговорите за цената на преноса на руски газ през Украйна. С нетърпение.

Ти пък кво се кефиш бе предател. Нали ти ще ги плащаш тези транзитни такси.

Русия е държава, в която Путя е единствения, който рие да има държавност и законност. Всичко останало не дава пет пари за ефективност, целесъобразност, законности и какво да е полезно за Русия. Ако е полезно за джоба, се прави и се харчат милиарди. Ако не влиза в джоба, НИКОГА НИЩО не може да стане. Но защо ли Путин вече не се интересува от пари? Сетете се. Управлява вече няколко мандата...

Според написаното изилиза, че част от причините за изпадането в рецесия на Русия и влоошаването на социално-икономическото положение са в резултатите на Газпром. Газпром не е основна причина, за случващите се лоши неща на Русия, но неминуемо ще има силно главотресение и сред върховете на Газпром.

Може да се забрави, а още по-вероятно е да се забрави.

И да се забави, и да не се забави, газът си стои. Ще го ползва който си плати, а който не си плати ще квичи по сайтовете и ще обяснява колко са лоши руснаците.

Той стои, ама газ не се яде. А като не го купува никой (Газпром продава вече със 70 процента по-малко от преди 2 години) - кво ще ядат нещастните блядюхи, м?

И трева да ядат няма значение . по важно е да бъде от ръката на "бащицата" Путин.

Ми те си садят и домати ве, глупак, и жон къри отнесе една кошница!!!!!

Компанията се канеше да добие през 2015 г. над ш15 милиарда кубика газ, но реалният добив ще е с една трета по-нисък - ч1ч милиарда кубика, прогнозира Министерството на икономическото развитие. това стото гадните уса/еу не искат да дават вече нови технологии за добиване на газ и ще се наложи руснаците пак да краднат, в което винаги са се представяли добре

И да кажем като краен извод: Южен поток - НЯМА ДА ИМА Турски - ЙОК Гръцко-Словенски ОХИ Китайски - не знам как е не на китайски Ще има Украински поток И газта ще минава през България Край на мечтите Идва гадната руска геалност в Раша

Дайте един банкет на Козяк и готово. Поне една малка част от 5-те милиона долара, предназначени за троловете, капитал и прокопиев да бъде оползотворена като хората.

svetoslav11111@abv.bg

будалите не знаят какви пари се наливат в тази мръсотия наречена протестна мрежа.........

Вече няма какво да се коментира. Вече дори не е смешно. Изпълнени сме със съжаление към обикновените руснаци, които плащат цената за неуспешния опит на кремълските милиционери да управляват. Обикновените руснаци ще трябва до отгладуват тези трилиони рубли.

ти колко пъти си ходил в Русия бе смешник??? Скоро се върнах оттам - Абсолютно нищо не се е променило! Всичко има по магазините, руснаците ходят на почивка в техните си курорти, е, продажбите на айфони паднаха!!

Виж ти. Нова турситическа мода при алкашите. Почивка между скрап боядисан във военно сиво. Кога ще почнете да мислите, бе?

Само да не стане като във вица за Настрадин Ходжа, който , тъкмо научил магарето си да не яде, то, взело, че обърнало петалите.