Подозират саботаж срещу Турция на българо-турската граница

Турски превозвачи подозират, че опашките на турско-българската граница са резултат от саботаж на турската икономика.

Обратно в новината

Коментари - Подозират саботаж срещу Турция на българо-турската граница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво сега - трябва да им се извиним ли ?! Има проверки ,има опашки -ще чакат..и ние чакаме ,както и други хора ,идващи от тук и там чакат ! Много мнителни станали нещо - а пръд.е някой ,а са го обявили за враг на народа им ..ай сиктир бе.

Ако трябва ще се извиниш, къде ще ходиш иначе.. Хората си пазят националното достойнство и интереси, а не се прогъват под който им падне.

боклук кои ти иска мнението

Никой не ги кара насила да минават през България, но щом са решили да минават ще приемат като мъже тукашните правила и норми. Стига са ревали защото преди известно време те като бяха блокирали границата не им пукаше сега пък на нас не ни пука.

Айде юруш на турските каруци към Русия.. нали се сдобриха... Да си бъркат там по дупките!

Агалар, има едно решение и то се нарича - технология. Никой вече не носи нефтът в дамаджани (както искаше Боко за Катарския газ). Качват се ремаркетата на влакови платформи и се решават гранични и екологични , че и венерически проблеми. Къде го Бащината на българският народ и Бабата на турският народ да се прегърнат, обрат и подпишат на шербетлия кафе трансграничният трафик единственно на ремаркета върху влакови платформи? Йок серсеми, да не сте го направили - кой ще прави контрабандата с наркотици...която издържа българската политическа върхушка.

и Боко ще легне на червеното килимче хахаха! И брат му ще му дърпа ушлетата!

А бе, те може да ги пускат, но ние сме ДЛЪЖНИ ДА ГИ СПРЕМ И ДА ГИ ВЪРНЕМ ОБРАТНО !!!

Проблемът има елементарно решение - пратете малко БГ цигани и от продукцията за 100 милиона еврака няма да остане нищо, дори и камионите ще бъдат нарязани за скрап.

Не плюй,защото после трябва да лижеш!

Като има нарушения ще проверяват, да затегнат още проверките.

За съжаление българите само толкова си можем. Злобеене на дребно и БЛЕЕЕНЕ

Това в случая се отнася за турците . Ние си гледаме работата.

Странно, такива реплики често съм чувал, но от мошета с български език. Стандартно създаване на комплекс за национална малоценност. И се предоставя извод на готово, да дойдат мошетата да ни управляват.

Със сигурност причините не са тия, но има и нещо положително. Ердо видя, как боли, когато има хаос покрай талибани, джихадисти и всякаква там паплач от къде ли не. Европа поема курс на ред и дисциплина. В началото ще е така докато се нормализира всичко.

да не чакат, да си ходят!! никой ги не брани!!

Турция няма да прости?????

Кое?

Пускaй сриийците към България(Европа)- тя сама ще се разпадне от вътрешните противоречия - левите и все по надигащите се десни сили . Не изключвам да има и граждански недоволства да не кажа войни в някои страни от ЕС. Това ще разхлаби ЕС и НАТО . А Русия само това чака. !

.... трябва да има проверки ! Щателни, на абсолютно всеки камион , колкото и време да отнеме! Като не им харесва - да качват камионите на фериботи и да плават!

Хюриет да вземе да коментира откъде се взеха в България над 20 хил. афганистанци и сирийци, защото те не са прелетели над Турция!!! И тогава да мрънкя за границата

Сирийците бягат от война , но афганистанците минават през Иран и Турция без да са бежанци от война с парите от наркотрафика.

Като бягат от война - има си КПП! Какво ми се промъкват през горите като мишки през канал! пък и в Турция война няма!

Бягали от война,цървул!Едно време Левски и Ботев що не бягаха от войната?Извоювахме свободата с оръжие.А сега тарамбуките наготово ще ползват благинките.

И на Дунав мост при Видин , същото , всеки ден. Българския чиновник е непобедим. Щом нямаме сили сами да се преборим с корупцията на нашите митници, ерджолан като собственик на територията ни , подарена му от боко2 българоубиец , ще ни оправи и в преносен и в буквален смисал....

Къде пък видя митница на Дунав мост бе?От десет години нямаме митница на вътрешно европейските граници.Нещо бъркаш Гранична полиция с Митница май.

Проверки като по учебник , колкото и дълго да отнема това (за да е сигурно че няма пропуснати мигранти при проверките от туска страна ). Като не им харесва да плащат на Гърците , които са с най-големия търговски флот в света и да плават по море! Никъде не е казано че сме им длъжни да им предоставяме транзитен коридор през българия! Особенно имайки предвид заплахите и амбициите на Ердоган. САМО ТАКА!

за тъя изедници българия е само една магистрала, по която да си вършат алъш-вериша. а съсипването на природата, разбиването на пътищата, адът, в които вивеят хиляди населени места в бг от грохота на турските камиони, а катастрофите и пострадалите хора? а керваните и мръсотията от тях , когато гаст-арбаитерите минават през бг? мръсници.

Турците ще пускат мигрантите през границата, а ние съответно ще контролираме- каквото извикало такова се обадило.

ем боли, ем сърби. Амуджите снимат с телефоня кат им искат подкуп, качват в интернет и риват. Като натръшкат митничарите пак почват- ма ся що затворена границата? Ma ся гъджалската икономика е на загуба.

този път турчолята са прави - това наистина е саботаж с/у тяхната икономика, която се гради на пренасянето на терористи и взимане на подкуп от тях. тези пари се цепят от аналджията до Ердоганя и част влизат и в хазната им. дано продължи този саботаж, че ми писна да гледам цигани по софийските улици.

" абдула" като ника си " аптал " , т.е. глупак . знаеш го , нали ? нашата хазна е препалнена . ти гледаи вашата си . вчера се варнах от бг , страхотна мизеря , мрасотя навсякаде . за парви пат видях в пловдив вазрастна балгарка да проси .като я видях как с голяма борба сас себе си поиска 20 ст. направо ми се просалзиха очите . извадих една шепа монети и и ги дадох , а тя отмина няколко крачки , обарна се кам стената на един магазин и започна да ги брои , след което погледна назад кам мен , и ми отправи благодарствен поглед .. та , вместо да се занимавате с нас турците , по ще е добре да се оправите сами си , иначе сте в позорно положение .

Аз пък преди три дни се върнах от твоята родина. Там, където сте се опитали да вземете нещо от европейската култура и правите имитации - бива, но другото е още Средновековие. Малките селища изглеждат толкова зле - разхвърляни дворове, боклуци, тъжно изглеждащи бедни хорица. Дори големите градове нямат съвременна планировка, а блоковете разхвърляни като кубчета от детска игра. Тъй, че не ни ожалвай, а като не ти харесва - не идвай тук.

100 милиона долара инвестира България в нов пункт на Капитан Андреево с цел повишаване на пропускателната възможност. Резултата и видим. /Опашки и необходимост от ремонти/. Но както някой беше казал за кокошка няма прошка, за милиони, няма закони.

В европейският съюз е така. Ама турчолята нали не са. Няма как да разберат.

Да си пращат стоката в Русия. Нали им е по-драга от ЕС. И без това Русия е огромен пазар според Румен шофьорчето на самолет. Нищо че Русия е 140 милиона предимно бедни хора, а ЕС 500 милиона предимно богати.

звучиш по- глупаво от шофьор на ЗИЛ

толкова е тъп коментарът ти, че не заслуваваш дори една реплика, която да те прати на мястото ти.

hm

Хм, щели да ни плашат и да пускали бежанците... Я да помислят пак, дали не е по-добре да не си разваляме комшулука...

Относно "бежанците" обвинявам не турците, които си гледат интереса, а онези от ЕС, които им отстъпват на всякакви капризи. А никак не е трудно да кажат - а сте пуснали нашествениците, а сме ви сложили ембарго на стоките! Да видим как ще си реализират 25-те милиарда! Ще вдигнат те ограда към Европа, но няма кой да го каже.

Прав си да се ядосваш!Невежеството ще затрие човечеството!За съжаление нашите Будители, са разбудили не повече от 2-3000 човека, останалото е ........

" ....продукти за износ на стойност 100 милиона долара стоят в тировете " Ей, толкова много стока карат, а им се свиди нЕколко стотин евро на тир дадат! Скрънзи!

Нека някой каже какво печели България от тези турски превозвачи.Освен разбити пътища и безнаказани убийства май друго нищо.Само боко печели ,от ремонти на новопостроените от него магистрали.Каквато и държавата такива и законите й все калпави.

По-голяма тъпня не бях чел напоследък, пич!:)) "какво печели България от преминаващите ТИР-ове"???...ами доста печели, но след като изобщо задаваш такъв въпрос, няма смисъл да ти се обяснява - няма да разбереш.

ами няма да обясняваш, защото и ти не знаеш , наглецо. а надали има и полза изобщо, освен за турците в бг, които продават тук боклуците на турция.

Аааа, значи можело!

Не 25км.,а 105 да стане.Щателна проверка на всеки товар.От вас турчелята само золуми може да се очаква.

Незнам за какви золуми ми говориш ама ако не са турските стоки ще ходитр голи и боси.

По-тъпи и арогантни шофьори на ТИР-ове от турските няма никъде по света ! Това важи и за шофьорите на всички турски автобусни фирми в България ! Жалко, че управниците ни са се продали на ислямо-чифуто-католико-протестантските изроди !

"ислямо-чифуто-католико-протестантските изроди"???!!!:))) това има-няма е към 90% от населението на света, бе чугун атакистки!:)))

Нито си ми на годините ,нито на чикиите, за да споря с теб, кавал ! Вземи се в ръце, образовай се малко и тогава пиши по форумите ! Бас държа, че не можеш да кажеш българската азбука от А до Я правилно наизуст ! Говнар !

Трябва да се приемат и по-скъпи винетки за тежкотоварни автомобили извън ЕС. Все пак е по-логично.

Ей, че са смешни! Уж са една от най-силните икономики в света, уж се правят на велик световен фактор, а малката ни държавица им саботирала не друго, ами икономиката! Това е граница на ЕС, която не може да се преминава лесно. Ще ви проверяват и още как! С тази двулична политика знае ли се какво превозвате!

Турция, нарежданията идват от САЩ. Там позвънете и се разберете.

Да минават през Гърция , щом толкова бързат !

"АМУНАКУИМ" специален поздрав за турските превозвачи....

"Аманъ койдум" се казва (да го туря на майка ти в превод) ;-)

Мисля че ме разбра....

На Боце му платиха няколко милиона от Европа и сега изпълнява заповеди.

Нема лошо, нека му е кофти на ерДоахна.

не насочат част от потока през Лесово!Удължаването е 60 км.Какво са 60 км за ТИР , който има зададен курс 3-4 хил км в едната посока?

Щото в разрешителните и тир - карнетите се описва предварително маршрута.

Митниците имат право да извършват корекции по карнета...Иначе ще излезе, че един камък да падне на пътя, ТИР-а не може да го заобиколи през съседното село, ръиш ли!

ХЮРИЕТ ВМЕСТО ДА ПИШЕ КОЛКО Е ДЪЛГА ОПАШКАТА, ДА СЕ ОПЪНЕ НА ЕРДОГАН, ДА СПРАТ ДА КАЧВАТ ТЕРОРИСТИ ПО КАМИОНИТЕ, А НЕ КАТО ГИ ХВАНАТ ДА КАЗВАТ, ЧЕ САМИ СЕ КАЧВАТ, И ТОГАВА ДЕ СТЕНЬАТ !!!

странен начин да навредиш на икономиката на една държава?!?

На гаджалите всички около тях са им криви

бях в бг за 5 дена. варнах се вчера. откам турската страна на к.андреево имаше 20 км"ова опашка. не знам защо си мислите че на тази оıпашка чакат само турски тирове - не , и бг тирове които носят товар за тр и близкя исток са на опашка . доколкоto разбрах вапросат е сварзан с взети подкупи от бг митничари . и сега се водят следствя срещу всички работещи в бг митницата .

пазете се от турски тирове,свикнали да прегазват безнаказано у нас !

След като наказахме най-големият си търговски партньор за агресията му в Крим, вече сме готови да накажем и Турция защото не са демократични към превратаджии и бежанци. Също така са мюслита- а ние такива мразим, ако не са от Нестле. Това дотук ще е повече от 50% от останалата ни икономика и ние ги отрязваме лесно и ясно - в името на свободната търговия и демокрация. Колко са лоши или добри тези сделки е безпредметно да се говори - няма други. Е освен мариците и може би и други ВНОСОВЕ със заеми. Дотук добре - кой остава да отрежем? Не много - добре че по магазините има място за Американски стоки, лошото е че и те нямат производство и вкарват от Китай, където там също не са достатъчно демократични.

Какво точно изнасяхме за "най-големият си търговски партньор"? Май-само внасяме, а?

Ти за Русия или Турция говориш? Ако за 1вата - трябва да си избършиш устата. Ако за 2рата - гъза. И ще разбереш.

На крив к.. вълната му пречи

Подозират саботаж срещу Турция на българо-турската граница Падишаха напълно е откачил.

TIREX

нещо такси контрол или дпс не дава?

Опаааа комшу :).А преди 5-6 месеца кой въртя номера с разрешителните?.

25 милиарда годишно от износа на Турция минава през наша територия. Представете си това колко камиона са и каква амортизация за нашите пътища. Да им направят ЖП терминал, на който да се товарят тировете и отделно да има супер скъпи винетки за пътищата за транзитните камиони ако някой иска да ги ползва. Така, ще спасим животи, ще си запазим пътищата, ще съживим БДЖ и отделно шофьорите ще напускат България отпочинали и няма да има катастрофи от уморени и заспали шофьори. Имаме абсолютно цялата инфраструктура за това да се случи, въпрос на политическа воля е.

Напълно съгласен с мнението ... Жалко, че лобито на превозвачите е толкова силно и съсипаха БДЖ съвсем умишлено!

Ами не могат да ги задължат, защото и сега има вагони, ако не знаеш. И турците, ако искат могат да си натоварят камиона на влак. Но явно предпочитат да карат с камион. Ти сега искаш да забранят пътуването с камиони ли?

Да! И да се забрани ходенето по тротоарите! Много народ ходи и голяма амортизация! Винетки за пешеходци направо!