Турция:Купихме руски зенитни С-400,защото ни трябваха спешно

Турция се нуждаеше спешно от зенитни ракетни системи и затова направи избор в полза на руските С-400 "Триумф", заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

Обратно в новината

Коментари - Турция:Купихме руски зенитни С-400,защото ни трябваха спешно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да нашите освободители...първи дружки с нашите поробители.боговете сигурно са полудели...

Американците газ пикаят... Направо си го сипват в резервоара, та поне пикоча да не стане зян...

Ердоган бил ДИКТАТОР!!!Същите приказки пяха и по отношение на Садам,Кадафи,Асад!!!!!и ги ДЕМОКРАТИЗИРАХА!!!!!А Ердоган се отърва в последната минута....Та то НАТО освен преврат какво друго може да му пробута и ПРОДАДЕ?????!!!!!

като започне да почуква на вратата на България пак ще си говорим кой какъв е ;)

По-бързо да демократизират комшулъка, та да идват и у нас да ни демократизират.

Тва същите ли тенекета са дето заради кривата земя отърваха Томахавките......тц тц тц тц халал да са им....

Не дооценихме интелекта и далновидността на Путин. Сега нашите ПРО " изядоха" невероятно огромни средства от бюджета, а самолетоносачите са ни ръждясали консервни кутии за Руската нона и модерна високоточна технология на ядрена основа Ен Би Си/9.3.18 г. 17.00 ч

Ердоган смачка Натовската и американската агентури и сега ще управлява като падишах 30 г. напред

Гърция е изцяло с руско ПВО , бук , С-300. И това го каза турчинът, но тук пак преводачът се е запънал

Много правилен избор са направили.Докато ние се правим на западняци то турция си купува най доброто.

Не само,че е най доброто, но няма съмнение,че ако се наложи да се пазят от алианса наистина ще успеят. Второто изглежда е основният аргумент

'турция си купува най доброто.' Авиацията ли имаш пред вид?

Значи в крайна сметка Американският конгрес се опитва да ограничава най-мощната ислямска армия, а Русия я въоръжава?

Не е най-мощната. Поне вземи да четеш,щото за тролене се иска и акъл. Поне две държави с преобладаващо мюсюлманско вероизповедание имат ядрено оръжие. А в Турция вече дори няма базирано такова.

Трол да обижда на трол:))) Да кажем, че Иран и Пакистан имат ядрено оръжие. И с чия помощ са го получили и кой се опитва да ограничи това? Вие сте много смешни, защото сте като футболни фенове. Еди кои си са нашите и каквото и да направят, винаги ще извъртим, че са прави и е хубаво. А другите са врагът и каквото и да направи, е лошо и го мразим. Типичното комунистическо мислене, добре познато ми от соца.

И още нещо, което винаги ви отличава. Отговаряш с обида, за да накараш опонента да влезе в същия тон и всичко да стане надвикване и емоции. Да не се дискутира по същество и с аргументи. Освен това не отговаряш по темата, а се опитваш да я изместиш. Защото конкретният неоспорим факт не е удобен на "твоите". В агитаторските школи ли ви обучават така?

Личи си че абер си нямате по отношение Пакистан. На времето цялата логистика за създаването на ядрен Пакистан беше поддържано от ... Турция. Че Турция в момента няма ядрена енергетика е резултат на предателят Юзал. Иначе още в средата 80те щяха да сдобиват Уран.

Е те такава интерпретация не бях чувал. Верно сте изобретателни бе. Я кажи що гръмнаха Кенеди? Коя е мъдрата и човеколюбива причина!

Направо не може до проумее, как натовска държава купува артикул от друга система и опонент?! Това води направо към подчинение и покана да освободи мястото си за друг в организацията. Наште поне са стари и по наследство и скоро ще ги изчистим. Любопитно е как ще реагират практически в централата. Ето как изтича информация и нещата се размиват, за да се пази някакъв нажежен баланс. Значи и Ким може да си поръча "Ауакс" и американски подводници да му носят джепането, да речем. Що не, колко му е, щом другите могат, защо и той да не опита. Пълен хаос.Иди, че почивай, работи и подобрявай стандарта си на живот.

купуват най-доброто. Други, каквото им наредят.

техни съседи, пак от НАТО, преди години си купиха от предишния модел за 1 000 000 000 долара.

Така се защитават интереси! Хем си натовска държава, хем си купуваш руски ракети. С радост правиш "Турски поток", докато Б-я се отказва от транзитни такси и евтин газ от "Южен поток". В края на краищата правиш това, което и изгодно за държавата ти!

Не дооценихме интелекта и далновидността на Путин. Сега нашите ПРО " изядоха" невероятно огромни средства от бюджета, а самолетоносачите са ни ръждясали консервни кутии за Руската нона и модерна високоточна технология на ядрена основа Ен Би Си/9.3.18 г. 17.00 ч.

то да е само Турски поток който при нас щеше да е Южен нейсе.Но преди това нашите павиани отказаха и Син поток турците взеха и него не само това нашите сегашните павиани скачат и против АЕЦ Белене а турците си строат своя с руски реактори.И не само това ха да се сетим от къде ще мине и азерския газ е, май какъвто и да е Падишаха си защитава интересите на страната.А нашия се биеше в гърдите че спрял цели три енергийни руски проекта бе какво да пишем вижда се !!!

Турция може да купува всякакви Руски системи, но тези системи и насочването на ракетите ще работят единственно когато не са насочени против Русия, или когато руснаците не са пожелали да ги изключат по някакви причини! Иначе Султана се опитва да провежда типичната ориенталска политика, като се заиграва между НАТО и Русия мислейки си че може да изнудва и едната и другата страна. В такива случай обикновенно човек пада между двата стола на земята!

бе де е Монката и другия дедо Моню де нарязаха нашите ракети питайте ги може ли барем от тия системи да си вземем а той нъл е първи атлантик та знае ма май за Турция нищо не знае ?!

Към всички: Русия вече не е ИДЕОЛОГИЧЕСКА страна както преди 1989, а вече е КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ! Така че понятията като "братство", "славянство" вече са празни... Капиш?

Толям политик е Ердоган! Ликвидипа Натовската и американската агентури в Турция. Ще управлява 30 г. напред като падишах !

Ашкоолсун бре Симеонов, ашкоолсун бре гяур. Спря Бургас-Александропулос и ние сега гепим джеза и такси от всички кораби на Босфора. Ще ти дадем на теб един голям Турски орден за особенни заслуги към Турция. Много си акъллия, ама защо плямпаш против Руското патриарх бре. Като кажеш, можеш ли да докажеш. Нащо момче си ще поговоря с малкото-голям човекь Путин, да не намажеш Сибир

Руснаците за пореден път доказват, че защитават православните и славяните... като продават допотопните си оръжия на враговете ни...

Никой не може да бъде защитаван насила!

Какво врагове са ти турците, нали сме съюзници по НАТО и по банкянска линия!??

Повече няма да пееш тази песен!Кауза "СЛАВЯНЕ" е приключена. Все едно не се познаваме!

Имали бол пари-дали.Турците няма да станат по щастливи от това

Мене ми не е ясно - както казва глухата баба Гицка. Авиацията на коя страна напада и бомбардира Турция, че и "потрябваха спешно" ЗРС С-400.

Не е нужно на вас да ви е ясно, вие не сте в правителството на Турция!

Да бе, как пък не! Защото сигурно кюрдските сили за самозащита от гр. Африн нападнаха Турция, а не тя тях. Още малко ще поиска да му признаят и кипърската турска република. Веселяк ще знаете, майтапчия! Всяка намеса на Турция беше срещу кюрдския народ и никога срещу ИДИЛ с които те са едноверци и с които търгуваха на воля. Хем избива цивилни хора, което си е геноцид на кюрдското население, хем се оплаква, че не му помагали от НАТО. Това, което прави Турция се нарича етническо прочистване на територията на суверенна чужда държава. Очаквам в най-скоро време да получат официален протест в ООН.

Това, с протеста в ООН, беше много брутално!!! Сега вече турската военна машина ще се стресне...

Ердоган ВЕЛИК,ВЕЛИК политик който ние никога няма да имаме....

Хммм... Ислямът е чужда цивилизация. Еднакво чужда и на Запада и на Русия. Оръжието, което се предоставя на ислямист, няма никаква гаранция, че няма да се обърне срещу предоставящия го, дори на думи да е "съюзник". Турция на ислямиста Ердоган и в момента воюва със западно оръжие срещу американските интереси в Сирия и се опитва да провали стратегическото енергийно планиране на Европа и САЩ в източното Средиземноморие. Същата Турция на ислямиста Ердоган, за малко не предизвика световен конфликт, сваляйки руския самолет над Сирия преди 3 години. Разглеждането на тази ислямистка държава, с неприкрити експанзионистични цели, като обикновен "клиент" на оръжие е опасна самоизмама, която колкото по-късно се осъзнае от атеистите, управляващи Запада и Русия, толкова по-големи щети ще им нанесе в бъдеще. Струва ми се, че донякъде Ердоган им помогна със своята неприкрита наглост, да го осъзнаят. Но ние не можем да си градим бъдещето на тяхното "осъзнаване" С оглед неприкрития турски неоосманизъм, на нас тука на балканите ни остава едно - единствено решение: Военен съюз между страните с не ислямска цивилизационна ориентация.

Вуте прост си като гадулка:)))

Много добре казано! И особено за съюза между страни с НЕ ИСЛЯМСКА цивилизационна ориентация. Т.е. мюсулмански страни със СВЕТСКА ориентация винади са добре дошли.

Tурция винаги е била светска страна и такава ще си остане ,заблуждаваш се с мислите си ,защото си с комплекси , защото знаеш че турският етнос е винаги на по голямо стъпало от вас. Pадикалният ислям няма почва в родината на Aтатюрк. Cамият Eрдоган е против радикалният ислям, ти просто завиждаш че нямате силни лидери както турците. Tи си гръцки лицемер , невменяем антитурско настроен , пропагандиращ шовинистична гръцка мегали идея. Hапразно си харчиш времето тук и още повече печелиш врагове.

Общества, предишния опит на които ги е научил да гледат на иновационните изменения с недоверие и антипатия, рязко се отличават от тези, чийто наследство им е осигурило благоприятна среда за такива изменения. с две думи положението е м..... с. т....

Няма какво да им се обясняват турците. Те си гледат националния интерес.

Братската руско-турска дружба процъфтява, а нас ни обвиняват, че сме ги "предали"

Тея бории ,за нищо не стават. Набутаха се турците със руски джелеза.

Че купили, купили, но и руски специалисти ще трябва да ги поддържат... ЩастлиФТеца ще се изприщи - помните ли, че като президент се обяви против българската армия да пази българската граница от бежанския наплив, за да не предизвикаме дипломатически скандал, че пазим границата си с приятелска НАТО-вска Турция?!

Зависи от договора, може част от подръжката да се прави от турците за по-малко разходи.

Срещу пари-няма проблем!Срещу пари!

За пореден път мнението ми е скрито заради тролове без да нарушава правилата на форума. Господа цензури и хора с тоталитарно мислене, форума не е ваша собственост. Ако искате всички мнения да ви харесват вървете в русофилски и русофобски форуми. Тук мненията ми колкото и да са ви нелицеприятни са по правилата и имат право да съществуват.

турски пилот на F-16 ще реши да спаси страната си от ислямизма и ще му пусне една бомбичка върху плешивата му кратуна. И не е сигурен, че Пейтриът-а ще се задейства срещу F-катa. Та по този случай е замислил президентският му сарай да бъде пазен от с400. А глупостите, които ги дрънка, са за баламите.

явно планчетата му са кат мустаците към момента леко орязани некой го е вързал , че става за регионален глашатай

В този ред на мисли, след като въобще не е сигурен, че той управлява Патриотите срещу Ф или друго, защо въобще да дава луди пари за тях. Сам сте стигнали до извода, че има по-малко доверие в съюзника от НАТО, отколкото в Русия

Ами едно не разбирам?- НАТОвските страни членки като САЩ, Германия и Франция давайки нелегално оръжия на кюрдите, какво очакваха да направи Турция по въпроса.. 3'ият Закон на Нютон.

Е кво оръжие да са дали на кюрдите? Чак такова, че да се сваля с Ц400 не.

Добре де, дадени са на кюрдите най модерните противотанкови ракети на света Джавелин срещу ИДИЛ. Ами от кога ИДИЛ разполага с танкове? Че аз не помня

Миналата година май Турция беше поискала да купи тези от тези явелин но САЩ им отказаха да ги продадат. А са ги дали на кюрдските сепаратисти БЕЗПЛАТНО! Сега това ако е факт, за какво (уж) НАТО, за какво (уж) партньорство става въпрос?

почнаа да си плащат един по един сега при два пазвантина има конкуренция - свободен пазар така да се каже до тук в кръга на шегата проблемът е , че кат си купуваш пушка, почваш да я ползваш а ако културата ти не е наред при нова ситуация следва сбой е те това е проблемът в момента

По-смешно и наивно обяснение нямаше как да сътворят! Да, ние ядем доматите с колците!

Излиза, че американците са били прави.

Сакън! Крив американец- няма!

Американците са прави, даже като са седнали.

ДО ТРОЛА, КОЙТО МИ ДАВА ПРЕЦЕНКА. СВЕТОВНА ИКОНОМИКА СЪМ УЧИЛ ТАМ, КЪДЕТО ДИПЛОМИТЕ СЕ ВЗЕМАТ СЪС ЗНАНИЯ, А НЕ СЕ ПРОДАВАТ, КАКТО Е В БЪЛГАРЛИЯ. ПРАКТИКАТА МИ Е, КАКТО В РУСИЯ, ТАКА И В САЩ. ТОВА, КОЕТО ГО ПИША СЪМ ГО ВИДЯЛ С ОЧИТЕ СИ. ЕРДОГАН НЕ Е КВАРТАЛЕН ГАМЕН, А ПОЛИТИК, КОЙТО ИЗДИГНА ТУРЦИЯ. ТУКА Е КАТО В ФУТБОЛА. ВАЖЕН Е РЕЗУЛТАТА, А НЕ ПОДРОБНОСТИТЕ ОТ ИГРАТА. ПРЕД ОЧИТЕ НИ, ТУРЦИЯ ОТ ИЗОСТАНАЛА СТРАНА, СТАВА СВЕТОВЕН ЛИДЕР. КАКВО ПО ХУБАВО ОТ ТОВА, ДА БЪДЕШ ПРИЯТЕЛ С ПОДОБНА СТРАНА. БОЙКО ГЛУПАК ЛИ Е, КАТО ПОДЪРЖА ТОЛКОВА БЛИЗКИ ОТНОШЕНИЯ С ЕРДОГАН? А ПУТИН?

ЕРДОГАН масон член на НАИ-влиятелната САЩ Ложа ХАТОР ПЕНТАЛФА УР Лодж-ОСНОВАНА 2000 година от крьгове на Американски ВПК /Доналд Рьмсфелд Дик Чеини Джеф Буш Кондолиза Рас Мадлиин Олбраит/ аман от туркофили лизач и Киряк Стречовци

ХАТОР-древно египетска богиня с РОГА на главата и диск Рогата ДЯВОЛИЦА асоцираша се вавилонския Женски демон АШТАРТА превьплащение на ЛУЦИФЕР/Великия Льже-архитект на Вселената/

швабите не продават патрийот за това ердоган се обıрна кıм русия за с 400,които после ще се произбеждат в самата турсия.

Абе комшу. За баклава и къпана баница сте царе. Ама веднъж си купих, оргинални дънки произведени в самата Турция. Разшиха се на 3-тия ден. Миналата седмица си купих електрическа крушка ваша, верно евтина беше. Ама и тя изкара 3 дни и изгоря. Иначе похвално е, че се стараете.

Имат и качествени стоки. Ама са скъпи. Турците всичко имат.

остави баклава,баниса и дıнки гледаъ на живо по телевизия аскера на какво е способен.

Тъжно. А защо не си купихте българска крушка??? Те наистина бяха качествени, де ги сега. Ще не си купихте български дънки менте??? Да не питам за нещо по-високо технологично произведено в Бя - котлони, отоплителни печки... F Все си мисля че дори и некачествено менте е по-добре от празни ръце

Абе комшу защо купуваш от гаражно произвоство ако искаш качество

Сега САЩ или нато да ги накарат да ги нарежат на скрап и унищожат както накараха БЪлгария да си унищожи далеч по безобидните ракети.

има дребна разлика - С 400 е ПВО комплекс. Това дето ние го нарязахме беше артилерийска система - за наземни цели. Реално погледнато в момента има далеч по-добри системи... И все пак трябваше да ги продадеме, а не нарежеме.

Че кво им беше на SS 23,a?

те Гърците ще ви оправят вас..

За С -400 не знам, но ходих на тяхното море при Кючук Чекмедже и останах изненадан- хубава храна и евтина,даже лятото имат туршия, приятелско отношение,млади туркинчета джиткат добри ме пе се-та, бая жандарма има, но бият яко само крадците, на плажа си оставяш дюшека и джапанките, заранта си ги намираш на място, ритат топка само вечер , но със осветление, фрашкано е с моторници и не им крадат двигателите...може и да не съм прав, идеологически да са ме обработвали, но е по добре отколкото по гръцко.Бачкат много яко и съвестно!

Не знам как е в Турско защото не съм бил, но от гръцкото ми се повръща- това са крадци, това са лъжци нещо ужасно. Разбиха и ми окрадоха къщата там, а няма на кого да се оплачиш защото са навързани като черва.

Аиде ВАЗЕЛИНЧЕТО пуснете си мустак купете си броеница и ХОЧГЕЛДИНИЗ на Турското Море

А ти да не си сляп, че да не си забелязал че всеки втори грък върти броеницата и има мустаци?

излиза, че Конгреса на САЩ с пълно право се е съмнявал. Добре че руснака не страда от подобни скрупули. Апропо - достави ли С400 на Турция?

Турция е основен регионален фактор с растяща икономика и население. За това спрямо нея се прилагат схеми на сдържане, както и срещу Русия, която е световен фактор. За това не приемат Турция в ЕС. Тя би била втора по големина държава след Германия и първа военна сила в Европа, с независима политика. Това хич не се харесва в някои европейски столици. И прави Русия и Турция временно съюзници по принуда.

Не е това причината за неприеманет на Турция в ЕС. След Втората Световна, два милиона турски строители със семействата си, платени от единствената неразрушена от Войната държава - саш - построиха отново Германия. И останаха там. Немците много добре знаят какво дължат на турците, но се отнасят надменно към тях. Защото както всички западняци -и немците са неблагодарници. Апропо, затова прозападните предатели български не признават и руския принос за Освобождението.

Глупости.

Шило

Ами явно турците нямат доверие на "съюзниците" си.

Съюзниците нямат доверие на Турция. Излиза че са били прави за това.

ИСТИНАТА Е СЛЕДНАТА. ТУРЦИЯ СТАНА БОГАТА, СИЛНА И НЕЗАВИСИМА ОТ НИКОГО СТРАНА. ТЯ ВЕЧЕ НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С ДРУГИТЕ, А ТЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НЕЯ. ТЯ ДОКАЗВА С ПОВЕДЕНИЕТО СИ, ЧЕ МОЖЕ ДА КУПИ САМО НАЙ ДОБРОТО, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА ПРОИЗХОД И ЦЕНА. И КОЙТО НЕ МОЖЕ ИЛИ НЕ ЖЕЛАЕ ДА РАЗБЕРЕ ТОВА, ТУРЦИТЕ МУ ГО ДОКАЗВАТ. ВИНАГИ СЪМ ТВЪРДЯЛ НЕЩО, ЗА КОЕТО СЪМ ПОЛУЧАВАЛ МИНУСИ. ТУРЦИТЕ СА НАШИ ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ. ХУБАВО Е, ЧЕ БОЙКО Е РАЗБРАЛ ТОВА И ВОДИ МНОГО ПРАВИЛНА ПОЛИТИКА С ТУРЦИЯ. НЕ МОЖЕМ ДА ВЪРВИМ НАПРЕД, ГЛЕДАЙКИ В ОГЛЕДАЛОТО ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ. А ПЪК ТАМ ВИЖАМЕ КАК ТУРЦИТЕ ОБЕСИЛИ ЛЕВСКИ, ЗАСТРЕЛЯЛИ БОТЕВ И УСТРОИЛИ БАТАШКОТО КЛАНЕ. ИСТИНАТА Е ДРУГА И НИЕ МНОГО ДОБРЕ Я ЗНАЕМ КАКВА Е. БЪДЕЩЕТО НИ НЕИЗБЕЖНО Е СВЪРЗАНО С ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ С НАШИЯТ СЪСЕД ТУРЦИЯ.

Абе човече, що не сопреш со твоите грандомански постове от последна инстанция ??? Турция, както и Китай, Южна Корея и други изостанали държави се развиха БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЗАПАДНИ ТЕХНОЛОГИИ, ЗАПАДНИ ИНВЕСТИЦИИ И ЗАПАДНИ ПАЗАРИ. Кофтито е че имаме за съсед кварталния гамен, с когото за съжаление трябва да се съобразяваш и да го коткаш, та да ти не чупи всяка нощ прозорците или да ти реже гумите на колата.

Глупости. Китай се разви много преди западняците да инвестират там. Впрочем, последните затова инвестираха. Китай е хилядолетна държава и много преди всички останали е постигала много.

имаш манафски наклоности и Стокхолмски сидром или си турчак

Май ти хленцаш нещо

Те не са отишли на сватба, а на война. Макар че, сравнението ми не е точно, щото с афганистанските сватби стават сакатлъци, заради хамерикански технологии :))

Въпроса е срещу кого ще ги използват. Срещу руснаците не могат те ще ги неутрализират , срещу краварите няма да посмеят ,срещу нас ние не сме и по мярка остават гърците заради дрязгите за островите. Ще покрият необходимия им периметър и така ще ги прецакат без да е необходимо да рискуват турски самолети. Нищо че са съюзници като нищо може да гръмнат някой гръцки за да покажат, че не се шегуват.

И гърците да купят руску С400. Така две натовски държави ще се неутрализират заедно с руски системи. Путин си знае нещата най-добре

Защо не, логично .

преди 15 години и ги разположиха в Кипър. Интересно, тогава не се чу рев в НАТО.

Турция направи САЩ за смях с техните допотопни Пейтриъти и други военни боклуци