Имперските мечти на Ердоган са опасни за Турция

Агресивността на турската външна политика е нещо ново. Тя започна през 2009 г., когато в Давос президентът Ердоган обиди държавния глава на Израел Шимон Перес.

Обратно в новината

Коментари - Имперските мечти на Ердоган са опасни за Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много нескопосан превод без никаква стилова редакция!!!!Анализът също е повече от елементарен.

А имперските мечти на путиноида кремъслки не са ли опасни?

Високомерието на Ердоган ще го вкара в гроба!! И ще завлече на оня свят и Турция със себе си!!! Защото Ердоган наистина се взе за Султан на великата Отоманска империя..Като днешна Турция представлява жалки остатъци от това което е била някога Отоманската империя!! Това не може да преглътне ердоган, наричаийки себе си и турците които го подкрепят неоосманлии!! Само че Султан Ердоган е забравил едно!! Че винаги когато Османската империя се е сблъсквала с Русия..Винаги е губила!!! И СЕГА СУЛТАН ЕРДОГАН НАПРАВИ ЕДНА ОГРОМНА ГРЕШКА!! РАЗБУДИ И РАЗДРАЗНИ СПЯЩАТА МЕЧКА!!! ДОРИ БИСМАРК Е КАЗАЛ-НЕ ДРАЗНИ МЕЧКАТА!!! И СЕГА ЗА ТУРКЕСТАН ЩЕ ИМА ТЕЖКИ ПОСЛЕДИЦИ- НОВА ДЪРЖАВА, НА МЯТСОТО НА ДНЕШНА ТУРЦИЯ- СВОБОДЕН КЮРДИСТАН!!!!

Редакторите да оправят "кактоказа".

винаги е бил неговото самосъзнание .Какво е турска нация обаче? Никой не задава този въпрос обективно -османската империя е създадена от Османидите, едно кюрдско племе, на религиозната основа на изкривения Коран, който и досега не разбират.Серията от убийства със стремеж да се запази властта не гарантират аристократичност през изминалите 500-700 години, напротив управлението от везири ,повечето от които евреи гермаци,българи сърби и гърци доказава само че Империята е била само сбор на политически и икономически интереси.През 20 век Ататюртк прекрасно разбирайки този модел решава да приобщи една племенна система към цивилизования свят с надеждата че за 100 години ще има промяна, за съжаление платформата на ислямизма по принцип не предполага това.Резултатът е неосманизъм в най лошата му форма. Не дотам адекватни териториални претенции и сфери на влияние които само САщ и Англия са си позволявали. Руската политика не е по различна в този смисъл ,но е по-сдържана и рационална. В този смисъл коментирана статия е само едно крещящо неразбиране на проблема на Ердоган-самоопределянето на Турция като лидер в региона. Една вековна ,но нескопосана пропаганда не може да създаде нищо повече от проблеми за турците. То е все едно италианците да претендират за сферата на влияние на Римската империя.

А защо показвате снимка на Путин самичък? Защо пропуснахте да публикувате и снимки от откриването на джамията в Москва - втората по големина джамия в Европа, на която двамата императори - Ердоган и Путин бяха снимани заедно?

Не забелязвам някаква промяна в агресивността на турската външна политика през последните десетилетия. Напимер, добре известен факт е фактическата окупация на 40% от територията на Кипър от турски войски. Управлението уж е предадено на местните турци /доколко са местни е друг въпрос/, но турските войски и досега не са се изтеглили. Известно е също така, че чрез агресивната си политика и манипулации в края на 40-те години на 20 век Турция завладя част от територията на Сирия, и т.н. и т.н.

Измий си очичките и пак погледни. Напоследък отношенията между двете общности на остров Кипър се подобряват. Не е кой-знае какво но е напредък.

Идиотска статия, идиотски написана и идиотски преведена. Вярно е само това, че Ердоган има опасни имперски мечти. Това е факт но той е единствения верен факт в цялата статия. Всичко друго са откровени измислици и това се нарича пропаганда и демагогия. Защото малко преди да бъде свален руския самолет (с основание), Ердоган и Путин бяха първи приятели. Причината? Ами причината е повече от очевидна: Защото и Ердоган и Путин имат имперски мечти и амбиции. И двамата мечтаят да станат императори на две азиатски империи, които да управляват останалия свят. Но свалянето на руския самолет беше единственото правилно действие на турската армия и това е обица на ухото на Путин, да не се закача с доскорошния си приятел Ердоган, защото следващия път ако има нова провокация, Русия може да пострада много повече.

1. има доста верни факти в статията. 2. превода е идиотски, но човек разбира за какво иде реч! 3. Ердоган не направи нещо правилно, а точно обратното - най-голямата си грешка. Всички го виждат и признават, освен соросоидите тук и туркофилите... които се оказват едни и същи хора!

Опитай се малко да разсъждаваш преди да копираш и пействаш прочетени пропагандни клишета. Много е лесно да наречеш всеки несъгласен с тебе "туркофил". Така навремето всеки който не е бил съгласен с "генералната линия на БКП" е бил наричан "фашист" и "враг на народа". Ердоган е направил много правилни неща, но тези неща които е направил неправилно са много повече. Но това е друга тема. Защо упорито и неотклонно се придържаш към принципа "За Путин или хубаво, или нищо!"? Та той е още жив, доколкото знам!

руснаците няма как "да пострадат повече". Всъщност те не са пострадали изобщо-такова наливане на масло в тяхната пропагандна машина не е имало от Сталин насам. Ердоган можеше да иска Крим с по-голям успех отколкото с тази режисирана от САщ постановка. Направо не е за вярване как се е хванал на тази въдица. Полезния му ход беше само един -сделка с руснаците за да запази части от Северен Ирак в замяна на руско влияние в Сирия.

Дира, платихте ли за този превод? Искайте си парите обратно! Започнах да копирам бисерите, за да ги сложа в поста си, но се оказа, че няма едно читаво изречение в цялата статия! Анализът е интересен, но сте го съсипали!

Вкрая на текста ясно пише - Превод: БГНЕС.

Паисий

това че го пише, не значи е е вярно. Машините преведат така дървено и не съгласуват граматическите времена.

Кой неграмотник е писал този пасквил?

Не знам, но се сещам кой я е превел така дървено: ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧ!

Превод - БГНЕС

СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ ,проводниците на тази политика в България са ДВЕ ТУРСКИ МЕКЕРЕТА ,ХОРА БЕЗ ДОСТОЙНСТВО ,ТУРСКИ ПОДЛОГИ - Министърът на ......образованието ,даже проговори на турски и влечугото председател на БАН !!!!!! ГЛЕДАЙТЕ НЕДЕЛНОТО ИЗДАНИЕ НА "ДНЕВНИЦИТЕ НА УФОЛОГА " И ЩЕ ВИДИТЕ В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Вашингтон Таймс" вчера Russia is right: White House helped ISIS smuggle, sell oil By L. Todd Wood - Monday, December 7, 2015 РУСИЯ Е ПРАВА: БЕЛИЯТ ДОМ ПОДПОМАГА КОНТРАБАНДАТА НА ИДИЛ, ПРОДАВА НЕФТ НЕЗАКОННО Вече и американците признават това, което нашите соросоиди отричат!

"Очевидно ИД е ПОЛУЧАВАЛА помощта на Турция, тъй като свалянето на режима на Асад е приоритет на Ердоган,.." Автор Норман Стоун, в. Гардиан

Това са обществените тайни, като да кажеш Тази е Проститутка но да нямаш доказателства. Взаимните обвинения хвърчат като куршуми от всички страни но в крайна сметка всички "Велики Сили" са взаимно облагодетелствани. Печелят тези който продават Петрол в случая ИД, печелят тези които го купуват на 10$ барела, но печелят и тези който произвеждат Оръжие и боеприпаси за тях. Но мога да кажа за Оръжието и боеприпасите, че трябва все някъде да се използват а към момента имат най-подходяща територия и най-важният предлог за това.

ЯВНО вече и западняците оценяват правилно случващото се. Турция води опасна политика, който ще удари не само Европа, но и самите турци. Ердоган прави ходове, които ще доведат до по-голям конфликт, а не до решение на досегашния. Ескалацията в региона е предимно по негова вина. Големите се бият там - русия и сащ - но той играе ва банк и ще оплете конците. Всъщност вече ги оплете!