Противоракетна система в Турция ще ни пази

В Турция в рамките на противоракетната система на НАТО ще бъде разположен радар от системата за ранно предупреждение за опасност от ракетно нападение, заяви говорителят на турското външно министерство Селчук Юнал, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Противоракетна система в Турция ще ни пази | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От кого ще ни пази? С Турция срещу освободителката Русия?!

На 6 септември 1944 год. "освободителката ни" обяви ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ!!! Слаб (2) по история и обща култура! А ти да не чакаш Гърция, Македония или братска Югославия, пардон Сърбия, да ни пазят?

С Турция срещу Русия,така ли?! Защото Турция се е отнасяла по-благородно към нас!

Ясно, по време на турското робство(което си е било присъствие) са ни тормозели русите. Преди турското робство - пак сме страдали от русите. След това - отново. След 44-та пак сме страдали. Но защо непрекъснато населението на България се е увеличавало? А сега вече не страдаме - независими сме от Русия. Даже я хулим, явно , неявно, справедливо, несправедливо, подло, честно. Но! Намаляваме. Колкото сме по-добре/по-далеч от Русия, толкова сме по-малко. Истинското ни щастие ще дойде, когато съвсем изчезнем... Това е логическата нишка на русофобията.

Кой и къде говори против руснаците и Русия? Кой е говорил против Русия? Защо изпадате в криворазбран интернационализъм и неловка ситуация от рода- "гузен негонен бяга"! Да не дава Бог да насочат ракета срещу нашата вечно хилава, в последните доста десетилетия, противовъздушна отбрана. Все някой трябва да ни пази. А защо не пожелаха те да ни пазят, ей така, по братски? Както братски "подкрепиха" Съединението на България, което предстои да честваме? Нещо по въпроса?

Всички грешат по отношение на Русия. Нека не забравяме, че с Русия имаме близки традиции, близък език, еднаква религия. Тези неща не са за подценяване. Русия няма интерес да ни унишожава, защото сме близки s neq ние сме славянския полюс. Тези които не ни искат са САЩ и Европа. Ние сме много различни. Затова ни рушат и ни изселват поd формата на емиграция. Но за да има емиграция трябва да има и мизерия. Ха по тази логика да кажем всички кой е виновен за мизерията в България?

Имаме много общи неща с Русия, но нямаме общи интереси и това е проблема. Ние искаме да сме силни, свободни и независими, а те искат да сме им васали и да ни дърпат конците. Естествено, че не искат да изчезнем, но не им трябваме ако не ги слушаме. Затова винаги са залагали на Сърбия, освободили са я много преди нас от турците и са я захранвали, включително и с наши земи. Вечният стар римски принцип "Разделяй и владей".

България има достатъчно общи интереси с Русия. И ако се работеше в България по тях, както се работеше по Татово време, щяхте да имате и пари за пенсии и за здравеопазване и за магистрали, и то много повече, отколкото ви дава ЕС. Ама като не щете да имате нищо общо с Русия, австрийците искат. И паричките от туй нещо отиват в Австрия. И нека Турция да ви пази с нейните радари и ракети, като си съсипахте вашите. Само че колко ще ви опази е друг въпрос. Ако ракетите са ирански да- ама те няма да са за вас, но ще падат на вашите глави. А ако не са? Подлетното време на една Топола до България е много по-малко от това на зенитна ракета изстреляна от Средиземно море. Така че пак ракетата пада върху вашите глави.

Много пазачи, много нещо, брей! Нашата полиция ни пази, както пее Веско Маринов в дует с Цоко, Турция ни пази неизвестно от кого, може би от осбоводителката ни Русия, която ги натири оттук навремето, Пази ни НАТО, дето е на океана, а аз и море не съм видял, все пазачи, и всичките ми мислят само доброто. Ама не дават и стотинка, както правят това в Латинска Америка например. На африканците дават храни, а на нас- българите - циганите, избягали във Франция на бизнес по катунарски. Просто не знам какво търсим ние на Запад, та си не върнем Изтока и социализма...

Боже, докъде стигнахме за някакви си 20 г. Държава без армия, пълно с предатели и подлоги, никой на никого не вярва. Едно време преди да паднем под турско е било същото: малко по малко турците са се настанявали и са завземали позиции. Докато балканските владетели се усетят, вече е било късно. Лошото е ,че Боко продължава една пагубна линия на поведение- тази на американците. Те са съюзнишк с турците , а не с нас.За тях ние сме бита карта.

с показаното на снимката може да застреляте джурналяпя пуснали инфото!!! Замислете се къде че падат свалените ракети, ако имат термоядрени глави, отпишете балканския полуостров!!! Главите се взивуяват независимо от носителя!?+!?!?

Радостна новина, сега ако ни нападнат Сейшелските острови с атомна ракета, системата тутакси ще я събори върху Истанбул, да не долази до българския небосвод.

Дойдохме си на думата Турция ще ни пази.Машала,евала,аферим.Най после всичко си е на мястото.След 10 години ще сме турска провинция,ще дойде рахатлъка.

Турция ще ни пази от Иран.

Турция отдавна и традиционно дълго е пазила България от 14-ти век насам, със своя сила и войска я е опазила от околните зли агресори. Само от Русия не е успяла да я опази в края на 19-ти век на което се дължат днешните проблеми на България като бедност и демографски срив.

Наистина може да прозвучи много перверзно, но единствената ни надежда срещу циганизацията на България е ...... Турция. Все пак по-добре турци от Истанбул, отколкото мангалите от Столипиново.

Понякога човек все пак трябва да посещава психиатър.

Каква стана тя? Турция инаталира елементи от ПРО, а от Москва мълчат. като гъзове мълчат. Когато същото нещо искаха да направят в Полша и Чехия, вдигнаха гюрултия до Бога, а когато и ние пожелахме да се включим направо ни заплашиха че ще насочат ракети към наша територия. Защо така бе, братушки, защо с лошо? Или вие все още си мислите че варшавския договор съществува. Няма го, от повече от 20 години го няма. И нашият статут, като член на НАТО, с нищо не се различава от този на Турция. само че май Руси няма здрави гащи да се бърка ввъв вътрешните работи ан Турция. както на Германия, Великобритания, Франция, Китай. И САЩ, разбира се. Русия е много ербап с малки и беззащитни дъражвици, и с държави със силна Пета колона, каквато е България. Но прибалтийските републики показаха как трябва да се държи една малка държва с Русия - почтително, но твърдо.

Нормално, отношението на държавите към бившите им колонии е едно, а към бившите и настоящи съперници - друго.

но не е за кагебисти като тебе. Едно ПРО разположено в Турция наистина може да е срещу ракети от ИРАН към ЕС, но едно ПРО разположено в Чехия определено не е срешу ирански ракети.Виж която и да е географска карта.

Това решение на югоизточната ни съседка е поредната благородна инициатива спрямо нас и трябва да се оцени изключително положително от наша страна, защото предпазва България не само от ядрено-ракетни удари но и съхранява приятелските отношения с братска Русия, които както се знае не възпремат тоя щит в тоя му вид.

Оценяваме го, драга Мелиха. Русия и Турция имат стари традиции в уреждането на споровете помежду си с помощта на трети страни - разделят си ги и всичките им възражения за каквото и да е отпадат. Историята помни Армения, България, че и други...

Човек или народ за да е щастлив трябва да живее с настоящето си, а не миналото. Умни мислители са го казали. Еднакво бедни и нещастни са днес и българи и арменци, за които споменаваш, бедни са защото са злопаметни,завистливи и злобни.