Светът не приема чистки и екзекуции в Турция

Заради масовите арести и уволнения и заради евентуалното връщане на смъртното наказание ЕС и САЩ призоваха Турция да спазва върховенството на закона.

Обратно в новината

Коментари - Светът не приема чистки и екзекуции в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На днешният ден през 1877година започва тридневното клане на жителите на Стара Загора от редовна османска армия начело със Сюлейман паша.Градът е опожарен и сринат до основи. Учете и помнете историята .Ако не я помним то тя ще се повтори в още по - лош за нас вариант.

А тоя Сюлейман паша не беше ли френски демократичен и цивилизован генерал на служба при султана? Или английски? Или анличаните само пазеха султана и османските интереси по море?

Като не приемат, да му ударят едно ембарго отвсякъде със замразяване на всички турски авоари в чужди банки, затваряне на границите с Турция , никакви туристи за курортите им и да им върнат всички "бежанци". Като им огладнеят за*ниците, поданиците му сами ще си го свалят тоя сатрап. Другото е бош лаф.

Пълна военна блокада от всички над османската кочина докато османския манаф-диктатор не се предаде или самоубие публично.

Че откога шепата разбойници от САЩ, ЕС и НАТО са "света"? Или вече тотално са влезли в "матрицата" и си мислят, че са от и на Криптон? Супермени и Супергърли от психиатрията :)

НАТО се опитаха да предизвикат на война Русия, като накараха някого в Турция да свали руския бомбардировач, но Путин ги отсвири с дипломатично отрязване на отношенията с Турция. Тогава НАТО се направиха на ни лук яли ни лук мирисали и последствията си останаха за сметка на Турция. В очакване на това да им излезат сметките мечка Русия да реагира войнствено, НАТО се подготвяха предварително в Черно море, но не им излезе сметката. След това на Ердоган му дойде акъла и бързо започна да си оправя отношенията с миролюбивия и сговорчив Путин. Това на НАТО не се хареса и започнаха да се закачат с Путин и Русия през Полша, а Ердоган се опитаха да го отстранят. Аз мисля, че предстои още по-голямо сближаване на Русия и Турция, което никак няма да се хареса на НАТО.

Добре че си ти да ни го изясниш. Брей, какви е мозъци раждала, ражда и сега българска земя юнашка!

няма нужда от сарказъм драги *облизецо...казахати го и те боли нали...?

Турция и Русия вечна дружба казваш ? И двете нации ще те бият като шкембе в дувар за глупотевините ти. Бегай на село малкия.

Света не знам, но Е.С. да се събуди и да изпрати гранични сили на границата с Турция (България и Гърция), че да не ги посреща пак във Виена и Мюнхен.

и като чу напътствията и приятелските съвети, най-културно и премерено изказани Ердоган си го премести.

Спонсорите на Турция се правят на недоволни. И дават данъчни облекчения за инвестиции в Турция.

ЩОМ ТИЯ МОШЕНИЦИ СА СВЕТА ЗНАЧИ ЕРДОГАН Е НА ПРАВ ПЪТ ТИЯ ДЕТО ИЗБИХА ИНДИЯНЦИТЕ ДА МЪЛЧАТ

ЕРДОГАН ДА ПОЧИСТИ ОБОРИТЕ СИ , ПЪК ПОСЛЕ И НЕГО ЩЕ ГО ИЗЧИСТЯТ , НО ТУРЦИЯ ИМА НУЖДА ОТ ТОВА

проклетници и самозванци, кукли на конци далеч от интересите на хората...гниди

леле ако това е светът значи положението е много зле:)

" Докато умните се наумуват , лудите се налудуват ! "- Няма нужда от превод !

дават да се разбере/чете се между редовете/,че е време Ердоган да се "пенсионира".Нещо много взе да се мъти водата около "демокрацията" в Турция, което никак не се харесва на НАТО,САЩ и ЕС.Обстановката в Турция няма да се успокои и нешата вървят към изостряне и вътрешно напрежение.Това не прави Турция надежден партньор на НАТО,САЩ и ЕС и стола на Ердоган ,като че ли започва да се клати.Доказва го изненадващото му извинение към Путин,но това няма да му помогне.

Джон Кери и Федерика Могерини ... ... та това ли е светът? ... Същия този "свят" коментира със щастлива усмивка уличното убийство на Кадафи...

Петко, не по-високо от чобанлъка!

Много хубава снимка, забележителна! На пръв поглед на преден план е Федерика Могерини, с маргиналните си изказвания с повод и без повод, но като се вгледа човек вижда, че зад нея стои Джон Кери, тоест представителя на онези, които казват кое е правилно и кое не е!

Да, снимката е добра, не мога да не се съглася с теб. Джон Кери е много достоен мъж, ако останалите политици бяха поне малко като него (и вклчвам и америкнаските, особено РЕПУБЛИКАНСКИТЕ!), този свят със сигурност щеше да е много по-добър! Впрочем ти лично познаваш ли, знаеш ли нещо за Кери и живота и делата му, или караш по инерция, плюеш си по опорните точки?

Луд с пистолет = Ердоган с бежанци. Ако някой се е чудил кой има полза да праща бежанци в Европа към Германия ей ви на отговора. Турското правителство има няколко милиона от тях в резерв и ще изнудва ЕС до дупка. Британците усетиха накъде духа вятъра и се спасиха на о-ва. Но още не са реално излезли от съюза, пък доста бързо се развива ситуацията.

германски автомобилен инструктор попитал курсист-евреин- ,,Знаеш ли къде е газта?"

Имаше една готина песен. Някой да ме подсети за името. Хотел Калифорния или хотел Гуантанамо беше?

Сериозни ли са, но приемат убийствата в Киев и Украйна, изтребването на невинни хора и дечица в Източна Украйна като венеца на демокрацията, съвсем спокойно и чиста съвест. По-точно даже не ги забелязват. Долни, жестоки и гнусни лицемери.

добре де .. тия турски истории са мн по страшни от ,,диктатурите,, в ирак либия сирия ...господата демократи от европата и америка какво още чакат и не изпепелят турция .... както направиха с др държави

Да, светът осъжда атентата и репресиите след него. Но защо мълча толкова дълго за безобразията на Ердоган преди това. За явната помощ предоставяна на ИДИЛ, за трафика на контрабанден петрол, за пряката намеса в Сирия срещу кюрдите, за безотговорните и явно афиширани претенции към ЕС, за ислямизацията и затриването на светската държава? Какво ми показвате на снимката тази кифла Магарини и смешника Кери, само приказват и нищо полезно не са свършили. Военните винаги са били полезен коректив на цивилната власт, спомнете си колко беди предотвратиха в близкото минало. Едва ли са се надигнали без да имат сериозна информация за нови лудории подготвяни от Ердоган.

тъй като и сащ създадоха и явно помагаха на идил, щом още стрелят с оръжия made in usa, турция си купуваше евтин петрол обаче се пообъркаха нещата с руснаците, явно е че някой продажен генерал е заповядал атаката срещу самолета за да се скарат 2те страни

Светът и да приема и да не приема ...хич не му пука на Ердогана. Той каквото си е решил ще си го свърши. Всички за които е решил ще ги избеси въпреки "декларациите", "розите" и разходките със свещ в ръка в Париж, Лондон и Берлин. Заплашват го че ще има "край с преговорите за ЕС". Ха ха ха ...той много добре знае че тая така или иначе никога няма да я бъде.

Ще му пропука. Много скоро ще му пропука, и то така ще му пропука, че всички ще видят и разберат! И ще му дойде точно от там, откъдето най-малко очаква! Ако преди това не се побърака окончателно и не свърши в лудницата, преди да го изправят в съда. Това смъртно наказание, което този толкова много настоява да вкара в Туреция за враговете му, може да се окаже и завършекът му, лебедовата му песен един ден, по честата ирония на съдбата и да ознаменува неговата смърт. "С каквато марка мериш, с ТАКАВА ЩЕ ТЕ ОТМЕРЯТ!"

Путин да ги смачка от бой! Най-вече че от Вашингтон намекват че тоя глупак няма да подкрепят! До няколко месеца ще има рзавитие!

Турчетата да се осъзнаят и събудят кой всъщност ги управлява през последните 6 века! И за какво бяха използвани, и продължават да ги използват! Не случайно е предсказано, че мнозина от тях ще приемат Христос като единствената чиста Божия еманация и ще се освободят от веригите на исляма. Ала тъкмо това Ердоги и неговите ментори не желаят да се случи! Господарят на този свят иска престола в Херусалим и ислямът е едно от средствата за изпълнение на този план. Не ви ли прави впечатление, че в цялата тази суматоха никъде не се споменава и чува гласа на Израел?! Той стои на тъч линията и чака да види накъде ще поемат събитията...

Кукуригуу? Тия ислямски маймуни ще станат християни точно на куково лято, малоумни другарю.

Всеки има право на мнение... и всеки отоговаря за собственото си безумие. Но не трябва д аиска и да очаква другите да му пригласят.

Преврата има много неизвестни. Сигурно е само едно, че гражданското общество в Турция е на много високо ниво. Народа е по улиците и площадите денонощия наред и е жив щит срещу превратаджиите. Особено впечатлително е, че политическите опоненти на Ердоган, които протестираха на парка Гизи, сега са рамо до рамо с неговите привърженици и задушават превратаджиите. Много коментатори правеха аналогии с България, те изнисват от самосебе си. Турското население по същия начин е постигнало и независимостта на държавата си след Първата световна война. Територията на днешна Турция е била окупирана от Великобритания, Франция, Италия и Гърция. Турските селяни, с остатъци от победената армия през Първата св. война, предвождани от героя от войната Мустафа Кемал, са извоювали свободата си!

Превратът Ердоган сам си го организира за да избие противниците си и да си бетонира султаната. А че в Турция има много фанатизирани ислямисти идиоти е факт.

Превратаджии така или иначе има, макар и малко на брой. Според мен преврата е бил организиран, но турските служби са прихванали сигнали. Вместо да го пресече, Ердоган е позволил да се осъществи, вземайки мерки за безопасността си и на другите министри, отчитайки слабата подкрепа за превратаджиите, с цел изчистване на "нездравите" сили. Превратът не е организиран от Ердоган, по-скоро се възползва от преврата.

ти така уверено го заявяваш все едно сам ердоган ти го е шепнел на ушенце докато те оножда в дебелото чревце

да изпратим наш Бойко на курс при Ердоган, да се учи как се брани държава

А вече колко хиляди уволнени/арестувани не са ли част от турското общество и то май частта, която не се осмели да ползва срещу населението арсенала, с който разполага. По-гражданското общество се оказват тези с виковете "аллах акбар" и главите, за които се разказва, че са размятали. Иначе да, мнооого неизвестни.

Аз не съм от феновете на Ердоган, нито на фанатизма, особено пък на ислямизма. За съжаление, заплахата за саморазправа с най-прогресивната част от гражданското общество е реална. Все още не разбирам информацията, че някоя от "турските власти" щяла да уволни хиляди съдии. Интересно ми е, коя е тази "турска власт"!

Нещата никога не са такива, каквито изглеждат! Осъзнаването нан този факт е първата стъпка към разбирането на истината (в най-общ смисъл).

Аз съм за смъртното наказание. Видяхме до къде ни докара мирната горбачова перестройка-руските васали са на власт и опоскаха държавата.Ако имаше смърно наказание за руските васали щяхме да сме първи в Европа.

кво става с руските васали скоро не са ли те ...

Щереф, кво става у твоята родина. Нещо грозна гледката а? Ти мани другото, ами май нищо още не е свършило. Отивай в Анкара да спираш военните

Щерев ЕС обмисля да въведе ли санкций срещу Турция а според Джон Кери ако и следващия преврат е неуспешен ще се наложи да изхвърлат Турция от НАТО Само ти и Бойко Борисов не разбрахте че Ердоган е история

Светът не приемал..., ами това си е проблем на света, да са мислили, когато го целуваха и прегръщаха /Меркелица/.

не приемат що не озаптиха навреме тоя простак? То от 5 години се знае че ще направи тая простотия, щом свали и руски самолет, то значи е безумец! Обаче всички го търпят?

А тоя с обратната захапка на снимката какво търси на заседнието на външнте министри на ЕС? Дава инструкции с какво решение да излязат ли? Ей затова Европа е на това дередже - заради продажни евролидери дето работят за чужд интерес

За Нато да си чувал бе "кавалер" руски?

Какво означава думата ЧИСТКА ? Как е на английски ЧИСТКА ?

Purge

Благодаря,приятелю ! Знам прекрасно.Питането имаше друга цел.

Питай Боко, една чистачка на летището му подари метла да ЧИСТИ корупцията. За сега резултати нема, може метлата да е плешива нещо

на английски чистка е: KILL THEM ALL

Не знам дали, хипотетично, ако Могерини и останалите радетели за човешки права в Турция е на мястото на Ердоган, би помилвала тези които биха искали да го убият или поне свалят от власт. А да нямаш списъци на противниците на властта означава службите да не си вършат работата. Това няма как да се случи в държава, в която наистина има държавност. Виж, при нас е възможно, независимо, че това също се прави и правеше от ББ и калинките му. Най-големите му скандали, наред с енергийните подлагания на кукловодите, нали бяха свързани с подслушване! За какво, ако не за да има компромати срещу непослушните и опонентите. Впрочемм нали и него така го държат за топките господарите му от задокеанското Политбюро.

сигурно пък я питат, че мнение дава?

и теб не те питат....., ама!!

"Сутринта в неделя в гарнизона на източния град Денизли задържаха командващия му ген. Осман Озабакър. 4-ма верни на Ердоган топкомандири, включително шефът на генщаба ген. Хулуси Акар, са спасени от ръцете на метежниците, които ги бяха отвлекли. Интересна интрига се забърква около арестувания ВОДАЧ НА ПУЧА Йозтюрк, КОЙТО СПОРЕД МЕДИИТЕ КАЗАЛ НА РАЗПИТ, ЧЕ .. ШЕФЪТ НА ГЕНЩАБА Акар, ОБЯВЕН ЗА ПЛЕННИК НА МЕТЕЖНИЦИТЕ, ВСЪЩНОСТ МУ БИЛ СЪРАТНИК В ЗАГОВОРА!?!?!?!?!?!?!?" Още веднъж: "Интересна интрига се забърква около арестувания ВОДАЧ НА ПУЧА Йозтюрк, КОЙТО СПОРЕД МЕДИИТЕ КАЗАЛ НА РАЗПИТ, ЧЕ .. ШЕФЪТ НА ГЕНЩАБА Акар, ОБЯВЕН ЗА ПЛЕННИК НА МЕТЕЖНИЦИТЕ, ВСЪЩНОСТ МУ БИЛ СЪРАТНИК В ЗАГОВОРА!?!?!?!?!?!?!?"" Аз казах ли ви вчера, писах ли за това? Значи довереният човек на Ердоган, началникът на военните ГИ Е ПОДТИКНАЛ, ПРОВОКИРАЛ ЗА ПРЕВЕАТА И Е ЗНАЕЛ ЗА НЕГО, а Ердоган го представя за жертва!?!?

От всичкото съм най-щастлив, че няма изяви на Чехъла, скрил се е в миша дупчица, щото Боко му е забранил да се показва и да говори. Малко да ми се пооправи настроението преди да ида на МОРЕНЦЕ и да си почина 2 седмици. Друго си е до отидеш с настроение

гледай да не починеш на цяло, от простотията що напира в теб!

Гледай кат са върна, ти да не си починал от страх, щото ще те вкарват в казармата. Усещаш ли посоката на вятъра?

Кметът на Голямата община Анкара Мелих Гьокчек сигнализира за ново раздвижване на танкове и в Туитър призова населението да се противопостави, предаде БГНЕС. В социалните мрежи съобщението за възможен повторен опит за преврат се разпространи светкавично и пред мотострелковия корпус за бронирани единици и Учебния център на дивизионното командване се стекоха стотици жители, пише "Пик". Всички незабавно да се съберат в парка Къзълай. В Анкара в района на Етимескут има ново раздвижване. Герои на демокрацията, идете да изпълните дълга си!, написа анкарският кмет. Товарни камиони и цистерни бяха изпратени пред военната база и затвориха всички входове към нея. Горещи часове преживя и Истанбул, където след подобен сигнал местните жители запушиха входовете на военен център в района Хабиблер с камиони, а полицията обгради мястото.

Anton

Могерини и всички западни либерални лидери, които сега говорят срещу Ердоган, ще са първите които ще се застъпят за милионите "бежанци", които Ердоган ще погне към Европа. Да ни е Бог на помощ!

И нека да припомним как някои управляващи предлагат небето ни да се пази от турски самолети. И да не забравяме че за есента отлежава предложение в нашите бази да квартируват до 5000 човека чужди войски уж да ни пазят, а реално да ни окупират.

Че какво им е на самолетите. Даже не произведоха и един изстрел. От какво те е страх.

Светът( САЩ) не приема чистки и саморазправа... За света ме боли хура. Само искам да посоча на кьоравите наши сънародници, че обръчит около врата ни се затяга. Първо беше Ирак- викаме- далече, После- по- близо- Сирия. После- още по- близо- Турция.... Войната и размириците чукат на вратата ни, Те са вече под носа ни. Вместо айфонче си купвте пушка, вместо лаптопче- патрони. Вместо евтини парцалки или барбекю от Лидъл-а, си накупете аналгин аспирин, някой антибиотик, кибрит. Вместо Ку 7 или Кашлкай или Кактус- кон. Колкото и да е трагично- натам отиват нещата. положението хич не е розово, но кухата тиква Борисов нищо не казва, за да не изпадне народът в паника и за да не се срине и без това кухия лев.

А който няма възможност да купува оръжие може да започне да складира камъни на балкона, ей така за всеки случай :)

Или поне безценните съвети и прозрения на байвасо:)

добре е, но малко прекалено.

Турция не може да си позволи икономически да се ислямизира, защото за подобен начин на живот някой трябва да плаща. Нали не си мислите, че една нормална заплата стига за да се изхранват родители, съпруга и 5-7 деца. Путин този масраф няма как да го поеме и да иска, а той и не иска :) Така че споко

Религията е опиум за народите! В името на религията света ври и кипи, а поповете и оджите са фрашкани с пари. И докато се избави заблуденото човечество от заблудите си, тъй ще е .

Не народ са турците, а едно стадо от говеда, които нямат два грама акъл, за да осмислят какво гадно бъдеще ги очаква с Ердоган. Ако ще ги върне два века назад, не мисля, че ще им бъде добре. И те имат млади и интелигентни хора, защо не послушат тях какво желаят, а връзват на акълите на едни остарели дъртаци. Нищо хубаво не ги очаква, ако ще и да превземат още толкова територии, при положение, че мачкат жените и цял ден само чайчета ще пият...... тъпа маса скотове!

да не си въобразява, че турчолята могат да са европейци! Те са в мнозинството тотални кретени, женят се братовчеди, видя се по тивито какви малоумни зомбита са!Това че се мазнят на туристи да им вземат парите, не е европейска култура!

така е , но те са си азиатци от много време насам и това, че са били господари на нас, им дава увереност че са супер "велики" и не може никой да им стъпи на малкия пръст. Затова се репчат, затова величаят ритуалите си, а мюсюлството им понавдига самочувствието! но в сравнение със още по източните народи, са къде къде по цивилизовани. дейба източни съседи дейба, аман!

Ердоган надмина Пиночет!! А бате викаше преди 6.7 години , нямало кой да ни напада в Черно море и не ни трябват корвети...

не е още

ако ме питат какъв политик бих искал да управлява България, бих казал че искам да прилича на ердоган, страната му е независима, има силна икономика, има армия, имаше стабилност докато не започнаха да се месят най големите терористи американците, защото те не търпят независими политици и управници, веднага биват обявени за диктатори, отидете в турция и погледнете, имат работещи заводи, медицината е на високо ниво, затова от години българи ходят да се лекуват в турция. Ние ще си останем едни бушмени узурпирани и унищожавани от сащ и европейските лидери защото нямаме точно такъв лидер като ердоган.

Ако имат неблагоразумието да се скарат с американците пак намини да кажеш как е в Турция, ако искат американците могат да ги сринат за 3 дни, те Китай затишиха с 1-2 брутални борсови срива, та Турция ... нещо да си чул скоро по въпроса с Брикс ? Замислил ли си се защо, а за най-богатата държава в южна Америка Венецуела чул ли си нещо скоро ?

първо ти няма от къде да чуеш за брикс и венецуела защото четеш сорос нюз, почети венецуелски вестници за новините във венецуела, чети независими медии и тогава ще говорим.Да, има висока инфлация както и в русия но нещата не са чак супер трагични както ги изкарват в сорос нюз.С турция ще е малко по трудно да бъдат сринати икономически, венецуела и като цяло страните от брикс са на основен доход от продажбата на нефт, това което доведе до висока инфлация в икономиките е резкия срив в цената на нефта едновременно в допълнение с оскъпяване на долара+ десиденти/олигарси които нарочно спират доставката и производството на храни и продукти, след 1-2 години тези страни ще се възстановят а американците само ще печатат тоалетна хартия и дълга им ще расте в геометрична прогресия

ЕДНИ ДРУГИ ИЗБИХА ЕДИН МИЛИОН ИРАКЧАНИ НО И ГЪК НЕ СЕ ЧУ ОТ НАШИТЕ ДЕМОСРАТИ!!