Турският президент заминава за Куба, но няма да строи джамия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще посети Куба през февруари, но няма планове да участва в полагане на основи за строежа на джамия там.

Обратно в новината

Коментари - Турският президент заминава за Куба, но няма да строи джамия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък си мислех че Америка е била открита от македонски мереплаватели родом от Скопие.

Вече разбирам от къде идват парите за джамии в България....

Ако при тях мюезин започне да вие като одрано яре по 5 пъти на ден, кубинците ще го разкостят и ще изгорят веднага джамията, а говорителя ще му го нахлузят в най-тъмното място! А Ердоган ще изяде такъв мариз, че 1 година няма да може да седне от болки! Кубинците обичат да жарят и с коприва на голо!

Открил бил Америка! И с какво е стигнал Америка и откъде е минал - през Китай, Европа или Средиземно море? Само, че Османския бейлик е бил в пещери и без никакви достъпи до цивилизация! А Византия по това време е контролирала всички сухоземни и морски пътища! Започва конкуренция между турци и македонци кой е открил инжектопляктора!

защо г-н Ердоган отива на острова на свободата?Колкото до джамиите...сбъркал е адреса!!!

През оная работа им на кубинците да има или не джамия. Ама нашите прости журналя нали само сензации търсят.

България ходи при Брюкселските зелки да и набиват канчето, да и търсят кусури и да не и дават пари. Ердоган ходи където си поиска!!

Аман от прекрояване на историят. Всеки за щяло и нещяло я използва за собствени облаги! Що за хора сме станали?

Това ме сеща за култовия филм "Моята голяма гръцка сватба", в която един дядо-грък обясняваше на внучетата си, че японската дума "кимоно" произхожда от гръцката "химона" (зима). Горе-долу същото е и с Ердогановата джамия...

Пак влизаш в капан..ха..ха Рита Уилсън(главната героиня,Тя е родена като Маргарита Ибрахимова на 26 октомври 1956 г.) е помакиня наполовина(дядо и се казваше Халил и го познавах лично.Чичо и наскоро почина..ха..ха

Помакиня означава помохамеданчена българка. Поне това уточни :=) Няма кво да се лъжем. За определени кръгове е политически изгодно да има отделна нация наречена помашка, нищо че си е пълна измишльотина :) Дали тази е наистина Маргарита Ибрахимова, няма особено значение. Никой не е тръгнал да се сеща масово за филм, с гръцки привкус

Каква джамия бе ???? Всички в Куба са атеисти , пък и на хълма та да се вижда от цяла Америка . А там подобни згради въобще не са популярни .

Интересно, а останки от тая джамия дали могат да бъдат открити? Едва ли. Защото това са бръщолевениците на поредния луд балкански комплексар!

Джамия в Куба - защо не? Може, но само с лика на Че отпред на фасадата!

Каква джамия бе ???? Всички в Куба са атеисти , пък и на хълма та да се вижда от цяла Америка . А там подобни згради въобще не са популярни .

Ама наистина по-елеметарни и тъпи и прости сериали от турските не съм гледал. Приказки за пораснали умствено увредени деца.

Ердоган ли се беше изцепил навремето, че Омир бил турчин на име Омар, а Агамемнон - ага Мемнун. Тоя направо си плаче за психодиспансер.

почти всички кубински имигранти са криминален контингент.демокрацята,не е за всички,само за някои!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тя, Света София също би изглеждала добре ако и бутнат минаретата......

Всеки луд с номера си.

Едно време сърбите твърдяха, че Наполеон бил прави шумадиец, емигрирал като малък със семейството си във Франция и променил фамилията си от Бонапартич на Бонапарт. Това Ердогановото е типичен пример за здрава балканска комплексарщина.

И защо ми изтрихте коментара който е по темата.Пашата Пири Реиис притежавал и начертал точна карта на континентите Америка и Антарктида("открита" след 300г) и в годините когато Колумб само открил един бряг с "индииците".Това са историческите факти.

Стига се излагай човече. Такива легенди сме ги слушали и слушали дори и за великите българи. Но ти не се имаш за българин и само говориш за благото на Турция. Писна ми от слепи туркофили който живеят в България, а обичат Турция.

Тъпички и ограничени ще си останете..ха..ха Сега неграмотници прочетете какво казват американски и руски учени за картите на Пири?Руснаците смятат че картите са чертани от ИЗВЪНЗЕМНИ защото са толкова точни че се налагат със съвременните карти като че ли са чертани сега.

Нищо не си разбрал. Картата попада случайно в турски капитан, която е копие на по ранна карта от древността. Бива предадена на запад където копие достига и до Магелан. Никой не ти хвали измислен турски гении, нито колко са били велики турците.

Не беше ли Али Баба открил Америка ?!

Когато човек е неук и неограмотен не му остава нищо друго освен да ръси простотии замъглени от фанатизъм.А ми ФАКТ е че Реиис имал подробна карта на три континента в годините когато Колумб само стъпил на американски бряг!!!!!!Щом искате - ето адекватното: Пири (а не Пир) Рейс е ползвал още по-стари източници (по-стари карти), за да изготви своите. Имаше специални изследвания по въпроса, поровете се из нета, може да намерите заглавията. Колкото до джамията на върха на планината, Колумб идва от Испания, където има една земя, наречена Андалусия. Там има джамии от времето на управлението на маврите (арабите). Човекът просто е сравнил върха с формата на минаретата. Иначе няма как придружаващите го отчета (Испания тогава е лидер на католическия свят) да не пратят поне няколко ужасени доклада на тая тема до Мадрид и Ватикана.

Никой не отрича, че до Америка са стигали и други преди Колумб. Обаче Колумб поставя началото на връзките между останалия свят и Америка. Не викингите, не арабите, не древните египтяни, а Колумб. Ако пък говорим за първи хора, които са стигнали до Америка то това са азиатци в Ледниковия период, които са минали по суша.

Напълно си прав.Факта че Пири Реиис има точни карти на три континента навярно имало стари и забравени цивилизации които са стигнали доста напред в науката...още не могат да разберат например как са строени пирамидите....Колкото човек повече чете разбира колко малко знае.

Исмаил, ти не знаеш ли че този народ е злобен и завистлив, те сами нищо не умеят и на чужди успехи не се радват, а злобеят, затова и състоянието им днес както всички са свидетели е незавидно, именно затова те изтриват!

Ти от кой народ си?

Исмаилчо, а ти знаеш ли че моят прапрапрадядо от Ески Зара с трима авери е открил Северният,Южният и Средният полюс и Мадагаскар,Северна и Южна Америка и още няколко америка като се е разхождал с лодка по Дарданелите, а вие още сте стояли наведени със задници към небето.

В Куба имат ли туитър и фейсбук?

За цяла Америка не знам да са я откривали, мюсюлмани ! Но за една птица съм сигурен, взели са дори името и "Фитка", "Мисирка"!

Никой всъщност не знае как ще реагират кубинците!!!В момента се чака официално да падне ембаргото от САЩ.Тогава ще има потоци от твърда валута към Острова.Не толкова от търговия,колкото от помощи,инвестиции от 4 милиона жители на Флорида.Ако обаче положението беше като преди 10 години,едни 10-20 милиона турска помощ за сметка на разрешение на един строеж щеше да им дойде добре.Просто Ердоган закъсня:-))) По точно същия начин съм виждал джамии построени на най-невероятни места.И става въпрос за точно помощи,подкупи!!!Погледнете само селата с Родопите-200 жители-2 джамии.И едната задължително НОВА!!

Не избягват от полезрението огромните успехи на страната край Босфора, ултрамодерно строителство, трансконтинентални магистрали, мостове и тунели, мощна икономика, младо, образовано, трудолюбиво и предприемчиво население, модерна медицина и развито социално осигуряване. Съвкупният продукт на страната е значително по голям от този на всички християнски балкански страни взети накуп. Филми и сериали гледани по цял свят, Нобелови лауреати по литература каквито страни с дълговековна история все още нямат!

За прогреса в последните 20 години ,никой не спори.За младо население-също.Но за образовано-посмали манго.Сигурно има едни 5%...Това го пиша ,защото за разлика от теб съм бил и град Ризе,Ерзорум,Ерзиджан,Газиантеп...все градове около и над милион.Отиди там и виж как нагледно се живее в 18-19 век..не като бит ,а като мислене!!! А що се отнася до сериялите:-)))...ми задължи децата си да ги гледат без пропуск,за да попият култура:-))

Манговци сте вие, най бедните и нещастни, на измиране сте от завист и злоба !

Икономическите успехи на Турция не се дължат на това, че е мюсюлманска държава, а на това, че е светска.

Светска? Хм-м-м...засега...

Турците са по- свестни от повечето ни съседи, но за съжаление са много първични в реакцийте си. Поради ниската обща култура и вековните традиции за алъш вериж и йерархичност са удобни на световните кукловоди да бъдат ръжени срещу други общества, в които се заражда заплаха за новия световен ред, в който все пак на върха ще са хора със знания, свободно мислене и реални , а не вируални ресурси - каквито са само голите финанси. Няма как да си свободен , ако не си образован. А когато се говори за общество образованието е общата култура и широко, глобално мислене и любознателност не свързана с пряка печалба. Типичен пример за това как се разсъждава в Турция е фактът , че при толкова много богатства и дори сериозни планове все още няма база на Антарктида. Имат планове, и средства много дават, но не се получава. Просто защото и те са като гърците и целия ориент включително Израел. Дорде няма келепир тези много много не са мотивирани за работа.

че истинското турско племе прилича на шведите? нямат нищо общо с тези които се турчеят днес.

РОДА НА ТРАКИЙСКИЯ ЦАР НОЙ :)

В грешка си, колега - според сайтовете ".UA" Ной е древен украинец. Даже не и македонец. Така че си направи един бърз update...

ЧАКАМЕ ГО !

Вече започвам да се чудя как може ние българите да сме толкова зле, при положение че сме заобиколени от отявлени олигофрени. Те го и тоя - мюсулманите открили новия свят, построили една джамия в Куба и си тръгнали.

Човек продаващ бъдещето на децата си, за едно кебапче на всеки 4 години, дали не трябва да е на върха на твоята класация?

Колегата ще идва да праснем едно сантасе на плажа.

На вас само джамии ви се привиждат, а трябва синегоги. Ердоганчо отива на Варадеро на плаж , а те пак ...

Въображаемият свят на Ердоган все повече губи очертанията си. И въпреки това остава ло-реален от нашенския.

капитанът на един от корабите на първото и всички следващи пътувания Алонсо де Охеда, наричан още и Драхан да Лихнида, откривателя на Венецуела и Бразилия, взел за съпруга местна жена пътувал с нея до Европа и обратно, никъде не споменава за такова нещо. Но семитите са нахални.

Ислямът в те времена е бил в апогея си, не случайно за отрицателно време Отоманската Империя завладяла дузина еврохристиянски страни и две дузини афроазиатски. Безспорно мюсюлманите са открили Америка в те времена когато Европа е тънела в мрачното християнско Средновековие и изгаряли хората живи на клада. Днес светът отново подкрепя възраждането на исляма с надежда за по справедлив живот !

Я си помисли пак .....

И понеже сте много напредничави сте още в 1435 год.! Айде изчезвай в джамията че намаза ще свърши! А твоите "отоманци", нито писменост нито религия са създали!

JAZZ явно си мюсюлманин и моите почитания към теб.Но не се излагай с небивалици.Ислямът е наложен на народите с хиляди зверства.Историята помни само един достоен предводител на исляма - Саладин. А за откриването на Америка - можгем само да се усмихваме на приказките на Ердоган.

sasko, Салах ал Дин, или Салахдин е кюрд по произход, т.е. тракиец. По негово време не е имало семити наречени турци. Впоследствие някои семити са включени в османската държава, но те не са монголоидни тюрки, а семити.

И не се е казвал Христофор Колумб, а Ристофор Колумбич и е бил сърбин!

А СИ ПОМИСЛИ МАЛКО

Капитан от охридската флотилия Ристе Колумбовски е бил бе, къв сърбин? От бялата раса - македоноидната .... и е съборил джамията!

грешка - македонците са открили америка

Грешка - македонците са открили Земята и са на дошли първи тук яздейки комета - македонска