Турски танкове влязоха в бой с кюрди в Сирия

Сблъсъци избухнаха между бойци, подкрепяни от кюрдските сили и турски танкове в Северна Сирия. Съобщава се за убит турски войник и трима ранени.

Обратно в новината

Коментари - Турски танкове влязоха в бой с кюрди в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Париж предупреди Анкара да не си урежда проблема с кюрдите в Сирия" Кой от международната сцена брои париж какво е казал, ита карта са и те и поданниците на Шмеркел.

Абе де са демократите от фащ и мато? Турция нахлу с танкове и жива сила в суверенна Сирия уж против ИД ама води сражения с кюрди. Нещо не е наред май.

Ами, всичко е наред..., в зависимост от гледната точка, разбира се. Още в началото на тази "офанзива", беше ясно, ЗАЩО Турция нахлува в Сирия...

Тихо, бре, тия са от "нашите" може да нахлуват където си искат, за к'вото си искат.

търси пак да омачка Мелиха. Майсторски си любела.

подготовката за бойни действия около южната турска граница е била интензивна : "... Летището на големия турски град Диарбекир беше обстрелвано с ракети, предаде Ройтерс.." Въпросът е дали руснаците не се опитват да предизвикат Турция да задейства чл. 5-ти от Договора с НАТО, Това би било предизвикателство с мащабни последици както в икономически, така в стратегически и миграционен смисъл.

как ще задействат член 5 когато турските танкове са на сирийска територия а не обратното?

И как точно става това? Никъде няма информация за военен конфликт между Русия и Турция, боевете са между Турция и подкрепяните от краварите кюрдски бойци!

От векове православният свят живее с надеждата, че Туркия ке падне, а тя за по малко от век от 15 милиона стана почти 80 милиона, повече от 5 пъти. Нямаше да е беда, но населението на православните страни се топи като сняг под майско слънце, освен това падаща Турция под носа на православните страни на балканите, НАТО и тогавашният СССР и непобедимият Варшавски договор си окупира северната част на православен Кипър без ни най малко да се притесни от тях. Затова синове мои, вие напети юнаци с единственото което умеете смело и мъженствено да удряте по клавиатурата, тя от само себе си така нивга не ще да падне ...

Турция отива към гибелта си, и вътрешно и външно политически. Ясно е че никой няма да отави тоя мошеник на власт, който всячески се опитва да заплашва и да изнудва. Сега се присламчи към русия и това ще му изяде главата, вече не му останаха съюзници той е тотално сам и объркан даже и армия няма, време е него и цялото му семейство да бъдат съдени за приятелството ми с ислямска държава и подпомагането и в убиства, грабежи и всичко останало.

Вижте културните особености на ислямската интелигенция: Ютуб - "Muslim TV Channel fails"

Манталитета им е като на шимпанзета :)))

Нема начин Борисов да не е обещал военна и друга помощ на Турция в завоевателната й офанзива. Също като едно време.

кат чета тука бая келемета има ощи от тия дето предадоха Левски, заверата на Оборище ...

Може и ти да си го предал. Кой те знае какъв продажник си.

сус бре бъхлясъл кюпек кастриран

Няма е слабичката ни Елена Йончева да отразява събитията на живо.Въобще някой да кажем от мъжки пол журналист да се престраши и да отиде.

Елена йончева си търсеше мъж, затова ходеше насам-натам. За к'во някой да троши луди пари да праща журналисти до там? За да чете безплатно някой панелен смотаняк като тебе ли? Ако толкова ти е важно - научи английски и чети чужди сайтове.

Сигурно си е търсила мъж забулена с камера в ръка сред джихадисти-виждал ли си нейни снимки така ще припаднеш на какво може да заприлича една финна Българка с бурка. Много по-мъжкарана е от другите ни журналисти. Англий ска си го заври отзад а щеката отпред другарю комсомолски секретар.

Елена е една от най-коравите жени, които познавам. Не говори лошо за нея. Верно, не случи с мъжете, но като професионалист е посто желязна, много малко такива има. Елена би била гордост за всяка телевизия по света.

А знам я. Беше мъж та Станишев.

Каква Турска Армия, тая къде я хвърлиха в затвора и извадиха всички отрепки на нейно място, те ли ще бият Кюрдите. Въобще Турция има ли Генерали да ги водят напред или само затворници и полицай.

Само Бой по турците да живее Кюрдистан, тая измислена държава Турция требва да си ходи. А Македония и всички български да се върнат на България.

мечтите са безплатни.

както и вашите да станете османска империя пак, Ердоган и българските му турски отрепки само може да мечтаят.

Турската армия е отслабена и няма никакъв боен опит, от друга страна кюрдите са добре въоръжени и от няколко години водят активни бойни действия. А на Асад и Путин само им остава да си купят пуканки и да им гледат сеира.

Отслабената турска ислямска армия под носа на могъщите гръцки и български християнски армии още преди 40 години окупира православен Северен Кипър и нито една пушка и даже нито една прашка не се е противопоставила от единния православен мир. Героичните балкански юнаци видимо отдавна са скопени и умеят само да псуват по нета и то изключително неграмотно ...

Отец Гаврилий вместо да си купувате коли, часовници, и да си мислите че хората са малумни и не виждат какви долни отрепки сте, да бяхте покръстили неверниците а не да ги оставяте пда пълзат към нас като червей и да си строят тъпите джамии.

Това е видеото в тубата "aOdgoqd3v9o" прилича на TOW ракета имайки в предвид пораженията , има вероятност САЩ да въоръжават всички там опозиционни сили за да няма мир в този район

И ти как реши че е ТОУ?? По какво я позна? Специалист се извъди.

Преобладаващите злобно-негативни коментари по долу могат да се обяснят единствено със завидно успешното развитие на Турция на фона на гаснещите балкански християнски страни. Коя ударена от непосилни дългове, коя с унищожителен демографски срив, коя с вътрешни неразрешими проблеми и т.н. Озлоблението произтича и от славното минало на тази имперска страна покорила за кратко време повече от дузина изостанали балкански христиански страни и ги подчинила за дълги векове, опитвайки се безуспешно да ги цивилизова.

Каквото си е истина - истина си е.

Угаснала е на майка ти сливата рунтава. Запали си газената ламба да си видиш тъпия мозък ислямиски. Турция била напреднала. Сега като се ометат американците и си вземат мангизите ще караш само на домати и краставицата ми Мехмедчо.

Турция се развиваше само благодарение на щедрите западни инвестиции и полуробския производствен процес, не спазващ ограниченията в ЕС. А демографският бум е характерен за примитивните общества

До 2г. ще пируваме върху трупа на Мохамед, а Турция ще изчезне. Никоя империя не се е възстановявала след залеза си, Турция няма да е изключение.

Говори ми, говори ми.

мамин резняк,та вие сте още в 18-ти век и ако не са американците до сега само ибрици и баклави щяхте да правите...я кажи едно нещо което изработвате да е ваше а не европейско или американско????Ако не граничехте с близкия изток щяхте още да сте феодална държава но американците ви направиха като техен самолетоносач за борба с мюслетата

"Сблъсъци", "ракетна стрелба", "изстреляни от ...", "ударени". Много думи, малко информация. Унищожени ли са двата танка ? С какъв ракетен комплекс ? Загиналите войници от екипажите на танковете ли са, или други подразделения ?

кви 2 бре цели 5 и се носи аромат на препечено османско

Иди да провериш на място и се върни да докладваш.

stan_posta@

Е сигурно малко по-професионално ще го направя !

гаджалите анексираха Кипър с мълчаливото съгласие на Америка сега сценария се повтаря. Шибъните американци пак са им дали зелена светлина. Страх ги е фесовете от кюрдите и независим Кюрдестан! Наш Боко спи ....

Какво да направи бе бай Юрдане? Да нападнем Турция в гръб ли искаш? Тъпотията на атакистките тролчета е безгранична. Путин е в Сирия, УСА е в Сирия, НАТО е в Сирия, кюрдите са в Сирия. Да се оправят помежду си. Ние какво общо имаме? Колкото по-неутрални - толкова по-добре за нас. А пък ти ако си голям мераклия - грабвай пушката и ходи се бий на страната на кюрдите. Ама не намесвай България.

и вилает Хатай беше територия на Сирия познайте коя демократична западна страна помогна да е турско? Това е една от враждата ..... Ако Асад е страп какъв е Ердоган?

...Турски танкове влязоха в бой с кюрди в Сирия... --- абе що не дойдат и тука да ни освободят от европата, докато руснаците се мотат из крим и молдова и украина? за еничари са питали понякога родителите, а сега направо ти отвличат децата на запад и дори и проформа не питат родителите!

Турция ламти за Сирийските територии и е АГРЕСОР.....

БЕгай се записвай доброволец в ПКК.

Аз съм за кюрдите - хиляди пъти са по-свестни от турците ! Турците са боклуци, гадове и тъпунгери ! Нагледах се на тъпотията и наглостта им в елитни турски фирми в Истанбул ! Не искам повече да стъпя в тази фашистка и терористична държава Турция ! Дано скоро Турция да бъде изтрита от всички карти и да престане да съществува !

Ха-ха, нещастник, дълго преди да изчезне 80 милионна Турция вече започнаха да изчезват околни нежизнеспособни племена омаломощени от дългови кризи, войни, катастрофални демографски сривове, ускорено застаряване, масова емиграция и окончателен залез още преди края на века.

Не се перкай :) Ако турците имат средно 1 дете, кюрдите имат 3. Тоест ако реално турците имат 3 деца, кюрдите имат 9. Турция е хубава държава бил съм десетки пъти там. Лошото е,че сама влиза в капана на западните сили. Сега ще води война на 2 фронта + 3 милиона бежанци. Сляп ли си,че не виждаш как я засилват надолу ? А всички беше толкова добре преди ердоган да почне да забулва хората. Връщаш 3-4 години назад и от там се тръгва. Последните 3-4 години пътя на Турция е грешка. Скоро ще се увериш. Относно България , то тя е съседна и ще пострада със сигурност.

Абе все е много хубаво там, но живеете тук. Интересно защо ли

,че си използвал думата "нещастник" като обръщение, аз мисля ,че на човек ще са му необходими скриптове с елементи на изкуствен интелект и 3 висши за да разгадае, кого точно си имал предвид/ особено щом наричаш хората "нежизнеспособни племена"/.

SKORO ŞTE İMAŞ GOSTİ -KÜRDİ ŞTE VİDİŞ RAZLİKATA

на Турция на Държавата - отпред кюрди,отзад кюрди,отстрани кюрди ще видим ли?

Нямаше как да не се случи. Даже и пред лицето на общ враг,омразата,агресията,трупаните с десетилетия проблеми,дават резултат. Никога не съм вярвал,че Ердоган наистина е решен да воюва с ИДИЛ.Ако,Турция наистина имаше този приоритет-огромната им,силна армия,отдавна да е постигнала сериозни успехи в борбата с най-антихуманната сбирщина от нечовеци.Обвиненията за търговия с ИДИЛ,според мен,са напълно основателни.Само че,ислямистката хунта в Анкара,посмъртно няма да признае.

Кюрдските атентати досега са били срещу турски военни и полиция. Тук границата между война и тероризъм е тънка и е спорно кое е. За Ердоган е тероризам, а за кюрдите е война. По-добре преговори и мир отколкото война, но Ердоган не мисли така, не иска да преговаря. Мисли си, че като има сопа с нея може да спечели в ситуацията. Само че на сопата се отвръща със сопа и ситуацията експлоадира и излиза от контрол.

и не стрелят срещу танковете с пистолети, а с ракети...

А ще има ли резолюция на ООН? А санкции и ембарго от страна на евроатлантическата общност? Това си е чиста милитаристична инвазия в суверенна страна без да е обявена война???

между мала азия и евроатлатиците?!?

Хак да им е на кюрдите че се предовериха на американците

Трудно ще изтребят 30-милионен народ, макар че опитаха преди сто години с 2,5 млн арменци /за щастие, пак неуспешно/. Дай им само султани и ятагани, нищо не са научили откакто се домъкнаха насам.

въоще тези които са православни знаят какво( но у нас нямаше и достачно литература ) значи Сирия - зародиша на православието ! Има и градове свързани с библията като например град очите на Йисуса .НО НЕ САМО ТОВА НО И ОТ ЧОВЕЧЕСКА ГЛЕДНА точка лътежа пари и власт което присъщо и за хамерите и за джагалято си показват циганията -А каква е ролята на ФАЩ сами виждате -след неговото идаване и веднага война (както винаги и в Укаина) хамерите срах взимат от това че РУСИЯ може и да има добри отношения с Турция и затова всичката тая каша и за инжерлика и за разваленето на всички икономики на ЕС и естественно руската украинската - цените постоянно се вдигат а следователно пада и и кономиката поради дружбата на всичеи с хамерите

Това е било мтого отдавна...преди 1000г Сега сирийците са се осъзнали и са приели правата вяра....от как осмавците са ги богословили като техен народ

БЕГЕЕЕЦА СИ показва тъпотията

Правата вяра казваш,кога станаха православни сирийците или ти за религия 600г. по-млада от християнството казваш права вяра.....родена в пустинята но права:)))))))))

Турците май наистина са работливи но тъпи. Ако не бяха такива щяха да си изберат водачи които да направят една федерация с кюрдите и така щяха да си решат проблемите и да са наистина незаобиколим фактор поне в близкия изток . Бъдещето е на големите държави и на съюзите от държави.

Ами ако и Местан поиска федерация?

Местан е труп.

Местан да отиде да си защитава евроатлантическите ценности в Турция и ако наистина прави това няма да излиза от затворите.

Затова са навлезли турците в Сирия. А кюрдите ще бъдат роби, докато руснаците са партия с турците. Не им е за първи път, но се вижда, че руснаците държат на статукво, което поддържа робството по света. Как се навиха да ни освободят да се чудиш. Днес за нищо на света не биха позволили на никого да бъдем свободни ако бяхме под турско робство.

Идеята им през войната 1877/78 не е била да ни освобождават, а да изгонят османлиите от тези земи. Така нареченото "освобождение на братски православен славянски народ" е имало същата цел, каквато има и днес подобното "освобождение" в Донбас - насаждане на преклонение брет батюшка Цар Освободител с последващо присъединяване към "братското православно россиянско царство", в качеството си на цветуща Задунайская Губерния! Кофти само, че ние, българите, както винаги сме си инатлии и обичаме да правим каквото си наумим, като например държава България. Поради тази причина след т.нар. "освобождение" Русия е била винаги срещу България - Съединението, войната след Съединението със Сърбия, обявяването на независимост, двете балкански войни, Първата и Втората световни войни... та до ден днешен!

и всепак както видиш джагалино даже на снимка заплюйго - това ,че са най мръсната нация (както и хамерите ) се доказва с всеки божи ден - урунгели

JALKO MNOGO JALKO NA VAŞETO İME NE PRİLAGAT İVANE PLÜEŞ POSLE YADEŞ

Турските танкове трябва и в Крим да влезнат за да освободят кримското ханство!

Ти докога ще смамиш бре хохльо нагъл татарски? Както и да се пишеш бегеец или нам къв си точно един. Един единствен нагъл трол, който няма да оцелее физически от яд.

Демек Бойко не е жена,а още по малко мъж.

Турция има право да е с танковете в Сирия-това си е турска територия от 1000г.

отрязан папуняк а кой мислиш е живял там преди? Ваште ислямиски фесове явно Ви пълнят кухите кратуни с първичен радикален ислям от малки. Там турци е нямало намало е и в Константинопол. Ако не бяха шибъните франсета и германци след Одрин "по пет на нож" щяхте да сте в Анадола!

По полека да не седнеш на ножа и да ти направи по -голяма черта!!!!!

Е то преди хиляда години и Истанмбул се е казвал Константинопол, що не го върнете на Гърците а???

Вие що не върнете територията до Дунав на Гърция?

Голяма грешка на Ердоган!Този път ударът ще бъде в неговият гръб.Турция ще бъде разпарчедосана на поне четири държави,без да се броят територии върнати на съседни нейни държави-например Армения,а има и други.Това ще е цената на смяната на Башар Асад,ако въобще бъде сменен.САЩ не могат да се противопоставят на Русия,Китай и Иран едновременно,нито военно,нито икономически при състоянието, в което докараха Европа със сбърканата си политика и американците и самите европейци-разбира се правителствата им,но както се знае всеки народ заслужава правителството си,което има...Така,че това е началото на края на сега съществуващата Турция.И главна роля при разпада й ще се дължи на самите 15-18млн.признати за турци-останалите са чужди племена исторически попаднали в пределите на поетапните хронологично турски образувания от еничери.Кюрдска държава ще има-в началото може би два или три Кюрдистана,а в зависимост от състоянието на Турция,може и да е една обединена.Зависимостта е обратно пропорционална-слаба Турция-два-три Кюрдистана,силна Турция-един обединен Кюрдистан.Йес!Даа...Да!

Някои силно желаят това но няма да успеят Ердоган се осъзна

Френският външен министър наистина ли си вярва, че Турция нападна Сирия за да бие терористите? Само форумната компания ли се сеща, че турските танкове са там, за да изтребват кюрди?!

Ако вярвате на медии и политици, то това означава, че наистина масажирането на простата е най-големия кеф. И това означава, че всички трябва да станем педали.

Съобщава се за три унищожени турски танка. Турците засега нищо не предприемат. Ултиматумът, който са дали на кюрдите изтича утре.

Ти вярваш ли на подобна информация?!! Аз дори не вярвам, че има война в Сирия!

За унищожените машини да. Че турците си траят не. Но вероятно от утре ще се чувстват свободни да действат по-мащабно срещу кюрдите

ИРОНИЧНОТО Е ЧЕ И КЮРДИТЕ И ТУРЦИТЕ СЕ БИЯТ ПОМЕЖДУ СИ С ОРЪЖИЕ ДОСТАВЕНО ИМ ОТ НАТО :)))

а, извода какъв е брат?

че ще го издухаме сичките заради натото тъпо,щото требваше отдавна великите сили да изтрият гджалите от лицето на земята,ама нали краварите се дървеха на сссрто,а сега си седът на посраните гащи и се молят да няма съкращаване на щатове

ЗА 8 ЛЕТ ОБАМКА И КЛИНТЪНКА УБИЛИ ПОВЕЧЕ ХОРА ПО ЦЯЛ СВЯТ ОТКОЛКОТО ВСИЧКИ ЗАГИНАЛИ ХОРА ОТ ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ :))))

много четеш руски медии.

Тия кюрди сериозно ли мислят,4е някога ще имат държава и то под носа на шестата военна сила в света.

не можеш да смяташ

Шестата военна сила в света само който не я е хванал той не я е съсипал от бой. Някои като руснаците даже затвърдиха по шест-седем пъти успеха.

По-силни бойци срещу ИД в Сирия аз не виждам от Москва и Дамаск. Вие да виждате някой друг да бори смело ИД в Сирия?!?! Кюрдите са едно лайно!

Колко години държаха позиции кюрди между Турция и джихадисти, оноди се с прикладо

тия гаджалите май така ще направят че ония хахавите кравари ще избушат кочината заради тъпия им нефт и ша са фърлат слепешката и оттам нататък май айнщайн ще да е бил прав че ще ходим с тоягите да се бием,ако оцелеем де,щото май всичко е на косъм,а гаджалите май нещо взеха да се въртят и да се мислят за недосегаеми,а са прости като галош щото бомбите са у рашките и краварите

Турция мачка групировка на кюрдите, подкрепяни от САЩ. Защо САЩ не се намесят? Насраха ли се? Отново?

Ама Турция нали отиде там да се бие с Ислямска държава, а не да избива кюрдите. Ама нали са хуманни, Бойко трябва да изгони всички кюрди от България.

Шило

Нали не им повярва?

ако не знаеш, Бойко освен Бююк е екстрадирал и двама кюрди на другия ден, това не беше особено голяма новина ..

Защо Пичкин и Аss-ад лицемерно молчит? - Труция подпомага ИД, избивайки кюрдските бойци.

Мълчанието на всички е просто оглушаващо и омерзително, но отговаря напълно на "ценностната" система на мълчащите.

Турция не подпомага никой. Турция унищожава атентатори кюрди.

Кюрдите в Сирия са подкрепяни от Запада и най-вече от САЩ, които ги смятат за най-силните бойци срещу "Ислямска държава". Путин ясно е заявил кого подкрепя в Сирия. Защо не попиташ САЩ защо не извършват въздушна подкрепа на кюрдите в Сирия, които обявяват за свои съюзници ?

Ако имаше действащо оон, другарю гутериш, то трябваше да обяви (след съгласуване с оня - "прависта"-агенция от лондон), че турски танкове нямат работа на сирийска територия без подходящия мандат. Това бездействие в осъждането на нахлуването на турски войски в Сирия показва на какво долнопробно положение се намира отвореното общество на оон популистите.

Какво оон, какви 5 лева. Това е една бутафорна организация, служеща само на големите. Никой друг няма нужда от нея.

А Аз какво казвам, според твоето "разумно" тълкувание?

CNN съобщава за 5 запалени танка руснаците май са доставили каквото трябва:)

Турски танкист загина в Сирия Турски танкист загина в Сирия Турски танк бе обстрелян с ракети по време на офанзивата на турската армия в Сирия. Един от войниците загина, трима бяха ранени, съобщи АФП. Според турските медии танковете са били засегнати в региона на Джараблус сирийския град в който бунтовниците, подкрепяни от Анкара и турската армия предприеха атака срещу групировката Ислямска държава. Според турската агенция Доган и телевизия NTV ракетите са били изстреляни от зона, в която действат кюрдските милиции.

Май тази "Турска армия" не е Никаква Армия ... така се създава "военна митология" с това колко стотици хиляди "чалми" има тази армия "без каски". Те, китайците преди години бяха тръгнали със 100 хиляди и даже Без Танкове срещу Северните провинции на Виетнам ... и Не Знам колко Се Върнаха или Изобщо Някой Върна ли се.

Я пак пробвай, че нещо не се разбра. Кой накъде бил тръгнал?

натам, натам , тръгнаха. не се напъвай. кой разбрал, разбрал. светът е сложен, спи спокойно.

Някой да не си помисли, че туркието има намерение да се бие с ислямистите. Никакъв шанс, при положение, че те самите усилено вървят по този път. Влизат за да се разправят с кюрдите. Очевидно ердоган е получил картбланш от путин. Иначе не би влязъл. Въпросът е какво е обещал в замяна или путин ще го подхлъзне. С тая намеса, напрактика краят на войната става още по невъзможен. Не само това, ами и вече става все по вероятно в турция да се разгори пълномащабна гражданска война. Кюрдите в случая са само пионки в надцакването между путин и обама.

измислици - премислици или жужето ти го говори ;)

И децата вече знаят че ИД е турско творение и турчин няма да застане срещу ИД , целият им проблем е възможноста да се формира един бъдещ кюрдистан. Мнгалите направо откачат при подобен сценарии и затова сега отчаяно се опитват да разчистват около границата си кюрдите. Само че кюрдите хитро ще ги подмамят навътре в сирия и ще ги бият там както си искат. При това кюрдите за момента единствени имат постижения в сухопътен конфликт с ИД и са добре подготвени. Колкото до способностите на турската армия видяхме при пуча какво могат , бяха бити , е*ни и линчувани от обикновени граждани. И това ми било армия....

Успехите на кюрдите зависят от количеството и вида на оръжието, което ще получат. Ако получат противотанкови ракети тоу, както и пзрк, турските танкове, самолети и хеликоптери ще капят като круши. Ако не получат, ще мрат с хиляди.

Те нали затова водиха преговри с американците, Даже до онази вечер пак преговаряха за детайлите 10 часа. тчурачлет явно прочистват зона щото не могат смогнат на бежанците или поне така го изкарват а всъщност Ердоган трепе и кюрдите само че и цивлни и онез умерени джихадистчета на американците гинат, сега явно байдън ще им дърпа каишката само че току виж се скъсала щото онези отатъл Ефрат няма ги траят пък и накрая руснаците ще им кажат че не си изпълняват условията и всичките марш навън щото може и Иран и дори Китай да влезе.