Дали Турция не върви към гражданска война

Обхванат от фикс идеята за опасността от преврат, от години Реджеп Тайип Ердоган укрепваше полицията с бронирана техника в името на борбата с тероризма.

Обратно в новината

Коментари - Дали Турция не върви към гражданска война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всички мразят Ердоган , ама никой не смее да го каже публично или да защото превратаджиите , които и да са те

Винаги съм бил против превратите, като начин за смяна на властта, но явно в случая е било наложително. Самия факт на злоба и жестокост от страна на Ердоган, говори съвсем ясно за това. И аз да съм на мястото на военните, тези здрави и обучени да воюват със съвременна техника и въоръжение мъже, не бих се оставил да посегне на живота ми някакъв хитрец-ислямист, който се крие зад гърба на простолюдието! Това е човек далеч от демократичните европейски ценности, човек треперещ някой да не му отнеме властта.

Притеснително е да не отворят границата за милионите нашественици. Тогава ще се наложи да ги изтребваме по мрежите.

Ердоган си показа истинското неофашиско лице.Той е знаел и е подтиквал за преврат и списъците с арестите са направени предварително.Раята,страхливците и башибозука от турският народ подкрепят Ердогон.Нормалните и демократични турци са преследвани от властите с всички закони и незакони средства.При този Ердоганов терор ,много трудно може да се предвиди накъде върви Турция бутана от Ердоган,но при всички случаи към пропаста икономическа и финансова..

Дали Турция не върви към гражданска война? Не, гражданската война отдавна е започнала. Просто наблюдаваме гърченето на глист върху суха буца. Ванга е предрекла последните думи на Сталин: I'll be back! Помогнете ми с превода?

Точно така го е казала в оригинал. Прочетох го в руското издание в Гъза антеп днес.

Турция ли? Там предстои онова, за което казваме: "Прост народ, слаба държава!"

Вместо да чуя добрата новина, че Реджеп е заклан, виждам отвратителни пълчища да беснеят над бунтовници! Не, не ми се коментира станалото! Ще се активирам, когато узная, че Реджеп е заклан и в Турция има свобода и напредък.

Обаче ти забравяш нещо важно Жан! Преди да бъде заклан,съгласно турските традиции и обичаи Ердокан трябва да бъде здраво нае..н!

няма това да е скоро защото хитрия Ердоган сега погне поне 500000 личности ,които преди това са изказали неудобни за него мнения и становища, и ще им запуши устата (в пряк и преносен смисъл). По този начин ще си осигури поне един мандат, а дотогава може да успее да си подготви и необходимите законови решения за следващите си действия - не бива да се подценява хитростта му .

Гражданската война в Турция е в ход отдавна!

Гражданска война?Не знам.Но след като въведе смъртното наказание (а това е на път да се случи!) със сигурност ще последват множество "съдебни процеси",които ще завършват със смъртни присъди.

Както вчера коментирах няколко пъти, за гражданска война са необходими граждани. В турция се видя, че има само ислямизирани примати и една прослойка олигарси поддържани от правителството, за да поддържат правителството.

а в Булгаристаня има сал платени протестъри..

един "+" и от мен. поне така наблюдавам - където има политик дълго на власт, тои придобива подобни зли качества. няма да ги изброявам - огледаите се - всички се държат еднакво. властта поврежда характера.

Зорлен гюзелък олмаз! Ататюрк успя да създаде прогресираща Турция. Ако има страна, която да е направила бурен обществен прогрес през 20-ти век, това е Турция. Но след смъртта на Ататюрк делото му е застрашено то допотопни фанатици с фесове и бурки. Реджеп е срам за Турция. Излага Турция пред света.

Е, по точно не може да бъде казано.

Реджепе, Реджепе! Колко гнусен си ! Какви гнусни пълчища от диваци имаш в Турция! Смърт на Реджеп и фнеговите орди! Смърт на този гнусен долен фес!

Alan Walker - Fade [NCS Release]

И още по-кратко. Този Преврат Ще Се Състои. Рано или Късно. "Фитилът в Турция е Запален". И най-Абсурдното - Ако се запали и при нас - спомнете си легия Раковски...

Ще се състои, да! Ама доста късно. След около 500 години!

Аз вярвам, че истинските турци, а не този гнус ще победят. Долу гнусния Реджеп!

Eрдоган преигра ...;много слаб театър ...

Няма да Има гражданска Война в Турция. Това Ще е Прекалено за Обикновения Турски Народ. Обикновения Турчин е добър и трудолюбив. Надявам се, че Светските Турски Генерали, завършили Уест Пойнт ще докарат "Преврата" до Край.

Ако си спомняш преди 3-4 години Ердоган организира процес и голяма част от тях прати в затвора, а по-низшите чинове просто разкара от армията.

Читавите Военни в Турция не са "лимитирани" от сегашното турско "управление".

Ако найстина работата одиде до симулация на преврат, то ние си имаме за такива случаи една много хубава поговорка за лъжливото овчарче.

Дано да е театър и всичко да е приключило, че при гражданска война тези 2 милион имигранти в Турция ще натиснат Капитан Андреево и тогава незнам какво ще правим.

Аз

- Г-н Борисов, тая нощ имало военен преврат в Турция. Ние как ще се определим - за кого сме. - Балимааму, Роске... Путин за кого е? - Путин си мълчи, не казва. Май му е все едно. - Икошпраймся... Накарах Дидката Митов да пита Лавров, ама не разбрал какво са му отговорили. Хм... Я питай Обамата! Квото той каже, туй и ний... - Mr Obama, good afternoon! Росен Плевнелиев съм. Президента на България. България, бе... На Балканския полуостров. Не, в Европа. Югоизточна Европа. На север от Гърция. Не - на юг от Румъния. Амиии... от Македония сме на изток. Не - Черно море е пО на запад. Не, не Букурещ - София. Абе... както и да е... Имаме въпрос - тази нощ в Турция станал военен преврат. САЩ за кого ще бъдат? Амиии... той си мълчи, не казва. Май му е все едно.

Аз

Хм... Черно море, разбира се, е пО на изток...

хахахахахахахаха хохохохохохх напикахсеее хахаахаххахаха

Абе кой прави преврат в петък вечер в 22 часа когато по улиците е пълно с народ! И най големите идиоти знаят ,че власт се взема между 03- 05 часа сутринта ,когато съня е най сладък!

Аз

Е не всеки се е родил Кимон Георгиев...

Тоя театър много ми напомня на оня, наречен помпозно, опит за убийство на ахмет доган. Разликата е само в мащабите и масовката.

Спрете да следите тази турска сапунка, дами и г-да. Къде са стотиците убити в този свят с хиперразвити видеомедии? Към момента знаем,че: 1. Лидерът на преврата така и не се появи пред камери. 2. Лично аз никъде не видях да убиват хора. 3. Видях танкове да спират пред цивилни. 4. Видях танкове да се превземат от цивилни /комиксите на Марвъл ряпа да ядат;-)/ 5. Чух, че хеликоптер обстрелвал празен парламент. 6. Чух, че друг хеликоптер обстрелвал празен хотел. 7. Не видях кюрдите да се възползват от тарапаната и да подкрепят "пучистите"- което е абсурдно!! и пр. и пр.

Точно в 10!

Голяма игра изигра Ер Доган,като накара военни да изсимулират военен преврат.Може ли да си сложиш главата на дръвника като отиваш да сваляш правителството и да не смееш да застреляш цивилни служители в телевизията и на улицата?Никой не е искал да стреля защото никой не е искал да убива.Жалко,че заради Доган загинаха много хора.Доган изигра добре картите си,като една седмица преди това се сдобри с Русия и Израел,но толкова рано сутринта го подкрепиха всички западни премиери и президенти,което ни кара да мислим,че са знаели за тази постановка.

Там нищо не е свършило а тепърва предстои, особено сега като капитала избява, избягат и туристите: как тоя див талибан Ердоган ще нахрани милионите безработни? С молитви ли ? Но, и другото е вярно, заслужават си го, щом срещна такава всенародна подкрепа

Ислямът е кофти религия. а радикалният ислям е ад! Брадатите и мустакати ненормалници се множат за секунди. ПРости мозъци, които възприемат каквото им се каже. Ще ни полазят като скакалци и нищо няма да остане от цивилизацията. Целият свят ще заприлича на Палмира и другите разрушени градове

Накрая жълтите ще е.. м... на всички. За тях толерастията и скрупулите са неразбираеми понятия.

Гражданска война.По скоро върви към териториално обособяване на нова държава на кюрдите,които са 20млн.И това ще стане защото турските военни едва ли ще застанат в защита на режима на Ердоган,които доказа,че е неспособен да осигури мир в Турция.А това не се вписва в интересите на НАТО.В Близкият изток на САЩ е необходима силна държава и това е бъдещия обединен Кюрдистан с територия от Турция,Сирия и Ирак.А Турция страна дълбоки вътрешни противоречия и разединен народ.

р джоган (мини-путин) е виновен за състоянието на турция в момента. започна да води страната към ислямистка диктатура и изкара полицията на таксим да бие хората, които демократично протестираха. после докара кюрдите дотам, че да правят атентати по градовете. също заговорничеше с путин зад гърба ни, за заобикалянето ни с газа. накрая почти не предизвика световна война със свалянето на руския самолет. ако е далновиден политик трябва да си подаде оставката и демократични избори. също да се намалят правомощията на президента, за да не се повтори същата ситуация.

рб пропадна! и без цензурата за 50 идиота, които сана страната на детеебците от американско-обамското посолство.

Pastorale, за доктор си. Сериозно помисли по въпроса и иди се прегледай.

Абе казвал ли ти е някой колко си халтав ?

оказва се , че фикс-идеята на Ердоган за преврат, не е била съвсем "фикс"....

туркия върви към разделяне, както целта и! обединена фашистка диктатура, тласкана от негъра обама и клинтън. еврейските подлоги., повече издевателства на джурналята им над Свободното Слово да искате? като доказателства?

Няма да има гражданска война в Турция. Ердоган е узурпирал всички нива на властта и се гласи да управлява като султан. Жалко е, че превратът не успя! Беше ясно, че военните няма вечно да търпят Ердоган и партията му, които връщат Турция в тъмните векове и е само въпрос на време да направят преврат. Видяхме какво направи Ердоган - прати срещу танковете невъоръжените си с промити мозъци тълпи. И как постъпиха мъжете с чест - не стреляха срещу невъоръжени! Жалко е , че бунтуващите се военни не удариха по котилото на Ердоган, а имаха възможност . Това им беше основната грешка и затова не успяха. Но пък доказаха, че са хора с чест и достойнство, които не стрелят по невъоръжени, па макар и престъпни политици. И така Турция потъва в мрак (ще има саморазправа, убийства и "самоубийства", за да се бетонира властта на ислямската върхушка) в т.ч. ще има и поредна чистка в армията , за да си сложи свои послушни ислямисти (обикновено са преторианци - слушкат и папкат, както това стана и унас и е повсеместно разпространено на всички управленски нива у нас) . А ние какво ще правим ? Нямаме армия, нямаме полиция, нямаме производство, нямаме икономика. Имаме само подаяния (еврофондове), които предварително са разпределени и преразпределени на комисионни, рушвети, почерпки и прочее ... за "наши хора"... Но след мрак, дори и най-черния и най-дългия мрак идва зората ...

Така е...съгласен съм с всичко което си написал, с малко допълнение, а именно: Тя т.н зора, идва КОГАТО Я ЗАСЛУЖИМ,КОГАТО СИ Я ОТВОЮВАМЕ, КОГАТО СИ ГО"набием" в главите, че всичко идва и зависи от това КАКВО НИ Е В ГЛАВАТА, КАКВИ СА НИ МИСЛИТЕ, ДЕЙСТВИЯТА... ДОКАТО НЕ СТАНЕМ ПО-ОТГОВОРНИ КЪМ САМИТЕ НАС, ДОКАТО НЕ ПРОМЕНИМ СЕБЕ СИ КЪМ ДОБРО, НЯМА КАК ДА ПРОМЕНИМ ЖИВОТА СИ. ПРОМЯНАТА ИДВА И Е СЛУЧВА 1-во В ГЛАВИТЕ, СЪРЦЕТО, ДУШАТА!!!

Никаква гражданска война няма да има, целта на "преврата" е постигната - вместо 52 % по време на изборите, за управляващта партия подкрепата е над 85 %.

окей , лгтб, копелдаци, не ме интересува съществуването ви! както вас - нашето! ще ви докарам до състоянието да се молите на колене! Аз, неверници, както се майтапя, така и довеждам нещата до край!

начи, защо евреите трият мнения е ясно, защо джурналята се ебават с народното мнение за референдум не е ясно, да не би да служат на дебелия, който вече взе причастието на новия председател 15 /15, като просветител на населöението?

Вие от небето ли падате? Войната там е от години. Сега се засили страшно, зашото кюрдите вече са много добре въоръжени.

как се казваше столицата на евреите в древността? содом или гомора, брюксел, или хага?

Абе само гражданска война в Турция ни липсва.Тогава и ловните дружинки по Странджа и Сакар трябваше да охраняват границите.То в този район армия няма ,както между впрочем и в цяла България

Няма да има никаква гражданска война В България всякакви правителства ще идват и ще си отиват а в Турция Ердоган ще е винаги на власт Поне още 20 - 30 години Дано да сте живи че да го видите

За съжаление имаш право , тоя сега така ще се окопае и такава обществена подкрепа ще има че няма да могат и с топ да го помръднат поне 20г. Казах за съжаление защото политиката му е много силно изразена срещу България.

Няма да има никакъв нов преврат, а цялата тази история е кьорфишек. Запада очаква да получи твърде мнного от Турция и затова цялото време ще ги подкрепя. същият този запад си затваря очите както и в други държави за бизправието- политически затворници, тортури и т.н. защото по този начин ще им казва- когато изпълните това или онова условие. С други думи се казва- в нас е хляба, в нас е ножа и ще режем както ни се харесва. Това беше и сигнал за тези държави които приеха новите си господари да разберат, кой е властта и как тя ще се практикува. Дали нарушаваш човешките права няма никакво значение. Който плаща той очаква да получи валута за парите си.

ЖАЛКО !!!!!! ТОЛКОВА МНОГО ХАРЕСВАХ И ПЪТУВАХ В ТУРЦИЯ ДАНО ДА НЯМА СЕРИОЗНИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ТУРИЗМА ИКОНОМИКАТА И СТРЕСА В ХОРАТА

тъкмо говорех за това, че хейтърите са в редиците на "демокрацията" и популизма на ек и еп, както и цензурата им на меркел и те го доказаха! джурналяяя, дайте малко снимки на децаа блъскани от камиона на педалитеее на отворено обществооо!

военните както пише са обучавани в САЩ и бяха и са пазители на светска Турция. Преди да дойдат ислямистите все се кичеха с портрети на Аттатюрк сега на Ердоган. Последния се е засилил към шерията за наш ужас.