Турски командоси и танкове навлязоха в Сирия против ИДИЛ

Турските специални сили извършват "точкови операции" в предприета голяма операция "Ефратски щит" срещу ИДИЛ в Северна Сирия, подмогнати от САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Турски командоси и танкове навлязоха в Сирия против ИДИЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво Ердогане, покажи на братята българи как се защитават национални интереси !!! Трепи циганите, които залагат бомби по пътищата ,палят училища и болници !!! Циганите (не знам защо ги наричате кюрди) всъщност са ирански цигани !!!В Иран те се възприемат за нисша раса и нямат лични карти !!!В Сирия също нямаха лични карти, малко преди началото на гражданската война там, Есад им даде карти !!! Турция е единствената която им дава гражданство,правото на обучение на своя цигански език !!!Циганите(да се разбира кюрди) имат 24 часова сателитна телевизия на издръжка от Турция !!! В "европейска" България за 10 минути новини на турски оревахте вселената !!!

Турчолята със зъби и нокти се борят срущу създаването на кюрдска държава, но каквото и да правят перспективите пред тях са две Кюдска държава на част от териториите на Сирия, Ирак и Турция или много дълга и кървава гражданска война и пак Кюрдска държава ама с повече откъсната територия от Турция. Каквото и да прави султан Ердоган, това е положението.

Въобще не е против ИДИЛ - това е само така, за парлама и за пред хората. Удариха кюрдите там!!!

Нещо не ми стана ясно срещу кого ще воювю резаният аскер а ???? "За Анкара важен залог в операцията е да не допусне кюрдски милиции в Сирия да освободят града от терористите на "Ислямска държава"."

Bravo Erdoğan

Що гаджал от ИД имаше в града се изтегли спокойно и след това великите "орли" - амуджи и кравари, барабар с "умерените" бургии атакуват "смело". Цирк, при който цивилните го отнесоха, за съжаление!

ЦТ не и дреме толкова за ИД но трепере от формирането на един бъдещ кюрдистан , цялото това нахлуване е насрочено само и само срещу кюрдите и създаването им на държава. Турската армия е многобройна но некачествена и негодна за нищо , видяхме при пуча как редовна войска беше бита и арестувана от цивилно население. И това ако не е кашмер и резил не знам с други думи как да се нарече. Ще има последствия , няма се разминат метър кьопеците....

Имало откъснат регион с кюрди до границата с Турция и друга по-голяма част пак по границата. Те се опитват да завземат от ИДИЛ/бунтовници разтоянието между тях. Но така затварят достъпа на ИДИЛ/бунтовници до Турция и обратното. Турция очевидно се бори срещу това. Едва ли с разрешението на Асад и сирийската власт.

Има само две думи, които ги описват - агресори и окупатори... Всичко друго е лъжа. За съжаление страда невинното население, както винаги :(

Пълна какафония..... турци, американци, кюрди, умерени, ИДИЛ. Направо не съм наясно кого да плюя и кого да хваля. Ще се захвана с руснаците, оти само те не са у тая какафония.

агресори - кой ги е канил? това е необявена война срещу суверенна държава

Тъпчо, това е обявена война/операция срещу даеш. Ако беше срещу Асад щяха да са се насочили право в Дамаск. Ако от другата страна на границата с Македония се произвеждат терористи и нападат с години цивилни в БГ и Македония нищо не може да направи по въпроса какво ще направи бг? Ще гледа ли. Да те еба в тъпака и тебе

Ейй, докато не я разчленят и оглозгат тази Сирия-няма да мирасят.

Турция официално нападна с редовна войска съседна Сирия. Останалото са подробности. Така официално започна третата световна война. Ха да ви е честито.

Краварите "предупреждават" сирийските ВВС да не прелитат на тях, щото "обучавали" умерена опозиция и кюрди, които се биели срещу ДАЕШ ..... Демек ще се "отбраняваме", ако летите над нас! От друга страна турската армия, чвно е нарочила ДАЕШ и същите тези кюрди! И какво правим сега? Краварите ще предупредят ли турците, че ще се "отбраняват" ако стрелят по кюрдите? Баси! Писна ми от двойни стандарти на козяците!

Другият парадокс знаеш ли какъв е ? Че ИД са въоръжени 90% с руско оръжие. А третият е, че ИД правят атентати в Турция, а не в Русия, което оборва твърдението, че Турция им е приятел, а Русия - враг.

Онези иракски абрамси дето воюват на страната на идил и те ли са руски?

Радикалният ислямист Ердоган не влиза в Сирия, за да порази братята си от ИДИЛ, а за да пресече създаването на независима кюрдска държава в Сирия. Прогноза: Ердоган става за да пъха учители и журналисти в затворите, и да узурпира властта по метода на пълзящата диктатура, но не е стратег във военен смисъл. Ще си строши главата в Сирия и покрай Сирия. Бих се радвал на такъв развой, тъй като го заслужава, като основен подпалвач на гражданската война в тази страна. Лошото е, че при всяко ново нахлуване в Сирия загиват и много невинни хора.

всеки ден ни засипват с новини от тая сапунка и никой в нищо не е сигурен май медиите си плямпат каквото им кажат ние си тълкуваме разни неща

Имам чувството, че в Сирия ако пуснеш едно 5 членно семейство, след месец един ще е в ДАЕШ, друг ще е в правителствените войски на С-я, трети - в свободните на Сирия, а останалите - кой към Туция, кой към кюрдите. А връзките кой с кого /срещу кого/ са по-сложни и от "Дързост и красота". Но и като при сериала всички сме затаили дъх в една многогодишна /вече/ геополитическа сапунка.

нали това е идеята бе кух, мангоджери сами да се избият...

"11:32 24 август 2016 по тема: Джихад "подзаглавие защо наричат темата джихад

искаме бой, искаме бой

До вчера според чебурашките турците им бяха братя, днеска вече сигурно врагове. На Русия ли служат, на Асад ли... вече незнам.... ама и те също :-))))

ПО-горния ПР матриал е за изпиране на пешкира. Турция, Иран и Сирия се разбраха още преди няколко дни,не без посредничеството на Русия, да воюват на всички фронтове срещу всякаква псевдоислямска паплач, шареща по техните земи от 3 години насам. За нас в Ойропата остават изкривените новини и тълпите бежанци-предрешени престъпници и ислямисти.

То ти никога нищо не знаеш, освен всичко си и патологичен лъжец.

Аз нещо не разбрах, кой точно ще заеме освободения от ИДИЛ град? Кюрдите живеещи там са явно нежелани от Турция а и какво ще се случи като приближи редовната сирийска армия? Така наречената свободна сирийска армия знаем от какво е съставена, американски наемници нямащи общо със Сирия

Ами сега какво ще правят руснаците?Ще се окопаят във военните си бази.Ако загубят и тях ще останат без бази в средиземно море.

по добре се запитай кво ще правят кюрдите, че пак на грешния кон заложиха

ТУРЦИТЕ СА ГОРДИ НАСЛЕДНИЦИ НА МОГЪЩАТА НЯКОГА ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ !!! НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е РОБСТВО !!! ПОДЧИНЯВАЛИ СА НАРОДИ НО НЕ СА ГИ ЗАТРИВАЛИ !!!АКО НАИСТИНА СА ИСКАЛИ ДА НИ ЗАЛИЧАТ КАТО НАРОД СА ИМАЛИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГО НАПРАВЯТ !!!

И кой щял да им работи и плаща данъци?

А десятъка (10%) ли говориш... дето е бил всъщност 40% след прекупуване... всъщност сега колко данък плащаш?

Ти кой анадолски вертеп завърши бе историко? Я да ми обясниш какво е "потурчването"? Виждам ги колко са горди. Пускат от затворите осъдени престъпници за да вкарат на тяхно място учители и журналисти. Да. Това е повод за гордост.

Всеки изповядващ (сериозно) исляма е роб по рождение.

съм горд,че един от моите предци е бил велик везир,и е управлявал османската империя.Бил е българин и още единадесет българи са били велики везири.Завиждам на гърците,защото осемнадесет от везирите са били гърци.За други народности няма да пиша щото ти си ИСТОРИК и сигурно знаеш повече.Това,което пиша е документирано в Националния архив на Р Турция.А империята е била могъща,защото НЕ са я управлявали турци.А колко са горди си пролича при посещението на Ердоган в Москва.

Не пишете лъжи! Заглавието трябваше да е : Турция нападна Сирия с цел неутрализиране на кюрдите борещи се срещу ИДИЛ.

ТУРКИЯ КЕ ПАДНЕ!

ЧЕФА НА ТУРСКОТО ВОЕННО РАЗУЗНАВАНЕ БЕШЕ МИНАЛАТА СЕДМИЦА НА ГОСТИ НА АСАД В ДАМАСК .... ЯВНО НЕ СА СЕ ЗАНИМАВАЛИ С ПИЛАФ И ПЕЧЕНИ АГНЕТА ..... А ТВА ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ СИЛИ Е ЛЪЖА .... АМЕРИКАНЦИТЕ ИМАТ ПЛАНОВЕ С КЮРДИТЕ - ДА СЪЗДАДАТ ВТОРИ ИЗРАЕЛ (КЮРДИСТАН) ПОДЧИНЕН САМО НА ТЯХ :)) ....

какво лошо има в това да има държава Кюрдистан ?

По принцип няма лошо, проб;ема е че ще бъде център на непрекъснати дразги между съсседите с огромни тереториални претенции от тяхна страна и всичко това, вместо да създава зона на спокойствие, ще бъде просто поредната гореща точка. Между другото, май само турските кюрди си мечтаят за Кюрдистан, тези в Сирия и Ирак някак си нежелаят тереториално разделение от страната "майка", а по -скоро ограничена автономност, което между другото искат и бунтовниците в Украйна...

Що се пънеш? Не ти се получава, откажи се. и колко пъти трябва да ти се каже, че писането с главни букви е признак за простащина и комплексарщина? Явно за теб няма значение..ти си си решил така и така ще си караш...типичен дебил.

който днеска удря коляно при Ердоганчо,а ти вярваш ли му?........лесен си като загорела вдовица.

Динковци и Перковци.

При така стеклите се обстоятелства, означава ли че Путин няма да пристигне в Турция на 31 август 2016 година, както бе планирано?! Защо тази новина някак си изберателно се пропуска от Дира?!

Нещо конкретно?

Защо Сирийците не ги нападнат тия турски полизурковци, без да искат помощ от тях никой няма право да напада суверенна държава!!!

че то всички войни са точно тъй! някой напада суверенна държава! справка 09 09 1944г.

комунистите не се броят за колонизатори, те са приватизатори !

Отдавна е известно, че Турция подготвя "бунтовниците" в Сирия. Ясно е, защо Турция пречи на кюрдите да имат победи срещу ИД. И не мога да се примиря, че европейските лидери се съгласяват, населението в Европа да бере ядове от това, че Анкара, Вашингтон и Москва трудно се споразумяват, кой да владее нефтените и газовите находища там. Невероятно е, че през 21 век ЕС преговаря за членство с Турция, която пред очите на света извършва поредния геноцид (стар похват на Анкара, още от османско време). Не мога да се съглася с хилядите жертви на цивилни граждани в Бл. Изток и в Европа. Не съм съгласен, трите империи да уреждат сметките си, ама в чужди територии. Политическите кръгове в "цивилизованият" свят не са мръднали от средновековния манталитет, въпреки космическите и комуникационните технологии. За невинните жертви няма разлика, дали е джихад, гражданска война, революция, демократизация, масов геноцид или ГМО храни. Либерали, консерватори, демократи, социалисти, милиардери, масони и пр. извършват чудовищно престъпление, за което никакво възмездие няма да е достатъчно достойно.

Мале колко са страшни само! Пази се! Най големите и ужким силни армии в света с бюджет за стотици милярди, вече 5г не могат да се справят с една шепа камилари по чехли дето имат по един калашник.

Шило

Дано наистина да атакуват ИДИЛ, а не кюрдите.

pompai

Абсурдно е да не могат великите сили ,за 6 месеца да смачкат Ислямска държава. Аз предполагам ,че Сирия и Ирак е бойно поле на великите и трепят там привърженици на Ислямска Държава. Те сами отиват там от цял свят.Защо да ги гонят по света ,като сами си идват там?

Ами вижте как иглолистните гори в България изсъхват, това вероятно е от войната в Сирия където си изразходват старите оръжия.

Големанов, къде видя турски танкове срещу ИДИЛ в Сирия?

Превърнаха Сирия от светска държава в,,полигон за стрелби,,...да ли и нас ни чака същото ако им се,,опънем,,...

като е била светска държава, защо жените ходят с фереджета

Eвала на турският аскер , най накрая дойде време естесвеният господар на тези земи отново да спаси изтерзаните бивши поданници на бившата Oсманската империя . Mного голяма част от ислямският свят подкрепя намесата на турският аскер в Cирия , днес ликуват милиони прокудени сирийци и вярват че единствено Tурция ще ги спаси и ще донесе мир в техните земи.

Ти робска душа без "Господар " не можеш да съществуваш !

Tова важи за теб ,но не за турците , които през целият исторически период на съществуване са били само господари и такива ще си останат. Tрадициите им са вкоренени в техните гени и нямат място за никакви чужди мутации от вън .

крепостни, какво става сега?? тия направо ви побъркаха! налага се задно салто от лег да направите!

Прави се всичко възможно ,че войната в Сирия да продължи.Не дават на Асад ,че и на кюрдите да победят.Джараблус е населен с кюрди.Сирийските кюрди считат тази операция опит за окупация.

Шило

Накрая Асад и кюрдите май ще се съгласят на някаква автономия и тогава вече наистина ще стане много интересно.

то и крим беше автономия, но вече не е .

Тази "специална зона за сигурност" е опит да се създаде коридор за терористите - затова и не допускат там журналисти.

А дека е Путин в цялата тази ситуация?

Събитията, със своя шеметен ход, съвсем объркаха и без това сбърканите меки китки - простестъри. На кой Бог да се молят, към кого да протягат ръка за милостиня. :)))))

Що не коментираш новината, а за протестърите си се загрижил? Нещо не схващаш какво става в Мидъл уеста, нали? Трудно е, когато нямаш спуснати опорни точки!

"Мидъл уеста"...о, неразумни и слабоумни или малоумни, защо се срамиш да използваш български думички. Простестърите - американски мекерета са едно от най-големите зла на България днес. Чрез тях световният тиран - САЩ провежда антибългарската си политика. Всичко, което е зло за простестърите е добре за България. Сега вдена ли?

До година и У нас , точкови операции Кърджали , Доспат , Средец , с помощта на свободните про турски милиции !

И АКО РАЗЧИТАХМЕ САМО НА МЕКИТЕ КИТКИ ОТ ГЕЙ СЪЮЗА И НАТО

Изрод

За съжаление ще стане с одобрението на " железния " и " твърд Путин !

Значи. От години се знаеше, че зад ИД седят СА, Турция и САЩ. Е, сега се вижда, че ТЕ ДИРЕКТНО ги защитават. Коментар от троловете?

И кой ги знаеше тези "факти"? Самият ти си трол или тролка.

За съжаление грешиш. Да пукна по най-мъчителен начин, ако съм взел и стотинка за това, което съм написал. А ти ТРОЛ, не разводнявай темата и отговори!

За сега всичко е в областта на алабализма. Сигурно е само: След срещата между Турция и Иран, явно са се договорили за съвместни действия и Турция каза, че "в преходния период Асад може да остане". Русия и САЩ явно също са съгласни, остава да видим Турция, кой ще продължи да бомбардира, дали само кюрдите, дали ИД, дали ще помогне на "Умерената опозиция" подкрепяна от САЩ . . . . .. трябва да се види накъде ще продължи Турция . . . . . . щом обаче изведнъж, ей тъй, че и без пари хамерикански самолети ще "пазят" нашето въздушно небе . . . от кой . .някой трябва да мине без да го "видим" . . . или базата в Турция Инджерлик не им е удобна, защо . . . . .добре да се четат и други диктаторски медии, не само нашите демократични, те надали ще пишат . . . .

тролове от всякакви цветове ;) Разногледи ви направи т'ва международно положение ;)

Способността да се придържаш едновременно към две противоположни убеждения и да ги приемаш и двете. Дж. Оруел

За Анкара важен залог в операцията е да не допусне кюрдски милиции в Сирия да освободят града от терористите на "Ислямска държава"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Какво по-дяволите??????????????????????????????????????

такова е пълно мазало накрая кюрдите пак ще са прецаканите изнесоха войната срещу идил а нищо няма да получат политиката е мръсна и сложна работа добро утро

Шило

Вярно е! Кюрдите, които изнасят в немалка степен войната, май наистина ще бъдат прецакани. Излиза, че неслучайно Ердоган бързаше да си оправя отношенията и с евреите и с руснаците.

ПЪЛНО МАЗАЛО ИМА В ТЪПАТА ТИ СОРОСИИДНА ГЛАВА МАЙ ПАК НЕ СИ ПОЛУЧИЛ НОВИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ И СЕГА СЕ ЧУДИШ КАКВО ПРОСТОТИИ ДА ПИШЕШ

Ти мани това. Операцията е СЪВМЕСТНО със САЩ!!!!! Лъснаха ли ви задниците, лъжци скапани!

То пък на кой не му е лъснал задника в тази война не знам. Седнали сте да се карате кой бил по-лъщящ, тъпаци такива

Янките подкрепят кюрдите!!! Ще свалят Ердоган и ще вземат към 25% от Турция за кюрдите.Рашъните също ги подкрепят.Янките следва да офраскат и Саудитска Арабия!

За Анкара важен залог в операцията е да не допусне кюрдски милиции в Сирия да освободят града от терористите на "Ислямска държава". === Е стана ясно за какво са влезли - не за да правят щит срещу ИД , а заради "опасността" кюрдите да са тези, които ще изгонят ИД от района. По този начин, всеки да дърпа за себе си, войната в Сирия никога няма да свърши

Към всичките соросоиди: Ако имате доказателства, че ИД се подкрепя от Асад и Путин дайте да ги видим. Иначе всичко това, което плямпате за "за сатрапа Асад и сирийския народ" са просто мега глупости и ЛЪЖА

Те още не знаят че Идилците тръгнаха от Ирак.

е на вас трябваха ли ви доказателства 2 години убедено да твърдите че идил е създадена от сащ??? при положение че първото нещо което направиха идил беше да нападнат ирак където сащ хвърли 2 тгрилиона $ за възстановяване??!!

Шило

ИДИЛ както и Ал Кайда просто излязоха от контрол. това е. Бяха в Правец като част от сирийската опозиция, след това се отцепиха от нея, тъй като целите им са различни. Това е.

Лидерите на ИДИЛ, бяха в ръцете на съюжническите сили в Ирак. Как изязоха от лагерите? Как се въоръжиха? Как се финансираха? Как решиха да се бият за Сирия, а не за Ирак?

едно много готино заглавие от миналата година.... ""Ислямска държава" заграбва американска военна техника с хиляди", прочети статията ще ти хареса, да не се чудите после от къде и как се въоръжават... Еххх, богат урожай .. 74 хиляди автомата, 40 танка Ебрамс, 52 самоходни гаубици М198 и 2300 Хъмвита ухххххх..... И това на един път

Русия има интерес да има война в Сирия за да няма скоро доставки на газ и петрол от Катар за Европа а да върви техния.ВТОРО. Има хиляди руснаци в ИД и при последните атентати в Турция бяха арестувани 19 руснака .Що не правят атентати в Русия????????ТРЕТО Терористите са с руско оръжие.

Шило

Ей, големи геополитици са се извъдили тук. Що не кандидатствате за работа като анализатори било то към Държавния департамент, било то на друго място?

По-тъп аргумент не съм виждал. И Българската Армия е с руско оръжия и какво? Знчи ли това, че са част от Руската Армия?

"Турските специални сили извършват "точкови операции" в предприета днес голяма операция "Ефратски щит" срещу ИДИЛ в Северна Сирия, подмогнати от САЩ." ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТЕ КАТО "Турските специални сили извършват "точкови операции" в предприета днес голяма операция "Ефратски щит" срещу КЮРДИТЕ в Северна Сирия, подмогнати от САЩ." Това е по-правилната трактовка на случващото се в момента.

Цитираният град е с диаметър 1км. От центъра до границата с Турция са 650 метра. От последната къща до границата - 150 метра.

гледах някъде но нямах възможност да чуя добре това в корана за 72те девици в рая било грешка в интерпретацията в оригинала били 72 фурми или някакъв друг плод беше дума която била близка по изписване до девици :))) егати прецакването

точно Турция, която подкрепяше и умерената опозиция и т.н., нещо обърнаха палачинката. След като досега Сирия и Русия не са пропищяли за нарушаване на граница, значи операцията е съгласувана с тях.