Турция готви военна операция в Северен Ирак

Нова трансгранична операция срещу кюрдите готви турската армия.

Обратно в новината

Коментари - Турция готви военна операция в Северен Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще посрещаме турските войски като освободители

Абе момчета,защо спорите я прочетете малко повече и да видите ,че нато няма да си мръдне и пръста за нас !защото военния ни потенциал не отговаря затова не могат и да ни помогнат трябва да имаме най малко забравих колко изтребитела колко бойни хеликоптера и еди колко си танка бронетранспонтьора и пехота но понеже ги нямаме не могат да ни помогнат стане ли инцидент затова сме само членове но вижте гърците те отговарят по военен потенциал много повече но конфликти всеки ден в Егейско дане нато да е смъмрил турците. Даже вътрешно се радват ,че гърците им купуват разни изтребители и хеликоптери да се преваоражават но гърците не забравят кой им е комшия пък нашите военни по нареждане отгоре всичко опропастихме и унищожихме в името на нато което с нищо не може дани помогне и виждате че всичко е един военен бизнес

След като прочетох това твое откровение вече спокойно мога да скоча от някой мост безутешен че ги няма руснаците да ме спасят! Абе преди да ви раздават точките от Посирано, не ви ли преглеждат поне за малко грамотност? Това начало и край на изречение, какво е запетайката и има ли тя почва у нас, кога се пише главна буква и къде?!?

Всеки руски ПТУР пържи турските танкове като яйца на плоча :) . Вече в Сирия изпържиха няколко турски тенекии. Ако танка няма с-ми като Щора или Контакт-5, пиши го за скрап! А турчолята нямат нищо подобно и няма и да имат. Почти всеки ПЗРК пържи нисколетящи самолетчета като Ф-16 и подобни. Това не е обаче юговойната да пуцат от 500 км далече и 10 км високо по маяци заложени в сградите. Отделно, че "Стрела, Оса, Игла, КУБ..." всичкото пуца без грешка и пържи всичко що мърда, а модерните даже не признават инфраред залъгалки и прочие, направо ги пращат при девиците..

Разкажи ни сега и за триплазмения огън!

И от най-хитрият има по хитър, и от най-силния има по силен- източна мъдрост. Няма ли кой да озаптии това бясно куче??

НАТО напада кюрдите? подържани от НАто . .. смях. Но за сметка на това ще продаваме още боеприпаси ...

Бях изпуснал брифинга днес - значи днешната опорка е "НАТО са лоши, а Русия добра" - веднага си записвам и започвам да троля! Един от тролетариата!

Ама защо като нахлуе Турция някъде веднага пипате какво прави Европа? На ли сте робофили, питайте господаря ви в Кремъл какво прави. - Нищо. И за вас нищо няма да направи, колкото и да му целувате краката... :)

Ще плачете за бай Тошо и бай Добри,ама няма....жалко,че момчето с голямата глава нищо не научи от тях...

Научи и още как - я колко европари прибра, за това тато не е могъл да си мечтае и нощем в леглото даже

Танковете ще навлязат в Ирак, защото там няма телена ограда, а да навлязат към нас не могат, ще се заплетат като мухи в паяжина.

Резултатът от действията на Турция ще бъде тероризъм в по-големите турски градове

Османската империя в ход и ние ще я "възпрем"..... Но и това е ход -бежанците ще са в друга посока през Турция и пиле няма да прехвръкне.

Къде е блудницата "международна общност"? Още не се е посъветвала със ЗАПАДА???

Сирия и Ирак са на хиляди километри от тук, какво сте пребледнели от страх, турците никога няма да ни нападнат защото помнят падането на Одрин, помнят Чаталджа и великият наш войник нанизващ ги по 10 на нож.

Незнам какво помнят, но виждаме, че помнят колко велика е бил османската империя. А виждат и колко сме със смъкнати гащи. Затова са и постоянните провокации на султана.

точно за това. Че сме още по- близо от Ирак, а е видно, че ръката на Ердоган достига без проблем до там. И сме на почти равни разстояния от Турция до окупираната от нея територия на Сирия. А, пък сме много по- зле във военно отношение от кюрдите, които има боен опит от непрекъснатите войни през последните години.

Защо ЕВРОПА , защо всички ние мълчим. Турция извършва агресия в Сирия , води военни действия . Сега и в Ирак се готви. Надявам се много, ако има среща ввъв Варна , на Ердоган ясно да му се каже да спре агресията и да изтегли войските от Сирия.

Първо - никой няма да му го каже, и второ - даже да се случи, резултатът ще бъде преместване на рязания в другия крачол...

и днес така наречения Елит на България ИМА СЕФАРДСКИ КОРЕНИ ...и България подчертава че Елиас Канети е ....поне роден ..край Дунава...

Изглежда, всичко, което прави Ердоган до момента се приема безропотно от псевдо- демократичния свят. Опитвам се да се сетя за поне един наш съюзник, който ще жертва живота си за нас, ако Ердоган започне поредната си "операция" за "връщане" на Източна България в пределите на Османската Империя, но не мога да се сетя за такъв. Едно е да си въртиш задника на гей парад, друго е да проливаш кръв за държава, чието население и без това не ги броиш за хора, каквото е отношението на французи, немци и особено на англичаните към нас.

Едно нещо ми е много интересно... продължават ли кюрдите да вярват, че американците ще се намесят за да ги защитят от турската армия?

не вярват.

ако турците, по скоро администрацията на Османската Империя е имала желание, гърци българи и други народности в състав си да ИЗБИЕЕ без да остане спомен дори....за 600 години е имала достатъчно време

Защо да ги избива? Точно те са били работната рая - агите не са мърсили ръцете си да ровят земята, нито са отглеждали животни. Не знаете ли, че българите са хранили цялата армия на султана?

И с други неща са снабдявали султана. Никой завоевател не е завоювал чужди земи, за да ги изтребва, освен в щатите, но там е друга бира. Там не Великобритания е завладявала индианците, а бандюгите, прогонени от кралството.

огромната османска войска надали е била изхранвана от ....население не повече от 2 и половина милиона със жени старци и тн .....освен това във всяка страна ИЗХРАНВАНЕТО на АРМИЯТА е ПРИВИЛЕГИЯ и се осъществява по специален НАЧИН

Турция преди 3 години предложи преговори с терористите от ПКК на което бандитите отговориха с убийства и терор по южните области на Анадола. Сега сърбат попарата, за 2 месеца са унищожени над 3500 терористи, след някой и друг месец няма да остане жив терорист и Европа ще бъде защитена от близкоизточния терор.

В края на XIX век и нашите революционери са обявявани от официалните властина Османската империя за терористи. Само напомням.

Как така няма да остане жив терорист, кой ще избие турците?

На България и трябва само два комплекса Ц-400 да ни пазят от алчният поглед на Султана, но нито САЩ, нито ЕС ще позволят това. Е тогава ,..... Народ който не познава историята си е обречен да я повтори!

Зиг Акбар!

Борисов още ли държи да уговаря лидерите на ЕС, че Турция е готова за Европа? Точно преди срещата във Варна се случва една агресия, а канейки президента им, ние мълчаливо я одобряваме. Дали наред не са братята в кърджалийско, които трябва да бъдат защитени от нарушаването на техните "права и свободи"? Основателна причина винаги може да се измисли - сега кюрдите, после ние.

Шило

Е, още ли някой вярва че " НАТО ни пази", ако Ердоган реши да прави нещо в България?

Така така , НАТОвците ни обезоръжиха сега е време Реджеп пак да повдигне въпроса за Кърджали пред нашите продажни мекерета .

а може би не само за Кърджали.....

Човекът си призна, че Кърджали е в душевните му граници. Оттам до държавните граници е една крачка. Може тях да е имал предвид и деликатно да ни го е намекнал. А ние го каним на гости, че и Варна да влезе в душата му.

изглежда тоя нема кои да го контролира това НАТО изобщо е пас пред него

цялото ФАЩ със все ку.вата си еврогейски съюз се бори срещу "руската агресия".. но а тук няма проблеми. Всичко е точно.

Ало, Посирано - пак го изтървахте, елате си го приберете

Ердоган е като Путин-влизат като аслани и се измъкват като нас.ани

Той нека (да ти) влезе, пък ти го чакай да излезе ...

От Северен Кипър се измъкнаха, нали? Така ще се измъкнат и от Ирак. Чакай. НАТО си мълчи по въпроса.

Смърт на османските говна!

Добре, че е оградата срещу турските танкове... Тези ракети СС18, които унищожихме, въобще нямаше да свършат работа. Да са живи и здрави т.н. Демократи в България. Да живее ГЕРБ !

Как така ще навлиза в чужда държава. Световната обественост ЗАЩО мълчи и му позволява да си разиграва коня.

Коя световна общественост?? "Цивилизованият" свят ли? Онези трансджендъри дето ги колят и изнасилват афганистанци из еврпейските столици ли?

ЕС, Русия, САЩ. Докато кюрдите воюваха с ИД всчики много ги хвалеха, а къде са сега да ги защтитят. Затова казвам световна общественост.

Кой е този цивилизован свят? А, може-би става дума за онзи, който налага санкции на Русия за каквото се сети, но сега си мълчи. Даже ние им организираме среща. Бог да ни пази, щото ние не можем сами да се опазим, особено с тези, които сега ни управляват.

Реджеп явно е станал господар на света!

Този стана най-опасния на планетата, трябва да го спрат. Върпосът е кой стои зад его, този път не е Америка..

Сигурно е боце тогава :)))))))

С тези танкове, подобие на модифициране Т62, ще ядът големия бахур!

Мамка му Та това е Т 34 от втората световна война ...

а след Ирак в България.

Аааа, НАТО че ни пази, заедно с Пасито!

То, че нато няма да си мръдне пръста е ясно. Проблемът е, че вече и за Пусия не сме интересни. Така че, гответе се, да почивате в Кушадасъ, без да пресичате граница.

Анадолския Хитлер няма място в България ! Не на срещата във Варна!

И аз така казвам, но според Захариева трябва да се състои и ще се състои. Такива си ги избрахме, т.е. ги избраха 15-тина%. Пак гласувайте за ГЕРБ! Сега канят турския президент, утре може армията да поканят.

Войските на Ердуган ще попаднат в жесток Капан ! Сега ги пускат да навлязат и после ще ги обградят и ще ги избият ! Жалко за невинните войници !

Гледам зведите ти говорят, о, стратего философ!

От това най-хубавото е за любителите на турския зехтин и кашкавал на конци, че турската лира пада ли пада ..

представете си България /със степен автономност/ във състава на Османската империя последните 120 години ?? Какъв щеше да бъде стандарта на ТАЗИ част като мост между Европа и Азия ?? Промишленост Икономика и тн Мислете БЕЗ ЕМОЦИИ ?

предствяме си. арменски геноцид от 1915-та и Истамбулски погроми от 1955-та в български вариант. хайде не на нас тия, много добре змаем какви са турците!

2018 Курдския геноцид.

Глупости Турците щяха да избият половината българи а другата половина щяха да са избягали по света Като арменците ...

А сега ти си представи христянска Турция със столица Константинопол Нормална европейска държава като Франция Италия Германия Какъв щеше да е стандарта на живит?

Ердоган и Турция ще ядат дървото, много скоро. Войните са като creeping wounds за една държава, много малки, болезнени ранички, които ти точат силите. Скоро ще започнат да пристигат върволици от ковчези към Турция. Танковете ще ги удрят от засади с РПГ-та и TOW-ове, а разклатената икономика на Турция ще трябва да плаща за една скъпа партизанска война срещу армията ѝ. По фрапиращото в случая, е как цялата международна общност оставя един полудял диктатор да си вее коня из съседните държави - независими, суверени държави. Де е ООН-то, де е НАТО-то?

БРЦК

Ми ООН то оставя Обама/Тръмп да си 'вее коня' на хиляди километри от САЩ. Що да прави изключение за Едоган? Щото Ердоган правилно каза - "Критикуват ни за операцията в Сирия, а какво правят американците в Сирия?". И последно да кажа ,че не подкрепям операциите нито на Турция нито на САЩ в Сирия!!!

Турците остригаха овцата баба Меркел и нейните подлоги с няколко милиарда евра за бежанците сега с тези пари организират военни операции на територията на Сирия и Ирак....евала на евро-глупаците

А вай,сакън,само към Варна да не тръгнат!Че няма да ни стигне шекера,за да сготвим шербета,за да ви посрещнем като освободители.

натото и еврохалифата повече са се загрижили да спират рокерите от 'Нощните вълци', отколкото турските танкове в Сирия и Ирак...

Ислямиста ердоган отдавна си е направил сметката! Той очаквайки това положение в Сирия безцеремонно се разправя с борещите се за свободата си и създаване на собственна държава кюрди! Десетки години Турция харчи милиарди долари за това и ето, че сега и се удава идеален случай да реши този проблем. Но мисля, че ердоган си прави крива сметка, защото, колкото и да го търпи световната общност тя прекрасно знае, че си има работа със неоосманист-ислямист, сатрап, който рано или късно ще си получи заслуженото!

Wanna be султан Ердо, накрая да не обедини всички съседни държави на Турция срещу самата Турция ? Обича да пали чуждите черги, но накрая да не подпалят и неговата.

И като ги обедини какво? На Гърция за какво са ѝ безпомощни съюзници? Предимно да пречат? Всички останали съседи на Турция да се съберат, едва ли ще изкарат и 1/5 от предвидливо създаваната с години турска военна машина.

странно ... руснаците си взеха обратно крим , направиха референдум и това е незаконно ... а в същото време отцепиха косово от сърбите , признаха я официAлно ... сега турците трепят в сирия и ирак и това е законно ... без санкции или намеса ... ха ха ха да ви се акам на еврогеиските правила ...

В Косово правиха референдум отдавна, а в Крим референдума е направен от окупационната руска армия. Турците още не са в Ирак. И най-вече не са присвоили територия. ако го направят санкции определено ще има. Затова и Путлер подстрекава турция да върши такива неща, давайки й и ракети С-400. Айде Руснаците да ударят ембарго на Турция заради Сирия и да дадат пример на другите държави.

много ми е интерсно ако я нямаше окупационната американска армия в Косово, какъв щеше да е там резултатът от референдума? и нали ти е ясно, че базата Бондстийл в Косово си е чисто присвояване на територия, но без косовските мангусти да получат американско гражданство?

Идиот ли си или да?

Си "взеха обратно" Крим?!??? Луд ли си? Викаш и Ердоган да си "вземе обратно" Кърджали - напълно законно я!

Всичко това много напомня предвоенните години и Хитлер. Аншлуси, Мюнхенски конференции. Никой не пожела да му удари с юмрук на масата и да го спре и след това се дадоха милиони невинни жертви. Сега много прилича на онова време. Да видим.

само да добавим, че ЕС финансира Ердоган със 7 миларда Евра, уж за бежанците, а тези пари се изполват за въоръжаване и генериране на нова бежанска вълна!