Турски боен хеликоптер се разби в Сирия

Турският боен хеликоптер Атак е катастрофирал днес в района на турско-сирийската граница заради техническа повреда, съобщиха турските въоръжени сили

Обратно в новината

Коментари - Турски боен хеликоптер се разби в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вчера (събота) е кръвопролитния за турската армия от началото на кампанията срещу Африн - 13 броя. Това са турски военнослужещи, не башибозук. Загубиха хеликоптера, а също така и 1 танк...

"Турският боен хеликоптер Атак е катастрофирал днес в района на турско-сирийската граница заради техническа повреда, съобщиха турските въоръжени сили" - вярвате ли, че е паднал ей така този турски самолет. Турският самолет е свален, с ясното послание да не си завират там носовете където не им е работа.

Малко уточнение - свален е!

Путин и Ердоган се бяха разбрали да си поделят Сирия ама сметките им излязоха криви.

Хихихихихи кеф !

Соросоидната сган да мре в кофите! както мрат и туркестанците, първи другарчета на Краварника по НАТО!

А копейки има ли блядь потен?

Чакай с'я... тея може да минават пред шефчето, ама тука не. С-400 и патока отиват при ердоаня...

Война при която ще има жертви.Турците нападнаха Сирия и това е агресия.Всички си мълчат и траят да не ги обидят че са запалили войната.

Това е само началото на турския погром

Каква е причината за "техническата неизправност"? Да не е нещо пратено от земята да го салютира бе?

които станат съюзници на руснаците им падат самолетите

A,които стане предател на Pодината си му пада главата...

ще ти падне главата за това че мразиш родината си, а обичаш чужда.

Kalin

Проблемите в Сирия ще се решат в момента когато всички външни сили се изтеглят и ги останат сами да решат съдбата си!Принципно и Турция и Израел в днешните случаи се явяват агресори и заслужават да си понесат последствията.

да не би Асад да е пуснал ПВО-то. Много машинария взе да "се разбива". Хайде, хаирлия да е.

Още една добра новина- Ф-16 е свален над Сирия.

Ердо е съюзник на русия в сирия бре. Подкрепи го.

Чуди се мустака кво да каже. Ако каже, че е тех. повреда, няма повод да засили нападението. Ако каже, че кюрдите са го свалили, показва че са уязвими и то пред някакви си партизани.

Дето се вика две добри новини в един ден само дето най-важната е в извода че там се размирисва все по-яко и като че ли се намира удобен повод и за световна война..Все пак докато огъня не напусне огнището и никой от агресорите не заиграе с всичките се възможности за нас ще е добре докато Ердоган затъва в тази война.

Маслиновото клонче да не вземе да се счупи...

Докато не свалят някой пътнически като в Украина, май няма да се спрат!

Na6ite gi svalqt a drugite,padat sami..

за загиналите военни, но не е голямо геройство да се напада цухда страна и то и без друго изтерзана от войната и тъкмо когато тя уж спря горката

Много добра новина!

германия с десетилетия напред ще плаща (с кръв и сълзи) със своита няколко милионна турска популация...

Глупости Тези без немски паспорти винаги са с единия крак във влака за Истанбул А тези с немските паспорти са си немци и не му е работа на Ердоган да пита какво ще правим с тях

времето ще покаже

ти знаеш ли как 3 милиона души се качват във влакa?

явно,че не си в Gермания...Tурците милеят за Tурция-без значение със или без немски паспорти!!!

има логика ; германците ще въоръжават кюрдите, а турците ще им гледат сините очи с вързани ръце, едва ли? и те защо да не въоръжат турците в германия.

Е -какво може да се случи е град, който се казва Къръкхан?

Mi tака е, защото дома не си е седел ! Bуте. Tражен, шопския аналлизатор.

Добър повод в продажния Булгаристан да обявят тридневен траур. Нали трябва да се намажат на турчулята...

Мама му стара, в Сирия - израелски самолети, турски хеликоптери, ирански дронове, кюрдски, руски, американски, иракски, сирийски войници - каква е тая мини- СВЕТОВНА война бе, идиоти??

Да добавим саудитска арабия и хузбула

portal

Той Оруел го е написал вече... Дали е знаел, дали предвидил... голямо мазало няма да има... региони със "световни" конфликти... и офце...

"Маслинова клонка"

Последно, паднал е поради технически причини или е бил свален и отговорните ще плащат? Няма как да е и двете... Освен ако техническите причини са малко стрелба тъй да се каже... К'во толкова се пънат и тея, и израелците? Свалили ги, туй то, голяма работа, кажете си го както е! На война като на война! Ако очакват, че никога няма да има жертви, значи им е малко странна представата за военни действия....

Поклон пред геройски загиналите войничете. Надявам се сега да последва маслинов камшик за виновниците

гергано, спри се ма

Че са загинали е ясно, само геройската част някак се губи... Или са са джаснали като нашия хаирсъзин от сръчност, или са ги джаснали други и не са и разбрали откъде им е дошло... Виж, ако беше няква акцийка тип Рамбо, сами с хеликоптера срещу 500 вражески сили които са с 40 танка, 68 бойни хеликоптера, 28 самолета и минимум 58 С400 ПВО-та, от които са унищожили към 90-95%, та в последния момент една метната брадва е ударила перките, хвърлена от предателската ръка на кюрд, скрит зад едни камъни, под невидимото наметало на Хари Потър! Ето, тогава вече щяха да са герои!

сус,ченгене! !

Съвременните ударни бойни хеликоптери при бойни мисии летят ниско, така избягват атаките от ПЗРК. Но така стават мишена за леко и средно стрелково оръжие. За това руските и американските са бронирани с титанови брони и бронестъкла. защитени са не само пилотите, а и важните възли на машината. Но турския хеликоптер Атак не е брониран, с две думи- "турска измишльотина"

Хеликоптер се сваля най-лесно с едно РПГ, голямото витло само ги привлича, ако ще и да е бронирана кабината.

Такъв случай не знам, но щом ти твърдиш...

Ако ти се случи някога да опитваш този номер, само внимавай като вдигнеш РПГ-то нагоре, огнената струя отзат да не ти подпали панталоните. :D

а ние не можем и да измислим, да не говорим че нямаме дури работещи самолети

Ти си мислиш,че Турция измисля нещо ? Най-тъпи асемблатори са. Отвън им карат нещата те ги сглабят. Измислили са нещо колкото и България е измислила Правец :) Който има нещо в главата ще ме разбере.....

I kvo pravi, tam, na mayna si v gazinata

Мирише на война, на голяма война. На някого нервите няма да издържат и се започва ....

Разбит или свален?!

Ердоган и Османлийска Турска Диктаторска Мръсна Империя, най злото в света- ДА БЕ МИРНО СЕДЯЛО, ДА НЕ БЕ ЧУДО ВИДЯЛО!

разбил се е щото е свален

да се разбият всичките му самолети на тоя диктатор и втори Хитлер,лаком за чуждото....

Сигурно са видели канадец с наднормено тегло, облечен с оранжеви дрехи, заобиколен от мършави облечени в черно цигани, с маски на лицата и зелени ленти на челата. Стреснали са се и са си казали - Алах, ами сега?! И се е разбил хеликоптера. Така стават тези неща, а вие как си мислехте че ще е?

Турският ударен боен хеликоптер "Атак" е гордоста на турската военна промишленост. Произвежда се по италиански лиценз... Лично аз очаквах отдавна да има поражения, тъй като ми се струва наивно да произвеждат ударен хеликоптер, който да НЕ е брониран.

Atak-a е лек хеликоптер, КА-50 е почти 3 ПЪТИ по-тежък (празен). А и бронята не е гаранция - Су 25 като е брониран и с дублирани системи - колко му помогна това миналата седмица. На война има загуби.

"Atak-a е лек хеликоптер" Да лек е, защото не е брониран. И като е такъв е неподходящ за ударен боен хеликоптер. Да, бронята няма да помогне след удар от ПЗРК(случая със Су-25). Но турския хеликоптер не ударен от ПЗРК, а от АК-47, или от ЗУ-23, или нещо от тоя порядък. А с такива оръжия трудно би могъл да свалиш брониран хеликоптер.

lol... брех, лош късмет днес, и за израелите, и за турките. Падат им фърчилата, ей-на тъй, от самосебе си, както си фъркат... Дир, смешни сте. Когато една цел падне, след като е била улучена от ПВО система, то за нея се казва ЧЕ Е СВАЛЕНА от тази система. Не че е "катастрофирала", "паднала", или "аварирала". Има си съвсем конкретна причина, трези цели да падат и това са зенитни ракети на зашитаващите се. Още веднъж, и двете цели са СВАЛЕНИ.

То нашата ,,Атак"-а се разби,не на Турско-сирийската граница,а в ,,патриото-герберската" коалиция...

ами и те като теб,седят на чужди лайна

и отново в дира фейк новина,въртолета е свален е не се разбил,поне като пишете новини се осведомете от няколко източника,или чакате сводките от посолствата,нали бяхте някога независима медия да ви го фукна у станишевите дивотии