Давутоглу поднесе съболезнования на арменците

Турският народ почита паметта на арменците, загинали в Османската империя през 1915 година и изразява съболезнованията си към техните внуци.

Обратно в новината

Коментари - Давутоглу поднесе съболезнования на арменците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

рано или късно ще си платят 10-торно за зверствата и клането на милиони невинни християни(наши пра баби и деди) Амин.

Пълен потрес: ..."В последните години на съществуването на османската империя, нейните народи, имащи различен етнически произход и вероизповедани, векове наред живели в мир и братство"..... неам думи

Двуличен резак - когато клахте арменци, българи, гърци, македонци и сърби бяхте корназ, а сега не щете да си признаете! Никой не ви иска пари - само признание!

До оня ден се гневеше тоя турчин на евро парламента, че признали геноцида и го отричаше до последно и като видя, че всички са им обърнали гръб: еее много съжаляваме с голяма любов се гледахме 5 века ма накрая ви заклахме малко повече от половината арменско население за онова време. Еми Sorry малко ни е гадно и по същотото време в европа вкарват 90 годишен старц в затвора за 15 години за 300 000 обгазени еврей.Единствените които не признаха арменския геноцид бяха Българските политици дори бяха призовани да го направят и пак не искаха долни мишкари.

Давутоглу е много добър дипломат, но това не означава, че геноцид няма. Няма как днешните турци да изразяват съболезнования, без да признаят факта на масовите кланета. Ако е верно, че арменците са подбудени от французите и англичаните или руснаците, защото това е така правят всички, това не означава, че трябва да бъдат изклани милиони хора. Ако се прави съпоставка с аборигените и индианците, трябва да се каже, че завладяването на земя е различно от потушаването на бунт в империята, въпреки многобройните убийства в двата случая. При завладяването на индианците, последните са пъхани в резервати, докато арменците са поголовно избивани.

Абе какво става ?! Много тролове на Д-П-С тука бе!

ЗА ВСИЧКИ КОИТО ПИШАТ ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ ВЪВ ФОРУМА, ИМ ПРЕДЛАГАМ ДА ИМ ПОТРОША ГЛАВИТЕ, А СЛЕД ТОВА ИМ ОБЕЩАВАМ ДА ИМ СЕ ИЗВИНЯ С МНООООООГО ДЪЛБОК ПОКЛОН. ПЪК НЕКА СИ УМИРАТ!!!

Може и да не харесвам турците, но определено президента им е прав. Трудно е да се хванеш за нещо, koeтo не е вярно. А освен това убити журналисти е имало и преди. Това не е ли те роризъм срещу свободата на словото? Ами това е ЕС - двойни стандарти и лицемерие.

С кое е прав турският тиранин?? Прочети и се ограмоти по въпроса какво са направили търците, ако предпочиташ може от така любимите ти руски източници, а също така може да погледнеш и нашата история за да ти се проясни какво представляват турците когато нещата зависят от тях. Ако и това не ти стига погледни ИДИЛ да видиш клипове какво правят когато от мюсюлманите зависят нещата. Запомни ако само 20% от моща на християнските държави беше в ръцете на мюсюлмани... нямаше да си говорим с теб..отдавна щяхме да сме в отвъдното с отрязани глави

Това е добре.Вярно тук се използва думичката "депортация",но по същество е признаване и извинение.По-натам и по-далече може да се стигне.Трябва да поздравем турчина и за това.

Деветдесет и три годишният Оскар Грьонинг е обвиняван в съучастие в извършването на 300 000 убийства. Той е обвиняван, че е допринесъл за смъртта в газовите камери на 300 000 унгарски евреи, депортирани между май и юли 1944 г. в лагера, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

София придобива значимост през Османско изпреварвайки старите столици Търново, Плиска, Преслав. В града е имало 35 джамии и повече от половината население са били мюсюлмани. Днес има само една джамия, а над 110 църкви православни, няколко католически, няколко синагоги до днес са в отлично състояние в Истанбул. Не е вярно че отоманците са разрушавали и унищожавали, и днес Света София си е цяла целеничка, защо Акропола и редица други сгради на Балканите не са разрушени и унищожени и пита се кой народ е див и варварски.

Напротив много джамии са построени,като са бутнати черкви, а освен това не са позволявали , прозорците на новите, да са над земята. това ли е религиозна толерантност

Съветвам всички четяща да не се образоват от такива малумници като тоя турчин ами да потърсят достоверни исторически източници защото има доста пропагадна като тази тук и да не забравяме че най голямата им забележителност е преправена православна църква на босвора опожарена над 5 пъти и всичко вътре премахнато. Както и грозната джамия приличаща на животински обор в центъра на София е построена върху разрошена църква та не ни учи ти на история

"Тоз, който ни освободи, той ще ни зароби" Именно затова съм споменал че е трябвало да се настрои народът към завоевателната Балканска война и по този повод решили да нарекат Османското владичество - Турско робство - елементарна манипулация за простолюдието. Дотогава българският народ е бил особено благодарен на владетелите затова че обединили и съхранили България през мрачното и зловещо Средновековие.

Тука си представям след 5 години в Ислямско религиозно училище и по 10 пъти на ден удряне на главата в пода в политви главния учител им казва да деца мой така беше вервайте ми така си е. И можеби пред такива промити мозъци може и да мине номера с такива плоски лъжи и пропагадни

Българи..Докато в Русия по това време крепостните роби били напълно безправни даже дрипите на гърба им принадлежали на господаря да не говорим за негрите в Америка експлоатирани продавани и избивани поголовно то в България се строили свои манастири църкви училища. Условия били разбира се като данък десятък девширме но това съответствало напълно на този исторически период.

Уважавам правото на самоопределение на всеки БЪЛГАРСКИ гражданин от какъвто и да е произход! Стига този гражданин да спазва законите и етиката! Османската империя е в историята, върху нейните руини се възродиха стари държави (България, Гърция, Сърбия), създадоха се нови, между които и Турция, Албания и Босна и Херцеговина. Историята е низ от факти, като за едни народности определен човек може да бъде ангел-спасител, за други да е демон, зависи от гледната точка

Ти явно си турчин.Говориш умно,уважително към другия и не желаеш насилие.Има неща които не се забравят,които не могат и не трябва да се забравят,но това не означава всяко поколение да тръгва "на родово отмъщение".Извинение за онезе насилия не може да има,но извинението от днешните говори добре.Говори,че разбират какво е направено и не биха го направило отново.С такива хора може да се говори градивно,няма значение от какъв етнос са.

БРАВО НА ТУРЦИТЕ! Не виждам какво им се дразнят хейтърите от форума.Просто хората са трудолюбиви, управляващите им имат идея калво правят и затова Турция ще бъде една от най-големите икономики на 21 век!

Дано им се разпадне тъпата държава и кюрдите да си формират малки държави под контрола на ЕС а Константинопол да стане отново на Гърците

Имам приятели турци, на които изобщо не им пука от това, дори има някои по-скоро са против. Турците са горд народ и едва ли някога ще се съобразят с мнението(EU),, на КРАВАта Меркел или с на който и да било.

Нова, млада република, с най младо население в региона, развиваща се стремглаво и отдавна надминала съседките си по всички направления, предизвикваща злоба, завист в околните затънали в непосилни дългове и ударени жестоко от демографската катастрофа гаснещи страни

да,Турция е млада/нова/ република, издигнала се върху богатите останки на разпадналата се османска империя. Да не забравяме това богатство на империята,което е послужила за основа на възхода на напредничавите идеи на Кемал Ататюрк. Защото това богатство идва от съседните балкански страни, включително и от земите населени с българи-непосилен труд на трудолюбивите българи, големи данъци, безчинства и ограбване от страна на османската империя. И докато българите са се чудели как да оцелеят и да се освободят, империята е тънела в богатства, без особен труд, поддържайки се само с войни. Затова сега се дивим на разкоша на султанските дворци и джамии. Познавам турция от 70-те год.на мин.век - тя беше бедна и западнала страна. Видим напредък дойде след изселването на нашите турци там- все работни и трудолюбиви хора,които трябваше да оцелеят и работеха много. След 1990 г. след падането на берлинската стена, започнаха ескурзиите и куфарния туризъм натам.Много българи оцелявах по този начин,да не говорим за руснаците,които изнасят турски стоки на необятния руски пазар. И сега всяка седмица в Истанбул и др.градове пристигат жени търговки от Русия, всяка от които оставя по 250-300 хил.долара за покурка на стоки на едро. Отделно върви сериозната търговия на големите компании.Това е мощен тласък за икономиката,но истината е, че хората работят много издравата. За съжаление идеите на Ататюрк май отстъпват пред ислямизма на Ердоган и Давутоглу. Това е което ни безпокои нас българите.

. Не ви ли прави впечетление ,че по медиите редовно има статии за Турция ,във повечето случаи със нападки но това не пречи за да им се вдига имиджа. Щом могат нека да правят,тръгнаха от нулата а сега вървят със страшна скорост напред ,защото имат политици които защитават националните си интереси,до като нашите се чудят на кого да на продадат за жълти стотинки .

Ейййй голем страх от тази Турция бре,ами то как няма да се страхуват(EU) след като са им чели правителствената програма да 2023 година ,който е чел тази програма ще разбере ,че Турция ще се нареди между петте най силни държави,почнаха вече проекти са собствено самолетостроене,корабостроене,военна техника,изграждането на едно от най-големите пристанища във света ,най-големите летищни бази във Европа, създаване нещо като ИМФ за азиатски и други капитали , и още и още и още.

аре стига сте чесали езици за турция,за тия които имат способността да виждат по-далеч от носа си е ясно едно..,че в следващите десетилетия европа ..... и затова ще ги бутат зорлем-просто няма друг път...а българите които ще са 2 милиона на фона 100 милионна турция...кучета ги яли...както е казал чърчил за сърбия и българия-"това са две кравешки лайна през които е минала каруцата на историята"...стига ви толкова..

A Cъдбата на аборигените в Австралия и индианците в Америка...и тн.

Тоз лисугер,който е автор на най новата доктрина на Турция за възстановяване на Турция в границите на Османската империя знае какво прави и какво говори.Не случайно президента го напрпави министър-председател.Турция е разработила дългосрочна програма включваща най-различни мероприятия от филмите, телевизията, културата спорта ,обмен на учени и др. подобни с единствената цел излъскване имиджа на Османската империя и нейното възстановяване.Не случайно напомни за абуригените в Австралия. Нима престъпленията на западните страни в Африка са по-малко укорими от турските изстъпления. Не забравяте че робството в света бе премахнато едва през 1888година.!!

Турският народ почита паметта на арменците, загинали в Османската империя през 1915 година и изразява съболезнованията....

"векове наред живели в мир и братство, преживяха трагедия,...!!??? "Отсега нататък, турско-арменският въпрос премина отвъд турско-арменския въпрос. Това е отражение на расизма в Европа!!!??? С такава наглост няма скоро да ги приемат в Европа, колкото и да се натискат.

...хората в османската империя живеели в мир и братство... да бе, да... Анадолска му работа!

Турция се опитва да представи събитията от 2015 като нещо извън контекста на цялостната политика на Османската империя от последните 40-50 години от нейното съществуване с нарастването. 300,000 арменци биват избити в Империята през 1895-1896, има още много масови кланета (от тогава са "Арменци"-те на Яворов). 1915 не е изключение, а върхова фаза на една устойчива политика, продължена и от Ататюрк.

Е, точно в това е въпроса - че не го показва. Няма акт на парламента, признаваш вината на Турската държава в организирането на това престъпление. Геноцидът беше организиран от държавата, а не беше спонтанен акт на турския народ.

Е, да, но не от тази държава и този народ. Аз не знам в Австралия да са се извинили за аборигените или в САЩ и Канада за индианците или наште комунисти да се извиниха за 200 000 българи осъдени от т. н. народен съд и избити. Ватикана извини ли се за 2 милиона човека(жени и мъже) изгорени живи, изтезавани по- невероятно жесток начин от инквизицият властвала 2 века из Европа-не си спомням. Но си мисля, че ако дядо ми или прадядо ми е бил убиец-много ще се срамувам, но не значи, че и аз съм такъв и трябва да се извинявам някому. Мисля, че трябва да си прощаваме. Хората се избиват едни други и във войни, но са принудени от обстоятелства.

Tози въпрос е труден и за двата етноса, защото нито един турчин не вярва на арменската теза, както нито един арменец не вярва на турската теза. защо е така , мисля че историците , а също така и психолозите трябва да изследват този проблем.

Демагогия! Като се извинява, защо той и турското правителство не признаят Геноцида. Милион и половина арменци загинаха!

Ей, тия с този двоен аршин, са готови за ЕС!

Зор ще е на комшиите от Турция, голямото плюене по Ердоган започна. Зор ще е, тоя "Турски поток", и ако и Гърция прекара едно хъбче на през страната и до границата си, ЕС направо ще си изядат топките, когато Турция поеме крана и почне да продава газта, като своя ....енерго пакетите в коша. Освен това , Иран , като развърнат С-300 и ...Израел кляка. САЩ май почват да я окъсват с парите и нещо май оръжейните доставки към Израел пресъхват. Та един триъгалник Русия-Турция-Иран хичняма да е по вкусана САЩ, ЕС и Израел. Ако Ердоган преодолее "демократичните" революции дето ще му спретнат, ЕС .....ще берат ядове

Геноцидът е държавно престъпление. Турската държава трябва да се извини и признае стореното от нея.

"...векове наред живели в мир и братство.." тоя нагъл фес на кого ще разправя тия глупости? турската напаст дошла май "мирно и братски" през 14 век, и после пак мирно и братски 500 години ни е клала??

ако искаха да на свиршат имаха достатично време да го направят, типчо

научи се да пишеш на български първо , преди да се правиш на българин... "да ни свИршат"... типичния турски правопис, само че на кирилица.. ще ви свършат и вас някой ден, и ще ви се върне тъпкано....

"На Балканите, ако ще да загинат 100 000 българи, да не се накърнят английските интереси" Биконсфийлд Дизраели Биконсфийлд Дизраели е роден през 1804 г. и умира през 1881г. Известен е още и като Бенджамин Дизраели, баща му е приелият християнството евреин-марано (християнизираните евреи се наричат марани, а ислямизираните-дьонмета) Исак Дизраели. Дизраели е лидер и идеолог на консервативната партия, премиер на Англия и масон. Той е върл туркофил и отявлен защитник на Османската империя, един от главните виновници за неосъществяването на "Санстефанска" България. Дизраели изпитва патологична омраза към България, негови са думите: "На Балканите, ако ще да загинат 100 000 българи, да не се накърнят английските интереси".Докато интелектуалци и обикновени хора в Англия се възмущават от проведения геноцид срещу българите, Дизраели продължава с твърдолинейната си политика в подкрепа на Турция. Затова и с основание Каравелов, Вазов и други български интелектуалци от онова време смятат евреина Дизраели с провежданата от него политика спрямо Балканите, за най-голям враг на българската нация, като дори Вазов няколко месеца след събитията от Априлското въстание написва стихотворението "Дизраели", което завършва с думите "О, Английо, защо ли днес бездушен жид (чифут) те управлява?"

ИВАН ВАЗОВ Дизраели В България клане и сеч! вестяват някои газети, но аз ви давам честна реч, че туй са клевети, навети: отдавна ние знаем веч журналите какво са цвете. Лъжа е чиста, уж че там секат народа без пощада, че от три месеца насам май много от ножа пада! От Елиота точно знам: въз Портата е туй набяда! Не крия тук, че има (ах!) и две-три села изгоряли, но турци да бедим е грях, че туй да сторят са желали: знам точно, че огъня в тях сами са българите туряли! А за жените? Може, да към тях са слаби османлийте; но и журналите всегда държат за капитал лъжите и тез безброй моми, деца в колоните им са убити! Тъй нагло лордът с хладен вид министерската реч си каза и тих, циничен, зверовит, блъвна си страшната омраза към нас и лъжейки без стид, очите на света замаза. Но, о, афронт! На туй протест от хиляди места се дава и после таз гръмовна вест лъжлив пред цял свят лордът става. О, Английо, защо ли днес бездушен жид те управлява? 1876, август От стихосбирката "Тъгите на България"

да си поискаме вече северна Добруджа от Мамалигите или поне няколко милиарда леи? 100 години отдавна минаха.

рано или късно ще си платят 10-торно за зверствата и клането на милиони невинни християни(наши пра баби и деди) Амин.

Ердоган трябва да се извини,а не давутоглу.

Най -ми хареса за народите,които живеели в мир,любов и братство...Как не го е срам!Но пак ще попитам,има ли геноцид над българите за 500 -години?Нашите фактори удобно си мълчат.И защо датата 13.7.1913г.,не се признава в България,за Ден на траур?Само за 10 дни,са жестоко избити,изгорени,изкормени,изнасилени около 150 хиляди. тракийски българи. Десетки хиляди са заточени в Анадола.Още толкова са бежанците.Това не е ли Геноцид?

Терористи Убиици......

Бриз или исмаил най големия фен на дпс и подръник на Турция. Ежедневно пишеш и защитаваш Турция и Дпс ЗАЩО? Защото ти се плаща продажнико. За теб бих подкрепил нов възродителе процес ама само за хора като теб . Да отидеш в Турция и там да си заживееш щастливо и доволно.

Традиционен турски тарикатлък е тази декларация!

Бори се за справедливост и защитава интересите си.Никаква аванта на запада. България да взима пример,да излиза от ЕС и мястото и е при Турция и Русия. Вече и Гърция е там.

Още от утре върви за Турция или Русия...

ЩУРОТИЯТА Е ПО ХОРАТА ,А НЕ В ГОРАТА

То и в Бг не е имало турско робство ,а само ''ПРИСЪСТВИЕ''...

кıв 500 години геноцид бре другари.ако бесе така за 500 години нито един булгарин немасе да има сега.

за какво да ни избивате кой ще ви работи ангария ище храни армията ви анадолски нагъл си до дъното на босфора----всичките църкви на джамии----всичките момчета еничери

... и всички момичета в харемите...

Ако го слушате тоя, излиза че милионите арменци са загинали от природно бедствие някакво, а не че са избити от турците.

Добре ги е затапил с аборигените и индианците!

Ще се извинят ли ?

Отоманската империя е завладявала християнските страни съвсем безплатно, докато Русия е поискала за окупацията на България през1878 година 10 618 250 рубли и 40 копейки. Някои изследователи изчислиха, че тази сума, изчислена по тогавашен курс на рублата спрямо златото се равнява на 32 тона злато. А през 1944 година е поискала 43 милиона златни лева и многогодишна издръжка на окупационната армия. Докато подобни услуги Отоманската империя извършвала съвсем безплатно, поради комшийски съображения.

са тези глупости, от къде ги ровиш? Никъде, по никакъв начин не е записано, че Русия е искала някаква сума "за окупацията" на България!Друг е въпросът, че България се е оказала просто на пътя и че Русия не е тръгнала специално да я освобождава...

То и аз ти чета тъпотиите съвсем безплатно , но някога може и да ти поискам пари за стоицизма да чета такива тъпотии.

Нещо не те разбирам... През осемдесетте години в Германия все още имаше американски войски......, в България по това време - никакви чужди. Нека бъдем обективни. Дружим с тези, които са ни поробили, тези, които са ни бомбордирали...............

Сумата от 10 618 250 рубли и 40 копейки е записано в много български и руски официални документги. Включително в стенограмите на Народното ни събрание, където десетки пъти са водени дебати между политици от различни партии след освобождението за бюджета на страната и постепенното изплащане на този дълг. Руските посланници много пъти са изказвали недоволство пред българските вестници за збавените плащания.

Баш пък Отомонската империя си иска парите от България за Руско-Турската война за разходите по която Великата порта е теглила заем от английска банка, пари които са събрани от васална България в ударни темпове а руските пари ние кога плащаме, кога не, и в крайна сметка така и не изплащаме цялата сума на руснаците.

Да, не е тайна, че Османската империя в един момент е била управлявана от евреи. Но това не се е случило без знанието на тогавашната власт-султана. Който иска намира и чете.

Сара -"българска" царица, подпомогнала турците за поробването на България..............

Не е Сара, де да беше... Не приписвайте всичко на жени с хормонални проблеми. Тъпи български владетели са по-силни в това.

Отричането на арменския геноцид означава втълпяване на турците , че османската империя е била непогрешима. Оттук едно самочувствие за превъзходство измислено от няколко управляващи илюзионисти. Голям номер . От пръдня боя.

А какво ще каже турското правителство за геноцида над българския народ цели 500г. А?

Какво има да се казва.Нещо ще бъде променено ли? Или мазохизма е в кръвта ни?

Що за въпрос? Не прочете ли, че сме живели в "мир и братство".

Кръвен данък, мир, братство, данък изтъркани зъби,пак мир , братство, отвлечени девойки или поругани или помохамеданчени и т.н. шизофренична идилия векове наред. Логично след такава обремененост, да не могат да възприемат като геноцид никакво зверство "господата" оттатък Босфора