Турция нахлува с още войски в Сирия

Военен конвой е преминал границата и се насочва към сирийските градове Манбидж и Тел-Рифат

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

егаси тъпите коментари. толкова сте прости и неграмотни, че не знам защо си губите времето. ама ходете да работите бре! кой ще ви храни?....

Едни се хранят с трохи от написаното, други техните им дават за кафе - така или иначе в живота никой ги не бръсне за слива -тя или то ,как там беше коректно.

Това е въоръжено нахлуване в суверенна държава! При това повторно и с качествата на окупация!!! Избива се систематично една определена народност - кюрдите! Защо не реагира нито ЕС, нито САЩ, нито Русия, нито Китай ??!!! Защо турците не навлязоха там, докато ИДИЛ се вихреше в района, а изчакаха те да бъдат изгонени и сега отиват да се разправят с кюрдите! Срам за международните общности и всякакви декларации за правата на хората, суверенитета на страните и т.н. Това си е чиста проба нов османски геноцид!!!!!!!!

BRCK

Геополитика знаеш ли какво е? Кюрдите сами са си виновни. Признавам правото им на държава , но сбъркаха фатално. Вместо с руснаците се хванаха на куката на американците. А след като са пудел на американците на терена, автоматично стават противници на Русия и Китай.

Османците искат да вземат сирийския петрол от американците. Ердоган се счита за по-велик от Тръмп. Турция е в криза с големи разходи, които могат да се покрият от сирийския заграбен петрол.

През втората световна война в един момент руснаците не само позволиха на германците да ,,напредват,,, но дори ги попримамиха като се оттегляха. Германците взеха този,, успех,, за чиста монета докато изведнъж разбраха, че са в района на тресавища и си потънаха- не ги убиваха руснаците а природата...Искаш ли да победиш, пусни врага толкова навътре в държавата си, че да можеш да го обградиш и отсечеш и пресечеш- нещо като клещи.Асад е на своя територия, а винаги тези които са на чужда територия рано или късно губят, ако не са алиирани с местното население.

Защо няма санкции от ООН и западните страни???!!! Двойният стандарт ще събори тези страни!!!

Нека да оставим емоциите и да погледнем на фактите. В Северна Сирия живеят туркмени, които са етнически турци. Те едва ли ще позволят отново да се върнат под диктатурата на Асад. Пък и силната майка Турция няма да ги остави без закрила. Турция прави това, което логиката и живота подсказват.

А с нашите етнически турци какво правим, щом логиката е такава?

Каква диктатура на Асад те гони и тебе? Законно избран президент, а това че западните сили не го харесват си е тяхен проблем. Май от топлото време ви се спариха мозъците.

Тоя и мозък?

А с етническите българи и българските територии, останали в Турция какво да правим - да ни ги връщат тогава. и това не е ли анексия?

И тия са ни съседи ...

За това да гледаме да запазим приятелските си отношения с тях. Че да не вземат тоягата.

Турция е в криза. Лирата се обезценява, икономиката закъсва, кюрдски проблем ... Но Турция е готова за война, голяма война. Ердоган не се съобразява с никого и е възможно да обедини всички срещу себе си. Турция е агресор, но САЩ и съюзниците също са агресори. ООН отново показва пълна немощ

BRCK

И какво ще му кажат от ООН? Нали Ердоган с право пита - щом не е редно ние да сме в Сирия , що правят там американците? И ООНето нищо не може да каже , щото ще трябва и на хамериканците да каже.

Веднъж започне ли да задава такива въпроси, шамарите не са далеч. Отговорът на такава ердоанова дилема е измиселн отдавна - Quod licet Jovi, non licet bovi. Ако Ердо се е помислил вече и той за Юпитер, нзачи параноята го е завладяла окончателно.

BRCK

Еми да де , ама Юпитер разправя наляво и надясно ,че са равни с вола. Нали така?

Не съм го чул мноо-много да говори, че били равни с вола. Напротив - хвали се, че е едноличен хегемон в света и Китай се опитва да го настигне, но има още хляб да изяде. А разни регионални диктаторчета не ги брои. През 80-те Садам беше пръв съюзник на САЩ срещу Иран, а какво стана после?

Нищо бог знае какво не е станало! Операцията (ако може да се нарече така) е очаквана и одбрена от САЩ. Преди няколко седмици (може би 2) излезна съобщение че САЩ и Турция са се договорили за изтегляне на СДС от района на Манбидж и Турция и САЩ, заедно да поемат контролни функции. Преди месеци се говореше за подобна сделка между Турция и Русия за Тел-Рифат (който в момента е под съвместен контрол между Русия, Кюрдите и Дамаск), като дори се стигна до изтегляне на част от руснаците, но след това всичко се върна по старо му. Между другото малко се съмнявам една колона да е тръгнала към Манбидж и Тел Рифат.... няма как да стане, двата града се намират в коренно различни посоки...Както и да е, това не е интересно! Пак се пропускат интересните новини от Сирия! Преди седмица излезна информация, че сирийското правителство е поправило стената на язовир Табка... Кое е интересното ли, ами стената беше разрушена от американски въздушни удари и се намира под контрола на Кюрдите. От началото на седмицата има информация че се водят преговри между Кюрдите и Дамаск за предаване контрола на Ракка на Дамаск. Такива преговори се водят и за Хасака... Дори има инфо за по-мащабни преговори между Дамаск и Кюрдите (даже излезна инфо за изискванията на кюрдите, част от които са признаване на времето прекарано в СДС като отслужено време в Сирийската армия, изучаване не кюрдски език в училищата в райони с кюрдско население и разрешаване на кюрдите да участват в местното самоуправление)

Интересно,след вчерашната новина,че Тръмп дава на Путин Северна Сирия и единствения,който губи от създалата се ситуация е Турция,днес ново 20 - Турция навлиза в Северна Сирия с тежко въоръжена армия,явно опитвайки се да изпревари събитията в района... Да не настане тупурдия и турците да ядат дървото само...

Вчера писаха за Хасака и Камишли, а днес говорят за Манбидж и Тел Рифаат. Огледай картата.

'Това е неописуема агресия, в пълно противоречеие с правовия ред в Европа! Турция трябва незабавно да се изтегли от окупираните територии, иначе всякакво сътрудничество с нея ще бъде прекратено и ще и бъдат наложени санкции!'- не каза НИКОЙ от щабквартирата на нато, Г-7, ООН, Организацията на ислямските страни, ОССЕ, Европарламента, БХК и Протестна мрежа.

Бик, в политиката има силни и слаби, тарикати и прецакани. Само едно няма - справедливост, нали? Няма кой в момента да се одърви на Турция и Ердоган. Дори светските турци ги е страх и бягат.

Ха, ха, нямало кой. Ердоан втори живот живее, откакто Хилърито не спечели изборите, че му беше подготвила един сценарий да го прати при Садам и Кадафи... Този ползва намалението в момента, че на Дони не му е до него, но и това щее до време.

Що така? Предните дето нахлуха ,поизбиха ли ги вече?

Радвайте се и благоговейте, че чакмаците не минават през нашата граница. Това е. На юг да правят каквото искат - имат да се оправят с 30-тина милиона кюрди. Точно в момента, когато си оправи положението на юг, Ероган ще се обърне на север и ще си вземе "ислямската дъга" на Балканите(от Източните Родопи и Беломорието до Босна). Товага ще пишете Източна Румелия и Смолянско АУТ ( и ще ходите на морето по непостроената магистрала "Хемус"). А ние дори и не можем да пр7днем срещу тяхната армия.

Бат Краси и БХК ще ги омаломощят!

Караманафов, и аЗ ги презирам, НО сами сме си виновни! Във всеки един аспект държавата ни е в криза. Сами се продаваме. БХК е само връх на сладоледа! И все пак се надявам международното положение да не благоприятства тези процеси на Балканите. Ще видим .

БХК (и Америка за България) не е върха на сладоледа. Ако не гръбнак, то поне гръклян на анти-българското чудовище, което се вихри вътре в България.

Ванга беше предрекла, че от Сирия камък върху камък няма да остане. Гледаме историята на тази страна.

лъжеш. Ванга никога не е говорила за Сирия

Ти лъжеш,че той лъже.

цял свят гледа и мълчи?

Турция има седмата най-силна армия в света. Кой смее да им се бърка в сферата на влияние.

Шестте с по-силните армии.

По кой показател е 7-ма? Численост? Бюджет? Оперативнаготовност? Защото ядрените държави са 7+2, а турчолята не са сред тях. Зарежи сухата статистика, ами гледай реалностите - на хартия е едно, на пракитка е съвсем друго. Примерно Бундесверът и Луфтвафе са пълна трагедия и заради бойната готовност на самолетите им има само скандали и оставки, защото малка част могат да летят, а още по-малка да изпълняват бойни полети. Същевременно, примерно Гърция, дето уж е взела-дала е с армия, която в Егейско море и В Тракия има капацитета да напука турчолята, дето били седми в света, според теб. Повечето са колоси на глинени крака, вкл. и турчолята. Не виждаш ли, че на снимката сдвоената в купола лека картечница е MG42 от Втората световна, която немците са им пробутали.

има, но... ще има само докато на американците не им писне. Веднъж вече имаше рязко спадане на лирата. Всичко това в момента е ако не с благословията, то поне с мълчаливото съгласие на САЩ (респ. Израел). НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ЦЯЛОТО БЛАГОПОЛУЧИЕ НА ТУРЦИЯ СЕ ДЪЛЖИ САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ПАРИТЕ ОТ САЩ. Другото - за супер модерната и самоиздигнала се държава - са бабини деветини.

за да им се опълчиш трябва дупе. Капиш?

ще има пата-кюта. САЩ и Русия не харесват това, което е направила Турция.

Американски конвой е атакуван при Дейр ез Зор. Двама американски войници са били убити. Подозирани за нападението са различни сили в това число и протурски!

Там турците ще се сблъскат със САЩ ците. Освен ако не са получили разрешение от Русия. Интересно

Де факто, Сирия вече е резпарчетосана на враждуващи един с друг части. Реална тя не съществува като държава. В момента всеки зама часта, която му е определена при делбата. Това все пак е по добро решение, отколкото хората да продължават да се избиван един друг. Стига война, време е за любов.

Крайно време е да бъде свикан съвета на ООН.

МОЖЕШ ЛИ ДА МИ ЦИТИРАШ ПОНЕ ЕДИН ПРОБЛЕМ, КОЙТО ДА Е РЕШЕН ОТ ТАЗИ ГОВОРИЛНЯ?

не, но мога да ти дам 2-3 примера, когато говорилнята е дала оправдание на САЩ да направят проблеми.

Кой ги бръсне за сливи тея в ООН? Никой ... Само вземат заплати и квичат срещу Русия ... друга дейност нямат.

Чакмаците започват да изнагляват. На първо време може и да им се получи, но в бъдеще това ще се окаже бърз кредит.