Турция и Великобритания канят Германия и Франция на среща за Сирия

Борис Джонсън е приветствал споразумението със САЩ за временно спиране на боевете

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Британците винаги са стояли зад османлиите

за ЕС и България от въпросните страни

България защо не е поканена?

А Сирия дали е поканена на срещата за Сирия...???

Предполагам че САЩ не са спали и за 5 дневото примирие са зарадвали кърдите с подаръци които ще бъдат изненада за турската армия

Кюрдите съобщиха, че са се изтеглили напълно от гр. Рас ал Айн (Серакание). Там се намираха в обкръжение. Явно е споразумение с Турция за евакуация на обкръжения гарнизон. И също съобщиха, че се изтеглят на 30км. от границата между градовете Тел Абияд и гр. Рас ал Айн т.е. 120 км. дължина. Този участък и без друго бе превзет от турците на 75% след няколкодневните боеве.... За сега толкова.

PEYTSCH

Отоманецът си иска отоманската провинция. Но защо не кани Дамаск ?

Все едно да поканя братчедите да решават за кого ще се жени съседа

Това ся как да го разбирам? Ердоган се е възползвал от Борис Джонсън да привика Меркел и Макрон на среща за да им сведе какво са решили с Путин в Сочи, който пък предварително се е договорил с Тръмп ли? И какво точно трябва да изпълнят те от плановете на Путин и Ердоган за Сирия ли? Ми не може ли по-простичко и ефективно да го направят Меркел и Макрон - направо да питат Путин? Или той вече не ги бръсне за слива и не говори с тях на темата Сирия и двамцата ще трябва да се задоволят с Ердоган ли?

Не Британия вече не е част от Европа и за това ще се опита да я подхлъзне в блатото Сирия

Нищо чудно. Борис Джонсън е от турски произход. Който не вярва да провери.

Свършиха му парите на Ердоган и ще иска Европа да му плаща мастрафа Беше предвидена малка бърза операция орещу кюрдите а работата се проточи целите се промениха и края му не се вижда

Вхо тхе фуск ис ГВ хере

Много интересна новина!както се знае,Ердоган е зъл противник на Асад и все още не може да преглътне ,че той вече контролира по-голямата част от Сирия/ с подкрепата на Русия ,разбира се/ и ще бъде незаобиколим фактор в бъдеще!?Има един парадокс -Ердоган е съгласен с присъствието на Русия в Сирия -но с Асад -не!Получава се един пъзел,който изглежда може да се реши с разделянето на Сирия,така поне изглежда от действията на Ердоган.!?Тази покана до Франция и Германия за мен е опит за поставяне начало за разделянето на Сирия!?Става много интересно,ако Асад пък покани Китай и Иран /и Русия /!?Дотук добре,но ако се споразумеят по разделянето на Сирия /да има райони контролирани от Турция ,САщ и т.н,/възниква въпросът-.а има ли и друга държава ,която ако я разпарчелосат,може би всички ще приемат,че това е правилното решение и се успокоят !Хайде да познаем до 3 пъти.. .предлагам Украйна от първи път!!?

Украйна е много далече, аз си мисля за Турция и Кюрдисатн. Все пак 40млн кюрди е бройка заслужаваща собствена държава.

Трудно може да се говори по тази тема с държава ,която има втората по големина и сила армия в НАТО,при това модерно въоръжена !А Украйна е разграден двор и армията и е в насипно състояние,да не говорим за това ,че тя практически е разединена!

А няма ли Асад да потурси помищ отарабския свят ? Ще допуснат ли Египет и СА Сирия да бъде разделена ? Ако пък зад арабския свят застанат Китай и Русия какво ще стане с влиянието на САЩ ?

Русия може и да се съгласи ако Ерго и даде да си направи военна база на Дарданелите

Ердоган се прави на голямата работа, но този път наистина настъпи мотиката! А защо не покани Русия? Агресията му в Сирия очертава залеза му на политическата сцена! Това е опит да отклони вниманието на турците от истинските им проблеми!

Ей тия ,същите,разпъчатосаха България по същия начин чрез Берлинския договор .Те колят,те бесят.Сега се пишат съюзници и приятели.Българинът никога няма да ги приеме за такива.А те и не са.

Смятам, че Ердоган е прав. Любезно кане на среща Джонсън, Макрон и Меркел, да се разберат, как да си приберат или изчистят джихадистите.

То е ясно че Меркел и Макрон ще откажат Войната в Сирия си е турска работа и проблема си е само турски

След като нещата загрубяха и целия свят (без изключение) го отряза, таип търси легитимност в някакви случайни срещи, с лек привкус на заплаха (“миграцията”). Нагъл агресор. По същия начин може да влезе у нас, в Гърция, Кипър и коя и да е европейска държава. Тотално имбарго трябва за тази гад. От целия свят.

Защо не казваш нагли агресори онези с корабииките на Нюланд? Не съм за политиката на Ердо, но мислете преди да пишете- от такива като тебе ,,мислещи,, светът се лакатушка и няма справедливост.

Онези с корабииките на Нюланд ви направиха силна държава Без тях още щяхте да пасете кози из Анадола За благодарност вие ги наричате геиове и тръгнахте да плашите съюзниците им

Ако не искате в Сириря да се придвижвате без самолети хванете поканете и Русия...

Ще отидат с Чесни те нали имат разрешение за кацане на Червения площад, така че за Сирия никакви проблеми.

къде са пацифистите да излязат на мирен протест в защита на Тръмп че изтегли американските военни от близкия изток иСирия специално сега а напротив същите платени пацифисти вият на умряло как можело така Тръмп изтеглил войските и оставил горките беззащитни кюрди

Политическа наглост! Турция и Англия щели да канят Германия и Франция да решат съдбата на Сирия??? А Сирия забравили да поканят. И още нещо: Тези западни държави, начело със САЩ, причиниха пряко или косвено войната, смъртта и миграцията на милиони сирийци и сега щели да обсъждат какво ще правят с мигрантите. Не, сега трябва да платят сметката на Сирия и да помогнат във възстановяването й, за да се върнат мигрантите. Питам се къде живеем.

Живеем под властта на "княза на този свят".

отговарям.Ти живееш в СССР

Абослютен световен шампион, по наглост, свободен стил РЕ ДЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕП ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕР ДО ГАААААААААААААН!

Сирия кани Китай, Русия и Иран, на среща за Турция.

англия със турция ли е,явно нищо ново под слънцето от 19 век

Турчин!

глупак

Ердо бърза да си осигури подкрепата и на Европа, и на Москва. Интересно кой какъв ход ще предприеме и какъв ще е резултатът. Защото това, което се обявява в новините след подобни срещи, не включва договорките "на ухо", направени там.

А, Сирия канят ли я на срещата "за Сирия"?

Schilo

Тия па в какво качество ще се срещат? Да дадат индулгенция на Ердоган?

В качеството си на заместник главни наглеци, в отсъствието на сащ.

Явно Пенс е обещал на Ердоган подкрепа от "съюзниците" и им е бил един шут (на съюзниците) да я изразят.

Някаква такава гнусотия, простотия, гадория.