Турция е нанесла удари по 181 "мишени на терористите" в Сирия, кюрдите отблъснали наземната операция

САЩ твърдят, че не са давали "зелена светлина" за "Извор на мира ", Анкара отговори, че имат право да атакуват. Арабската лига се събира извънредно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво се случи в Сирия? Представете си същото за България, Има гражданска война и милиони местни жители Българи избягат към съседни страни, малцинствата (турци и цигани) се въоръжават от САЩ и след това се разширяват и някои съседни страни, които се опитват да създадат безопасна зона, за да върнат българите в техните земи ! Международните тролове манипулират истината! по-голямата част от кюрдското население е донесено там от Ирак (САЩ го организирал за да издава армия) ясно че мразим Турците но нека малко да мислим!

Ердоган ще удари затворите и ще освободи затворниците, много от които са крайни ислямисти, вклюзително от ИДИЛ. Ердоган симпатизира на точно тези изверги.

Ама сащ откога взе да ''дава зелена светлина'' на някаква агресия след като знаем че това са негови начинания????

Само се питам как не свършиха там тия терористи след толкова ревове на краварите че не ги експортирали едва ли не да се измъкнат от там дето са заклещени.. Явно новото спонсорство им е оказало влияние добре да се оборудват и продължават агресията..

По МИШЕНИ или по ЦЕЛИ е нанесла удари??? Мишената е макет на ЦЕЛТА и може да бъде от хартия, шперплат, дъска, зебло, надуваем макет, макет от брезент и други евтини материали. Няма ли кой да ограмоти малко журналистите по военни въпроси. Те не правят разлика между бомба, граната, снаряд, ракета. Не знаят какво е газово и въздушно оръжие, патрон, куршум, взрив, детонация, барут и други.

Нали САЩ бяха "затворили" небето?

Интересно наш Бойко като верно пале на Ердоган дали ще посмее да излае срещу него за да се включи във всеобщия хор. Аз залагам, че няма.

" Големите началници да се разберат за..."

Ердоган е пълен идиот! Ако иска мир с кюрдите, подходът му трябва да бъде съвсем друг. Трябва да признае съществуването на кюрдски район в Турция и да му даде автономия в рамките на турската държава. Трябва да позволи на кюрдите да имат свободни връзки с родните си братя от другата страна на границата. Тогава няма да има нито ПКК, нито конфликти от какъвто и да било характер. Само че Турция живее все още в 19-ти век, а мисълта и действията на настоящия президент са много по-назадничави от живелия един век преди него Ататюрк.

И моето куче ,и евреите ,и мюсюлманите имат един принцип: Подай си пръста ,за да ти отхапя ръката!

Бих искал да обърна внимание на човечеството, че Турция не е закупила въглеродни емисии, за да води тази операция! На всичко отгоре Турция е член на НАТО и сега трябва да си вдигне разходите за отбрана с поне още 2-3% от БВП, като наказателна мярка за незаконно изпуснатите въглеродни емисии! Съгласно протокола от Киото и изменението от Доха, всяка страна, която има намерение да употребява огнестрелни и други оръжия, които водят до отделяне на въглеродни съединения в атмосферата, вкл. свързани с тази употреба транспортни и други средства, представляващи също замърсители, предварително трябва да заяви и закупи необходимите ѝ обеми въглеродни емисии, като предвиди 20% допълнителни резервни количества. Двете страни в конфликта трябва час по-скоро да проявят загриженост за глобалното затопляне и се препоръчва да трансформират употребата на огнестрелни оръжия в ръкопашни битки, замеряне с павета 2-ра употреба и танци с ятагани!

Ти нормален ли си?! :)

Всяка пръдня - с екоразрешение!

Тепърва ще се види разликата между недообучена ентусиазирана наборна армия и калените в десетилетие гражданска война, воюващи на собствена територия. Със самолети е лесно... но безсмисленно неефективно, освен срещу мирното население. По земя и при сложен терен нещата изглеждат различни - и руснаците и американците отдавна го знаят. Сега ще го разберат и турците - по трудния начин :-(

Късия Император не се обажда никакъв обаче. Наясно е, че турците ще освободят неговите хора от ИДИЛ от затворите.

Хубава статия. Да дам още малко яснота: град Тел Абияд е злощастният град Кобани(е), в който ИДИЛ беше притиснала кюрдите преди няколко години. Града е на самата граница. Т.е. турците все още не са напреднали хич. Междувременно вече започна да излиза инфо за цивилни жертви, в резултат на турския обстрел. От гр. Камишли се съобщава и за двама убити цивилни-християни.

Целта им не е да напредват. Няма и да напреднат. Целта им е да вземат оръжият от ръцете които САЩ им даде.

Тц, виж картата .Ердоган иска територията над чертата да бъде превзета и почистена от кюрди. Иска уж да бъде населена с араби(бежанците в Турция)-буферна зона. Но според мен това е прелюдия към бъдеща анексия. Кюрдите нямат тежко въоръжение, американците не са им дали. Това , с което разполагат е трофейно и получено при сделки с Асад , при отбраната на гр. Хасаке, а то е малко.

Ич не се напиняйте! Съгласно руската логика, след като Крим е исконно руска земя, то и Сирия също е исконно турска земя, а и Египет също, а и България също!

...ако сте следили събитията на срещата на лидерите на Русия ,Иран и Турция ,Русия и Иран се обявиха против такава операция .

също има комплекси и аспирации към македония и така само си усложняват отношенията! Оставете хората да си се самоопределят , това си е тяхно право!. И вие бяхте физически изчезнали 1396 г, ама и вас ви "измислиха" отново, че и претенции имате някакви! Малко по-скромно, че всичко от Станкето надолу са макета ... и комай БГ е само на север от Ст.планина.

Ага, нас, ако не друго, но не се е налагало никой да ни мисли.. И малко повече респект, България е била България, на тази територия, над 1300г, под това име, и е удържала асимилацията на най-дивоте орди като вас турците, агресивни, с ниска култура, морал и интелект

по -обективно - от тия 1338 г, извади 700 г (482 + 200) и ще видиш колко е РЕАЛНАТА физическо история! Е, тази пр.н.е. и траките естестевно е премълчана от "официалната" история!

Евала ти за самочувствието господин кандидат-османлия. Само внимавай срещу кого го вадиш - все пак си роден тук и тази земя те е хранила. Българите няма защо да ни мислиш, ще оцелеем някак си... И не забравяй, че фактът,че съществуваш е защото моите предци НЕ СА постъпили като твоите в Одринска и Беломорска Тракия и на други места в днешна Турция, където са живели българи.

Та КОИ са терористите, кюрдите, които се биха срещу ИД или турците , които купуваха петрол от ИД. А предателите са ясни, САЩ изплозваха кюрдите и сега вече не са им нужни.

Не е точно така. Нужни са им, ама още не го знаят. Щото едно е да имаш бази в приятелска територия, друго е да се притесняваш да не те избомби ракета-самоделка, докато препикаваш пустинния пясък. У дома и керемидите бият, а досега американците бяха приятели там. Но това може бързо да се промени, а най-веселото е, че от цялата работа ще спечели Асад и руснаците. Асад винаги е бил толерантен към 2-та милиона кюрди в Сирия, а и те, въпреки, че се водят опозиция, никога не са били вреждебни към държавата. Както вървят нещата, могат още утре да поканят държавата обратно и тогава, ще има бай-бай американски бази и разни турски измишльотини за демилитаризирани зони.

Помпейо пак се направи на "гоУем", но не те дават "зелената светлина" там. Изводите обаче са в малко по-друга посока - какво става с "приятелите" на САЩ, когато стане напечено. Я да видим как кюрдите ще заплатят тъпото си изпълнение да стават щатски маши и после ще коментираме. Другия извод - прави са американските експерти, че армията им в момента не може да си позволи да се въвлече в по-широкообхватен конфликт. В последните такива се провалиха и се чудят как да излезнат /Ирак, Афганистан/, освен това президентски идват избори и никой кандидат или партия не би допуснала кампанията да е на фона на ковчези, покрити с националния флаг. И последно - ако все пак САЩ се заиграе в Близкия изток, Китай ще вземе да си върне Тайван, а това те дори не си позволяват и да сънуват в момента. А най-последното, дето касае и България - въпроса е докога руснаците ще търпят САЩ да им "мътят водата" по западната им граница и да се правят, че не виждат какво се им се готви в Европа? Нищо чудно да вземат и те да спретнат един коридор по линията Букурещ-Варшава. И тогава ЕС, ООН и разните лиги ще се събират. Но ще протестират тихо, да не вземе Путин "да употреби прекомерна сила", както се случи на Грузия. А американците най-вероятно ще се изтеглят. Както сега, както в Грузия...

А какво стана с приятелите на СССР след разпада му? Горбачов не искаше и да чуе за Живков, а за Елцин да не говорим, надали е отделил и 5мин от времето си в мисли за България като президент.., а им купувахме Москвичите, уазките, зиловете и миговете 50г..

Аз нали затова обърнах внимание на факта пуделския манталилет докъде води. Фурнаджийските лопати не са нужни никому, те се използуват и като станат ненужни, се хвърлят в печката. Да си чул по този начин да се държат Казахстан, Азербайджан - примерно? На тях какво им се случи? Финландия защо е просперираща държава - защото не забравя с кой граничи и защото се възползва по-най добрия начин от този си съсед, вместо да лае по него и да се опитва да хапе по чужда заповед.

Едно е ясно в случая, кюрдите заложиха на куц кон - САЩ и т.н. "Свободна сирийска армия". След сладките обещания за Сирийско-Иракски Кюрдистан, изметоха ИДИЛците и се озъбиха на Русия и Асад. Прелъстени и изоставени от Големия бял (този път) баща от Вашингтон, сега ще бъдат изметени от териториите, нищо чудно и Асад да се включи за да разчисти сметки със собствените си бунтовници. А за нас да е обеца на ухото, САЩ няма приятели, а само съюзници за собствена консумация и за определен период от време. Така през соца подлъгаха сумати народ в Унгария, Куба и Чехословакия. После гледаха сеир и чешеха езици по Свободна Европа и Гласа на Америка.

Извади бахура от дирника си и заспивай непробудно

ДИР, защо малоумните ви драскачи започват всеки абзац с изречението "САЩ не са давали зелена светлина"? Няма с какво да си запълните пространството ли?

А фактите не трябва да се подминават.

Кюрдите имат право на своя собствена държава, както и всеки друг народ по света. А колко е удобно да наречеш борците за свобода терористи.

както и палетата никога не са имали държава ..що сега да им правим изкуствена?!?

Най-великият кюрд живял досега е султан Саладин. Когато превзема Йерусалим кръстоносците се опасяват, че той ще изколи всички, защото 100 години по-рано те са избили и жените и децата. Той казва "Аз не съм като вас" и пуска всички... И кой беше ти, че да съдиш кой има право на държава и кой не????

сеещ ветрове жьнеш бури

Да живее свободен и независим Кюрдистан!

Къде е Грета сега, загрижена да спасява планетата? Военните са най-големите замърсители: бомби, ракети, танкове, самолети...

с усещането, че всеки който иска "да постреля малко на живо", е добре дошъл на "полигона"- Сирия! Много големи комплекси си мерят малките физически пишки на "полигона" !

Ето така се защитават интересите на Турция Никой няма да позволи на кюрдите да си създадат държава и откъсват територии. Или на нас не ни харесва и си чешаме езиците, колко лоши били турците и че нямали място в Сирия. Тогава американци и руснаци, чий го дирят там. Турция в случая е пряко засегнати и ще си отстоява интереса докрай.

Мустака ще "защити интересите" си в Кърджали и бургас

Само Турция ли има интереси на този свят?

"извор на мира" при който "мир" летят снаряди!

Ставащото в момента ще е валидно за всичките съюзници/подпомагащи на кюрдите без изключение. Особено САЩ и Франция да забравят да стъпят повече на турска територия.

Те са си стъпили в назата инджирлик

но си плащат ящкои искат разрешение дори да пръднат

Временно е вече

Едните воюват непрекъснато от 2011г до днес, другите са стреляли няколко пъти по мишени. Нека позная в коя посока скоро ще пътуват множество ковчези... Ентусиазмът няма да трае дълго :-(

Не говори неподготвен. Турция непрекъснато провежда военни операции по границата си от 80-те. Пише го и в статията. Разликата сега е, че американците дадоха оръжие в ръцете на кюрдите, това е раздора между САЩ и Турция.

Който не се сети-той не удари Сирия.Колко пъти бяха "победени и изкоренени"терористите,сега отново война с тях.Знае се добре,кой подпали войните в Сирия,Ирак,Либия.Атомни или химически оръжия не бяха открити.Но...войните се проведоха.Нищо демократично не възникна в тези държави.Освен разруха,глад,хаос,болести,бежанци и много,много жертви.Сирия и Ирак бяха проспериращи и цивилизовани арабски страни.За Ливан и Йемен не ми се коментира.Целта на Турция са кюрдите,то е ясно.Затова-удар.Съвременен Свят,няма що.

Войната в Сирия беше между САЩ и Русия (наемници на САЩ и Асад). Асад спечели, В момента Турция прочиства границата и няма да влезе навътре. Беше ясно, че кюрдите са пионки и САЩ ще ги предаде рано или късно. Асад можеше да ги защити (правил го е преди) ако не бяха се подлъгали от парите и оръжията на САЩ. Сега никой не може да им помогне.

Чух че наши комунисти ще ходят да се бият на страната на Турция в Сирия...Това е добре, бих казал всичките да отидат там и никой да не се върне тук...

И аз го чух. А и всеизвестна е любовта между Ердо ефенди и дядя Путя, така че това безмислено човекоубийство няма как да е стане без съгласието на последния.

Сигурно си приказваш сам, а мислиш, че сте двама. Раздвоение на личността ...

Аз пак не разбрах, Турците кого атакуват, войските на Асад, или войските на терористите?

щом реват американците , атакуват техните подлоги , които съсипаха цветущата Сирия. Толкова пари наляха янките и накрая ка греда! Затова е и целия вой!

Свобода за кюрдите ! Долу Ердоган !!

Напада Сирия, напада Гърция. Точи зби за България. ЕС, ООН - бля, бля.

Никога Турските главорези в ЕС!

Сега ,ако има поне малко човечност в решенията си,Германия и ЕС трябва да преразгледат решението си за завода за автомобили.Но това никога няма да се случи.Парата е основната движеща сила и всички останали маневри са парлама.

Човечност в германци!!!! Човек, там детето отива на гости на родителите си само с предварителна покана от една седмица преди това.

Ще ме умориш от смях. Сигурно си еко защитник.

Геноцид на другите народи.

за 500г. бъ;лгарите не изчезнаха тов али е геноцид. виж ка сега за 30 г. се стопиха до критиченминимум..значи демокрацията е най големия геноцид ,който е налаган на българите за над 13 века!

През 14 век българите са били три милиона, три милиона са и при Освобождението, а Англия от три милиона тогава е станала 30 млн. И сега е геноцид, гонят българите от България, а кого вижда в огледалото премиерът казаха точно в Англия. И арменци има, дори имат държава, пак с помощта на Русия, но геноцидът е признат от почти всички, с изключения на България.

Добре е, че руснаците своевременно влязоха в Сирия, по покана на законното правителство на Асад. На американците не остава нищо друго, освен да се изтеглят

Действията на Турция и бездействието на ООН, ЕС, САЩ, Русия и Арабската лига ни показва ясно, че в света властва само правото на силния и законите на джунглата, а България беше обезоръжена и обезкървена умишлено с цел силните да могат спокойно да я търгуват като стока помежду си. Принадлежност към ЕС и НАТО не означава нищо за нас. Никой няма да дойде да ни помогне, ако не си помогнем сами.

Американците се изтеглили, защото имало опасност за техните военни, от кого, от турците ли, така ли помагат на съюзниците си кюрди бягат при първата опасност.

Събрал се съвета на ООН (100%тови хрантутници от най-безмислената организация), събралисе се и съвета на Арабелската лига и осъдили действията на Турция!!!!!!!! И аз се събрах снощи на маса и осъдих ама не ми плащат за това луди пари иначе ефекта е същият. Другарят путин показа на всички, че по-силния можеда си завземе каквото си иска и няма кой да го мръднеот там. Утре Турция няма да завзвземе Кърлежи, а направо цяла България македония, Гърция и така ще си възроди империйката, а ООН ще осъжда ли осъжда.

ДПС завзема България чрез избори, за някой лев вече и българи участват в комисиите като представители и наблюдатели на ДПС и носят гласовете на целия си род, един човек, поне 10 гласа.

северна македония. С името Македония беше призната от булгаристан седерестите, които и сега си посипват тиквите с пепел заради смяната на имената. А виждате какво правят "цивилизованите страни". Едните се измитат а уж не са давали ОК да другите да избиват населението на съседна държава. Правете си сметка ако не отваряте бузите какво ще ви се случи.

светьт се рьководи от психопати

абе тоя пумпалейо ли е папурлео ли е каква е тая маймуна да казва че не били разрешили операцията?? какви сте вие че да ви иска ердоган разрешение???? вие питате ли някой когато правите преврат в някоя държава и след това оставяте да се оправя??? американски боклуци седе си отвъд и кротувайте!!

"Вашингтон не е давал на Турция "зелена светлина" за операцията й в Сирия..." А кой назначи САЩ за регулировчик в Сирия???

кой ги пита изоб що. Удри бай догане с двете цеви , таа мачка неа наща!