Турция блокира старта на преговорите за членство в НАТО на Швеция и Финландия

Пред Антъни Блинкен в Ню Йорк Мевлют Чавушоглу даде, както го определиха агенциите, смесен сигнал по въпроса за един по-широк алианс

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм фен на Турция, но този път : «Аферим комшу, евалла» !

Евала комшу

Какво си видяла ма, и защо пишеш от името на всички, мен да си питала?? Виждаш само това, което искаш да видиш украинска подлога.

Не са глупави турците, ако двете държави се приемат НАТО се измества от южният фланг и Турция няма да бъде атрактивна за САЩ. При сегашното положение могат да шантажират САЩ с тесни връзки с руснаците и да бъдат незаобиколим фактор.

Браво на турците! Умни и практични!! И преди всичко независима държава! Не като България - колония от подлоги и дебили..

Кое точно им е независимото? Независими държави на днешно време на практика НЯМА. Дори максимално изолираната Северна Корея е зависима.

И от кого е зависима Северна Корея?

Ей, голям хитряга е тоя Ердоган... Защо и ние не можем да се пазарим, като турчолята? Отговорът е прост - защото нашите политици са обикновени подлоги.

С какво да се пазарим. Нарязахме ракетите, разпродадохме актовите на държавата, изгонихме 2 милиона, направихме проститутки жените.

Турците обичат да се пазарят. Ще почнат от еднои искания, ще мине малко време, ще им дадат нещо и ще сколасат.

обаче ще клекне, ако иска да им поне средно-модерна армия. Щото без Запада няма авиация (ни пилотирана, ни дронове), даже читав танков дизел не могат да направят комшийте.

Ти явно гледаш, но не разбираш какво става в Украйна и какви са целите на руснаците. Целта е да си вземат районите с рускоезично население, особено двете области, които бяха тероризирани през последните години. При това това не е пълномащабна война. Ако беше такава, Украйна щеше досега да е срината и прегазена цялата много отдавна при това без никакви жертви от руска страна. Нали разбираш че писанията от рода Русия не може да се справи с Украйна е пълна глупост, повтаряна от американците хиляди пъти. Това е за тяхно успокоение, защото страха им да влязат в открит бой с руската армия е много голям. А за способностите на американската армия и особенно Натовските части примери има много -Сирия, Ирак, Афганистан а преди време усирането във Виетнам. Айде стига ти толкова информация. И не се грижи за това дали Русия ще помогне на Китай за Тайван. Ще помогне, и американците няма да смеят да шукнат!

Глупостиии пълни. путлера тръгна да превзема столицата, насра се и вика да не е вътре. Ай стига си лъжал и ти долно. Всички видяхме с очите си събитията.

абе, ние ясно виждаме с очите си, но ти явно НЕ виждаш!

Пазарлъци.пак крънчат пари.и курвенски номера:ни с тия ни с ония.

Ако нашите приятели турците продължават да правят спънки , няма повече да им изпращаме доброволци юначаги за световноизвестните турски научни опити!

Публично осъди военните престъпления на руските войници. И както казах на военния парад на трибуната до Путин нямаше нито един чуждестранен представител. Преди войната винаги имаше и китайци и корейци и какви ли не още. Сега нямаше никой. Толкова за измислената от тебе поддръжка . Защото освен всичко друго всяка една от тези държави има малцинствени групи и във всяка една от тях могат да бъдат повторени действията на Русия от някоя от съседните държави.

Рашистка Россия изпадна в международна изолация. Договорките им с Китай/Индия/Бразилия/ОАЕ явно са се простирали до ,,няма да ви пречим'' и нищо повече. Китай не смеят да гъкнат или да помагат на Путкин, защото ще бъдат смазани за 1 седмица икономически, а ако трябва - и военно. Те си играят тяхната игра, тупат си топката и чакат да станат 5 милиарда. Индийците си пасуват и гледат да не ядосат САЩ, арабите им е през к-ра за рашистите и въобще за всички, тях ги интересуват петро-доларите да вървят. Бразили и Иран са малки от тях нищо не зависи така и така

Тъп си Саше

колко си смешен!

Китай е враг номер едно на Фащ (дЖ,Байдън). Русия е враг на Фащ (Байдън). От Януари до Март стокооборота м/у Русия и Китай се е увеличил 100%; Китай е внесъл 5 пъти повече въглища и нефт за периода; Вноса на газ се е увеличил още повече и е започнал строежа на нов (10млрдм3) газопровод, Китай изкупува активите на много западни компании, напускащи (заради заплахи от Фащ) Русия. Русия увеличава вноса на автомобили и електроника от Китай. Китай купува още С400 и авиационни технологии от Русия. Русия е основен доставчик на дървесина на Китай - (Европа вече го издуха с дървесината). Китай за ужас на западняците инвестира в уската нефтена и газова промишленост. Китай гласува в съвета за сигурност винаги с Русия, против запада. Америка е в ужас Китай да не подкрепи военно Русия. Русия ще подкрепи китай и с оръжие и те ще си вземат Тайван. В бизките години Най-силния съюз ще бъде Русия-Китай, колкото и да се пукат през гъза американците.

Китайците никога няма да вземат Тайван с оръжие. Особено след като видяха Какво се случи с Русия. В момента, в който руските олигарси видят начин как да се измъкнат без да се налага да се самоубиват Путин отива при Ленин. Русия не може да се справи с една Украйна обаче щяла да помага на Китай:)))))

Ти явно гледаш, но не разбираш какво става в Украйна и какви са целите на руснаците. Целта е да си вземат районите с рускоезично население, особено двете области, които бяха тероризирани през последните години. При това това не е пълномащабна война. Ако беше такава, Украйна щеше досега да е срината и прегазена цялата много отдавна при това без никакви жертви от руска страна. Нали разбираш че писанията от рода Русия не може да се справи с Украйна е пълна глупост, повтаряна от американците хиляди пъти. Това е за тяхно успокоение, защото страха им да влязат в открит бой с руската армия е много голям. А за способностите на американската армия и особенно Натовските части примери има много -Сирия, Ирак, Афганистан а преди време усирането във Виетнам. Айде стига ти толкова информация. И не се грижи за това дали Русия ще помогне на Китай за Тайван. Ще помогне, и американците няма да смеят да шукнат!

е ок, но понеже си много задръстен, ти трябват 100 години, за да схванеш кенефче, аз толкова време за боклуци нямам, капито?

БРАВО Турските държавници гледат интереса на Турция, не са като българските предатели

СПОКОЙНО МОЖЕ ДА СЕ ЗАОБИКОЛИ ВЕТОТО НА ТУРЦИЯ. ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЧЛЕНКИ ПОДПИСВАТ ДВУСТРАННИ ДОГОВОРИ.

За пореден пък Турция показва че защитава интересите си, назевисимо че не съвпадат с интересите на САЩ. Пуделите подскачакат, но едно е дипломация, друго е угодничество и то само за потупване по рамото. Много лошо, че Турция има такива управляващи, а България няма.

турция = търговия на чаршия

Турция е най- долната ку..ва в тоя бардак натото .... при една евентуална война нищо няма да остане от тоя алианс . Осеменените Краваристански щати ще се изпокрият в ниша дупка и ще чакат останалите да се изпотрепят !

Турчоляка винаги гледа да изкрънка поп нещо... а нашите правят свирки и после и си плащат

За господина долу е важно войната да е свършила. Няма значение колко души щяха да бъдат избити, няма значение, че това щеше да значи окупация на суверенна държава. Няма значение, че след това щеше да бъде извършван в геноцид в Украйна. За него важното е че войната е щяло да свърши и няма да му разваля рахатлъка! Щото нали той не ги познавам клинците и какво значение има че някой друг милиони украинци ще бъдат избити. За него му е по-важно кафенцето ракийката и салатката. Ами както виждаш Швеция и Финландия неслучайно са много по-богати от нас и не случайно живеят в пъти по-добре от нас. Щото ти не си гледат като тебе ракийката и салатката а си правят сметката какво ще стане след това. Ей заради такива като тебе сме седяли 500 години под турско робство-щото нали дай да не разсърдим султана дай да ако може така да не правим нищо. Дай да не се бунтуваме щото да не стане по-лошо. Точно заради такива като тебе. Затова И сега сме на тоя хал-щото гледаме само на кого да се подложим и на кой да изпълняваме желанията. Щото нито мислим какви са ни интересите нито мислим за последствията. Важното е днеска да има ракийка и салатка пък утре не ме интересува.

Много лошо е да си тъп и ти се разреши да правиш заключения. А още по-лошо е ако се опитваш да манипулираш, защото не ти се отдава. Какви украинци, какви 5 лева, както се казва???? В самопровъзгласилите се територии повече от 80% са руснаци, до днепър 50% са руснаци, като украинците са под 35%, и към Полша чак стават 70% украинско самосъзнание!!! Къкъв геноцит те гони? Казано е ясно и точно, нацитата се разкарват и всичко е точно, а къде ще се разкарат, много ясно, в лагери!

Над 70% от населението са етнически руснаци. Това не пречи на руснаците да обстрелват отвесен и да разрушават цивилни сгради и да убиват цивилни. Етнически руснаци етнически българи и етнически украинци се бият рамо до рамо срещу войските в двата на Путин. Никъде в Украйна не посрещат руските войници с цветя и викове да живеят освободителите. И тъй като явно и от история нищо не разбирате -киевското княжество съществува преди московското княжество. И това са първите украинци.

Да живее съюза Турция-Русия-Китай !!!

Ти пита ли Турция и Китай искат ли съюз с Русия?

Китай е основният играч, смешко. Ако искаш да престанеп на Китай само колкото да правиш сечено на руснаците - край с играта. На никого на запад не му пука, че си се преврънал по някакъв начин в неономенклатуа с русофобия. Удоибен си в нкои случаи в друг случаи няма да усетиш как ще изхвърчиш :))) Особено като се има предвид колко си кух.

Китай не е увеличил доставките си от Русия. Китай отказа да подкрепи открито Русия. Китайските компании тихомълком се изнасят от Русия. И на Китай пазарът не му е нито в Русия нито в Турция А в Европа и Америка. И по никакъв начин няма да застраши приходите си за да подпомага Русия. Показателно беше липсата на китайски представители на трибуната до Путин по времето на парада.

Какво да ги питам бе путъо, не виждаш ли че всичките са против Фащ, и не само те --там е Индия, Филипините, Виетнам, Иран и многооо други.

явно това е неосъществимо

Какво означава войната да беше свършила? Русия окупира суверенната държава Украйна изпива и изпраща в лагери всички несъгласни и войната свършва нали? Ами ако Русия не беше нахлува в Украйна нямаше и да почне. Американците виновни, ти помагат на суверенна държава да защити територията си пред руския агресор и окупатор. Абе как не бяха виновни за това че помагат на Съветския съюз срещу Хитлер вместо да помогнат на Хитлер по-бързо да превземе Съветския съюз и да приключи войната? Ердоган в момента се опитва да изтъргува съгласието си. Щото инфлацията в Турция продължава да скача а бирата продължава да пада. А грандоманията на Ердоган няма граници. И продължава да хвърля милиарди за огромни безполезни проекти, само и само да бъде запомнен с нещо.

Руски трол или какъвто и да е друг трол си ти. Това което казах е вярно. Не съм коментирал е ли агресия или не е , е ли суверенна страна или не. Каккво ми слагап думи в устата., сучеш и удурдисваш и сменяш твмата като гузен троляк с ки под 90?

Ако целият запад не беше подкрепил Украйна, досега Украйна щеше да е превзета и из нея да шетат наказателни отряди разстрелващи и избиващи населението на Украйна несъгласно с руската окупация. Така ли си представяш свършването на войната? Или може би ти смяташ че щеше да се случи нещо друго?

че ти се съгласяваш с мнението ми, че войната щеше да е свършила. Съответно сам опровергаваш тезата си по-долу. За съжаление ти си прекалено тъп за да го схванеш , май . Ако си мислишп, че ти минава номера да изкривяваш нечии думи и да сменяп темата, много се лъжеш. Ходи се ритай с другите тролове.

Мнението , че войната щеше да е свършила без намесата на Запада, е изразено стотици пъти в западната медия от западни специалисти. Троиляк си ти, клоун. Разчитап на нечии опорки и си намяш птредстава от флобалния дебат.

Само че въпросът е как щеше да свърши? С окупация и геноцид нали? Ама за платените руски тролове окупацията и геноцида след като извършван от Русия е добро дело нали?

Както ти казах по0-горе - с това въпросът приключи. Спечелих спора. Не ме вкарвай в нов спор, без да съум изразил лмнение по темата.

Кретен!

???????

всичко

В САЩ НА КИРО СА МУ НАТЕГНАЛИ БУРМИТЕ - КАК НЕ ВЗИМА МЕРКИ СРЕЩУ ВРАЖЕКСИТЕ РУСКИ АГЕНТИ! ТАКА Ч Е С Е ПОКРИЙТЕ РУБЛЯЦИТЕ,Ч Е ЩЕ ИМА ОПЕРАЦИЙКА... КОЙ В ЗАТВОРА, КОЙ - НА ПОЕЗДА...

Тебе трябва да опандизят, жалък провокатор

Не само Търция, цялата западна преса говори за още една държава Унгария ..... защо криете !?

Да и Унгария също. Финландците трябва да признаят че говорят унгарски. А ние трябва да си спомним как Швеция, Финландия и другите страни членки на ЕС ни тормозиха да си затваряме заводи и електроцентрали за да влезем. Сега е времето за реванш. А да и все още не са ни приели в Шенген.

За лесно проверими факти просто се излагате. Къде в договор за присъединяване пише че трябва да затваряме каквото и да било?

Къде съм написал чеи пише такова нещо, ти можеш ли да четеш или трябва да ти го напиша на украински?

Ти вече не помниш какво си написала малко по-горе? Всъщност ако правилно си спомням именно един професор специалист по ядрена енергетика от Финландия заяви че не трябва да си затваряме двата блока на АЕЦ. Тати не можеш да представиш абсолютно никакво материално доказателство за така наречения от теб тормоз. Само твоите твърдения че някой ни е тормозил да затваряме нещо си. Кое от работещите на планирана загуба предприятия е трябвало да затваряме заради Швеция и Финландия?

СКОРО НЕ СЕ БЕШЕ ИЗХВЪРЛЯЛ - ПОЗАТИХНА СЛЕД КАТО ЛИРАТА СЕ СРИНА СЪС 80%, ХУБАВО Е ДА МУ СЕ НАМЕКНЕ С ЕДНА ДЕВАЛВАЦИЙКА 30% КЪДЕ СЕ НАМИРА...

Ко стана няма ф35 няма разширение на НАТО. Американците с техния преврат срещу Ердоган го издухаха здраво сега ще загубят и Европа. Много отворените.

Гледах по ТВ как шведските и финландски представители връчват молбите за членство в НАТО на Столтенберг. Тъжна картинка, да се разплачеш ... Кандидатите бяха пределно разстроени, стояха като наказани и показваха явно нежелание да участват в тази процедура.

Няма не искам, няма недей и т.н.

Сигурно натискът от САЩ е бил много силен

Ердоган го играе Троянски кон на Путлер, както са нашите ВМР, Атака в батака и Израждане на Копейкин

asdasasas

Кабо Верде, Папуа нова Гвинея и те са подали искане за членство в НАТО, ама Северна Македония са им сложили вето, нищо, че не са в НАТО :)

И кой ти каза че Македония не е в НАТО?

Е, нали Киро е за. Така му нарежда Херо и той е за. Спаси Бг от руския газ и сега се радва на газова зависимост от САЩ, рабира се на много по-висока цена.

Нас българите, не ни интересува къде ще влизат или излизат шведи и финландци. Руснаците са ги били като мече в дере. А ние българите, винаги сме с Русия.

Глупак.

Аз не съм с рашагите азиатски. Орки са, а не славяни. Славяни са украинците. Раша е капут. Стратегически е сама. Китай си гледа златната кокошка в търговията - САЩ и ЕС, 10 пъти повече обмен спрямо този с раша путинската.

Кога са ги били? Швеция е неутрална от 200 години. А когато нападат Финландия през 1939 ядат бой. Толкоз за подпорките, че хем никого не нападарли първи, хем винаги побеждавали.

Чета и предател

Турция с население 84 милиона, 5 пъти повече от това на Швеция и Финландия взети заедно има БВП по-малък от сумарния на двете скандинавски сили. Щото те са сили. Финландия има население наполовина на Гърция и въпреки това по-голям БВП. ТА това е реалното положение. Ако пък съберем БВП на Полша, Финландия и Швеция то получаваме почти БВП на великата путинска раша. Та турчина се пазари. Разбирам го. Авторитарен режим, сега му е шанса да свали малко упреци от гърба си, най-меко казано.

Така е. Смао че Швеция и ФИнландия са сред най-богатите държави, които са избегнали и двете световни войни и катаклизмите преди тях. Системата им е много фина. Влязат ли във военен оборот не е ясно какв ше стане с нея. Освен това, въпреки (сравнитлено) ниския си БВП Турция произвежда колкото 20 скандинавии.... Например супер стратегическите хранителни продукти. А армията й е колкото 100 скандинавии. :)))

Рашагските орки бяха уж номер 2, а украинската армия номер 22. Нещо мача стана 3 месеца е равен за сега между номер 2 и 22 и въпреки, че номер 2 очаквано поведе, но после нещо се осра. Оказва се, че няма как да си номер 2 като армия ако не си в първите 10 по БВП примерно. Има разбира се и приравнен по покупателна способност БВП, където и раша и Турция стоят по-добре, но се оказава, че водещите технологии се купуват не с приравнен, а с реален долар. Прицелите на руските бойни машини са френски. Бяха. Сега минават на прицели от Виетнамската война рашистите. Примерно. Даже в автомат Калашников до 2014та е имало немски комплектуващи. Примерно. Сега няма и са боклуци новите. Няма да говоря за планшетите на руснаците - таблет, реално немска геодезическа станция, произведена в Тайван. Примерно.

Стига опорки! Без фактическото участие на НАТО В тези военни действия, дали войната нямаше да е свършила вече? КОй не се изреди да праща оръжия Сателитите бачкат за тях и пр. Колкото във Виетнам САЩ се биха само с виетнамци. Тогава виетнамската армия и в топ 50 не е била... А за НАТО отпадането на Турция би било катастрофа, каквато не може да си представи торлската ти глава.

Швеция отдавна се е отказала от имперските си мераци въпреки, че е била водещаата европейска военна сила по едно време - примерно преди Петър Велики да стане цар в раша. За какво да води войни като няма имперски мераци. Сега и раша путинска ще откажем от имперските мераци. НАселението в империите никога не живее добре. Всички лейбъристки и социални движения и явления са възникнали в Англия, точно когато е водещата световна сила и империя, а населението и умира масово на 30 години от жестока експлоатация, глад и болести.

с руското знаме-махай го, че ще патиш... Предателите скоро ще бъдат премахнати...

Не стига че бутате страната към международен конфликт, ами и към вътрешен. Нямаме ли служби да респектират провокаторите? Стой си в рамките на политическия диалог и спор или да т ислагат прангите, хахо.

Ама Русия според самата Русия е Враждебна на България държава. Я погледнете там в наказателния кодекс Какво пише за водене на пропаганда в полза на Враждебна държава.

Ходът на Турция е очакван. Предвидих го още когато се заговори за членството на скандинавците. И дори смятам, че Ердо не го е напраивл на своя глава, ами го е изговорил с други лидери. Нямам предвид лидери и държави от нашата черга, естествено.

Евала комши :)

те онождат, викаш евала, бравос!

Техния ход е ужасен в глобален план. Но в балкански контекст ни е супер удобен. Нашето вето е нищо в сравнение с тяхното. Да не забравяме, че ние пуснахме североюжните българофоби в НАТО без проблем!

ще ви подам такова дилдо, турски педераст, че чак от дб ще ви завидят. да м,е запомниш, маймуно побъркана!

мани го тва нато мато, за нас е важно че най после ще има евтин американски газ за нас и край на руското газово иго ! промосковците са в шок и ужас , дюдюкат по улиците , но както се казва западния керван си върви , а евразийските кучета си лаят и скимтят от безсилие ! по данни на американски и западноевропейски секретни служби пожелали анонимност , в най скоро време вероятно до края на 2022 или началото на 2023 г бургаския нефтохим ще бъде национализиран или закупен от западни нефтопреработвателни компании ! това ще сложи край на скъпия бензин и нафта в бг и източването на милиарди български пари към евразия !

Миче от твойте уста в Божиите уши , дай Боже най после да изгонят москалите от нефтохима , писна ни от техния скъп бензин и още по скъп дизелак !

Глупаво би било ако не изпозлваме изказването на Ердо "Разширението на НАТО има смисъл смао дотолкова доколкото отразява чувствата на Турция". В напшя вариант "Разширението на ЕС за нас има смисъл само дотолкова доколкото отразява чувствата на България"! Защо да търпим унизитлено отношение, откровена българофобия, нарушаване на правата на хората които ни уважават и прочее накърнявания на собственото ни достойнство и интереси? Ако от нас зависи да падне ветото, то следва да падне когато кандидатите се съобразят с интересите и чувствата ни, както и с двустранните анагажименти , котио са поели!

Щото първо се хвърляте на врата на всеки срещнат месия. И защото сте свикнали още от комунистическо време да сваляте гащи пред всеки който го поиска.

Въобще не си прав. Този народ е преживял серия от предатекства на елита си. И всеки политик може да бъде наречен "следващия месия". така че клишето- опорката ти е патетична. Дефакто ходовете на българския народ са доста мъдри. Затова все още е оцелял. Това образува нерви на тези, които го смятаха за пътник много отдавна... И въпросът ми "защо" бепе реторичен. Пробвай при някого друг да внушаваш вина и че има ленси репения, ама на хората се били предоверявали. Ако толкова ти се реве за Тиквата - той си залсужи падането от власт с тормоз, репресии и кражби. Ако не той лично - цялата паплач на моято той даде власт. Всичко се плаша "скъпа моя"

Гьонсурати

Няма голямо значение, дали Швеция и Финландия ОФИЦИАЛНО са членове на НАТО. И сега на техни територии се провеждат натовски учения. Контингенти на тези страни участват във военни мисии на НАТО. Даже са участвали във войните срещу Либия и Югославия .... Сега се използват като допълнителен дразнител на Русия. А турците обичат да ловят риба в мътна вода

я подай ми стрино , синьото тулско страпонче , да гу мушна бързо на сухинко в задното ми дворче не ме интересува тази препирня за нато , искам само некой да ми начесва дълбинно и акуратно лакомата промоскалска халка

ще ви подам такова дилдо, турски педераст, че чак от дб ще ви завидят. да м,е запомниш, маймуно побъркана!

Туркия знае защо, въпреки турските педалчета на сороска близалка във форума, които ще бъдат обръснати и пратени в диарбекир. заедмо с немските им педалосъбратя. неизбежно е. немските дебили да бъдат съдени навсякъде! а зелените педофили ще бъдат пребивани по площадите, Съдбата, мойта Леля го реши.

одеве го казах , сега пак ше го повторя :))) повторението е майка на знанието ! всичко върви по ноти по новото разширение на НАТО . на москалите им правим добре известната постановка : доброто натовско ченге туркия и лошото натовско ченге полша ! нека мужичетата се дзверят и надат , че Нато нема да се разшири , а ние в тва време си плетем как си искаме и лкак си требе натовската кошница и това не е всичко , скоро молдова и грузия също ще се натовизират !!!

Schilo

Бах тез ноти....Втората цигулка в оркестъра свири нещо, различно, от първата. Хахахахах

Стига с тос путкин Аман както казват комшиите

скоро лирата не е падала с 50%...

Лирата пада мощно, той си решава поредните финансови проблеми в мини Империята, а за инфлацията обвинява "враговете на Турция, които не се съобразвяват с чувствата й". После си печата лири, увеличава доходите, компенсирайки донякъде загубата на покупателна способност и всички много го подкрепят.....

Така се прави политика! Първо ни дайте, пък после ще видим ... А българските политици първо дават и после се въртят добре да правят кефа на ... * Пример от скоро - платиха и чакат чертежите на Ф16!

бай йоване , баданосвай си с баданарката и не се ръгай у непознати военни завери ! да те светана , туркия е платила няколко млрд $ за самолети F-35 , ама още ги чека , щото янките им наложиха санкции заради руските С-400 , така че не варкай , при комшиите нема ни чертежи ни пари !

Schilo

Е, поне нещо имат. Сам го каза- С 400. А ти? Минус три милиарда.

А нас за къв чеп ни карат да чакаме за ф-ките??? Или може би и ние трябва да закупим С400/500 за да имат вече официално оправдание???!!! Фащ е псевдо партньор, изповядващ псевдо демокрация! Когато и да се освободим от тях, все ще е закъсняло!!!

имат С-400 щото са ги платили , но платените ЕФковци 35 ги немат и на чертеж , въпреки че са ги платили още преди много години !

Schilo

Е, що така? Ненадежден партньор? Плащаш, но не получаваш! То и ние сме в тази позиция де, Е, не съвсем- ония знаят що, ами ние?

Ердоган винаги го е удрят американски ток

Schilo

Ердоганя отдавна е теглил една на американците.

Преди да си отиде от този свят, Вл. Жириновский каза в едно свое интервю, че Швеция и Финландия може да не влязат в НАТО. И причината за това ще бъде Турция. Жириновский бе полиглот, знаеше много езици, включително и турски и имаше приятели и влияние в Турция. Освен това е изиграл определена роля в ликвидацията на пуча с/у Ердоган.

Ще влязат. Но това си има своята цена. Ще влязат, ако я платят! Същото важи и за Северна Македония. Ако имаме достойни политици, а не продажници, дето за два кораба газ са готови да влязат в историята ни, като предатели!

Schilo

Казва се "принципна позиция". И е важно, другите, да се съобразят с нея.

Schilo

Я, безпринципните продажници не са съгласни с това, някой да си има принципи и да държи на тях! Що бе, безродници?

Гущерова го е казала, не Жириновски.

Не знам защо всички са фокусирани върху русия, която се опитва да си върне старото достойнство по един първобитно-жалък начин, вместо да погледнат истинския проблем - Турция и Китай! И двете страни праволинейно и целенасочено (и много хитро) си постигат целите, които явно са в противоречие с всички принципи на всяка една организация, в която членуват. Утре някои ще се сещат с умиление за проблема с Русия, когато ще си скубят косите с двете нови империалистически настроени държави, но ще е много късно...

Ако Киро канадецо си вземе бележка от политиката на Анкара спрямо Финландия и Швеция, сигурен съм, че няма да остане в българската история, като един от най-големите предатели по отношение на Македония! Ако вече не е продал националните ни интереси за два по-йофтини кораба газ!!!