Британският посланик: Липсва общ език между туристите и полицаите

Езиковата бариера между българските полицаи и чуждите туристи остава основен проблем. Това е изводът, до който са стигнали посланици от различни държави на среща с вътрешния министър Цветан Цветанов, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Британският посланик: Липсва общ език между туристите и полицаите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този посланник бил ли е въобще във Великобритания? И там банковите клонове работят най-много в събота до обяд, а в неделя въобще не работят, а пък това да намериш полицай да знае и дума български - това въобще забрави!

Изпращат ги по курортите ,за да си вършат далаверите.Те не мислят как ще са по-полезни на хората ,а как да направят и с кого далавера.

Обиколил съм полвината свят + северна Америка. Положението е следното: 90% от полицаите в Европа говорят само на езика на държавата в която сте. Особено силно това е изразено в Италия, Германия, Унгария, Франция, Испания и др. Не бъркайте "мултинационалните" държави, като напр. Белгия, Швейцария и др. - там по принцип населението ползва по няколко езика. В Америка и по принцип англо-говорящите държави има изградена непосоносимост и подигравателност към друго-езичните хора и печат. Английските и американски полицаи не знаят нищо друго освен техният вид английски. Изключение ако в САЩ са мексиканци и поназнайват малко този испански. "Универсалността" на английският език е измишльотина. В Европа от тук до Германия никъде (осен ако не сте в банковито сите) няма да се оправите на английски език. "върви" немският. В централна и западна европа е френският. В БЪЛГАРИЯ - КОЛОНИЯЛНА ДЪРЖАВА С КОМПРАДОРСКИ УПРАВНИЦИ НАЗАНАЧЕНИ ОТ МЕТРОПОЛИИТЕ.

През сезоните по курортите плъзват групи от цигани крадящи и тормозещи туристите. Щом милиционерите искат високи ЗАПЛАТИ ще трябва да поназубрят някое друго изречение. В цялсвят полицаите говорят повече езици. Нашите чоплят семки и пият кафета и мислят че хората са им длъжни. Хора и система от ниско качество ламтящи за пари.

Моля, някой, който е бил в Германия /примерно/ да каже на какъв език общуват германските полицаи с българските туристи.

Интересно ми е английските полицаи на какъв общуват с туристите и по колко езика владеят?

юли

Първи урок: - НАЕМА? НА - Е - МА..??? ГЛОБА! ГЛО - БА..!!! Ако въпросът не се реши в брой се отива под конвой до най-близкия клон на банка.

Откъде накъде ченгетата ще учат английски? Когато аз съм в друга държава, нима ченгетата се разбират с мен на български? Те си плещят на техния език и ако не го разбирам и говоря, биха ме завели вежливо до най-близкия полицейски пункт /това само ако е крайно наложително/ и ми осигуряват преводач.

Да, но венъж ме спряха в Белгия и първото нещо, което ми казаха е да си избера от 5 (пет) езика на кой искам да говоря с тях. След като им казах, че търся бензиностанция, вежливо ме упътиха и ми пожелаха на добър път.

Не го разбираш защото си малоумник. В чужбина като попиташ нещо и най-обикновения човек ще ти отговори в повечето случаи на английски/международен език!?-чувал ли си за него / ще те упъти и ще ти каже благодаря!

Задължителен втори западен език за полицайте. Ако не могат да го научат, уволнение. Може и малко по-интелигентни да влезат в системата тогава.

kgb777kgb

Те 80% не говорят български вие за чужди езици ми говорите ???