Туроператори: Ръстът на туристи е малък, възможен е и спад

По прогнозите на туроператорите този сезон ако има ръст на туристите, то той ще е малък, а дори се очаква да има и спад, в сравнение с миналата година.

Обратно в новината

Коментари - Туроператори: Ръстът на туристи е малък, възможен е и спад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За тоя устойчив туризъм туристическите босове дрънкат вече 20 години и нищо не правят; когато си некадърен, неук и алчен нещата не вървят...

Аз има предложение българи, да си продадем имуществото и земята на сирийци, турци, араби. Да научим гръцки и да заминаваме в Гърция. България наистина е отвратително място за живеене, може би най-ужасната страна за живеене на СВЕТА. Нямаме култура, мизерна история, то държава няма, само корупция. Изобщо -ужас! Защо живеем в нея?? Аз казвам да заминаваме и да ставаме Гърци. Там е прекрасно, корупция няма, ще изучим техните традиции и история, ще се наречем с гордост накрая ГЪРЦИ. И за винаги да се свърши с тази България, която наистина е едно бунище в което неможе да се живее. Да останат само политици и цигани. Накой му е притрябвала, като си имаме Гърция??

Защото на гърците не им трябваме, няма как да станем гърци. А не им трябваме, защото сме варвари - точно поради изброените от теб причини. А армия нямаме, за нещо друго.

що си въобразяваш, че робите ше могат да си избират господарите? ше робуват не на тези, на които искат, а на тези които ги ЗАРОБЯТ! АРБАЙТ МАХТ ФРАЙ.

И аз да се изкажа. Въпреки че няма да е от популярните мения като гледам форума. За мен България е най-красивата страна с най-прекрасната храна, климат и природа, и да обикаляла съм на вън, живяла съм навън. Може би защото напуснах България я ценя толкова много днес. И в Гърция разбира се съм ходила. Нищо неможе да се нареди до моята прекрасна България. Морето ни има проблеми, но има и невероятни места. Не е нужно да се завирате в хотели, много хора (обикновени българи) отдават под наеми апартаменти, студия, къщи. И да, не ходя в Сънчев бряг, но харесвам Созопол и Приморско. Колко страни в света имат това съчетание на море и планина, знаете ли??? И да бойкотирам собствената си България, за Гърция е просто нелудничево. Какво е това чуждопоклонничесто, имайки предвид колко ни мразят гърците? Нима Румънците, Сърбите, Македонците, Хърватците имат по-хубава родина от нас, мислите ли че те мразят страната си я бойкотират и почиват в Гърция??? Това е ОМРАЗА към родината ви, което изсипвате, не е към корупцията и мафиотите. Не бива да оставаме слепи към красотите и даровете на тази страна, защото повярвайте ми това е РАЙСКИ КЪТ. Ако искате да се борите срещу мафия и корупция това ли са ви начините? Като бягаме в Гърция и я пълним със стотици милиони евра? Кой мислите ще оправи България, ако не българите? Отговорете честно. После защо се чудите като руснаци, турци и всякакви ни изкупват страната. България е РАЙ, и ще бъде изкупена и завзета по мирен или немирен път. В това не се и съмнявайте, някой вижда какво богатство е страната ни. Светът става трудно място за живеене и апетите към България вече са много. Всеки прави своя избори, аз избирам да подпомогра бъргарския туризъм и да си оставя левчетата в българския данъкоплатец (ДА, ИМА И НЕМУТРИ В БЪЛГАРИЯ). Има избори много, всеки избира за себе си. Но сега като се замисля по- приятно отношение съм получила от турците, отколкото от Гърците. Какво им се кланяте? За тях сме тоалетна и вие го доказвате.

По-добре кажи хвърляш ли си фасовете от прозореца на колата, когато чакаш светофара, ама честно...ако си ги хвърляш, както правят 90% от бг селяндурите, токава нямаш право да ми опяваш за природата на България, потънала в боклуци...

няма какво да чакаш от министерството,като си познаваш човека от Бургас.Всичките са едни меки пишки,но пък твърди пред камера:)))

От коментарите става пределно ясно, че никакво министерство и най-малко сбърканата "министърка" са нуждни на българският туризъм. Да се ликвидира това изкуствено министерство, да се изгонят от него стотиците чиновници-бюрократи и да се сложи ред в този отрасъл от ДАНС и от другите структури, които са отговорни за държавността.

За държавността е отговорен всеки който живее в тази,нашата държава

Понеже виждам че ДИР-а не търпи други мнения, освен червени тролски, мисля да напиша следното: Другарко Таня, колко ти плати Моника Бивша Йосифова за тази помия която си сътворила, М?

алчни келеши - чалгари

то в Египет е готино,ама на взривиха германски туристи днес пак.....вече да те е страх да излизаш навън...

Защо постоянно се прави сравнение с Гърция, чиито морски курорти са далече по-многобройни и като площ в км., а също сезоънт е по-дълъг с 2-3 месеца?

трябва да, ама никои в герб или бсп не може да мисли, камо ли дпс или патрEотите

С удоволствие ще се върна на БГ черноморието. Само чакам да дойде достойна оферта, която да отмие спомените ми от него за последните 15г. Оферти приемам и в окшънайз. Иначе може да ми пишете в Гърция. Това лято съм там. На подател пишете "Чалго-бетоно-мутраген" за да не ви объркам писмата с нормалните морски дестинации. Аре, много поздрави на Азис, Галена и ония в Свети Влас дето ми взеха 160лв. за вливане на детето дето се съдра да повръща на втория ден в тая усмърдяна руска дупка.

Отиди в Албена. Там наистина плажа е страхотен с безплатни чадъри и шезлонги, водата е чиста (и тази година е син флаг) и е много спокойно и добре озеленено.

Българското Черноморие - мръсотия до шия на плажа,хотела,улиците ,капанчетата ,е майната ви ,на който му е гот в тази кочина да ходи ....!

Какво беше това българско черноморие? Ахааа, онова с бетона, строежите, лошата храна, чалгата и чадърите за 20лв. Ми мерси - от 15 години ходим все в Гърция при "лошите гърци" :))) Нямаме пари за БГ черноморие-сори.

Хайде в Гърция!

Преди десет години бях в Приморско. На главната улица-сергия с касетки и дискове,понички,цаца, пластмасови играчки,чалга,дрехи,надуваеми изделия,гащи,дюнер.................... На пазара зелени плодове на безумни цени,гледат лошо! На плажа сладолед 100000000$ бройката! Чекайте ме да дойда!

Преди две години отидох на море в ПРИМОРСКО. Вие сте напълно побъркани! Какво море, какъв климат, каква природа, каква храна! Българино, вземи се в ръце, защото ще си търсиш после държавата, но ще е късно.

Ейййййййй! Всички разбраха, че не може да хвърляш всяка сутрин на мутрата едни 30 лева за слънчасал чадър и да настъпваш цигарени фасове по плажа. Учете се бе, учете се! Озъртайте се какво се плаща в гръцко на плажа, вижде една "изостанала" Турция- всеки хотел си има безплатен плаж, шезлонги и чадъри. Оная високата и хилавата да не раздава само концесии, ами да даде плажа на хотелите зад него беееееееееееееее! И те да са задължени да поддържат плажната ивица безплатно беееееееееееееее! Разбрахте ли беееееее овце и кравари ..........!

Така им се пада. Няма какво да се оплакват. Заляха и пясъка с бетон, наковали са плажовете с платени чадъри, храната в повечето случаи не струва, пълно е с пияници и престъпници, шумно, мръсно.... за какво да ходи човек там. Отделно гледат на българите като на навлеци - ей сега да си гледат западняците, да си ухажват руснаците и да си чукат главите. Аз съм приключил с диващината на българското черноморие. Придодата е супер, всичко останало е отврат. И българското черноморие е отражение на случващото се в цялата държава.

От каменния мутренски град - на каменното мутренско черноморие... Мерси! Сбогом и благодаря за рибата...

ДА ПОЧИВА, В БГ ЧЕРНОМОРИЕТО СЕ ГЛЕДА КАТО НА ОРТАШКО ПОРТМОНЕ. НИКАКВО УВАЖЕНИЕ ! ТА, НЕКА ДА СПАДА ВСИЧКО, КАКВОТО МОЖЕ !

Ами те чужденците (колкото и най-дебилната прослойка от тях да привличаме) ще се прецакат един-два пъти, след което и те ще се светнат какъв кенеф е тука... Те да не ядат доматите с колците?

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ ОТ БИЗНЕСМЕНИ И МУТРИ СТАНА ЕДНА КЛОАКА

българските "бизнесмени" печелят по Черноморието, но си харчат паричките по Адриатика и Средиземноморието.

аз на слънчака ходя само за кратка разходка колкото да видя до къде може да се падне....

Туция, 5* хотел в Белек. Ксанаду се казва - 800 евро за двама през септември и гаранция за супер обслужване. България - 800 евро за ужасно обслужване, мръсно море и мижав ултра олл, Хайда върнете ме по нашето Черноморие

Българските курорти са предназначени за: - Руснаци, търсещи къде да се напият; - Англичани, търсещи къде да се напият; - Заблудени западни туристи, които няма да повторят; - Българи с развити мазохистични наклонности. А нормалните граждани на държавата ходим по гръцко, адриатическото крайбрежие и други хубави места. Където знаят как да привлекат и добре да обслужат туристите.

Естествено. До там е докараха БГ. Упадък и кражба във всичко !

и накрая 10 % ръст - нчкой се прикрива от данъчните 4

техните прогнози ! всяка година успешни сезони , ръст , цъфтящ бизинес . но , освен някои хот-спотове , общата тенденция поне край морето , особено в Варна , е далече друга . Тази година напримере не само доста слаб , не . Трябва да търсиш така наречените туристи - пуст град . Вместо това намираш ежегодишната картина от гастрольори и скутерки, само че биснес няма . най добрият показател за истинска оценка на биснес климат : време за намиране на паркомясто с кола . В Варна давам гаранция , 5 минути , готово .

едни ферибоат-лини : Турция, Украйна, Русия, Грузия . Това би било наистина европейски коридор . Но полит-обстановка ни говори съвсем друго . Освен това , Португалия например има още по-атрактивни цени .

Изгонихме ли си клиентите? Понеже властта се намеси в частния бизнес на хората и реши да им става къде ортак, къде да го ръководи и сега всички пляскат с ръце. Засега се чува, че началото на сезона е много слабо, но пък ви уверявам, че на Кулата опашките са големи. Защото гърците не се държат отблъскващо. Защото и сърбите са любезни и възпитани. тук, обаче си имаме патриоти и комунисти. Е, сори. Не се оплаквайте.

липсват руските туристи . а като Украйнка без визов режим едва ли да се загубиш при неплатежоспособните алиш-вериш в България . оставят само кома-пиандурници .

е докога ще разчитаме само на руските туристи? - имаме /все още/природни дадености да привличаме хора от цяла Европа

все плюете по руснаците и Русия?! Скоро въобще няма да ги има тука.

кой ще доди в тоя ужас дето е по морето сал алкохолици и пенсионери

Туристи,пълни глупости!На нашето море идват най-големите алкохолни петна,които нямат пет стотинки да разтъркат в собствената си страна.

Ейй, на нашите "хотелиери" (кавичките не са случайни) все някой друг им е виновен.

Скоро държавата ще се закрива, а те се притесняват за туристи.

Ще я закриваме че скоро ще паднем на 6 милиона, ама онези от парламента си стягат новата зала в Партийния дом. Не им стига вече старата зала, която като бяхме 9 милиона стигаше

Да се дупят на руските пияндурници, на които толкова много разчитат да им оправят сезона! Няма такива смешници, като нашите бизнесмени-хотелиери! Пълна мизерия и разруха, с тези темпове-след 15 години по морето ще има само курортисти от Столипиново, Филиповци, Буковлък, и хиляди руски пачи. Халал да са ви! Белким забогатеете още от тях....ама надали.

нали ви плащат и не ви е гнус да лягате с тях за пари - спасители, гларуси, ски учители и другата такава па.лач като теб.

За 30 години превърнаха България в мизерна страна, както преди 1944-та.

Твоята Русия тая "мизерия" на България от преди 1944-та ще я достигне някъде около 2438 година:))))

Ти гледай на заПАДнала Европа какво и се пише, там става интересно. Това е само началото на края.

глупако смотан, научи история малко. Преди 44 година България е била с икономика като западна Европа и валута конвертируема на континента. Познай кой ни върна 1000 години назад именно след "веиката" ви 44 година. Прости хора.

само психопати ходят на нашето море.и по-скъпо даже

Гърчолята да кажат едно голямо евхаристо на ББ за това, че ги уреди с редовно почиващи в следствие на безумната идея празнични дни да се "отпразнуват" в работен ден ако случайно са се паднали в събота или неделя. Тая глупост я няма дори в държави като Франция, която е утвърдена туристическа дестинация 1 на планетата, а синдикатите са едни от най-силните, които можете да си представите. Та в момента в близо 60% от случаите празничен ден е равносилен на три последователни почивни дни. На родното черноморие с мутри, чалготеки, свинщина, бетон и денонощен джангър не могат да помогнат нито магистрали до Бургас и Варна, нито забавянето на строежа на магистрала Струма.

ела и ти в гърция

...и ако позволите - една простичка Прастара Истина ! : - Всяка икономика (Хеле пък 'икономика' !) има три Парекселанс сектора където Вирее 'сивото' (от Измами, през данъчни 'свръхкреативизъми' до СвръхПрофилни Престъпления) - строителството, туризмът и забавленията/хазарта. ...а Ако Сме ТоталноОткровени - по Черноморието-Ни - Е Сумата на Всичките 'сивости' Накуп .

На Южното Черноморие винаги се хващам за корема. На Северното - никога до сега. Смятайте щом началото на юли си тръгнах от Отманли свита на 2. А края на юли опрасках всички плажове от Шабла до границата с Румъния, яла съм по всякакви капанчета и нищо ми нямаше

Нашичките бизнесмени много си повярваха в стил "с трици да ловим маймуни" и "с пръдня - боя".

Според мен, трябваше плановете за застрояване на големите курорти да не се пипат, единствено да се подменят старите хотели с нови, на същите места, със същата площ. Съни бийч беше готино място, истински зелен оазис преди да стане селянията нар. Слънчак. Само хотелите му бяха соцдемоде. Същото- за Златните, а Албена винаги е била красива-учудващо красива за дървен строй като оня.

Определено ! ...като Същото отн. Банско, Пампорово, Боровец...изобщо Навсякъде ! .. Е Казано : - на Серсеми пари/власт НЕ давай .

във Варна последно през 2005 година -на централния плаж едва се придвижихме по едни люлеещи се дъски между грозни капанчета , явно на мутри -водата беше като помийна яма ! Това са богати общини , но не беше инвестирано нито в чистота , нито в поддръжката на улици , тротоари , алеи и зеленина ! Тук всички обсъждат и ниската култура , алчност , простотия и на местното население ! Как бихте коментирали това , което видях преди дни в Бистрица до София ! Семействата на децата ми живеят в САЩ , гостуваха ни синът и снахата -американка и бременна в момента - в апартамента в София е топло и решихме да наемем нещо подходящо в къща за гости за да е на чист въздух и хлад ! Страхотни къщи ,разкошни цветя по балкони и тераси , 2-3 метрови огради и невероятно разбити улици , никакви тротоари , треволяци и боклуци ! Както на площада ,така и пред къщите - как може да не си почистиш поне тревата пред входа , дал си хиляди за тези палати ! И тези къщи се предполага са построени от заможни хора , едва ли са селяци и чалгари ! Там се плащат високи данъци , защо улиците са в това състояние , няма озеленяване , няма цветя !Веднага се сещам как изглеждат немските селца и градчета , които изглеждат като бижута ! Манталитета , манталитета -той се вижда и в София и на морето ! Но сега е 2017 -та година !

Ганьо Балкански мутрита иска с трици маймуни да лови! Да, ама не!

Определено ! ...Същото като с Всички 'бизнеси' ...с Всички 'банки' ...с Всички 'инвестиции'.. - та Чак до парла-ментата !

Проблемът и в хотелиерския ни бизнес е като в останалия- нещата се правят без стратегия, без идея,без отговорност пред бъдещето, а просто-за да се вземат едни пари. По възможност бързи и по възможност неоправдано много.

+++...+++...+ ! ...което Отново Ни адресира ЗА Двустъпковата .

Кво беше тва?

Ако повече българи отидат на почивка на нашето море за не повече от десет години хотелиерите ще спрат да изхвърлят отпадните води от тоалетните си в Черно море и ще намалеят обичайните стомашно-чревни вируси. Ако не ще продължавате да гълтате ....

Колега ! - каквоОще да Изкажат Хората та да Проумеете --> че Никой НЕ иска да стъпиДори в 'наште' 'курорти' при Сегашния-им Безподобизъм !!!

Тц, обратното! Спират да изхвърлят отпадните води в морето и след 10 години българските туристи ЧАСТИЧНО се завръщат:) Тоя номер дето го предлагаш...пробвай го на себе си и на децата си, ние ще изчакаме!:)))

От Българското море,по-хубаво нема,особено Южното ни Беломорие,напоследък се предпочита пред Черноморието.Лошото е само това че от Бялото Ни Море,парите отиват при Гърците.......ВРЕМЕННО.

пиргос,месимвря,ахтополи,одисос,меленико...и мн др. където и да копаеш,гръцки език ще откриеш.къпи се в язовира,дори черно море не е твое. с монголите си дошъл,сети се какъв си ти по тези земи.

Долнопробна храна, долнопробно обслужване, долнопробна обстановка, високи цени. Ден година храни и така 20г.