Гърция е под арест, туристите блокирани

Стотици хиляди туристи останаха блокирани в Северна Гърция заради бензиновата криза, предизвикана от стачката на шофьори на цистерни.

Обратно в новината

Коментари - Гърция е под арест, туристите блокирани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Kоито им са комшии да се запасят ... Cкоро ще имате и неканени гости...

Хайде по пъзалката надолу... Ето вече бием гърците по ефективност, те сами се докараха до неефективност на икономиката, Евала-Ура-Браво! Слава на бога, нашето бъдеще е светло а тяхното тъмно, за разлика от миналото.

Братята Византийци буквално се самоунищожават. В скоро време може Гърция да я няма на картата.

Само да запитам: Защо внасяме и сега от Гърция плодове, зеленчуци, .... и какво изнасяме? - проститутки и слугини!!! "Присмял се ...." Та не разбрах - кой е по-добре, кой - по-зле?

Ами внасяме защото има кой да ги купува. В момента аз си купувам български зеленчуци. Въпрос на избор е.

Преди два дни се върнах от почивка в Гърция и да ви споделя ,че впечатленията ми са коренно различни.По никакъв начин не усетих криза у самите гърци,напротив ядат,спят и пият и държат на свободата си.Всички паркинги са безплатни дори на най централните улици(поне около Кавала),на плажа чадър(огромен),три шезлонга с три шалтета са абсолютно безплатни стига да си поръчаш поне едно кафе за около 2-3 евра.Така са си подредили тия хора живота,че за неща които тук плащаме луди пари там и стотинка не плащат.Отстъпките наистина ги има а не като при нас...пример: тук в Lee тръгнах да си купувам бански 2 дни преди да тръгна уж с намаление да ама 70 лв.!?!...там същите ги купих ама вече с истинско намаление за 3,16 евро...намерете сами разликата!Всичко без храната им е в пъти по евтино от тук!Криза А?

Нещата трябва да се объркат до определено ниво преди да започнат да се оправят. Явно имат да работят още по въпроса.

Така се прави, не като нас да чакаме някакво чудо да се случи. Май е време и ние да излизаме на улицата, ама какво дасе направи като сме страхливи

Тези дето ще си взимат бензин в туби, може и да си вземат и някакви провизии, щото ако стачката продължи още 1 седмица, може да се окаже и че за ядене няма да остане нищо ....

пиша ви от кавала.проблеми с готивата няма!!! фирменните бензиностанции си имат собственни цистерни и се зареждат постоянно! проблемът е с хранителните продукти,чуства се недостък.

Тези тикви да започнат да бачкат вече.А когато лапаха и пиха им беше добре, хич не ги жаля. Мързеливци!

В Северна Гърциа съм, без бензин и искам да отида в забранените планини. 4акам помощ от дир.бг

Пеша, пеша! Дядоти да не е пасъл овцете в планината с кола на бензин?

Хаха мислех си че ще се окажат меки гани като нас и ще им нахлузят хомотчето, обаче не се дават гяволите. Браво, браво, обаче още може. Сега трябва и военните да вземат власта и тотално да объркат сметките на МВФ-то, чумата да го тръшне.

Какъв хомот бе неграмотний!?Като не можеш да си нправиш сметката, ще ти го слагат.Я ти взимай 1000 лв примерно, а харчи 2000 и какво ще стане?Същото е в Гърция,

Гърците стачкуват защото са свикнали да не работят много, а да си имат всичко - само дето не може вечно да е така и е по-добре да се поуспокоят и да поработят малко, макар че явно е по-лесно за тях да стачкуват и да се бият - дали ще успеят обаче или тотално ще се сринат кой ги знае?!

нека да стачкуват, аз утре отивам малко да се разходя до керамоти, ще си напазарувам оттука, ше си напалня бутилката с газ преди границата и няма да им дам ниту цент на тея хрантутняци!

Ами аз утре заминавам на почивка там. Пълня си резервоара и тубичката с бензин и това е. За какво и целия шум не разбирам?!

Не няма проблем. Само, че не трябва да я показваш на границата, не трябва да пушиш в колата и си земи и суха храна за всеки случай.

на тях им било забранено да ходят по планините?!?!?!?!?! :D:D:D

Ми ако закъсаш в планината (а и недай си боже имаш застраховка ;), с кво ше подкарат спасителите машините (които харчат повече от джип), кат в целата страна нема бензинец? ;) А после, ако оживееш, можеш да ги съдиш и да допринесеш за цветущото им състояние ;) Практични са :)

виждате ли как се прави, а ние седим и само си мрънкаме докато заплатите и са ни най-ниските в ЕС, а данъците колкото в най-богатата страна- Норвегия.

СТОЕНЕТО НА ТЕЧЕНИЕ и в лятните месеци е опасно!

Пълниш си бутилката с газ, резервоара с бензин и отиваш да го продаваш в гръцко

за бензина ясно, ама как да я продам тази газ в бутилката????

Не бе, нали трябва с нещо да се прибереш за другия курс.

гръцка работа , ама циганска

Хора варнах се от КАТЕРИНИ АД Е НЕ ХОДЕТЕ ДОКАТО НЕ МИНЕ СТА$КАТА

какво му е бравото! те с това което правят да не би да Цъфнат! Византийски работи! ядоха пиха и сиртаки играха 20 год! И ТАКА НЕ МОЖЕ!

Айде ходете в Гърция още, при гадните византийци

Аз тези хора не ги разбирам. Там за всяко несъгласие се стачкува, но не виждам положението да се подобрява. Превърнали са го в рутина, която в един момент, просто няма да им върши работа. Сами се закопават, а така отблъскват и туристите, на които разчитат и които с времето намаляват именно поради тези ескалиращи за всяко нещо стачки. Приличат ми на съдрити старчета, на които като им се откаже нещо и се нацупват. Не виждам разумни действия. Не виждам и да процъфтяват вследствие на техните безбройни стачки.

Момче на тях са им дали 13 с 9 нули отзад в евро имаш ли поне малка представа колко пари са това дори и като обем...

Време е пичовете да затворят границите!

Ето сега ще става бизнеса. Заредете по 20 туби с бензин и отивайте да продавате в Гърция:)

какви туристи от русия с коли в гърция?!? румъния по-вероятно

Черешке, по-заможните руски туристи летят до Гърция и там си наемат кола. На тях разчитат хотелиерите и ресторантьорите. Тези, с групите, са най-бедните и от тях много-много файда няма.

Тъпите гърци, какви права?Така ще станат още по зле.Правя можеш да гониш, ама не и като живял 20-30 години на версия, от софрата на Ес.Баси правата.По този начин, самите граждани си изядждат хляба.Все едно да ти гори нивата и ти да спират пожарната по пътя, да не дойде.

Догодина туристите ще знаят че в гърция не бива да се ходи, защото не се знае дали ще се върнат. Ако половината от блокираните хора загубят работата си заради това че не са се появили в службата си, Гарция ще е бита карта за следващите поне 10-на години в туристическия бизнес.

Браво на гърците? С прекалено високите си заплати и харчове докараха икономиката си до крах, а сега когато се налага да търпят ограничения реват и се дърпат. Нещастници. Никога няма да отида на почивка там. Да си правят стачки до откат. Ще дам аз 1000евро за почивка и ще им търпя простотиите и ще стоя затворен в хотела си

Имаха си един сигурен бизнес, завалиите, но сега и ного ще прогонят. Август няма да има туристи, а септември ще се разпродават острови...

тъкмо се каня сега,след август ,като се поуспокоят нещата да започна да си подготвям новогодишните подаръци.По два острова за евро....по един за децата,един за мен,няколко за приятели...Ще гледам да са с повече камънаци,да има достатъчно за хвърляне в чуждата градина.....е,и за всеки остров съм си предвидила по един български трикольор.Дано да успея да си намеря, че нещо намирането им е трудна работа...

Точно така ли?

колко е хубаво в гърция направо да идеш да почиваш в големия сериал .. иди и виж :-)

Браво на гърците! Така трябва да се отстояват правата на гражданите. Държавата им цъфна, ако продължават в същия дух, може и да върже!

Цъфна ? Тия стачки направиха от държавата им пълен боклук и така като гледам няма да се оправят скоро...

Да, а скоро и ще си седят сами в страната, понеже туристи няма да има изобщо :)

Прав си! В цял Свят е прието външен дълг от 403 милиарда евро да се нарича "цъфтеж" ;)))

Виждам ги вече как ще ръфат камъните от Акропола ако не се опомнят. Аз така си представям една държава на цигани - ако ги накараш да свършат нещо - веднага стачка. Нямат бъдеще с такъв манталитет