Шотландци: Бяхме заложници в БГ-хотел

Шотландска туристка и тримата й приятели били принудени да платят откуп на охраната в хотел в Слънчев бряг.

Обратно в новината

Коментари - Шотландци: Бяхме заложници в БГ-хотел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я вижте другата статия - английски турист наби спасител. Тия са се напили като свине (сигурно няма британец, който да има нещо повече от бегли спомени от почивката си в България), правили са глупости, а после се жалват... Помните ли, когато онова английско лекенце, което нападна нашия барман, цивреше и се оплакваше колко било зле в нашите затвори, колко бил онеправдан? Ама в кръчмата е бил страшен мъж....

много хубави хора са англичаните, ама трябва със закон да им се забрани да пият друго освен вода! само да лизнат една бира, и става страшно, по-страшно от стадо подивели говеда гонени от мъртвопияни казаци!

Ти луда ли си, как си изобщо - къде в Албания намери нещо чисто и тихо?! Бях на тяхната ривиера около Дуръс в един хотел една вечер, само за вечеря - то беше страхотия, чалгата дъни по-страшно от тук, до самия хотел се върви през едни купчини строителни отпадъци, пясък и парчетии от всичко, на тъмно, щото няма нито алея, нито някакво осветление, хотелът много скъп и празен, но ресторантът препълнен, храната повече от съмнителна, иначе евтина, но препържена, десертите с много странен вкус - нито сладко, нито хубаво, състои се почти само от брашно и масло и някакви боички в крещящи цветове, хората мръсни и прашни, и това е току на плажа, при най-лекия ветрец се носи пясък, простотия невероятна! Персоналът нацупен, защото за тях това е въпрос на чест - ако случайно ти се усмихнат, значи жените имат леко поведение, а мъжете трябва да гледат строго и да говорят грубо, за да изглеждат много мъжествени, иначе не било прието при тях - кално, мръсно средновековие, и Кануна на Лека Дукаджини витае из въздуха. И не можеш да кажеш нито една дума на някого, защото веднага се обижда страшно и може да те гръмне, или да ти спука гумите на колата и да ти счупи огледалата нощес - щото си го засегнал на чест! И честта им, и представите им за туризъм са типично Албански, неизвестни в други краища на света, с една дума - бях много щастлива да напусна това място! На север в планините беше малко по-приятно, там има някакви по-чисти и организирани градове, особено в централните им един-два булеварда, но то е толкова малко място, че просто не дава облика на страната. Иначе природата е красива, планините са много впечатляващи, има пейзажи, но обслужването и пътищата навсякъде са абсолютен кошмар! Местното население е мръсно и диво, гледа под вежди, опитва се да свие нещо, каквото достигне, и да ти продава разни боклуци, полуголи деца тичат и се бухат пред колите, а жените са затворени вкъщи да чистят, като боклукът се изхвърля през прозорците ... освен това, като излезеш от столицата Тирана, шансът да намериш човек, който говори някакъв разбираем език, е нищожен, и ако не попаднеш на македонец или някой от едни български селца по Охридското езеро, не можеш да се разбереш с никого! Може и да стане туристическа дестинация в някакво неопределено бъдеще, но само ако се захванат чужденци да го изчистят и да поемат обслужването, иначе местните не стават за нищо!

Браво бе! Значи ние сме цвете, защото в Дуръс било по-голяма мизерия? С албанците ли ще се сравняваме?

Не вярвам и на дума от написаното в този вестник.

Най-добре не идвайте на почивка в България, таман хотелите на комунистическите крадци ще фалират.

Драги чуждо ............. лизец!Изглежда вече си посинял от злоба.Пък и защо да се учудвам.Такива като теб винаги са продавали Родината си на чужденците в полза на собствения си джоб.Защо трябва да смесваш спазването на законите(които са еднакви в цял свят) от гостите на нашата държава с извратеното си съзнание да се предлагаш безплатно на чужденците.Дали се управлява от СДС,ГЕРБ,БСП,Атака и т.н.(без ДПС) България трябва да е БЪЛГАРИЯ преди всичко и другите да се съобразяват с нея!

Бил съ на доста места по света! И винаги,когато съм влизал в чужда страна съм чели спазвам законите им! Но явно някои аборигени не са си помисляли,че има и такива,щом като са под Английскяата корона,пък и било то срам за нея! За такива веселби в кралството дават най-малко 2 седмици каторжен труд! Май е най-добре да ги предадем на тяхното правосъдие!

Тия ги приказвай на който не е бил в Албания . Аз съм бил в Дуръс миналата година и по-голяма мизерия не съм виждал . Представете си мутренските хотели на Слънчев бряг и на 50-100 метра зад тях цял град от няколкостотин хиляди души който изглежда досущ като Факултето . Мангали навсякъде. Направо кошмар . На пясъка фасове , найлони , бутилки , всеки се изляга на шезлонга и не му пука за невероятната мизерия. Ако някой иска да даде мейл и ще му пратя линк със снимки. Айде не ни мятай на черешата . И ний сме видели нещо по света.

Нещо не се връзва разказа на шотландците,май са прекалили с алкохола.Направили им отстъпка от 100лв. на 40лв....ами най-вероятно и на похитителите им е писнало да им гледат пияните физиономии...

Някой въобще вярва ли на тази глупост? А Мурат нека си плюе за спорта...... Не може 500 години да живеем с диваци, и да не прихванем нещо. Еееех, Мурат ефенди, защо ли преди около 130 години моите прадеди не са избили твоите, както си е трябвало?! Или поне да ви бяха изгонили всичките и България да си бъде на българите - а не сега храни куче да те лае. Грешка голяма е било, да знаеш........

Малко им е било, тия идват тука и си правят каквото си искат и се чувстват безнаказнано, пък после квичат в английски вестници..

Не е ясно какво е станало, но 2 неща са факт : 1 - че по нашето черноморие е ясно кой държи хотелите и 2 - шотландците са супер скъперници и като цяло са скандалджийска нация, но не в смисъл на елементарни скандали (макар,че и това го умеят), а по-скоро лукаво, хитро и с идеята да правят мръсно, просто заради спорта.

Горките, колко са наивни! Сигурно им е било за първи път...А мене питате ли ме...Принуждавам се да говоря на чужд език, за да ми обърнат внимание.

Доги, абсолютно си прав. Ама то дори няма нужда да има специални закони или наредби, които да забраняват това или онова, за да е ясно как трабва да се държи човек. Трябва ли да им специална наредба, че е забранено да се пикае от балкона или от прозореца на апартамента в блока, в който живееш? Има норми на поведение, които са очевидни и те трябва да се спазват. Все пак живеем в нормално общество а не в джунглата.

Върнах се от Златните онзи ден. Да ви кажа всичко беше ОК, освен че по нощите, някъде към 3 - 4 сутринта току някакви пияни диваци, явно прибиращи се от заведенията, крещяха като че ли ги коли някой. Тези идиоти си въобразяваха, че тук може всичко и се чувстваха недосегаеми. Така че напълно приветствам решението на мутрите да ги глобяват, защото където има мутри има ред! Като няма полиция ще има мутри - това е положението! Редът някой трябва да го поддържа. Пък тези маймуни, прошляци недоебани, нека да ходят и да се оплакват където си искат, и нека повече да не идват в България. Изобщо нямаме нужда от олигофрени като тях. Ще останат само нормалните туристи и всички ще сме доволни!!!

Аз ще ти кава на какво основание е глобата, ами това е нормална глоба бе невежи такива.Вдигни шум у вас след 00:00 4аса и при идването на 4енгета 6те плати6 5 стотака глоба.Първо си нау4ете законите в собствената си страна и тогава пишете глупости.Смотаняци такива.Гракнали насре6та говеда невежи.Толкова сте прости, немам дума.

изгониха българските туристи, за да обслужват тези

Тия шотландци сигурно са били дрогирани. Абе те нас ли ще ни минат, та ние сме най-добрите. С тия номера да ходят на друго маясто. В крайна сметка не става ясно какво трябва да платят, а щом трябва ние как си плащаме и те ще плащат. Какво се правят н застреляни!

Pochti kato v roman na Sir Walter Scott..:)) kakvo kazva rodnoto ni jurnalisticheskoto razsledvane?

Една безплатна идея: 1. Ако данните са верни някои наши структури трябва да запретнат ръкави; 2. Ако ли не са - то някои други наши структури трябва да запретнат ръкави; ....и в двата случая е задължително да има адекватно начално проучване. Иначе едва ли има смисъл да обсъждаме защо България се спряга по един определен начин .

Triabva da se zabrani Alkohola na Moreto. Da se prodava samo v opredeleni zavedenia i da e na ceni po-visoki ot na zapad - 1 bira 12lv, 100g rakia 18lv......

Ама какви са тея глупости, вестник Сън е жълт таблоит, в който се пишат всякакви простотии...в Испания или Франция оплаквания от Британски туристи има нон-стоп, голмята работа станала вече.

Сън е най-жълтия вестник и това си личи от начина по който е написана статията. Не е ясно какво се е случило и какви са причините, ама едни шотландци били недоволни от последиците описани най-подробно. Явно нямат достатъчно интересни клюки щом им се е наложило да стигнат до българската следа.

OTKAZALI DA IM SMENIAT HOTELA..)))) aMI TO V SUNNY BEACH OSVEN HOTELI DRUGO NIAMA, EGATI TUPANITE..))) SHTE SE SMEIA 2 DENA PONE!!

Няколко сезона съм била камериерка в Сл.бряг. Работила сам с всякакви туристи-от всякакви народности-едни са приветливи, възпитани, др. по-емоционални, по-разкрепостени- но нали затова са дошли да разпуснат.Рядко се е случвало да вилнеят като варвари.Едната година случих на скандинавски групи- не мога да си изкажа възмущението- най-нечистоплътните, крадливи туристи които бях виждала. Все задигаха по нищо.Стана конфуз когато бяха задигнали всички големи хавлии от стаите -отказаха да им се провери багажа.Естествено хотела си затвори очите, но на следващата група се случи същото- е тогава вече не им се размина.Но пък бяха напълнили мини бара с вода вместо алкохол и отказаха да платят. Невъзможни гамени.Те си знаят правата и дигат скандали,че са обвинени неправомерно и за да няма отражение на имиджа на хотела много хотелиери си затварят очите пред такива хулигански прояви. Каква полиция- те врещят като заклани и заплашват -може би на друго място не им минават номерата но тук знаят че могат да правят каквото поискат.Шведи, холандци, шотландци- това бяха пасмина крадливи ,дрогирани въшльовци.

A be tiq shotlandci,bez um li sa ostanali, che sa otishli v divashkata darjava Bulgaristan!I to na pochivka!?Kakava pochivka v Bulgaristan be?Tam samo mogat da te oberat ili iznudvat!Te may ne sa chuvali za divacite narichashti se bulgari!

Тия шотландци съвсем ни взеха за балъци.Нали си имат хотел кой им разрешил да ползват помещение в друг хотел и за какво? Сигурно не са си платили за масрафа. Тъй че ако ще и на арменския поп да се жалват. То от статията не става ясно кой на кого и т.н. Много несвързано написано.Ама сигурно са правили някаква далавера в др. хотел. Че какво е това На четиримата било позволено да ползват помещения в съседен хотел. само дето са забравили да пишат ...за което не са си платили. А какво са правили пустите му шотландци?????Сигурн са се къпали ,ама в какво е въпроса ?Като дойдат тук си мислят че могат да вилнеят безнаказано. Да, ама не!

Българка съм,но живееща в чужбина и всяко лято си идвах на нашето черноморие,защото по хубаво за мен нямаше,и нали си ми е родината,но....от 3 год.не съм била,и едва ли вече ще отида.Открих друг балкански рай,но на средиземноморието... не Турция или Гърция аааа...Албания!Елате и вижте в какво са се превърнали тукашните курорти,в страна която е последна в Европа!Албанците ни задминаха и ще ни задминат в много неща до няколко години,а дори не са в ЕС.България ще остане последната дупка на кавала,туристите които губи,са в Албания,защото и цените са нормални,и чисто и тихо и красиво.....но трябва да се види за да се покрие това което пиша.А на всички хотелиери по нашето черноморие им желая голям късмет,защото ще им е нужен занапред,с празните им хотели!

Айде де! Тук идват за алкохолен туризъм -знаем ги какви изпълнения правят. Сигурно са нямали мангизи да си платят- не вярвам и на дума на тези навлеци. Виждал съм напоркани до смърт туристи, които мислят че сме бананова република и тук могат да правят всичко което в тяхната държава е забранено. Има нещо гнило - кой къде бил, преспал пък се върнал в 4 заранта....Кой знае кви са ги вършили. Тъпи и нахални туристи, бил съм свидетел на това как в ресторанта отказват да платят консумацията защото уж били намерили нещо в порцията, а порцията ометена и останал един залък в чинията в който уж имало нещо. Те са нагли и докато не получат своето като питбул държат .Тук идват най-бедните и изпаднали западняци.Така че и дума не вярвам нито на вестници нито на думите им.

То май са се надцаквали кой да плати и кой да почива без пари. миналата година бяха хит кражбите на видеокамери дето после ги намираха в багажа им на тия островитяни , ама гледат да си оползотворят застраховките

e tva e statiikata: http://www.thescotti . Tezi sa im oburkali rezervatsiite i sled tova sa se durjali neadektvatno. A i nashite kopoi sa se buzikali s tiah - Welcome to Bulgaria. By the way ima razlika mejdu anglichani i shotlantdts. Tezi sa ot vtoria vid - tip sheepshaggers :)

Bulgaria e vse oshte DIVA strana...za sazhalenie Koi e vinovn? Vsichki po malko- darzhavata, upravlenieto za turizama, balgarite i dazhe i turustite koito va,,,Bulgaristan.... kade e Dictaturata?? Tia shte opravi vsichko i vsichki. Svoboda v Bulgaria znachi sLobodia!!

АБЕ ТИЯ ХОРА ,КАК ИЗОБЩО МОГАТ ДА СИ ПОМИСЛЯТ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ МОГАТ ДА ДОЙДАТ НА ПОЧИВКА ! ЯВНО НЕ СА НАРЕД С АКЪЛА. НЕЩАСТНИ НАИВНИЦИ ! НЕКА ИМ Е ЗА УРОК !

Nikoga poveche v divija iztok!

Като вдигат шум, което не е доказано...извикайте полицията, това им е работата. А не чрез запалхи и други нерегламентирани методи да им събирате глоби, които започват от 100лв. и после ги свалили на 40лв.!?

Bulgaristan!

Хахах, абе мърльо, я каже по кой божествен начин ще ме накараш да ти заплатя глобата. Друг е въпроса, че никога не се държа така в хотели. Ако обаче някога се случи - има си полиция. Има си закони в които си пише какви са глобите за шум в определени часове и кой може да ги налага. Ще ме глобиш 500 лева, ама ще ти излязат 500 цирея на дебелия задник

Наистина от статията не става съвсем ясно какво точно се е случило, но нека да си признаем че по нашето черноморие обслужването е на много ниско ниво. Всеки турист независимо дали е чужденец или Българин си планува ваканцията със мисълта че ще попадне на хубав чист курорт със хубав весел и отзивчив персонал . Но на практика за съжаление по нашите курорти по голямата част от персонала са със балкански манталитет..... Нека тези които желаят да докажат обратното, първо да посетят някои чужди курорти и след това да говорят. хайде със здраве

Към хотелиер (19.08.2009 г. 14:36ч.). Много се изкефих на написаното! Само така! Хората отиват на почивка за да почиват и искат спокойствие. А заради някакви си, които са се освинили не могат да си починат. Много хубава стратегия. Дори 500лв глоба е малко, за такива!!! Ооо след написаното от теб ми стана ясна картинката. Тези са ги глобили, защото са квичали посред нощите. И сега оревават света, защото великите колонятори не могат да си правят каквото искат. Така, така. Кеф! Така ще се научат че не могат да идват в БГ само за да се освинят и оповръщат.

Това е написал хотелиер (19.08.2009 г. 14:36ч.) - ...в този хотел има глоба за вдигане на шум след 23,00 и тя е 100 лв. В моя комплекс е 500 лв и си длъжен да платиш! 1. Г-н хотелиер кой ти е коплекса? Я го напиши, че да си вдигнеш оборота! 2. На какво основание слагаш глоба 500 лв.? 3. И как определяш вдигането на шум, вероятно имаш сертифицирана измервателна техника, но още по-вероятно е определянето да става субективно: Тия подпилите англичани що да не им хакнем една глоба за вдигане на шум, те имат пари ще си платят! 4. А това ...и си длъжен да платиш!, вероятно го изпълняваш ЧРЕЗ ГРУПА БИЯЧИ! Халал да са ти комплекса, глобите и биячите...явно толкова ти е акъла...догодина и твоя комплекс ще е сред тъсещите копувачи!

Какви глоби бе,говедо,кой си ти че ще глобяваш гостите си?Дано ти падне хотела и вечно празен да стои!

Да бе, горките...била съм в един хотел на златните с много англичани, нямам думи просто, пият, псуват, буйстват по цяла нощ.В съседната стая един се прибра в 3 часа мъртво пиян,преби жена си, после почна да бие и кучето си, само се чуваше фъкинг дог.сутрин на закуска сякаш хуните нахлуваха - бутат се, крещят, децата им пищят, всичките дебели, грозни. Тези 4-мата дето са се прибрали в 4 сутринта сигурно много кротки са били, жалко че само с глоба са се отървали, можеше и по един кютек да изядат, егати простаците, после се жалват.....да не стъпват повече тук, няма да плача

Я да видим кой се е напушил... ?

затова няма да дойда нито в твоя комплекс нито на тъпото черноморие, къв си ти бе гей нещастен че да ме глобяваш. а относно туристите, догодина ви пожелавам още по голям спад.

Изключително неясна ситуация !!!

И от всичко написано нищо не разбрах! кой кого и за какво са задържани поне го опишете както трябва,но се съмнявам че казват истината.Тук по ХОТЕЛИТЕ е пълно с пияни англичани елате да ги видите!Кой ги знае какво са направили и сега се жалват!

da mlakvat tezi bokluci che da niama pak Bitkata pri Doiran - da gi kolim nared...