Турция търси кой е дал лимонада на Тургут Йозал в българското посолство през 1993 г.

В доклад на Комисията за държавен контрол при президентсвото за разследване на обстоятелствата около смъртта на бившия турски президент Тургут Йозал пише, че има най-малко пет фатални грешки в действията на съответните институции преди и след смъртта му.

Обратно в новината

Коментари - Турция търси кой е дал лимонада на Тургут Йозал в българското посолство през 1993 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а така, гутнахме шефа на заптиетата ...и ние да сваршиме една добра работа. амин *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То вече цялата "световна демократична общност" знае, че ние българите, сме "най-престъпното"племе. Ама пък това да "тровим" "световния демократ" и наш "благодетел" Т. Йозал е непростимо. Не става с извинения вече. Направо е време Турция "да ни приюти", та дано се "покаем и очовечим".

Хм, интересно какво е правила цели 20 години тази комисия и защо чак сега ще представя този доклад на Президента си? Второ, как така по медиите се публикуват изводите от него, преди той официално да е изпратен? И трето- не е ли той секретен? Някой трябва да припомни на Турция, че през 93-та година бившето ДС беше разформировано, България се управляваше от правителството на Любен Беров с мандата на ДПС, ние не бяхме член на ЕС и Турция беше най-добрия ни приятел и съсед. Явно някои среди в южната ни съседка не са добре настроени към нас. Само за информация бих добавил, че 2 години преди смъртта си, през 1991 г. Тургут Йозал прави скандално изявление относно България на митинг пред свои привърженици. Той казва: Един ден България ще бъде наша, само че този път ще я купим