Местан: Етнически турчин съм, трябва да ме уважат като такъв

Аз съм български гражданин, етнически турчин, изповядвам исляма и се чувствам европеец, трябва да бъда уважен като такъв, заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан.

Обратно в новината

Коментари - Местан: Етнически турчин съм, трябва да ме уважат като такъв | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямаш никакво основание да се гордееш с този факт.

Иди в Турция и там да те уважат.

Никой не знае, какъв е по произход. Трябва да се определят границите на ДНК генеалогическия произход на всички народи. И пак не може да се каже със сигурност, кой кой е! Местан е мръсен предател. Но и българската историография и да вметна - най-голямото й кречетало днес Божидар Димитров, нека си посипят картуните с пепел и признаят, че Аспарух и някаква част от неговите воини са били изповядвали исляма. Т.е. самите българи като са дошли, те са носили със себе си освен джима (тенгрианството), също и исляма и християнството. Българите-хони на Аспарух, както са се наричали, са се заселили в днешните мюсюлмански региони и не са си променяли вярата оттогава. Т.е. може да се каже, че т.н. турци от Местан ии други турчеещи се мекерета от ДПС, са си чисти българи, но по произход, изповядващи исляма още от Средновековието. През Османското робство, османлиите са въвелри закон, щом си мюсюлманин, значи си турчин. Така впоследствие чисти българи за 2-3 поколения са забравили българския си произход. Дори днес в Източна Тракия в Гърция, турците чрез исляма и религията потурчиха българите помаци! Никой не противодейства у нас и в Гърция. Кой да го каже това!??!?

...В Западна Тракия, в Гърция....

Уважението не е по задължение. Щом искаш да те уважават, заслужи го. за сега мисля, че е редно да те уважават само отзад...

тъкмо написах доклада до водещия ми оперативен работник, когато ми се обади калфин да се оплаква ,че 300 000 не искали да работят.Каза че имал една лопата в повече и ме попита мога ли да копая.Ей на това му викам аз уважение.

марсианец и трябва да ме уважавате като такъв. Смотаняк,никой в България не знае какъв е, кой ли не е минал през този кръстопът...ако утре приема Исляма турчин ли ставам??? Мърша,то затова и Доган ти показа вратата.

Да бъдеш уважен ?!? Ти си потомък на някой от нахлулите в България във връзка с робството турци, аркадаш. Как си представяш да бъдеш уважен ?

ДПС и БСП съсипаха всичко. ДПС се държат с турците в България са като с гяури. Имам съседи турци от някакво село се преместиха, свестни работливи млади хора. Но...почти не знаят български, неграмотни, ограничени, детето им ходи в българско училище, но и така не научи българския. В къщи гледат турска телевизия, говорят само на турски. След това как да просперират. От години ДПС разделя нарочно народа и им внушава, че не са българи. Не знаят какво е роден и майчин език. Още от зарята на демокрацията политиката на БСП и ДПС е да капсуловат турското малцинство в България също както е в Европа. Както се казва разделяй и владей. Турците въобще не се възприемат като български граждани. Дори това е достатъчно да бъдат изправени до стената БСП и ДПС. Да не говорим за унищожените селско стопанство, икономика, образование.

Prav e choveka, ama za da mogat da go razberat tryabva da sa normalni.

Na tozi trebe pak da mu smenim imeto, ako ne,neka si odi v Turkyata......

Има нещо много нечистоплътно в Местан и в изказа му.

Теб хуманоиде НИКОЙ, АБСОЛЮТНО НИКОЙ не ТРЯБВА да те уважава!!!! Уважението се Извоюва с дела и честност. При теб НЯМА НИЩО!!!! След всичко ,което стори в тая държава е дори недопустимо да се наречеш българин. Но в случая има нещо позитивно - това са последните глътки въздух на един политически ТРУП, какъвто си ти изменнико.

Е И , ГОЛЯМА РАБОТА.ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ.

Един човек трябва да бъде уважаван не заради своята националност, не заради своята расовата и етническата принадлежност, не заради религиозните и политическите си възгледи, не заради неговите чувства и мироглед. Един човек трябва да бъде уважаван заради делата си!

Местан бей, в Турция ви наричат "гяури" , докато тук сте тачени и уважавани, а и безплатно образование, лечение и сие от България. За мен сте българин и не насъсквайте змията срещу обикновените хора. Нали чуваме: вие гледате само леглото..., а демек те работили и какво пустеещите земи на бг граждани, изоставили градините си и не дават нищо от там. Животът е кратък. Никой не е занесъл в отвъдното нищо, дори всичко след това хвърляно на бунището, за да не си спомнят за родителите си. много прости и ограничени хора и вярват му, а е хубаво хем да имаш, хем да си човечен, умен, да си състрадателен, а не егоист, там проблем имат с Вас, всичко вие имате-и работа, и бизнес, и д-град пазара, всичко е ваше и още искате. Стани учител, а и знаем, че в мастанлъ имате бизнес. Ама пусти дечица, защо да се мъчат. Не само той, а много са , дори и не депутати. Ние да не сме луди да си пращаме децата на запад. А другите са луди, че заминават и работят нон стоп. И ми мислели за народа. Не за народа бей Местан, а по-точно мислите, как да ограбите народа, независимо от името-хасар или драган.

Я иди в Турция и обви на висок глас на площада, че си турчин да видиш колко ще те уважат? П....ст нещастен.

Ние твърдо заставаме зад турците, защото сме побратими - те са избивали българи и ние сме го правили, те са рушили църкви, а ние сме ги взривявали.

А всички ние от ГЕРБ и от т.н. РБ ще застанем зад теб! Не се стискай! По някое време може да ти стане хубаво!

За Батак или за Стара Сагора ,я ме подсети за едно хубаво нещо което сте сторили през тези 500 години?

Не си турчин, колкото и да се напъваш. Ти си просто един потомък на еничари. Псе, презирано и от едните и другите.

В България се уважаваме като индивиди, а не като представители на някакви групи. Ако този иска да създава групи то етнически, религиозни или каквито и да е признаци, които да разделят нацията, то той нарушава конституцията и работи против интересите на нацията и държавата. Такива се прибират на топло, защото са заплаха за мира и сигурността в страната. Не може да се допуска създаването на групи по някакви измислени интереси и да се противопоставят те помежду си. Аман от групови идеологии и противопоставяне по интереси! Аман и от нови месии и създатели на секти! Това трябва бързо и решително да бъде санкционирано, за да се разбере, че Конституцията е свята и не може да бъде нарушавана по никакъв начин!

Признавам, че прочетох само заглавието на статията и ни стана ясно, че това същество е някакъв хибрид между нечовешко същество и дрогиран кошмар придружен с обилно повръщане. Тоя шизофреник никъде не го искат нито в България нито в Турция нито в Европа. Абе това същество да не би да е от друга планета?

Ма как няма да те уважа, Местане, два пъти ще те уважа!

Като е турчин и не му харесва в България да отиде в Турция-там вероятно ще му хареса, но да правим в България Турция, за да е удобно на турците в България-няма да стане! Щом като е български гражданин, ще се съобразява с условията и реда, който съществува за всички български граждани, подчертавам, за всички български граждани, без изключения-каквото за българите, това и за другите етноси-евреи, турци, цигани, албаннци и всякакви! За всички еднакво, според българските традиции! На който не му харесва-път широк!

Дайте ми един АК, аз ще го уважа.

Този открито се подиграва на всички български граждани, а ни е с тъпата си демократична система не можем да го смачкаме. С една дума ми заявява както беше едно време- пази боже от турчин-комунист, т.е. ояло се прасето при едната система и сега иска пак да си лочи безпроблемно при другата система..... Този е такъв измамник и така искаше да натресе крайния ислям в България, че направо ще му повярвам, че ни желае всичко добро....... циганска му работа!

Местане, поне 2 милиона души в България много ще се радват, ако заминеш за Турия с еднопосочен билет. Нали винаги си твърдял, че правиш всичко за доброто на България. АМИ ИЗЧЕЗНИ! ЗА НАШЕ ДОБРО Е!

Боко-тиквата е виновен, защото допусна регистрация на дост, а луканов, младенов и лилов регистрираха дпс. Това са четиримата виновници за появата на турски партии на етническа основа в нашата страна.

народност турци. Това е сборно понятие. В Турция има 22 народности, но турци са всички, не е народност а принадлежност към държава. А къде са българите в Турция. Защо няма български партии в Турция и защо се избиват кюрдите, тракийци по произход.

Vladimire, ела, ние ще те уважим, както преди 500 години, за да ти е по-домашно, по-уютно. С нажежен винкел в гъза до шията. Преди това имаме едни "бежанци" от село Ракка, те много искат да те уважат също. Във всяка дупка искат да те уважат. Не е изключено и във врата да ти направят дупка на мястото на тъпата ти глава, за да те уважат и там. Ти само ела в нашия център

Отивай си в Турция, мръснико мазен!! ...Иначе, току виж някой БГ чеп те уважил подобаващо... без вазелин ;-)

Като не ти харесва нещо тук в България, имаш пълното право да си заминеш в турция и да не се връщаш никога !!!!!!!

България върви към изграждане на автономни области! Защо Местан напира? Напира местан защото идва програмата "Европа на регионите". А България влиза в региона Турция и Гърция. С управленски център Турция. Така де от ЕС ни препоръчват да се върнем там от където едвам сме се измъкнали преди 140 години. Та църкайте тъпаци искате не искате разпада на България върви с пълна сила!!

Местан Ефенди, я ми обясни връзката как един Етнически турчин прави партия в България, както по конституция етнически партии са забранени ? Искам да попитам признато ли е в Турция Българско етничество малцинство ? Да, албанците могат да искат от България да им признае такова, на реципрочна основа, ако в България има албанци, но въпроса е ти - като етнически турчин (както сам казваш) и като представител на турската държава, първо да ми отговориш на въпроса за Българското етническо малцинство в Турция, а след това да искаш признаване на вашето в съседни държави. А, като етнически резак, можеш да дойдеш да те прасна отзад, та да ти се удовлетворят човешките права и на теб.

А бе я марш в анадола! Там ще те "уважат" според заслугите! Секи капут тук иска да го уважават щото е мангал, мюзли, пендел, веган, лентяй или нЕква си друга изчокания. Само нормалните и работещите не заслужават уважение и местан ги смята за идиоти. Ай сиктир бе манаф гнусен! Тъкмо те бяхме забравили. Ходи ръси мозък в анадола, белким нЕкой ти се върже!

Местан, не знам КАК точно и КОЛКО ПОВЕЧЕ признание на "турско малцинство" желаеш, след като: 1.Носиш си ТУРСКОТО ИМЕ СВОБОДНО в БЪЛГАРИЯ 2.Изповядваш ИСЛЯМ СВОБОДНО в БЪЛГАРИЯ 3.Председател си на ВТОРА ЕТНИЧЕСКА /турска по същноста си/ ПАРТИЯ след ДПС в БЪЛГАРИЯ 4.Беше ДЕПУТАТ в БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ в БЪЛГАРИЯ ...... 5.Като БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТ се скри в ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО в СОФИЯ в БЪЛГАРИЯ без да имаш ПРОБЛЕМИ след това ........ Не знам КАКВО ПО ГОЛЯМО ПРИЗНАВАНЕ ОТ ТОВА ЖЕЛАЕШ, но каквото и да е то се нарича НАГЛОСТ ... ясно ли ти е Местан ...

Прибави и това, че като етнически турчин, но български гражданин е имал и се е възползвал дори от правото да бъде агент на Държавна сигурност!

Уважението, г-н Местан, е според делата. А за Вас е предостатъчно да изписваме с главна буква обръщението. Останалото е точно такова каквото си го мислите

abasador

еми, като сам се идентифицираш като турчин, какво правиш в България и българската политика? Това, че правиш антибългарска пропаганда всички го виждаме... само големият главен прокурор на България не го вижда. Лек ден.

Мазният помак Местан бил турчин, етнически турчин! Абе аланкоолу, светът не започва от последните 100 години, когато започва да се формира турската нация в новосъздадената държава Турция! За съжаление беше кратък и спрян Възродителният процес, който доказваше с документи со малко кютек, че - да, всички сме българи по тия земи! Превръщането на мюсюлманите в турци е само едно продължение на зловещото и злодейско превръщане на част от българите в мюсюлмани!Така са създадени и турците в Анадола - тюрлю гювеча от народности на няколко хиляди години беше превърнат в етнос, турски етнос! Знае ли Местан и статистиката след Освобождението ни от османско иго, че при население от 3 млн души са преброени 200 000 българомохамедани и само към 3000 турци, под които се е разбирало именно мюсюлмани говорещи небългарски, а арабско-ирански диалект, превърнат по-късно в официален турски език! А тези 200 000 помаци по-късно, поради непоследователната до днес политика на българската държава, станаха с годините до днес ... турци! Мазният агент на Турция Местан разчита точно на това непознаване на статистика и история, както от масата свои безмозъчни ислямски роби, но и от масата българи-християни. Обаче Местан изпитва панически страх от един действителен Възродителен процес, който ще му разкаже играта!

Проблемът на тоя и подобните му е, че са повече турци, отколкото български граждани. И като такива работят не за България и да се интегрират в нея и за просперитета ѝ, а като проводници на чужди държавни интереси и срещу страната си, което не е нищо, освен НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО! А това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и е наказуемо по българските закони! А дали ще си вдигне ръцете или ще си свали гащите си е негов проблем. Моят е, че подобни гадини се опитват да определят политиката на България! Но дори и тези, които са като, него стават по-малко и по-малко! Дано да се изнесат от страната ни да не цапат въздуха със зловонното си словоблудие!

Местане, Местане, ако знаеш как се радвам за теб, че най-накрая се намериха глупаци, които да тръгнат след теб! Най-накрая и ти да се почувстваш, че нещо зависи от теб! Нищо че твоите глупаци не стигнаха да те вкарат в Народното Събрание, ти пак си лидер ... на нещо като съюз на дебилите и олигофрените. Пробва се навремето в БКП, беше в ДС, ама явно беше безперспективен, щом не получи куфарче, нито някакъв пост. После в началото на 90-те стана демократ и се пробва в СДС ... ама и там не видяха полза от теб. После ДПС - употребиха те, ама ти пък взе та си повярва, че си важен и значим, затова ти напомниха какъв си и откъде си. Посочиха ти вратата, наритаха те като гадно псе! И ти създаде ДОСТ ... добре че бяха турчолята да ти хвърлят по някоя лира. Ама ти пак се изложи, не можа да влезеш в НС и парите на твоите кукловоди изгоряха! Сега си сам, сам с идиотите ... ама поне си им лидер :))

НЕ си етнически турчин---МАНГАЛ СИ!!!!За разлика от ДОГАН ,който е БЪЛГАРСКИтурчин....ОТ ДС.

Местане, в Анадола много ще те уважават. Събирай си миризливото стадо и отивайте там да разправяте за правата си и за уважението, което ви се дължи. Ама там май на такива като теб им казват "гаури" ...

Никога не съм разбирал желанието на някой да живее в държава чиито официален език и обичаи не му се нравят още по-вече когато е роден в нея и тя му е осигурила спокойно детство и образование на него и семейството му! Много българи емигрират по различни причини,но този етнически турчин явно иска да ни даде още една основателна причина да бягаме от България.....или да започваме да учим РОДНИЯТ МУ турски език! По морето се чува само турски и цигански,в много от градовете вече само турски и цигански.....да се чуди човек в България ли живее или в анадола?

Марш вън от България,резняко!Преди да потеглиш си купи свинска сланина,че там няма.

Тоя лисугер отдавна трябваше да стане персона нон грата в България! Сега ще ни се качи на главите. Иначе за малцинствата - имаме твърде много история с тях, за да позволяваме да цепят държавата, щото днеска това, утре 2-ри официален, после автономия и така.

Тоя страхливец. Като стане на печено ще избяга в турското посолство или направо в Турция. Обаче може да направи такова мазало преди това последствията ще са доста неприятни