Как ще ги стигнем швейцарците?

Новият тунел е с дължина от 57 километра. Той преминава под масива Готард в Швейцарските Алпи.

Обратно в новината

Коментари - Как ще ги стигнем швейцарците? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да скочат и да им вдигнат скандали защо нарушават хармонията в природата и подзимния живот на алпийските мравки, червеи, акари и бактерии, които живеят в скалите?

И НИЕ ДА ИМАХМЕ ПЛАНИНА ШИРОКА 57 КИЛОМЕТРА , ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ ТУНЕЛ , АКО КРАДЦИТЕ НЕ ОТКРАДНАТ ПАРИТЕ ЕСТЕЕСТВЕНО , АМА НЯМАМЕ , ЗА НАШЕ ЩАСТИЕ И ТЯХНО НЕЩАСТИЕ !

В до средата на минлаия век Швейцария и Бългаиря са били на приблизително едно и също ниво на развитие. След това в България идват руснаците социалисти. Междувременно швейцарците не пускат другите социалисти, а именно националсоциалистите на Хитлер. Правете сметкса какъв е ефектът за всяка от страните.

Нещо замириса: "Всеки ден през тунела ще преминават около 300 влака със скорост до 240 километра в час." Според горния цитат на всеки 4,8 минути през тунела ще преминава влак и то с разрушителната скорост от 240 км/ч! Това е нещо като пържена пръдня в италиански фритюрник!

след 150 години

Няма да ги стигнем швейцарците.Има нещо сбъркано в света.И тука копаят тунели над 100 км.,но за добив на злато.На всичкото от горе са ги кръстили "Нов живот".България е първенец по добив на злато и руда в Европа.Дънди Прешънс-канадско австралийска компания добива златото и др .скъпоценности.Над 99% печалбите изтичат към по богатата част на планетата.България тегли кредити и разчита на подаяния от ЕС.Големите рудници са продадени над 1000 пъти на по ниска цена.МДП-Пирдоп продаден на белгийци.Сиера Леоне-Западна Африка с най много диаманти,най бедната страна.България с най много злато ,най бедна в Европа.Швейцария си гледа интересите,мисли за народа.

Тиквуня да зареже веднага магистралите и да почва да копа тунели с цел настигане на швейцарците некаде по трасето към центъра на Земята!

Някога в сайта на "Дневник" написах Ще копаем тунел под Стара планина... Сега излиза, че е трябвало да ме послушат властниците и таман до днес щяха да са го изкопале целия... Ама, ние не толкова да ги стигнем, колкото да им докопаме банките де. Едно време някой рече: "Нека бъде България- Швейцария на Балканите!" И настана масово издаване на банкови лицензи...Появиха се банки и банкери- доверени и отговорни партийни другари! Идеята за тунела е все още свободна! А намереното там си е за държавата! Всичкото! Леле! Затуптя ми сърцето! Злато пари, скъпоценни камъни! Не петрол и газ от морето, а златооо! Мнооогоо- всичките швейцарци да го видят! С туй злато ще си асфалтираме улиците, ще направим ламарина за новите ни коли и кораби, с него ще напълним таблетите, които ще се продават като топъл хляб отново в Япония и така ще достигнем технологичен разцвет! "Победаа! Победааа! " ще вика Бойко, докато язди жълтия Мустанг по "Северната тангента". даже за златото ще проникне и в здравеопазването и правосъдието! На п боните ще им се присаждат златни артерии, а на подсъдимите вместо затвор ще им се дава злато да не краднат повече. Ще настъпи пълен разцвет! Даже в плод зеленчук златото ще стои по витрините във формата на домати и чушки всякакви! Даже златни дини ще се мъдрят! А в тунела ще влизат туристи- така туристическата мечта на правителството ще се сбъдне веднъж завинаги! Руснаците дето събираха злато из цяла Европа, Белгийците дето ровичкаха из Африка има само да завиждат. А онези от националния резерв в САЩ дето събраха несъбраното от руснаците- те ще гледат като пребозали. Е, всяко чудо за три дни. Златото не се яде, но чушките и доматите сега им е времето, да не говорим за изстудената с бистра вода ракийца... Та ще ги гони ли някой швейцарците нещо не ми е ясно, защото ние засядаме на масата по туй време!

Ха, ха, ха, открих виновника! Тунелът под Шипка беше начертан на картата на Бъдеща България, но не беше построен, ето на няма го? Защо, питаме всички. Защото е бил изтрит от онази карта. Кой или какво го е изтрило? Гумата разбира се! Няма да го изтрие линеалът я.

"За прокопаването на сегашния тунел са били извозени 24 милиона тона скална маса - пет пъти повече от обема на Хеопсовата пирамида. " Тон е мярка за маса, обем се мери в куб.метри или други куб. единици... Журналистите, внимамайте малко или питайте за неща които не знаете.

Държавата да заработи така, че страната ни да стане толкова притегателно място за живот и бизнес, че 2-3 милиона швейцарци да поискат да се установят за постоянно в България.

Само за сведение от края на 80-те на миналия век е започнал строежът и на наш тунел-рекордьор, ако мога така да се изразя. Става въпрос за най-дългия на Балканите (2811 м) двупътен жп тунел, който се намира близо с. Лозарево, Карнобатско, на 3-та глава жп линия. До момента са прокопани 1750 м (62%) от него, като проектът е замразен през 2010 г. дори без консервация. Т.е. ако държавата проима желание и след съответното отпускане на средства (около 70 млн. лв.), и завършване на сторителството, също може да се похвали с рекорд, пък бил той и на местно, балканско ниво.

Ще ги стигнем много лесно. Трябва само целия мафиотски , нацитски и друг престъпен капитал, който сега е в швейцарските банки и е защитен от мафиотските банкови закони на Швейцария да се премести в нашите банки. Опс! Забравих , че ние нямаме вече наши банки а само клонове на чужди такива!Но иначе и ние можем да крадем от мафиотски капитал, бе! Само да ни падне такъв! Ще ги сложим швейцарците в малкото си джобче!

Недейте се бъзика с Тиквуняко, че сега ще взема една кирка и ще видите, това Шипка, това Кресненското дефиле. Ем че копа надълбоко, ем надалеко.

В Швейцария всеки мъж до 55 години задължително служи 2 седмици в годината и задължително му се води автомат,който ако желае съхранява в дома си(над 90% ).Това е най-военнизираната държава с неприкосновеност на личноста

На първо време можем да възприемем швейцарския принцип на неутралитет, и да излезем от НАТО и ЕС! Швейцария не членува в тези организации (или които и да било други военни или политически съюзи), и изглежда се оправя добре и без тях! Като се има предвид, че Швейцария е 1/3 от територията на България, и е най вече планинска страна, нашата страна е доста по добра и като климат, и като ресурси от Швейцария, така че не би трябвало да имаме особен проблем да стигнем поне швейцарския стандарт на живот (ако ни управляваха умни и патриотични политици, разбира се!).

Ама шъ требе да изгоним и всички русофили от територията. Също така да започнем да решаваме всички важни въпроси на референдуми.

Абсолютно съм съгласен! Един от огроните проблеми на българина е, че умира да се кефи на други нации - дали ще са руснаците /в най-голяма степен/, дали ще са американците, дали ще са германците. И докато се кланя и славослови тези нации забравя, че е българин и ако отдаде енергията си да направи нещо позитивно тук и сега, то България неминуемо ще стане по-добро място за живеене...

Нека първо прокопаем подобен тунел като този в Швейцария, например по ж.п. линията София - Видин, пък тогава да мислим за неутралитет!

Неутралитетът е скъпо удоволствие и не всеки може да си го позволи. за да си неутрален трябва да бъдеш богат, за да можеш да поддържаш силна армия, респектирайки евентуално изглупяли съседи. Плюс това, трябва най-яките разбойници да гарантират, че няма да те преджебят, щото вижте какво стана с Украйна - уж братя с россияните, уж това-онова, ама... бем ти гаранциите! Та така, начи, с неутралитета

Швейцарците да си чакат реда. До тях още не сме стигнали. В момента гоним Етиопия и Нова Гвинея. Като ги стигнем тях, чак тогава ще гоним швейцарци, германци и шведи. Всеки да си чака реда.

Е как да сравним швейцареца с местния циганин?! Единият ще върши работа, а другият ще подпира лопатата и то в най-добрия случай...

И тях ще стигнем...американците не можахме,но ТЕ ДОЙДОХА САМИ...

Когато всеки НОРМАЛЕН български гражданин получи правото да съхранява в дома си и ако се наложи да използва огнестрелно оръжие срещу крадци, мошеници и тем подобна сволач може и да ги стигнем швейцарците.

Преди десетина години доста изгинаха в подобен тунел. Запалил се влака вътре и който тръгнал да излиза от тунела по посока на пушека се задушил. Само малка група се спасиха, тръгнали във вярната посока

Там има ясни и прилагани правила. Нашето никъде го няма. Имат еврейски пари и т.н. но имат и ред и гьостерица. Народът прост, животът тежък скучен.....

По нищо не личи, че ги гоним швейцарците, как искате да го стигнем. Ние участваме в друг спорт, на друг стадион, по други правила. Въобще нямаме пресечна точка с тях.

ще ги стигнем, като обявим неутралитет в следващата световна война и в която и де е друга, ам вече ни продадоха дупето на НАТО, така че .... тамън никак няма да ги стигнем

че цената на билета му, спрямо заплатите им е същата като 1.60 спрямо 420

Как ще ги стигнем ли? Никак! и никога! - до 50 години, ако има България, то в нея няма да има българи, а териториите и ще са или изцяло турски или разпределени по "демократичен" начин между съседите ни (или поне тези, които ближат най-усърдно задника на САЩ)

Как ще стигнем швейцарците?? Веднага отговарям : Трябва да сме като тях - на идеологии да не се уповаваме, ами да се работи и да си вярваме един на друг.

Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крака. Нашите олигарси си изнасят парите в Швейцария и са много по-напред от местните швейцарци. Там има правила валидни за ВСЕКИ.

Ай, май че ще вали!

как ще ги стигнем швейцарците-като станем и ние център на световната банкова перачница на пари, но за период поне 30-50 години и при условие че и нас никой не ни закача и всички войни и конфликти ни заобиколят/Другото са митове, легенди и лъскави опаковки.

еее ти уби всичко детско- абе кажи го културно- като въведем референдумите и като борим ден и нощ корупцията и много слушкаме

Бойко Борисов: В Брюксел билетчето струва 2 евро, у нас само 80 цента Чухте ли, бре? От Столична община се съгласили билетчето от 1.60 да се изплаща на вноски!

Мислещото същество като му вдигнат билета прави митинг пред правителството. Немислещото същество като му вдигнат билета, прави митинг пред касите...

Това е едната версия на статията- зализаната- за дойче веле- другата- оригиналната сравнява този уникален проект с върха на корупцията в ЕС- строителството на Берлинското летище вече 10 години дето не му се вижда края от комисиони, а цената му до момента е по две... Та като сравняваме да сравняваме...

То савецката нАучна мисъл не може да ги настигне, та ние сме тръгнали да ги гоним. При опита си да настигнат ФАЩ, савецките дрогаре създали лаптоп тежащ ДЕСЕТ КИЛОГРАМА и струващ ТРИ ХИЛЯДИ ДОЛАРА!!!

Аз мисля, че истината казвата, защо са ви наслагали минуси? То си е баш така!

Паралел с Хеопсовата пирамида не може да се прави. Колкото и голямо да е постижението на швеицарците, без техника да построи пирамидата за същото време, днес няма да стигнат усилията на целия свят.

Ще ме извиняваш, но не е хич много умно да се впряга целия свят да строй с голи ръце нещо, от което никой освен един фараон има полза. Ако са били умни да са измисли машини, да са открили електричеството и т.н., е не са ние сме по умни.

Подобни проекти винаги са надвишавали строителните срокове с над 20 процента, а този беше завършен дори предсрочно - тържественото откриване беше планирано за 2017 година", казва Бент Фливбйерг от университета в Оксфорд. И у нас е така.Започваме проекта , и след това "предсрочно" го прекратяваме, или ако го завършим "предсрочно" , след това "безсрочно" го ремонтираме.

Ще ги стигнем когато спрем да мислим с г*зовете си и започнем да мислим с главите си!

За да се коментира "Как ще ги стигнем" тези или онези първо трябва да се направят проучвания и да се извадят данни колко и как се краде там , колко и какви пари се усвояват , годишни приходи и разходи на ведомства и министерства. Отношението в % ще даде ясна представа.

Другарке Павлова, защо винетката в България ще струва 97 лева, а в Швейцария струва само 75 лева?

Защото данъка за МПС там е средно по 100 евро на месец. Айде стига с изнасянето на удобни данни и криенето на цялата картинка.

Ами то горкото от къде да знае как е по света? То освен да излезе от мазето на Врабча, за да отиде да се изпика до операта, никъде другаде не е ходило.

остана само да уточниш, че 100 евро в швейцари са джобни пари

Тунелите в Швейцария се плащат отделно от винетката.

КриСталина Георгиева, оригинален цитат: България ще стигне Швейцария, когато всички българи бъдат изгонени от България и заменени с швейцарци!

Аз съм за тази размяна - ние пък да идем наготово в Швейцария, ама без циганите, тях ще оставим на швейцарците да ги интегрират:)

Швейцария открива най-дългия влаков тунел в света - 57км под Алпите. Дневно ще минават 260 товарни и над 60 пътнически. На откриването на тунела ще присъстват Ангела Меркел, френският президент Франсоа Оланд и италианският премиер Матео Ренци. Пита се - защо не са поканили наш Бойко, най-големия строителен експерт сред европейските лидери? Поне да тества новото трасе с първата мотриса? Ще е голям майтап, ако ПР-ите му тайно са пращали запитвания дали може да участва в откриването 3:) Сега Бойко най-много да каже на Лилето да почне процедура за проект за тунел от 60 км под Стара Планина. Или под Дунавската Равнина, като част от бъдещото трасе на АМ Хемус. Те и без това направиха тунели на АМ Люлин ....

Меркел е била там защото в проекта са работили много германски инжинери и специалисти

Бойко, най-големия строителен експерт сред европейските лидери?

Мечтата на задунайците е, не да стигнем швейцарците, а да се върнем към евразийския саюз.

Преди кравари сега швейцари-като нямаме акъл все гоним някой..надупени никога винаги в кенефа.

на българските и руски олигарси в Швейцария.

оправете си информацията - ние с тунелите отдавна всички сме изпреварили - на цена на километър сме световни шампиони, даже норвежците (номер 2 в класацията) ги бием с 20 пъти!

Той прецедента направи "първа копка" на Шипка мисля преди 3 г. Много пъти съм минавал от там, но не съм видял да се работи! До сега трябваше да е готов! Не става само с показности! Иска се и работа!

За да ги стигнем трябва социалното да се намали, а да се увеличи капиталното.

Интересно как би коментирал тогава въвеждането на безусловния базов доход от 2500 шв. франка на всеки жив човек. Много сме далеч от мисленето им...то е ориентирано към достойно съществуване на всеки човек. У нас само облика е човешки, а същността хищническа...поне при повечето..Някога дано се променят нещата , но няма да е скоро...

Ех как им липсва проект за един такъв тунел на днешните управници -колко много пари ще могът да откраднат.Олаф под земята трудно ще ги хванат колко бетон е излят .

Защо трябва да ги стигаме швейцарците? На нашенските управници им е пределно ясно, че е по-добре да не строим тунели, защото в българските такива се движат само насрещни влакове. Те са причината за светлините в дъното на тунелите.

"Как ще ги стигнем швейцарците?" Бе ние сме ги минали отдавна бре. Я Боко колко км. къдрави магистрали напраи да може да пътуваме с новите ни автомобили по тях докато щвейцарците още в каменната ера - с влак ша ми пътуват....пфу.

ние пък в варна си имаме море хахах!!!

И крайбрежие,което е съсипано от алчност, мерак за бързо забогатяване и корумпирани чиновници!

Па ние сме ги изпреварили по крадене, далавери, комбини, мизерия, лъжи, демагогия, шашми и сме в НАТО и ЕС а те не са и има да драпат още. Ама били решавали с референдуми? Много са изостанали .

таратанци си изпреварил - стига с тоя прекален нихилизъм! Тия само евреите могарт да ги бият по крадене! Цял свят си пере парите там - рай на мафията е там..