Коментари - Цунами удари испанските курорти Майорка и Менорка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

5 ft= 152.4 cm . Това едва ли е цунами

Пет фута!!! Това към сто метра ли е?

От 30 год. съм на яхта, виждал съм скъсани въжета, ама счупени не съм???

Какъв ли е произхада на думата "КУРОРТ"

Тъпи и неуки журналя: щормът предизвиква щормова вълна, която е нормално да достигне подобна височина, но това не е ЦУНАМИ! Цунами се образува след земетресение в океана или когато управляват български политици!

Нокога не е късно да научиш нещо ново. А рецепта за чупене има - течен азот, въже и сгъваш. Успех в плаването морски!

Мамин ШИШИ скочи от яхта в океана?

Ама ще ги връхлети още по-голямо цунами. Дори природата се е погнусила и отвратила от самозабравилите се "англичанки" които ходели голи из майорката и правили публично секс! ....Съвсем изтрещяха англосаксонците, съвсем. Джендърството насила налагано там - съвсем ги е побъркало. И щом се махнат от Англия и почват искинския си секс БИОЛОГИЧЕН... тоест с другия пол - мъжкия. А не както им заповядват - да "ползват разни женски палки", така да се каж... Да им се не види и на сбърканяците. Та затова и ПРИРОДАТА така - цунамита, но май трябва - ОГЪН и жупел да прати.....

По-добре при Развигор на Майорка, отколкото при Майора на Развигор!

Ааааа, разбрах!!! В Майорка вали течен азот вместо дъжд, та затова се чупят!!!

Откога в България мерим разстояние във футове, бе, смотльовци? Не стига, че "списвате" новини като копирате от чуждестранни сайтове и ги прекарвате през Google Translate, ами дори не си правите труда да прочетете какво излиза! Не е толкоз сложно да питате пак чичко Google на колко метра се равняват пет фута! Залумпени охлюви...

5 фута = 1.5 метра. Огромна вълна, гигантска вълна, чудовищна вълна, колосална! 1.5 метра! Джурналисти, с извинение.

немски

на бг мутроморието е по-хубаво,там ходете и не си показвайте носа навън,да не би да разберете как живеят хората

по заслуги за разврат,крадене и т.н.българия отдавна да е заличена от картата и камък върху камък да не е останало,така би било справедливо,но както виждаш не е,жалко че се имате за говорители на бога,та да решавате къде ще залива,къде какво да става,но внимавайте какво пожелавате на другите да не ви сполети вас,наглеци

Какви футове бе смотльовци.

Тъкмо ще отмие английската срад, която ги е налазила и ще ги очисти. англетата масово са дрогирани, пияни и голи по улиците. Местните са в шок и искат незабавни промени в законите.

Ти па откъде имаш пари за Майорка бе съсел?! Или миналата година ти се ходеше, сега пак ти се ходи?

А най-добре е на манерка :)

течен азот ? А може би втечнен Азот ?

Шиши ная яхта. шиши има звездолет, подарък от Доган маркетинг.

Няма нищо общо с органа, с който баща ти е инжектирал ГМО-то си в майка ти.

Варната и Азота си мерят празния обем на манерките в остротъпията си. Единия вика не съм виждал чупещо се въже, другия му преразказва клипчета от детски образователни програми... Ей, айнщайговци (обратното на Айнщайн!), абе я да ви питам аз вас друго. Вие, гвоздей да се топи виждали ли сте? Щото един моряк така разправял - Все съм виждал, ама гвоздей да се топи още не съм виждал!

Да, малко над 150... сантиМЕТРА.

дира няма джурналисти нито стажанти..надомни детски учители най много..

Метър и половина ..... това е ужастно! Малеййй ...

Да се топи, в какво?

Цунами с около 1,5 метрова вълна (5 фута). ДИРльовци, стегнете се.

Може, снощи топнах кожения гвоздей, целия влезе

Цунами не е просто вълна, а надигане на морето, т.е. надигане на огромна водна маса десетки и стотици пъти по-голяма от масата на обикновена вълна с такава височина. В случая има надигане на огромна водна маса, която не е причинена от вятър. По някога наричат цунами и висок прилив. Затова въпреки че височината е едва 1,5 метра, това е цунами.

Майорка е евтин курорт. Моето семейство - трима души, за десет дни ни излиза 1000 евро, без самолетните билети. Не се лишаваме от нищо. Билетите са по 200 евро ранна резервация, като са директен полет. Могат да се намерят и по 80 евро с прекачване. В България ще платиш също толкова пари.

дир-ници прости, във футове ще мерите, като отидете да работите в краварника!

Терминът „цунами“ идва от японската дума 津波, съставена от двете канджи 津 („цу“ – пристанище) и 波 („нами“ – вълна). Цунами понякога се наричат и приливни вълни, но през последните години този термин се използва все по-рядко, особено в научната литература, тъй като, макар външно да напомнят извънредно висок прилив, механизмът на тяхното възникване няма нищо общо с приливите.

Ако Шиши се срути от яхтата, тогава може. Освен от земетресения, цунами се предизвиква и от срутвания.

е как съм на майорка и никой не е чул за това а в БГ и Дир бг знаят. 1.5 м. цунами -....чак се смяхме тука с колеги

Ако ще 20 см да е, пак може да бъде цунами. Въпросът е дали си струва да се отбележи.

Идиотизмът няма граници! Обикновената вълна с височина 1.5 метра е с ДЪЛЖИНА, по посока на движението, 3-6 метра в основата си. Това са около 4.5т вода на метър вълна. Цунамито по бреговете на Ацех беше с височина 1 (ЕДИН) метър и дължина в основата - 4-6 КИЛОМЕТРА, или 4000-6000 това вода на метър вълна. Това цунами е било с височина на фронта 1.5 метра и дължина в основата - около 1.2 километра, или към 1800 тона на метър. Я, сега си представете, как стоите на брега и срещу вас налита една маса от 1800 ТОНА!?!

Само да ви кажа, че в Майорка не знаят за цунамито. Току-що говорих с мои близки, които живеят там.

Че какво са пет фута 5 х 0.305 см. =1.625 сантиметра най обикновенна вълна за червен флаг на Българските плажове. Интересното щеше да е като покрай бреговете на Португалия с вълни 20 -25 метра чакани с нетърпение от всички сърфисти по света. Въпросът е че в курортните места всички засегнати атракции са на пясъка на плажа. Не ли от това плачат и някои хотели в Слънчака дето уж са законно построени зимната вълна влязла в хотела, селстата река разрушила къщи -не онеци старите на балъкчиите на морето и на селяните от селото -а на новите граждани на България.

може да е за цу вами, но не и за цу нами. Януари месец 1977 година морето влезе в рибно пристанище и двора на маслената фабрика. Цеховета на "СЛАВАНКА" бяха като Венеция и това длааги Гага, не беше цунами, а обикновено повишаване нивото на водите в Бургаският залив причинено от Драмадана, а иначе и вълни си имаше дето прехвърляха паметната плоча на Г. Димитров на челото на фара

ИМА ЛИ ЖЕРТВИ????

алоу кви 5 фута кви 5 левас тука сме метрична система шибъни джурналя!

Фейк

И като е приливна вълна, все пак не е цунами, тъй като генезисът не е земетресение или свлечена земна маса. Така че и бг и чуждите журналисти с в грешка. Ама нейсе...

един фут е към 30 санта, пич, 5 фута са метър и половина. Хем си писал, хем си объркал, хем си тотално неразбрал

Редакторката Таня Тодорова е поне за наказание, ако не за уволнение. Новината и още повече заглавието са подвеждащи и некоректни - първо въобще не може и дума да става за нещо близко до цунами и второ мерни единици не в метричната система, в българска медия са недопустими ... въобще подобни публикации носят усещане за някаква евтина дебилна сензационност ... жалко е !