17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди да коментирате как са свалили цените поне прочете заглавието на новината! Ясно пише, че договоря е само за обсужване на машините, а не за доставка на нови! Доставката е с друга цена и друг договор!! Нека сега плешивия чалгар да каже колко станаха изборите??!!

аз не мога да разбера - защо не се обърнахме към братския китайски народ? от там щяха безплатно да ни ги доставят тия машини... е вярно - в комплект със всяка щеше да има и по трима китайци - един да се занимава с машината, за да не станат гафове, един ще чете от екрана какво пише на мандарин на третия, а той щеше да превежда на английски, та да могат да гласуват хората! е -- от наша страна щеше да се иска да подсигурим един англо говорящ за всяка машина + българско гражданство за всеки от китайците.... самите китайци - в деня след изборите - щяха да се възползват от това, че вече са граждани на Европа - и да хванат света... и всички щяха да спечелят... а сега? изнасилват се разни фирми да работят на загуба, за да може да внасяме разни южнохамерикански бангии, дето искат милиони поддръжка и после - трябва да се чудим какво да ги правим

Тия що се правят на утрепани, една такава машина е с ниска стойност, няма свръхтехнологии в кутията. Колкото до поддръжката, това са пълни глупости, човеко му дръпнаха едни дебели кинти и подсмърча сега. Трябва да се следи изкъсо иначе като нищо ще провалят изборите тея боковски корумпета.

4.5 милиона, а за поддръжката на тол системата сумата била престъпно голяма и олелееееее Герб крадат! Ох не мога да ги слушам повече - това е мега нахалство, подигравка с хората и техния интелект. Но най-лошото даже още не е започнало, там дори не става дума за Герб - Герб просто им пречат да го стартират и трябва да се играе театро (тук да ме извиняват пртестърите, явно не са наясно какво точно става, но за огромно съжаление ще го разберат). И така, мили българи - историята се повтаря!

Най важното е че на изборите няма да има чак толкова много голям платен цигански вот за ГЕРБ. Затова са тези машини ако не сте разбрали още. И и ще съм в секциите и видя ли мангал да изкарва телефон да снима машината, директно му скачам на главата и го мятам на полицаите

А да има отклонен вот за хунтата на Мунча, да?

Най важното е че ще има много голям вот за ДПС, особено от страна на Турция. Можете да си го пишете, Като голям успех

това на практика означава, че на Сиела и се плаща, за да “натиска” бутона от името на всеки избирател и на ползу глутницу Радеву!!!

Ей гербарастка измет , я си отивай в циганската махала… този път на тези избори няма да имаш 50лв да гласуваш за ГЕРБ….

Всички с АРАБСКИ маски ( бурки, фереджета) да се махат от Парламента и от Магазините ( Аптеките имат разделителен прозорец), а също и арабите, които Боклук Борисов сложи да гледат дали българите носят АРАБСКИ маски, в държавните фирми... Да бягат към Саудитска Арабия... Само такива се заразяват с вируси, или разни педдерази, еббали се с араби и китайци... Вече РАЗБРАХМЕ че Боклук Б.Б. Банкя-лията е Педдераз и затова носи АРАБСКА маска, както Евнух, Педдераз, Роб в Харема на араби- Мюсюлмани.. И точно затова, Фандъкова пуска групи от педдерази да се събират, да обикалят из София и да РАЗВРАЩАВАТ малките деца... На изборите за парламент, в изборните секции, НЕ трябва да има МАСКИ, за да можем да ВИДИМ - Кой иска да гласува... Чух че Боклук Б.Б. давал БГ паспорти на маймуни и китайци.. Така че , ако някой види такива да приближават Изборните секции, трябва да ги ИЗГОНЯТ към Турция.. САМО араби, негри и КРАДЦИ, и мошеници може да влязят да гласуват с маски !!

......За кефа на една плешива мутрочалга, ще трябва да се купят още 1000 машини, КОЛКО ще струва това на българският данакоплатец, да изродите от чужбина които гласуваха за плешивият гад това не ги бърка те не плащат данъци в България, същото се отнася и за гаджалите в Турция, мамицата ви долна изроди е ще си платите за това,.....бой,бой и само бой за мутрочалгарските гадове, розовите психодесни изроди и мутрите на галевата уруспия!

Айде бе, щял да работи с 250 000лв загуба, тоя ни взе за балъци. Опитаха се да саботират изборите, вероятно Толупа им натисна копчето и ги задейства да искат 3-4 пъти повече пари за едно и също нещо, Ако им ги бяха дали, шайкаджиите щяха да реват "далавера", а ако се провали машинното гласуване гербаджиите пак щяха да се радват

КВИ СА ТИЯ БЕ ?

При всяко нарушение, дори и най-малкото - неустойка 10%, това е болката на Сиела, не трябва да допуска нарушения, никакви, нито едно.

Какво ще рече "нарушение"?

,,Техническа грешка - бибитко" .

Не дай си Боже някаква част от тези машини да се развалят в деня на вота. Толкова съдебни искове ще завалят към държавата в Страсбург, че не можем да ги изплатим с години.

Една камара пари се дадоха за да могат да гласуват бабите туркини от Анкара и Диарбекир.

6 милиона за машини са много. Но 4.5 само за подръжка са ок

Новите машини дето ще идват от Тайван са осем милиона

Толкова държавни пари хвърлиха комунистите на вятъра и все назад вървят

Нали хазната е празна , или тези комунистически шебе ци искат да я изпразнят , А?! Машините няма да помогнат на комунягите да спечелят изборите, Това фиаско наречено правителство ще фалира държавата с безумните си начинания.

да си заврат машините отзад Ще ви разкрия една тайна Радев ще загуби точно заради тези машини

Леле, какви пари се раздават на тази и онази фирма и то за какво, за някакви си избори. Хората умират по улиците и за тях няма 5лв, но за всякакви други глупости, се пилеят милиони. Крадливо племе сме си и това е.

Остави, но ще се печатат и бюлетини, за да има ако нещо стане с машините, тоест милиони за машини и милиони за бюлетини

Сте блъскали минуси бе чалгопитеци. Човека говори истината не като вашиа идол чалгара и онази маъмуна само лъжи

Такива всичко в едно от Алибаба почват от под 100 долара. Тук с принтерче и четец на карти и малко по-голям, но чернобял тъчскриин. Вероятно направо готови и са вид доставчик или по поръчка. Трябват средства и време за доставка, може би инсталации и така нататък. Само за пред медиите го изкарва на загуба. Трябва да направят алтернативни варианти и да са няколко конкуриращи се фирми или държавна.

Е ти не четеш ли? Сиела няма ангажимент към доставката и транспортирането на машините. Само инсталация. Така че сега чакаме държавата да ги купи за под 100е от алиекспрес.

голямо обяснение ... Коментира се този договор - от него се били съгласили на 250к загуба. После се уточнява, че щели да останат и 250к печалба... Нещо въобще не е както го разправя чилякът...

Щото ЦИК иска да купи напълно оборудвани машини на половин цена. Ей за това е цялата работа. А те не мислят, че само машините не е достатъчно. Трябва софтуер, трябва да се плати на техници, на софтуерни специалисти, които да напишат софтуера и др. такива. Ей това ЦИК не са го предвидили изобщо. А сиела ще си вземе процента печалба независимо какво ще стане. Това е договорът им с фирмата производител, която не е българска.

Софтуера си го имат от предните и нищо не трябва да пишат наново. А за промяна например за президентски избори, това е елементарно и се прави за ден. Аз съм програмист. Като направят една машина и трябва да клонират съдържанието, да не ги гласят една по една. Само че и това отнема време. А партиите може да си ги напишат на .csv на Excel и налеят в база. Обикновено в програмирането туткат дреболиите. Може да е обикновен браузер отпред на цял екран с F11 (със същото се маха), че на тип страница, най-лесно се прави дизайна. И дори много приложения са хибридни и ползват браузери реално. въпрос на избор. От цялото не съм се занимавал с четеца и директният принт, че не ми е трябвало, но това се чете. И как подготвят какво се принтира, също може повече време за нагласяне. И може би нещо по-просто от PDF с някакви библиотеки, че са туткави.

Ти си толкова програмист програмист , колкото аз съм ватман . Откъде ви изкопават такива разбирачи по всичко

Е нали ЦИК е прозрачна и честна, защо в договора има забрана за говорене

ЦИК е "прозрачна" и "честна".

Ама вие не правите разлика между закупуване на машините и техническо обслужване! Двата договора са със съвсем различен предмет.

Не мина номера и на Сиела и свалиха цената. Сетете се при ГРОБ колко пари и те изцоцаха.

Никаква цена не са свалили :-) просто няма да доставят машини а само цоцат за вече доставените!

Преведено на български - сега печелят поне един милион лева, а искаша да спечелят с 10 милиона повече. Явно така са свикнали през последните години. Впрочем няма да се изненадам ако са печелили не по 10 милиомна повече, а по 100 милиона - от който незнаейно коко са отивали във знайно чие чекмедже.

Rexroth

Ами ще печелят, те са фирма а не благотворителна организация. Баси 30 години минаха от 10 ноември, а не изчезва товакомунистическото мислене. Явно е на генно ниво.

май ще излезе прав един бивш премиер, че тези избори ще са по-скъпи от предишните???

Тоя премиер да обясни що е купувал скъпо машините. Вижте сега как подвиха опашка и свалиха.

Я чети това е договор за обслужване, не за купуване на машини, тепърва ще се купят машини

Ти чети внимателно. И за двата договора пише.