ЦИК: Още 2000 машини ще трябва да се купят при избори 2 в 1

При едновременно провеждане разходите ще са по-малко, каза говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предлагам на всеки българин по машина за гласуване и да се свърши.

Ама разбира се , вземете още не 2000 а 200000, да има ,смело харчете народна пара. Не е луд тоя дето хапва ( краде) а оня дето му дава.

новите и Мунчо.с тия пари щеше да се построят 5 детски болници .

Няма да бъркаш моя президенски пост с твоите децки болници.

избираме ГЕРБ , премахват машинното гласуване , Гешев подкарва Мунчо и новите му лица за потрошените пари за машини и всичко си идва на мястото . И без тинтири минтири , ама такова аз онакова ,Точка .

И като Гешев подкара Мунчо, КГБ ще върне милионите? Ти вярваш ли си?

Как е новото нормално? Кефи ли ви? Още 2000 машини по 5200лв без ДДС, ще платите за кефа на фигуранта. Щом имате, давайте.

Кефи ме.. ГРОБ не могат да купуват мангали..

Я кажи защо резултатите от предишните (машинни) избори са същите като от по-предишните (на хартия)? На сайта на ЦИК има много хубава разбивка по секции, кой за кого е гласувал. Определено посочените секции не са гласували за ГЕРБ.

Първото, което ще направите е да върнете и хартиеното гласуване. Писна ми от вашите машини и постоянното харчене на грешни пари. Другото, което ще направите е броенето на разписките от машинното гласуване. Третото, което ше направите, са избори 2 в 1, като за Президентчето ще се гласува само с хартии, за да няма харчене на пари за промяна на софтуер.

Това президенство на Радев ни излезе преклено скъпо. Сметката след 3 излишни избора е 500 милиона лева, платени с нашите данъци.

Не е само въпрос на пари, а това че машините лесно се манипулират в полза на тези които в момента са на власт.

Заблуда е, че избори 2 в 1 са по-евтини от избори по отделно. Като се сложат парите за закупуване и обслужване на допълнителните машини работата става на кантар. Да не говорим, че толкова скорошни парламентарни избори ще възпроизведата същото положение в НС. Дори и ИТН да загуби малко позиции и отцепките на БСП (ИМВНИ) да не влязат в парламента, отново няма да има възможност за мнозинство без прегръдката на трите партии от статуквото. Затова призовавам Президентът да задържи разпускането на това НС до след президентските избори. Дотогава ще има достатъчно време всички партии да си покажат истинските лица чрез законодателството, което ще подкрепят в следващите 4-5-6 месеца.

Селски... глей, ся.... Вече второ поред Народно събрание нямаме партии, които да са извън това, което вие, така самонарекли се "революционери", наричате статукво! Отвори който си искаш тълковен речник, а най-добре е такъв на твоя майчин език и потърси значението на думата "статукво" или по чужбински написано "status quo"!! Също така словосъчетанието "партии на протеста", преведено от вашия новоговор на разбираем български език се наричат... опозиционни партии! Виж ти изненада, а? И освен това, няма как да съществува такова нещо, като "извън системна партия"! Защото ако не съществува система, няма как да съществува и партия! Айде, оди пий една кладенчова вода!

Не важат никакви конституционни срокове, няма съобразяване със закона, важни са само бройката и картите на венецуелските машини. Егати държавата, егати демокрацията.

Давайте, сега е момента да забогатеете, толупи ненаяли се !

Е, тъп съм, като 80% от електоралните единици, ама все пак мое ли а попитам нещо? При всички избори, които се провеждат на всички нива - парламент, общински, президентски, кметски, по закон трябва да се отпечатат и пълен набор хартиени бюлетини. Па нещо не ми е ясно, умний народе, какво все пак икономисваме с машинките? Ааааааа, сетиФ съ! Не се броят бюлетини! Венсеремос! Шъ пабедим!

Мунчо ще прави избори...

Вече направи. Нямаше чували с бюлетини размятани в храстите край Арена Армеец, нямаше припаднали хора, родилки и изнервена обстановка. Е нямаше цигански гласове, купен и корпуративен вот и герп се сринаха :(

Мдаааа... И ГЕРБ два пъти поред си е пак първа политическа сила... Кофти, а?

В Европа машинното гласуване е повсеместно отхвърлено, поради сериозни обратни доводи. В света, машинно гласуване се прилага в Бразилия, Венецуела, Бутан??? Къде сме ние?

В Европа няма ДПС, ГРОБ и мангали..

Време е на 14 ноември да изчегъркаме Мунчо и протестърите, както и всички зелени чорапи в Президентството! Боят настана, тупкат сърца ни, ето ги близо наш,те душмани! Кураж дружина, вярна, сговорна, Ние не сме вече рая покорна! ДА ГИ ИЗМЕТЕМ!

По добрe Радев от Бойко.

Ще го гоним с камъни и дърве! А Бойко е най-велик и ще бъде! Но вече няма да е Премиер, ще дърпа конците :)

Снощи с комшията докато си пиехме ракията решихме да регистрираме партия за президентските избори. Абривиатурата е ДИМНС, което идва от името - Да изпратим Мунчо на село. Без да имаме "екпертизата" на Галъп Ментейнешънъл очакваме поне 60-65% от подадените гласове да са за нашата партия. Присъединете се и Вие!

Това ми е като “тия обувки са намалени от 1200 на 600лв- купувам ги, защото спестявам 600лв”.

Цени като в Швейцария, стандарт като в Афганистан, а сега ще хвърлим поредните милиони на вятъра, понеже Румен Р. реши да "чегърта" и руши!

Айде стадо....ъъъъ,така де Суверене, плащай за кефа на революционерите!! Кеф им 5-10 пъти на избори тази година - плащай! Искало им се машинки за повече машинацийки- плащай... Харесва ли ви новото нормално??

Още 60 милиона за поредните избори! Третите подред парламентарни избори, като резултата няма да е по-различен! Вече изхарчихме 150 милиона само за избори, сега ще изхарчим поредните милиони! Цената на парното и тока са рекордно високи! Рекордно са и цените на храните, поскъпването им ще продължи! Правителство нямаме от 6 месеца, в страната цари хаос и тежка политическа и икономическа криза! А виновника за това го знаем всички- Румен Радев!

Абе, като приемаха изборния кодекс за една нощ в предното НС, не ни ли кръшаваха, че машинния вот щял да е по-евтин?!?

Заради кефа на стадо рептили изхарчихме за избори толкова колкото са нужни за дострояването на АМ Хемус. Демокрацията било скъпо нещо ама за народа, щото Рептила си плаща данъците в щата Делауер.

защото хартиените бюлетини, според Мунчо са много скъпи,нали?!

Споко, руски специалисти работят по софтуера, нямате грижи! Какво са още десетки милиони за комфорта на революционерите... Това което ни предлагате е мързеливите, неуките и наглите да властват над работните, грамотните и нормалните! Ще прокопсаме ли? Явно, не, но е по-важно ГЕРБ да бъдат изчегъртани! Вие сте олигофрени!

Още 3 хиляди, още 2 хиляди, още софтуер, още, още... Безценно ни излиза това машинно гласуване...

ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО "Всеки нормален човек на практика е нормален само отчасти." Зигмунд Фройд Представителната "демокрация" и "свобода" ПОЗВОЛЯВА на представителните политици, шепа "хора", те да правят КАКВОТО си ИСКАТ, стига достатъчно граждани да се ЯВЯТ пред "избирателните" анонимни урни-кошчета, вместо гражданите ПРОСТО да НЕ гласуват за тази безумна система. Представителната политическата активност ни прави СЪУЧАСТНИЦИ на паразитизма, бандитизма и унищожителните деяния, с които се занимават представителните политици. Индивидуалната ни сила и културната ни устойчивост НЕ зависят от силата на държавата, а от свободите, които имаме СПРЯМО държавата. Постоянните граждански протести, които ВИЖДАМЕ всеки ден по целия свят, се дължат именно на това, че представителните политици, привилегирован елит и паразит, те са ВИНАГИ неконтролируеми от гражданите си. Съчетанието на безусловна всеобхватна власт и реална информация, и целия капитал САМО в ръцете на ШЕПА хора - привилегирован елит и паразит, господар и роб, лидер и останалите, в представителната "демокрация" и "свобода", води ВИНАГИ до ПЪЛНА зависимост (робство), наложена безусловно от тях над ВСЕКИ гражданин, всеки ден. Всеобхватната представителна власт задушава свободната човешка инициатива, а представителната "демокрация" и "свобода" ги УБЕЖДАВА, че ЕДИНСТВЕНАТА инициатива, от която ВСЕКИ човек се НУЖДАЕ, е САМО да ДАДЕ своят глас на представителен политик. И след това ВИНАГИ да се примирява с ВСИЧКО, което безусловно налагат шепа представителни политици ВЪРХУ останалите. Ето по този начин, представителната "демокрация" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) те държи ВИНАГИ теб в робство. Защото робът НИКОГА няма право на постоянна ВЛАСТ и постоянна РЕАЛНА информация, тук и сега. Робът има право САМО да ИЗПЪЛНЯВА заповедите и законите на ГОСПОДАРЯ си (ЛИДЕР). Когато ти си анонимно избирал някой друг, той ВИНАГИ да избира вместо теб, това е твоето неоспоримо СЪГЛАСИЕ на робство, това е твоето неоспоримо СЪГЛАСИЕ на двоен стандарт, господар и роб, лидер и останалите, а това не е демокрация и свобода, нали.

За ТРЕТИ МАШИННИ избори пари ЩЕ има, за лекари на първа линия, не! А за пациентите им въобше да не говорим! И ВСИЧКО това за кефа на Радев и чалгарите, браво! Доживяхме!

Не 3 в 1 а куатро.. беше ми мноо приятно !

Гледах проф. Даниел вълчев по Нова тази сутрин. Започнах да го сравнявам с Румен Радев. Трагедия. Вълчев е много клсси над клишираната марионетка, назначена за настоящ президент. Защо не постъпим поне веднъж разумно и да издигнем Даниел Вълчев за президент? Ерудуран, образиван, възптан, един достоен българин, наистина способен да обедини нацията.

трябва ни президент , а не седянкаджия .

Защото той не желае, иска да си преподава

Още ли мафиоти ше си избираме? То вярно че нормални хора не останаха, ама пък чак топ мафиоти- хайде не

неможехте да крадете сега ще ни докарате до просешка тояга , когато сте били на власт червени мафиоти все сте ни съдирали кожата от гърба !

Верно е, браво.. ей на Юрданка кметицата не спря да краде за герболяка!

Да фиксират президентските една седмица преди тези за парламент.. Така на избора за парламент ще трябва да добавят само 2 имена за президентския балотаж. Това опростява значително нещата.

Що не поемат една част македонците? После ще го прихванем от космонавта.

Защо трябва още машини, има достатъчно

Ма що 2000 машини?Направо купувайте 20 000бр.Ние бецален.

ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМ, ЗАЩО. ПРИ РЕФЕРЕНДУМ И ГРАЖДАНИТЕ РЕШАВАТ ЗА СВОЕТО БЪДЕЩЕ. ПРИ ИЗБОРИ, САМО ДРУГ РЕШАВА ЗА БЪДЕЩЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ "Повечето хора в действителност не искат свобода, защото тя предполага отговорност, а хората се страхуват от нея." Зигмунд Фройд Заедно с парламентарни избори 2021, на 11 юли 2021 г., трябваше да се проведе и референдум за статута на България. Въпросът е: "Трябва ли България да стане щат от САЩ?" Той е взаимстван неоспоримото от правото на суверена - гражданите на България, те да имат възможност да решават за своето бъдеще, а не само политиците вместо гражданите. Ако бъде решено и от Конгресът на САЩ, България да получи статут на щат, България ще има трима сенатори в горната камара и деветима представители в долната камара на Конгреса на САЩ. И България ще има ново знаме – с 51 звезди на него и нова парична единица - Щатският долар (основната световна резервна валута), и нов официален език в България - Английският език (международен език), и нов реален и практичен, и работещ за всеки гражданин върховен закон: "Конституцията на Съединените щати е върхновният закон." Статутът на България, тогава е свободно присъединила се държава към САЩ. Статутът на България, тогава е държава свободно и демократично се пресъединила, и то неоспоримо към САЩ. Демокрацията и свободата е била, е, и ще бъде над всичко. Времето на: "Другите държави си имат мафия, а мафията в България си има държава", това време на мафията в България свърши. Това време свърши, но само при едно условие: "България да стане щат от САЩ." Това е единственият законен и практичен изход на гражданите в България за изход от ежедневното физическо, ментално и емоционално "заробване", пълна и постоянна зависимост от лидерите (шепа "хора" - привилегирован елит и паразит, господар и роб, лидер и останалите) на мафията в България.

Това с присъединяването към САЩ, може и да стане ама ще трябва да се преименуват. От САЩ на СИЩ (Съединени Интерконтинентални Щати). А на "новия роден език" го измисли ти как ще е. Е това може да се окаже препъникамъка. Та, я "помисли" и по този въпрос. :)

Купувайте, купувайте...За кеф на чалгарите....После ще питат, къде ....ходят гладните....Никъде в Европа няма такава простотия...Да занете другари-дебил, не да питате ще сме били последни в Европа....Отговорът е ясен..Щото в България има най-много тъпаци на глава от населението

машини и без машини Радев е аут завинаги

Надай се.. :))

Това прави едни 15 000 000 лв. Не ви ли е срам?

Независимо дали има машини или не пак се печатат милиони бюлетини, тоест даваме двойно пари, хем за машини, хем за бюлетини, което не е нормално

Господата петков, василев и радев казаха, че пари има, така че купувайте смело. Г-н рашков ще осигури спокойствие за честни и прозрачни избори, защото демокрацията е свобода и равенство пред закона, а изборите са механизъм за постигане на един фрагментиран парламент с близък хоризонт и т.н.

Сополче, другари са, а не господа!

По добре 2000 машини отколкото още едни избори

Купете 10000 още направо, да има. На някой явно му се услади тая работа. И да не забравите по 5 стикерчета на машинка да лепнете че и тия с лепенките искат да хлебят вашата мамка крадлива

Давай харчи на воля народни пари. Българина е богат човек. Давай още може .

Българинът иска да живее в модерна държава, ама не иска да машинно гласуване. Каква ирония! Затова сме на това дередже - страх ни е от новото

Посочи една модерна държава с машинно гласуване. Една.

Австралия, Белгия, САЩ

много интересно - мунчо като го издигат две партии с кой № ще бъде

За мунчо, вместо номер до името му ще има нарисувана фуражка. Ето това е проблемът със софтуера, че съответното полете предвидено само за изписване на числа, а не за показване на картинка с фуражка. :)

#КОЙ "Повечето хора в действителност не искат свобода, защото тя предполага отговорност, а хората се страхуват от нея." Зигмунд Фройд КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА. КАКВО Е ФАШИЗЪМ Демокрация и свобода това е - ВЛАСТ от и за ГРАЖДАНИТЕ, тук и сега - всеки ден. ВСЕКИ представителен политик ВИНАГИ вярва, че представителната "демокрация" е демокрация, което си е просто психологическа болест. Вярванията, вярата НЕ са интелигентност. Те са взимане на решения ПРОТИВ твоята интелигентност. Представителната "демокрация" НЯМА нищо ОБЩО с демокрацията, защото представителната "демокрация" и "свобода" е РЕАЛНО фашизъм. Защо. В представителната "демокрация" и "свобода" ВИНАГИ чрез фалшиви, АНОНИМНИ и фасадни "избори", и то само за ЕДИН ден се изземва безусловно ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин за много години напред - това е фашизъм. Когато някой се МИСЛИ за по-висш от останалите и ТВЪРДИ, че ТРЯБВА да го СЛЕДВАТЕ - това е фашизъм, а ВСЯКА представителна "демокрация" и "свобода" е изградена върху ТОЗИ фалшив основен закон, това е ЗАКОНЪТ на фашизма. В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите НЯМАТ право на власт, тук и сега, всеки ден. В представителната "демокрация" и "свобода", гражданите НЯМАТ право на реална и пълна ИНФОРМАЦИЯ - това е фашизъм. Ето защо фашизмът, това е представителната "демокрация" и "свобода". Представителната "демокрация" и "свобода" е ПЪЛНА диктатура - цялата власт и целият капитал и цялата реална информация е ВИНАГИ в ръцете на шепа "хора" - ЛИДЕРИ (господар и роб, лидер и останалите). Всичко това е НАЛОЖЕНО от тях единствено чрез физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ върху ВСЕКИ гражданин - всеки ден. Винаги ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА е била и е - постоянна власт от и за ВСЕКИ гражданин. Постоянна пълна реална информация от и за ВСЕКИ гражданин. ВСЕКИ гражданин ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия. Представителната "демокрация" и "свобода" (ФАШИЗЪМ) е била и е - ВИНАГИ цялата власт и целият капитал е в ръцете на ШЕПА "хора" (ЛИДЕРИ), и това е наложено безусловно върху ВСЕКИ гражданин. Никога ВСЕКИ гражданин НЯМА достъп до постоянна пълна и реална информация, НИКОГА шепа "хора" (ЛИДЕРИ) НЕ носят индивидуална ОТГОВОРНОСТ за своите действия. Именно това е фашизъм, а НЕ демокрация и свобода. Държавата - това е ВСЕКИ гражданин. Демокрация и свобода това е - ВЛАСТ и реална информация от и за ВСЕКИ гражданин, тук и сега - всеки ден. ВСЕКИ гражданин, ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия.

път Мунчо да не ослушва , а да плаща .

Долу СИКаджийскага мутра!

"Трябва да се пренастрои софтуерът, смарткартите отново се параметризират." Така де, нали вашият шеф Радев трябва да спепели изборите?

Моля, направете нещо, събуждам се посред нощ, облян в студена пот и стена МАШИНИ. Надявам се този път да стигнат и този кошмар да приключи.

Окрадохте държавата комунисти! Бойко като крадеше поне оставяше нещо за магистрали и пътища, а вие взимате всичко.