ЦИК обяви 39,40% избирателна активност на вота в неделя - най-ниска от 33 г.

До 6 октомври ЦИК ще съобщи броя на мандатите за следващия парламент, а до 9 октомври - и имената на депутатите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ллегитимна недостатъчност.Това не е народно събрание, а чисто партийно.

При положение, че намаляваме с 80 хилки на година според НСИ, 40% сега са повече от 40% преди година и половина. Ако не коригираме базата, нормално е да намалява с активността със всяка изминала година, само заради това.

избирателната активност е под 30% в страната , което пък прави изборите леко измамнически , абе с едно затворено око и повечко бля бля на политолозите ще минат за избори и избраници , при толкова борба за спасяване европейските ценности в чекмеджетата на вождове и велможи подкрепата е безкрайно малка

Чекистите създатели на българската "демокрация " и наследниците им работят за изгонване на всички мислещи и инициативни гласоподаватели, както и за отвращаването на всички от политическата система, която са нарекли демокрация, че и евроатлантическа имат безочието да я наричат напоследък. Отвращават и отчайват всички от това, което им представят за демокрация, за да отвратят всички незомбирани и некорумпирани от гласуването и прилагането на основните им демократични права. За да могат после лесно и безпроблемно и тях да им отнемат.

Колко готови напечатани бюлетини с мъртви души са пуснати от герб?

Точно толкова, под колкото членовете на СИК от партия Възраждане са се подписали. Познах ли?

Кой се ползва с гласовете на мъртвите души?! колко хора реално гласуват на изборите в България?

От 3 дена Украйна превзема (руски) градове и села. Този путКин ще си спази ли обещанието да защитава с всички сили,които са останали на лайняната му федерация новите( руски) територии???? Поредния мит рухва тези дни.

Изчакай ядрения арсенал, После се хвали

Ако Путин спази обещанието, избирателната актиовност ще се вдигне поне до нивата в окупираните територии. А ти да не би да обърка темите?

Хайде сега да видим кой български продажник ще се коалира с Червената Мафия БСП (БКП) Киро и Хр Иванов, ще са първи!

Нинова от БСП, За 7 месеца на власт, НАЗНАЧИ 500 кървавочервени номенклатури на държавни постове! Ако пак влезе във властта на България, Ще назначи още 500 червени хрантутници от ЦК на БСП!

Всеки който е гласувал е вкарал едно прасе крадливо в парламента и му е дал имунитет да ни краде... но българинът в мнозинството си заяви на тези избори, че вече не иска свине в парламента !

Да, Кирил, Асен и Хр Иванов, Нямат място там

Ама колко удобно, а? Да се обвиняват хората, че не гласували и затова сме на тоя хал. НЕ! Хората не гласуват именно защото сме на тоя хал! Защо тия платени подлоги - агенцийките, не кажат истинската причина защо хората не гласуват, а? Нали уж навсякъде съобщават, че правели анкети сред 1000 и не знам си колко човека ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗВАДКА? Ми то това ако беше вярно, щеше да е ясно още в самото начало, че 70% НЯМА да гласуват. Ама не питаааат. А ако кажеш, че няма да гласуваш, не те питат защо, а просто не влизаш в представителната им извадка. Ега ти порнографията....

Ами тези негласувалите нямат никакво право да се оплакват, защото дори вотът за никого е вот.

Вотът за никого е неопределена сингулярност, също като делението на 0. Хем за никой, хем за всички, включително онези, които не са се кандидатирали. И да се оплакват, и да не се оплакват, сами са избрали да обитават електоралната черна дупка.

Предложение: При под 50% избирателна активност изборите да се водят НЕвалидни и явилите се партии да нямат право на следващите избори да се яват със също име или лидери!!

Добре че нямаш власт. Иначе щеше да е достатъчно енда водеща партии да не участва и да призове избирателите си да не гласуват, с което ще елиминира всичката опозиция и на следващите избори ще участва на практика самичка. Не че ще ги спечели, по същата причина, но чини ми се не е правилно така.

Добре,че са хората с капаци като теб ..та бием всякакви рекорди!!! Без драстични промени ..няма как да излезем от този порочен кръг!! Дай предложение ти... или викаш сега всичко си е наред!!!

3евзек

Г-н Българин, Не аз. С капаците си ти, след като гледайки към целта си, не можа да забележиш такава елементарна и същевременно брутална уязвимост. При такова прозяпване не съм сигурен дали трябва да ти се дава правото да гласуваш въобще. Обаче за добро или за зло, по конституция го имаш. Моето предложение е да се въведе някакъв механизъм за вот против. Една бюлетина "за", в която се отбелязва един кандидат и една бюлетина "против", в която всеки да отбелязва колкото иска. И за всеки глас против да се отразява като някакви проценти санкция в крайния резултат. Недостатък е, че става сложно. Прдимството е, че българинът често гласува "против", при това против не само един. Така гласът му ще е много по-точно отразен. Сега пак ли имаш с какво да ме обидиш?

То още от Борис Първи ни е тръгнало на миноритарни избори. При него 48 решават съдбата на България нвместо 52-ма

НИСКА ИЗБИР. АКТИВНОСТ, ЗАЩОТО ПЕНСИОНЕРИТЕ РАЗБРАХА, ЧЕ ПАК ЩЕ БЪДАТ ИЗЛЪГАНИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ.

А най ме кефи Нинова - "Аз оставка няма да подавам!" - Ахахахаха, ша са явявам на изпит, пардон, на избор, 14-ти път зимъска... Не знам що така се сетих за Шкумбата и оня студент на изпит по "Гражданска отбрана"

Тридесет и нещо години бяха нужни на българина да вразумее, че всички кандидатстват за Колкалът и за нищо друго. По-страшното е, че няма никакви наченки за появата на достойни сънародници, които да са знаещи, можещи и наред с това честни и почтени. Просто няма ... Българска майка юнашка от 200 години не пуща нищо читаво. Що се оказахме такъм мухлен народ бре драги сънародници?

Нали Просто Киро е достоен, кадърен и отговорен...

Ех, да му се не види... прав беше Баце за мат'ряла... ама и той начело на айдуци.

ЗАЩО ЕДНА АНОНИМНА ХАРТИЙКА, ХВЪРЛЕНА ОТ ТЕБ ЧРЕЗ МАШИНА ИЛИ НЕ, Е ТВОЕТО НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ "Преди да диагностицирате у себе си депресия и ниска самооценка, първо се уверете, че не сте заобиколени от идиоти." Зигмунд Фройд Какво е демокрация. Какво е свобода. Демокрация и свобода не са анонимни хартийки хвърлени от анонимен "избирател" в кошчето - урна. Това не е демокрация. Това не е свобода. Демокрацията и свободата е винаги, ти си тук и сега, всеки ден, а не анонимни хартийки, хвърлени от някой си, там и тогава, от машина или не, това няма значение. Анонимните не носят индивидуална отговорност за своите действия. Анонимни договори няма, нали. Сега ти познай, защо ти си винаги принуден от тях да си анонимен, но само ЕДИН ДЕН, само по време на "избори", безусловно наложени "избори" от шепа "хора" върху останалите в представителната "демокрация" и "свобода". Избор ли е, твоят единствен позволен от тях избор да е, ти да избереш друг да избира безусловно вместо останалите. Това не е избор, а твоето анонимно съгласие на робство. Това не е избор, а твоето анонимно съгласие на двоен стандарт: господар и роб, лидер и останалите. Защо ти ТРЯБВА да не си анонимен, но само когато няма "избори", наложени от шепа "хора" върху теб, привилегирован елит и паразит, господар и роб, лидер и останалите. Защо. Задължителното "образование" всъщност е "правилното" образование, "свободните" медии трябва да говорят и пишат винаги истината и само истината, но не цялата истина - това Адолф Хитлер е разбрал първи и веднага го е наложил върху останалите, а след това всеки знае историята... Трагичното е, че почти всеки "свободен" гражданин сега се намира вътре в тази история, започната от Адолф Хитлер, законно избран канцлер на Германия. Изборите тогава са били както сега, анонимни хартийки, хвърлени в едно кошче-урна от анонимни "хора", анонимните не носят индивидуална отговорност за своите действия както и сега. Всичко се повтаря, отново и отново.. Въпросът е докога.

Да видим какво излиза сега! Всеки трети е гласувал. Всеки четвърти от гласувалите си е пуснал гласа за ГЕРБ. Значи излиза, че всеки дванайсти е герберутка?

Колко са ПеПерудките?

Не можеш да го сметнеш ли? Всеки трети е гласувал. Всеки пети е за пеперастите, значи всеки 15 е техен човек.

2/3 не са си пуснали гласа против ГЕРБ. Всичките.

За мен тези две трети не са против ГЕРБ, а са против цялата измет в парламент, включително ГЕРБ. То и аз, ако не бях против ДПС, нямаше да отида да гласувам, ама всеки негласувал само им надува резултата.

3евзек

В България почти отсъства вотът "за", гласува се предимно "против". Дали негласуващите са "против" всички в парламента или "за" всички в парламента, резултатът е един и същ.

НЕ Е ЛИ ВЯРНО, ЧЕ СЪС СЪЩИТЕ МАШИНКИ БЕШЕ ПОДМЕНЕН ВОТА В САЩ?! НЕ Е ЛИ ВЯРНО, ЧЕ НЕ СА ИЗЧИСТЕНИ МЪРТВИТЕ ДУШИ В СПИСЪЦИТЕ? Е, ДОГОДИНА НЯМА ДА ИМА И 10% ГЛАСУВАЛИ!

Все ми е тая! Нито политиката ще ми оправи бизнеса, нито ще го развали. За тия кретени не бих си правил труда да гласувам!

Даже е вискока! Еднини същи 33 години, как да има активност!

три дена броят горките малоумници и още не могат съвсем да ги скалъпят ... след 1 седмица ще пресметнат кой колко депутати ще има ....гнус и невежество и корупция във всички държавни институции !!!

Засега невежеството е в твоята градинка. Броят депутати е ясен, пресмята се от алгоритъм и е готов около милисекунда след въвеждане на входните данни. Обаче не се знае кои ще са им имената. Бройката във всичките 30 избирателни района също се смята от алгоритъм, обаче има такива, които са на избираема позиция в повече от един район. Те трябва изрично да заявят къде предпочитат, в резултат на което стават различни размествания. Други могат да се откажат. Трети са със снет имунитет и срещу тях тече някакъв вид наказателно произвдство и биха могли да се окажат в ареста. Може да ги разпредлеят служебно, но не е това целта. Така че не се напъвай излишно.

А преди 1989 г. по-малък процент ли гласуваха? Според заглавието - да!

Ти за гласуване ли го броиш, преди 1989, това партийно мероприятие. А спомняш ли си, че още на централната емисия в 20;00 ти казваха крайният резултат?

А то па сега щото не е така, а? Ама сега ти го казват резултата 1 седмица по-рано... та даже месец, Ахахахахаха

3евзек

И преди 1989 резултата го казваха месец предварително. Само е трябвало да бъдеш в точното време, на точното място, иначе е секретна информация.

И тук зависи от гледната точка. Например в метеорологията понякога казват "най-ниската температура от 130 години насам". Това не означава, че преди точно 130 години е имало по-ниска, ами просто че от 130 години правят измервания. В случая активността на изборите от преди 1989 е несъпоставима по политически причини.

D_T

В тази статия има две важни неща: 1) това е най-ниската избирателна активност, която сме имали на избори... Явно голяма част от хората са отегчени или не виждат смисъл да подкрепят някой от кандидатите. 2) избирателните списъци са пълни с мъртви души... ако са гласували 2.6 милиона това отговаря на около 50% от населението над 18 години според преброяването, НО съгласно избирателните списъци - това са под 40% или грубо 1.5 милиона мъртви души... Но иам хора за които явно им е изгодно от това списъците да са пълни с мъртви души, че някой от тях може и да са гласували...

Да, трябва да се направят проверки, дали има мъртво гласуващи!

ами напълно естествено - за кого да гласуваш - хванѝ единия, удари другия, простак до простака, мила моя майно льо, крадец до крадеца. Явно това са изискуемите можения за заемане на политочески длъжности в татковината.

Едни и същи хора ревът, че има прекалено много партии, и че нямало за кого да гласуват. Всички били боклуци. Добре. Ами тогава кандитатирай се ти, и като си много честен и свестен - ще изпъкнеш на фона на останалите и ще управляваш. Само с мрънкане нищо няма да стане.

Ти можеш ли с ръка на сърце да се закълнеш в най-милото си, че ако ти станеш депутат, ще работиш единствено и само в ползу народу? И ще устоиш на пачките... или на дулото, ако не вземеш пачките?

Ниската избирателна активност е в полза на ДПС. Но хората така и не го разбраха това и затова Доган и сие управляват вече 30 години, вярно в различни конфигурации, но налагайки един и същ корумпиран модел. А ганьовците вместо да се организират и да излязат масово да гласуват все се оплакват колко са зле и как нямало избор.

Ама за кой да гласувам като лично знам че са крадци и лъжци Как да си затворя очите за това и да гласувам??

Много наивен анализ! Без лустрация няма да има подобрение, но Вие ходете да гласувате!

Как може изборите да са легитимни при избирателна активност < 50%?

Е те реално са над 50%,при население 6.5 мил избирателите са 6.6 мил.

Там не се броят тези в чужбина. Но въпросът с обновяване на данните си стои.

Демокрацията , която се практикува сега е болшевишки тип система. Не е власт на мнозинството , а власт на организираните малцинства над мнозинството.

3евзек

В грешка си. В болшевишкия тип малцинството е отговорно за това, че властва над малцинството, а в демокрацията мнозинството само си е отговорно за същото.

39.4 % но минус 3.5 % гласували срещу всички, значи 64 .1 % непредставени в тоя парламент.

Ами да са гласували, да не са си бъркали в носа. Останалия народ в държавата гласъва. Добитъка - не.

Ти добитък виждал ли си наживо? Как се точи под строй... май е точно обратното, а?

На 09 октомври ще бъдат обявени имената на голяма част от депутатите които и този път ще отъват затвора за различни видове свои корупционни престъпления. Вместо в пандиза депутатският им имунитет ще ги пази отново докато са в Народното събрание.

Цвик отново манипулират резултатите , избирателната активност е под 30% , Българският народ не желае вече свине в парламента !!!!!

Виж кой е говорител на ЦИК само! На Александър Томов брата! Какъв ли конкурс е спечелил да е там???

Добро не ни очаква.Миризливците си продават гласа за 80-120лв иядат ги за един ден и готово.Простите мангали ви определят бъдещето

Ходете да гласувате всички и няма да има значение , кой какво е купил.

Не е вярно, не лъжи. Не са простите мангали - те не са толкова прости, щом позахлебват от цялата работа, а другите го правят безплатно ;) Шегата настрана, но не мангалите определят... определят тия с парите. А те така са позиционирали кандидат-дупетатите, че за когото и да "цъкнеш", па при тех ша кацнеш... поде една или друга форма. Това, че хората решават - пълна измама. Та като имеше висока избирателна активност, беше ли по-добре? Айде стига лакърдии.

Аз ли съм луд, правят ли ме, милион пъти повтори а "ниска избирателна активност" към 2600000 гласоподаватели, вчера казаха че сме намалели с почти милион, е кога ще изчистят списъците!? Току виж на другите избори да е голяма, пак с толкова гласували,.

Гледам даже Герб не смеят да се похвалят как са спечелили изборите, че то с тия 10% от общия брой дето са гласували за тях....

На следващите избори още по малко.

Ми нормално, тоя модел на управление толкова се изхаби, че хората тотално не виждат смисъл да гласуват, да не говорим, че просто няма за кого. Все по-зле ще е със следващите избори докато просто не я закрием тая държава, то и без друго от доста време я няма на практика...

Активността е оше по-малка,мъртвите души вдигат процента.

Ами искАх да гласувам, ама немах желание... По-точно имах желание - да не видя ни един от предишните - а те същите... та във връзка с това: - А бе прасчо, к'во си ял? - Портокал. - А защо смърдиш на лайно? - Защото го ям за трети път. Ай със здраве...

Да се анулира и наново.

ЦИК може да напише каквото си иска за избирателната активност. Същественото е, че ние българите, този път (за разлика от турците) не само че се осрахме, ами се и омазахме до плешките !!!!!

Хората са ОТВРАТЕНИ от политиката в Бг.Като се започне от Костов та чак до Борисов и приятели.33 години държат страната ни на дъното .Население колкото един голям град и още драпаме с минимална заплата от 300 Евро Това е геноцид.. За какво гласуване говорите.

Боже мой, българи, как не разбрахте, че неходенето ни да гласуваме означава подкрепа за дпс! Колкото по не гласуваме, толкова повече скача техния процент! Вярно, че всички са маскари и затова сме обезверени, ама.....

И какво? Викаш да ходя да огледам шайгата с гнилото и евентуално да пробера най-здравото (ако изобщо е останало)... Ти така ли правиш в магазина, или подминаваш и отиваш на друго място да пазаруваш?

Нека да дадем шанс и на ДПС.Може пък да счупим 33 годишното проклятие на Костов

Много важно ако ДПС везмат и цялата власт, те също като другите партии са правоверни евроатлантици и корумпирани. Разилка не виждам.

Ха-ха-ха ... ЦИК продължава да се дъни зверски ... Ако 40% са 2.6 милиона ... Това означава, че имащите право на глас са 6.5 милиона??? WTF ... Излиза, че лъжат в преброяването! Така брояха и Ковид жертвите преди година ... Да ви ЕПМ подпряна на парапет!

Ми по списъци са толкова. Смятай колко са мъртвите души в списъците, в които си нагласяват процентите както им е угодно...

От толкова образовани и честни хора ни е трудно да изберем.Кой от кой по голям самарянин

бобо президент

Ми това е незаконно управление на държавата. Оставете служебното правителство и другите марш

Каква беше активността на изборите за служебно правителство?

На накой му е много тъжно, че циганите за пореден път не гласуваха. Машините + преследването и разбиването на групите за покупка на гласове си дава резултат. Явно и на средностатистическия негласуващ българин не му харесва това и пак не излиза да гласува, а преди само мрънкаше срещу циганския вод!

воД значи. Я бегом в началното училище бе серсем.

Голема измама с тези машинки, никой не им вярва.

Според ЦИК гласоподавателите са 6.6 милиона , а според НСИ цялото ни съвкупно население е 6.5 милиона , като избирателите са 5.5 милиона ! А това прави не 39% избирателна активност, а 47% !

ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят.

ПИПО

В социалните мрежи масосо се твърди, че вота е подправен. Според хората Възраждане печелят много повече гласове от обявените. Фон Дер нещо си беше тук за изборите (уж за колектора) американски представител за софтуера на машините също беше тук. Има ли намеса във вота? Възраждане приеха резултата без възражение. Май започвам да разбирам защо повечето българи не гласуват.

И как няма да е подправен, след като всичките членове на СИК от Възраждане са корумпета и за 20 лева се подписват под подправени протоколи?

Гаранция е по ниска от 39% …Ама как да прикрият манипулациите с машините и да се легитимират..

39% само в мокрите им сънища. Най-вероятно няма и 30. Ама как ди си признаят.