Коментари - Циганско лято напълни бургаския плаж (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

който си има море ще ходи. У София си имаме задръствания и си стоиме в тях :)

що циганско бре? възбуждате етническо напрежение! пишете ромско лято!!!

На снимката сякаш няма много цигани. Защо не са го писали Българското лято. През останалия сезон българите слогуват на туристите, така че не виждам защо това да е циганско лято.

Какъв е този простоват, немултикулти израз?! М? Къде е толерантносттттта ви? Ревете за хелзинки вий! РОМСКО! РОМСКО лято веке се зановава ей!!!

Дира, ама иначе са роми. А ???

как да викаме на печките, които понеже са с тънка ламарина и топлят на дърва, бързо стоплят и бързо изстиват - "циганска любов" или "ромска любов"?

Като не забравяте, че характерът винаги надделява над интелекта. Винаги. И при папи, и при президенти, и при патриаси, и при... т.н.

Какво циганско лято, бре? Не знаете ли, че циганин не е политически коректно? Роми, само роми, че от името "цигани" много се обиждат! Затова - РОМСКО лято. Да не стане така, че после да се извинявате като расиста Кубрат Пулев, който казал, че А. Джошуа има по-тъмен тен от неговия. Хаа ма ха!

Редакцията! Ромско лято се пише, нас ни цензурирате, пък вас ви вее вятър на бял кон, а?

Дори преди десети ноември и промените имаше един филм "Сиромашко лято" с Парцалев. В заглавието му е отразена политкоректност, която дори след тридесет години при вас я няма. Някои, дори преди 10-ти, са се съобразили с "общочовешки ценности", които прераснаха в "евро-атлантически ценности". И едно време са били зачитани, очевидно. Едно време им казвахме християнски и общочовешки. Сега са само "евро-атлантически". Други не може да има. Топалта вода... Тя...:-(

"циганско" лято и "сиромашко" лято са два различни идиома. Дали са синоними или не са, е отделен въпрос, който е най-добре да се остави на филолозите. Но че са различни, различни са.

Ами, това е.

сиромах човек - жив дявол, ...но циганина не може да замениш с друг - в "циганска му работа"...

Бъл-га-ри....ци-га- ни!~ Бъл-га-ри....ци-га- ни!~ Бъл-га-ри....ци-га- ни!~

Има време.

Полуграмотните дописници, дращещи тези "статии", е крайно време да научат, че: "Циганско лято" са топлите, слънчеви дни след Димитровден (26. Октомври).

Ах морето, ах морето!