17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАШАТА ЦЪРКВА НЕ ИЗПЪЛНЯВА МИСИЯТА СИ.ДЛЪЖНИК Е НА НАРОДА НИ ,В ХРАМОВЕТЕ И МАНАСТИРИТЕ СЛУЖАТ НЕБОГОУДОБНИ ХОРА.ИНСТИТУЦИЯТА СЛУЖИ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ А НЕ НА КОНСОЛИДАЦИЯ НА ХРИСТИЯНСКАТА ОБЩНОСТ.

Власите знаят, че са българи , но пазят тайна.

Колко му е. От наемите в центъра на София, за 6 месеца ще вдигнат църква като Невски.

А на румънците какво и пречи да си организират посещения до бuлгарски манастири и църкви. Някой са на великолепни природни обекти - хем сте си направят една екскурзия хем ще посетят манастир. Българите как пътуват до гърция.

Но отродниците, не ги знаят. Власите са българи по кръв -даките. Никополското царство съществуна "оттатък Дунава" до 17-ти век... като българско. ЗАКРИЛНИЦАТА на Румъния и Молдова е Света Филотея ТЪРНОВСКА. Незнайна за тебе българка.Изографисвана ВИНАГИ в НАРОДНА НОСИЯ. Черквата в днешна "румъния" е строена от Майстор Манол с уникален под със свастика и уникална външна архитектура. В тази черква са мощите на Св. Филотея Търновска и е изписана с нейните човеколюбиви деяния в БЪЛГАРИЯ и Успението и. В черквата е икона на ктиторите на черквата -Цар Иван Срацимир и Царица Българска Анна Влахиня. Царица Анна е от рода БесАР. Рода на избягалия свещеннослужителски род БЕСИ от Родопите при зверствата на имп. Траян. Затова Бесарабия е земята на БЕСИТЕ. Войводата на Влашко и праотец на Анна е Бесар....погребан до император Калоян в Св. 40 Мъченика. Влад Цепеш, чийто баща е член на католическия унгарски орден "Дракона", са от същия род БЕСАР.

Ами то има българска църква в Букурещ, ама те толкова и знаят.

Няма Българска църква в Букурещ от години. Не е лошо да се проверява информацията преди да се споделя мнение.