17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм фермер, но произвеждах нещо което нито една застрахователна компания не искаше да застрахова...т.е при нормална да кажем до 5% от предполагаемата печалба застраховка...Но продукцията стои на открито докато се събира и е на 100% уязвима ако има пороен дъжд....И не можеш да ги накараш да те застраховат....Искат чудовищни суми и куп условности!

Застраховката на един такъв имот (къща) е 150-200лв. на година, всеки може да си я позволи

Ако бедствие разруши имуществото на някого и той остане без дом, държавата трябва да му предостави място за временно настаняване. И евентуално да освободи пострадалият имот от данък до възстановяването му. Толкова.

Естествено, нали трябва да изчезнат няколко милиона при наши хора!

Трябва ли да плащаме данъци (завъраховка ) на държавата ако тя все се прави на луда

Какво означава Държавата?Кой е Държавата?

А ти щото си "Данъкоплатец" сърдитата лелка в Държавната администрация ще те обслужи по-добре ли? Айде моля, стига сме боравили с философски понятия, а нека да гледаме реалността такава, каквато е! В тая държава има една клика, която е облагодетелствана и може да си прави, каквото иска, само защото се е докопала до властта, а всички останали кучета ги яли!

Държавата трябва да бъде собственик и на земята и на жилищата. Така ще се строи като за хора, а не непроходими колонии за мравки. Цяло хилядолетие мина не се научиха, властта я вземат само неандерталци които са пропуснали божествения лъч на еволюцията, защото са се крили в бункерите и пещерите.

агент Буда, ЕГН 5906136763 съсипа България, окраде всичко до което се докопа и ни върна в каменната ера! Застраховките за недвижимите имоти трябва да са задължително как автокаското. Застрахователите трябва да бъдат задължени без шикалкавене да си изпълнят на 100% задълженията без никакво шикалкавен.

Тъпаков, автокаското не е задължително бе дебил.

Русначе ми е той... При това е още в началната степен и има сериозни проблеми с изказа... Дай Боже по-скоро Украйна да извади отровните зъби на империалистическата змия - Просия, че да се отървем от пропагандисти!

Природно бедствие, значи виновни няма. Бедствие било, да очакваме преливане на реки, наводнения и т.н. Тя магистрала Тракия се наводни, обаче било природно бедствие. Всичко е точно, само застраховката била проблем. И сега ако си ги бяха застраховали като тръгнат един пари, едно чудо. И калта ще се вдигне и питейната водата ще потече и палати ще се издигнат.

Има застраховка за природно бедствие.

Спрете да употребявате тази дума "Държавата". Започнете най-после да използвате думата "Данъкоплатците". Какво е това неопределено понятие?! Може да е жестоко, но колко от тези същества някога са плащали данъци, за да искат с нашите данъци да им се оправят бардаците!!! Наистина ми писна! Застраховайте си кокошарниците! Ако мен ме уволнят дали ще ми плащат тези някакви помощи?! Не! Ще ползвам само пари от данъците, които съм внесъл и нито стотинка повече! Махайте се пиявици!

Не! Както аз си застраховам важното за мен и семейството ми - имущество, живот и т н, така и другите да се научат да го правят. Време е да стане задължително застраховането на основните жилища, понеже собствениците им рядко сами се сещат, че така е правилно. Винаги след бедствие се оказва, че на пострадалите им било много ценно всичко, загубили всичко, няма къде да идат, но не са взели никакви мерки да го защитят. Типични бай Ганьовци.

Да, комунизмът приключи, обаче я обяснете, смятате ли че тая помощ от 375 лв. ще покрие нещо от всичките им загуби на хорицата? Освен това нека да не забравяме, че т.нар. ДЪРЖАВА има вина за НЕПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО на някои бедствия. Примерно тия хорица със залятите къщи..., а ЗАЩО тия служители на ДЪРЖАВНА хранилка не са проверявали и контролирали почистването на речните корита и сечта в горите? Ако си бяха вършили нормално работата нямаше да се стигне до такава трагедия. А за застрахователите не искам да коментирам. Те гледат да НЕ ти изплатят или ако изплатят някаква щета тройно и дори петорно по-малко от реалните загуби. Тия, на които плащат на сто процента, просто са гъсти със застрахователите. Отделно те мотаят за всякакви измислени документчета. Та ако всичко си беше наред в тая държава и застраховките и контролните органи щяха да са ни добре и такива глупави трагедии нямаше да се случват. А обществото нямаше да се разделя с такива глупави въпроси за жълти стотинки, наречена помощ от държавата.

Да, държавата трябва да помага. Това са големи бедствия и не е редно да абдикира и от това. За какво плащаме данъци? Който може да се застрахова, но баба Пена на село с 400 лева пенсия има нужда от помощ. Пък гражденята са застраховани, тях да не ги мислим.

Кой кой кой е държавата?!

след като държавата подпомага незастрахован бизнес ( като ресторантьорския, превози) с общите на обществото пари. Ковида за бизнеса е като за хората наводнението - бедствие (форсмажор). За тях може за другите не може! Даже за училищата през тази зима не било сигурно дали ще ги подпомогнат за отоплителниоя сезон , та децата да си останат в къщи. Децата! Най-ценния капитал на тази смазана държава. Държава пълна с абсурди се нарича Абсурдистан !!!

като знам какви плащаюи са застрахователите, обезщетението ще е безкрайно недостатъчно

Категорично Не! КомунизЪма свърши! Може да помага държавата с половината от застраховката за нови бизнеси, до 5-тата година, примерно. Но селяндурите трябва да се научат на ред. И без това те са изсели дърветата и те са затлачили реките с боклуците си.

Държавата трябва да помага в случаите, когато няма друга алтернатива. В случая има. Казва се ЗАСТРАХОВАНЕ Аз живея в апартамент. За последните 20 г имам само една щета - спукана тръбичка на тоалетно казанче (от старите) И въпреки това, всяка година си застраховам жилището!

държавата може да помага когато щета е настъпила от нейно нехайство или бездействие, във всички останали случаи си е работа на собствениците да застраховат имуществото си! Както е по целия цивилизован /и не до там цивилизован/ свят!

Трябва поне да настани хората в хотели както направи за украинците. Или украинците са повече хора от българите.

Повечето от тях са бегълци от война. Моли се и ти да не станеш като тях.

бегълци от война също е малко спорен момент, четейки в интернет техните форуми и разговорите им, които водят те помежду си, но все пак е така, те са със съвсем друг статут, както казвате!

Бежанци от война с модерни коли, джипове. По пет запитвания на ден дали си продавам апартамента. Нашите българи, на село, имат не по-малка нужда от помощ.

войната. Ама как пък един не остана да се бие за родината си. Всички парични бегълци са се изнесли. Има 400 000 мъже в годна за служба възраст от всички изнесли се 700 000 мъже дезертьори и ние всички плащаме за техните прищявки! Мааааш долно псе! Отивай да виеш пред козяково!

А колко мил. лева отидоха за украинците с коли за по 200 бона.? Те застраховани ли са или

Абе с тия тъпи въпроси ще фалирате застрахователите ами що да се застраховам - държарата ще ми даде

На тази държава й се плащат данъци. Не бъркайте едното с другото.

Всички пострадали от бедствието най-вероятно са си застраховали колите с Каско и ГО. Не разбирам защо не са си застраховали и къщите. Застраховката е по-евтина от ГО. Сега всички реват на Държавата. Не е правилно. Всеки носи отговорност за постъпките си или бездействието си.

Защото ГО е задължително ! Иначе толкова щяха да застраховат колите си !

Сега ще кажат, че са бедни и нямат пари ама иначе като дойде лятото и не можеш да се разминеш от тях по граничните пунктове с Гърция и Турция.

обяснете го на всички онези, дето искат да живеят по капиталистически, ама с придобивките, които са имали при соца! Или едното или другото, в целия свят хората се застраховат - и имущества, и имоти движими и недвижими и всичко останало, а не чакат на държавата, навсякъде тя има регулаторни функции, а не да раздава помощи на калпак, я погледнете в лелеяната ви Америка как е!

А тя никога няма да ни помага с нищо ?

Само когато бетсвието е причинено от действието и бездействието на държавата! В другите случаи НЕ!

По принцип - НЕ. Обаче ако държавата е виновна за бедствието? По-скоро въпросът е, защо имуществото на виновните длъжностни лица не е конфискувано, за да се подпомогнат пострадалите?

трябва да помага държавата, нали затова я има.

нещо сте объркали сегашния строй с този от преди десети ноември от преди повече от 30 години! Нали искахте Европа и капитализма? Ето ви Европа, ето ви и капитализма! Това е работа на застрахователите когато имуществото е застраховано, а не на държавата! Тя може да отпусне някаква дребна помощ, но не и да покрива щети на частни имоти изцяло! А вече да изтриете от съзнанието си времената на социализЪма, а?

Трябва да помага църквата . Нали за бедствието е виновен началника им .

Всички които могат да помагат, да помагат. Църква, държава, доброволци.

Ако повечето имоти бяха затраховани, застрахователните компании щяха да се погрижат за Превантивни мерки - има го в теорията на застрахователното дело! Застрахователя няма интерес да плаща обезщетения и съответно би се задействал ,ако, да речем половината село е застраховано! Застраховката на малка къща на село или нормален апартамент в град е неповече от 100-150 лв. на година - нищо в сравнение с ГО на кола (обикновено 20+ годишна таратайка) и равно на около месец пушене на цигари... Ами докато има хора, на които им е по-важна таратайката и цигарите ще има и проблеми. А държавата и тоталната липса на контрол е ДРУГ ОГРОМЕН ПРОБ

EСтествено, че не. Бедните да мрат.

Политиците са виновни българите да са най-бедните в Европа. Преди да влезем в ЕС бяхме по-добре.

Не ти е виновна европата ганьо, сам си си виновен

Много ясно е, че трябва. За какво ни е иначе държава, ако не да защитава и помага на гражданите си?!? Тя е създадена с тази цел!

Хем е така, хем не е. Въпрос на перспектива и доминиращо "усещане за държавност".

Държавата защитава интересите на управляващите.

Трябва ли държавата да помага, ако бедствие разруши незастраховано имущество? - според евроидиотите държавата явно е нужна само за терор на инакомислещите !!!

България по конституция е социална държава - това означава, че държавата трябва да обгрижва народа си, да го дондурка. Нивото на дондуркане зависи от това дали индивида надделява над групата или обратно. Държавата (като застраховател от последна инстанция) и частните застрохователи се борят на един и същ пазар, като печелившия се определя от доминиращата група - групата на индивидите или групата на групите.

Ако се счупи язовирна стена, да пази Бог, държавата, която се е оказала лош стопанин и заради това са пострадали нейни граждани трябва да помага. Ако поради дупки в законите е позволила оголване на склонове или поради липса на контрол и санкции е допуснала затлачване на речни корита трябва да помага. Ако е допуснала незаконни строежи на забранени места не трябва да помага, а да глобява и премахва. Случая с периодичното подпомагане на вечно бедстващата столична ТЕЦ, обаче е очеизбождащ със злоупотребата с държавния ресурс, който вмест да покрие наистина изпаднали в нужда си се пренасочва в каца без дъно .

В нормалните държави всичко което си описал е проблем на застрахователя. Той има лостовете да накара държавата да си свърши работата.

Имам предвид пътища,диги,поддържане на речните корита,центрове за борба с градушките,поддръжка на канализация,бодопровод и т.н. Ако това не го прави,ще плаща.А колкото до застраховането в България.Както всичко и то е една фалшификация,за крадене на пари.От собствен опит знам-идват,правят оглед на щетите и решават ,че ще те обезщетят с 10 %,защото не съм взел нужните мерки за предотвратяване на бедствието.Ако имам възражения-в съда.

Не е само въпрос на пари, а и на морал. Човешко да се помага. Срамота е, че толкова сме се увълчили и не смятаме че трябва държавата да помага.

А не трябва ли да има държавна застрахователна компания срещу възможни картели в застраховането ?

Държавата винаги се явява дефакто застраховател от последна инстанция, когато е застрашен социалният мир. Не, не трябва държавата формално да се занимава с застраховане.

Ами бах я държавата, като никъде я няма. Сигурно и хуните и племената са си помагали в нещастие едно време.

Държавата не трябва да помага, когато имота не е застрахован! В Северна Америка преди да изповядаш имотна сделка той трябва да е застрахован за да може тя да се случи. На мен ми изгоря къщата до основи и за 4 месеца застрахователя ми я възстанови в оригиналният вид, включително и обзавеждането. За времето на ремонта бях настанен за сметка на застрахователя в подобно жилище. Благодаря на Господ, че отдавна не живея в България!

Еми да, особено ако държавата е виновна,със своите действия или бездействия за бедствието.

Ако повечето имоти бяха затраховани - Застрахователните компании щяха да се погрижат за Превантивни мерки - има го в теорията на застрахователното дело! Застрахователя няма интерес да плаща обезщетения и съответно би се задействал ,ако, да речем половината село е застраховано! Застраховката на малка къща на село или нормален апартамент в град е неповече от 100-150 лв. на година - нищо в сравнение с ГО на кола (обикновено 20+ годишна таратайка) и равно на около месец пушене на цигари... Ами докато има хора накоито им е по-важна таратайката и цигарите ще има и проблеми. А държавата и тоталната липса на контрол е ДРУГ ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ!

И не носи вина.Виновни да висшите държавни чиновници,които да си плащат лично за нанесените щети,от тяхно действие или бездействие.