В бъдеще роботите ще завземат все повече работни места

Роботи, автоматизация, изкуствен интелект - машините ще ни отнемат милиони работни места. Дали това е проклятие или благословия?

Обратно в новината

Коментари - В бъдеще роботите ще завземат все повече работни места | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро ще влезе в редовна експлоатация и робот-осеменител с много програми. Каква я мислехме, а пък каква стана !!! При това положение как ще се чувства мъжа-жребец ??? Отиде коня у ряката бре !!!

Големият ПРОБЛЕМ Е че роботите могат да работят 24 ч. НО не могат да купуват и използват, голяма част от произведеното?ХОРАТА, могат да използват, произведенията на трудът на РОБОТИТЕ !!! НО КАК, след като не участват в процеса на производство?!А производство на СТОКИ, без да има широко потребление е БЕЗ-МИСЛЕНО.

Навремето хилядолетия робския труд е бил основополагащ в икономиката. Робите точно като роботите са произвеждали много и не са ползвали почти нищо. И икономиката не е колабирала! Спокойно и сега с навлизането на роботите няма да колабира! пп. по време на индустриалната революция в рамките на 2-3 години около 300 хил тъкача в Англия биват заменени с машинни станове. По-бързи, по-евтини, работещи 24 часа, без заплата и оплаквания. Бунтове, стачки, размирици ... И после хората си намериха други занаяти и света оцеля. Сега с роботите ще е същото.

Filip Vasilev

Краси ,Краси,прочети по обстойно ,най- новата история и с изненада ще установиш, че от тежи стотици хиляди освободени от робски труд тъкачи и др. са били рекрутирани армии за колонизиране на Индия, Северна Америка! Та това са били"другите занимания", за които пишеш, я се опитай да познаеш, сага , как ще е!

Това не е проклятие, а благословия.

Пред човечеството има две възможности - комунизъм или огромно редуциране на човешката маса. По-вероятно е второто с оглед на случващото се в света.

Най-вероятно ще се редуцират само претенциозните и чувствителните,а гарантирания минимален доход ще гарантира, че света ще се напълни с ислямисти, за които правенето на деца е самоцел и висша цел за победа на религията. Интересни времена очакват следващите поколения, но това е предвидено още от фантастите преди десетелетия. Човечеството ще се раздели - част от него ще търси други светове, а друга ще се върна в пещерите.

А с какво ще се занимават маймуните, които стават все повече и повече?

АКО ИМА 2-3 МАЛКИ РОБОТА , ЕДНА ШИВАЧКА ИЛИ ЕДИН ОБУЩАР МОЖЕ ДА ИМА СЪЩАТА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ И ПЕЧАЛБИ КАТО ГОЛЯМА ФАБРИКА ....:)))

Протоколите в действие.

А "убийството" на робот ще се третира така, както реагират съвременните кучкари!

Докато не заемат всички работни места, хората ще бъдат в ролята на роботите. Синдромът на придобитата умствена недостатъчност (СПУН) не позволява на 90% от хората да прумеят реалното зачение на тази закономерност.

ще се появи Терминатор. Но не артиста Арнолд Шварценегер, а истински. Да му мисли човечеството.

Много точен и показателен коментар! Маймуната се познава по това, че много, преди всичко и първо се страхува от машината. Инстинкт. Реакцията изпреварва мисълта така, че изобщо не се стига до такава. Изключително елементарни същества. За разлика от човечеството.

Ако можеше да има роботи вместо корумпирани и некомпетентни политици...свят-мечта...

Ще има, бъди сигурен! Но бъди и сигурен, че в този "свят-мечта" ще ти идва да си счупиш главата, но няма да можеш, понеже освен подлудяващо скучен, ще е и абсолютно обезопасен...

sps_hrsf@abv.bg

ко? БЕЗОПАСЕН СВЕТ?!?!?!?!?!? естествениа интелект започва да се порпуква.

Е как ще заменя тея дългокраки жълтурани с фризера до тях? Побърка се тоя свят!!!

То внушението е, че като си вземаш фризера, си вземаш едва ли не и част от жълтураната, която ти го пробутва. И после... - да ти е жива и здрава дясната ръка...

Може би ще дойде ден, в който машините няма да имат нужда повече от хората. До тогава обаче ще ме мъчи един въпрос. Ще направят ли роботи компаньонки, с всичките им екстри.

аз лично не бих си сложил никоя част на тялото в робот. че да не стане като оня виц- като натиснеш зеленото копче- прави свирки, като натиснеш червеното- остри моливи.

Те нужда от хора никога не са имали. Ако имаха, щяха машините да правят хора, а не хората - машини. А за компаньонките не бери грижа - представям си с какво ще се сношава кухненският тостер, кафемелачката и или бормашината ми...

РАЗБИРА СЕ,ЧЕ Е ПРОКЛЯТИЕ !!! КАК ХОРАТА ЩЕ СЕ ПРЕХРАНВАТ, НА КОГО ЩЕ ПРОДАВАТ ТРУДА СИ ?!

ами сега какво ще правят сороските тролове? един робот ще може да пише коментари за 'жужето', 'Путака' и 'мурзилките' по-качествено, по-бързо и няма да има нужда да му се плаща по 5 лева на ден