Трудно решение за Нобеловия комитет - ще даде ли награда на Грета Тунберг?

Горестните речи може да й костват отличието, защото засрамвала хората

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да дадът нобелова награда на Бат Петьо от Свиленград той е къде къде по учен от тази бавно развиващата шфедка

кръстоносния поход на децата, да речем.

разбрах, че едва ли ще с двоумят дълго - ще й дадат Нобеловата. олко е мащабна PR кампанията, вижте този клип, в който ще се запознаете визуално с майката и бащата на Тунберг, които са на среща заедно с нея с нобеловия лауреат за мир Барак Обама, ще видите Ингмар Рентжог, ПР майстора, пред лозунга Ние нямаме време, дейци на Римския клуб, ще чуете имена от Гардиън, ще видите възхитения Бил Гетс, ще чуете името Пол Гети и ще видите много други дами и господа. Ще видите шествия на ученици. В тубата клипът е: Wer steckt hinter Greta Thunberg? става повече от ясно, че никой не се интересува от нашето мнение. нещата са предрешени. въпрос на време е. а родителите й ще са на седмото небе.

„Само през последните две хилядолетия Европа е била подложена на няколко климатични оптимума ("римски" и "средновековен"), плюс малък ледников период през XIV-XIX век. Глобалното изменение на климата е явление с цикличен характер и, колкото и да е неприятно, на убедените, надъхани "зелени", това явление е абсолютно нормално от планетарна гледна точка. Нещо повече, няма — подчертаваме, няма! — убедително обосновано доказателство за промените в климата в резултат на антропогенния фактор, представено от сериозната наука. Ако, разбира се, не се смята за такова доказателство Нобеловата награда за бившия вицепрезидент на САЩ Ал Гор, но този казус, минал покрай науката, все пак е донякъде за нещо друго. В природата и в климата като цяло работите са нещо циклично.“ ми олекна на сърцето. Приятен ден на всички. пп. Все ми е тая дали ще й връчат наградата. Дано това й помогне да се излекува, но съм скептик. Там има наследствена обремененост, за съжаление, по майчина линия, сестрата на Грета също е проблемно дете.

Тази е ненормална, кой я избра за представител на зелените да говори от трибуната на ООН. Грозна, с криви зъби. Чете от написаното с мъка, неграмотна е. А как използва невербалните средства - понаучиха я набързо и ето резултат. В Нобеловия комитет трябва да са идиоти за да я изберат. Какво става в този свят - иде края....Ако луди пускат в ООН.

Щом миналата година дадоха на Обонго,,,,,

Никак не е трудно, и с просто око се вижда, че Грета Тунберг е шизо. Каква ти кауза, каква награда, какви "милиони почитатели"? Ако фейсове, лайкове, туитъри и други т.п. вече командват света, значи интернета постигна целта си - зомбиране на младите и всеместно затъпяване на цели нации и правителства. Гьобелс би завидял на такава пропаганда.

Въпросът според мен е, какъв дял има човекът за глобалното затопляне и какъв слънцето с неговите вековни цикли на активност. Ако решим, че имаме по-голям дял, значи сме успели да генерираме повече енергия в атмосферата. Това меко казано изглежда като потупване по рамото си. Ама са ни късички ръцете още. Но да напакостим на природата нас човеците ни бива много. По-смисления извод който би следвало да си направим от движението Грета е, да се спрем да разхищаваме и унищожаваме така безогледно природата. Да си дадем сметка така както я караме дали Онзи отгоре няма да реши да си мръдне кутрето и ни спретне едно супер цунами за да поизчисти повърхността на планетата от хлебарките, в които комай сме се превърнали ние човеците! И това няма да ни е за първи път, както вече се доказва от все повече учени. Далеч не всички заслужават тази участ, но покрай сухото гори и мокрото. Колкото до изблика и на емоционалност в ООН-то не пропускайте малката възрастова особеност на тийнейджърите. А лидерите нека да се запитат кое е по-важно, да поуспокоят малко топката на разпищолилия се капитализъм, като предпочетат бъдещето на децата си или моментната икономическа изгода. Не бива да се забравя, че и те са кукли на конци, лесно манипулируеми в днешно време. В този ход на мисли изглежда малко зависи от тях. В крайна сметка изкристализира въпросът как да се накарат кукловодите да променят дневния си ред в услуга на човечеството. Това разбира се те пожизнено няма да сторят. Ако ние не успеем да си прочистим авгиевите обори в близко бъдеще, следва голямата метла...

Това със замърсяването на пиродата е като онова с пилето и зелето - едните яли само зеле, другите само пиле, но накрая общо всички сме яли пиле със зеле и следователно делим сметката наполовина! Грето, ма, ти си от богата държава, която произвежда много и консумира много. Аз съм от бедна държава, която почти нищо не произвежда и почти нищо не консумира, освен зеле. Ко пра'им сега?! Кой и колко плаща, а?! Я, вземи направи първо някоя и друга калкулация, пък после ни назидавай какви сме изроди всичките. И не на последно място: берг + ман = на кинти, на мноого кинти (обичайно, освен, ако не са се чалдисали нещо). Сега остава да видим колко точно, ако изобщо излезе наяве. Иначе и съм "за" да забраним на вулканите да изригват и на слънцето да пече толкова силно! И ония гадни българи дето убиват бедните китове и режат перките на акулите предлагам да бъдат обесени на майдана!

1. Нашите CO2 емисии са повече от шведските за 2018 г. 1,4 % към 1,2 % от емисиите на държавите от ЕС общо, така че тя може да е от богата държава, но цапа по-малко 2. Вулканичната дейност е била близка до CO2 емисиите от човешка дейност в началото на индустриалната революция през XiX век. Сега влиянието на човешката дейност е десетки пъти по-голяма и нараства експоненциално. 3. Грета не казва нищо ново, просто повтаря това, което учените пишат от 30 години. Има право да бъде чута, защото това е поколението, което ще обитава тази планета след нас. В интернет е пълнос научна информация по темата- просто проверявайте източника - университетски сайт, научна общност, а не личния блог на Любен Дилов или Мартин Карбовски. Много ги харесвам, но за научни данни и факти, предпочитам да се доверя на учените. 4. Озадачава ме омразата от нормален и здрав психически възрастен към дете, което има куража да каже истината и да се бори за бъдещето си - своето и на вашите деца. Единственото, което мога да изпитвам към нея е възхищение, благодарност и срам.

Пълен ГРЕТЕНИЗЪМ!!!

Само защото е ШВЕДКА ли ??? ОТВРАТ !!!

Гнусен урод, пребийте го!

Дететто е болно бре....... платете му лечението..... ква нобелова награда???

Ти си по- болен, ама неисе.

Schilo

Нобел за истерия ли?

Нобел за Грета ще е идеалното послание към връстниците ѝ, не ходете на училище, не учете математика, физика, химия и биология, не развивайте критично мислене, не се придържайте към фактите, станете инфлуенсъри, изберете си политкоректня тема и надавайте вой до небесата, ако имате мнго кликове може и някоя награда да получите.

Накратко - Грета е пример, как невежеството става сила. Не би трябвало да се гаврят с Нобел, като и присъдят награда. Не вярвам да има дори слаби намерения за това - по-скоро лъжат местните журналисти.

Момичето определено изглежда болно...

започнаха да валят в банковия сектор. От сега нататък от банките (много са на брой, над сто) ще се отчита влиянието на бизнеса на тези, които искат кредит, върху глобалното затопляне (алтернативните източници на енергия се изключват - става дума за останалите, срещу които се бори девойката грета). Графата ще бъде "Специално внимание".

кой глобално държи банковия сектор. кой намазва от цялата шумотевица. тепърва ще има още "дреболии" след които симпатизантите й в тази тема ще си оттеглят симпатиите.

Не можем да се сетим. кажи ни не ни мъчи. Най-малкото защото няма световен банков сектор - сегментиран е на държавно ниво. Но дори да го има в твоята мисъл - не можем да ти прочетем мисълта, освен ако не я напишеш. Та кажи, кой държи "глобално" банковия сектор?

името е споменато многократно. прочети я от начало до край.

Дори и в най-первезните си фантазии не съм виждал такъв персонаж в романите ми. Понякога действителността е по-страшна от Ужасите.

да й я дадат. да се отървем от нея. хем ще е интересно дали в речта си по повод награждаването ще каже, че са й откраднали детството и мечтите.

Вместо да цвъкате, вземете да прочетете последния IPCC доклад от тази сряда., който обобщава към 7000 научни изследвания по климатичните въпроси. Поне ще можете да хейтите обосновано...

нали ще става нобелистка.

ти лично чете ли го този доклад или така ти казаха да напишеш?

Да, всичките 1190 страници... Аз нямам мнение. Обаче имащите мнение, без да имат грам знание по въпроса, ги намирам за уморително досадни във всяка една област, и за опасно вредни в области с глобално значение.

кандидатствайте за нобелова награда. или открийте начина да станете космоса и слънцето и да управлявате климата, вулканите и всичко останало.

какви особени знания трябва да имаш по въпроса за да знаеш, че земята е кръгла и замърсяванията засягат всички, а пък и ресурсите ѝ не са неизчерпаеми. една част от човечеството се плоди като хлебарките, а друга част употребява пет пъти повече ресурси, отколкото са необходими за нормален живот. това поведение води само до едно - глобална катастрофа за човечеството. щото Природата си знае работата. не случайно тя е тук доста преди да се появим. земята е като ваната в банята. ако се издрискаш във водата няма начин да искаш да легнеш на чисто.

Е хайде сега. И двамата прекрасно знаем, че поне половината коментиращи тук смятат "климатичните промени" за конспирация с цел облагодетелстване на тези или онези "среди", като "средите" се избират според предпочитанията и могат да са напълно противоположни, в зависимост от това кой дава мнението.

Mockingbird, абсолютно точно. Резюмета на тези доклади има на много места, с графики и диаграми, обобщено като за идиоти. Примерът с ваната точно илюстрира когнитивната недостатъчност на повечето коментиращи индивиди тук. И това само по себе си е много тревожен факт.

и те са си казали мнението - нулев принос на Тунберг. експерт не се става с прочита на един доклад. а със съответното образование и дългогодишен опит.

Какво общо има експертизата с биенето на камбаната?

А ти изгледай филма на Дискавъри "The Global Warming Swindle" - забранен за показване в САЩ и Канада. После коментирай.

Някакъв източник, който да показва, че филмът на Канал 4 (а не на Дискавъри) е забранен в САЩ и Канада?

Шведите се самонаграждават без проблем.

имаше тема тук, в дир.бг, за някаква частна алтернативна. Ето цитат: "Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг, икона на борбата срещу климатичните промени, бе удостоена днес с наградата "Райт Лайвлихуд", известна като Алтернативна Нобелова награда и връчвана ежегодно от шведска частна фондация, предават Франс прес и БТА. 16-годишното момиче получава това отличие като "вдъхновител и носител на политическите искания в полза на спешни действия за климата, съобразени с научните данни", се казва в комюнике на фондацията." ???

Самият факт, че дори се обсъжда такава вероятност буди тревога, недоумение, да не използвам по-силни думи

Апропо, като сте недоволни, можете да правите предложения към вашите народни представители, които имат право да правят номинации за Нобела за мир...

Защо ще и дават нобелова награда на тази тинейджърка, затова, че не ходи на училище ли, или затова, че критикува световните лидери?! Ако е за първото, доста наши мургави съграждани могат да кандидатсват за такава награда, а ако е за второто, повечето коментиращи тук също заслужават да бъдат номинирани!

тунберг, лицето на задкулисието от психопати.

Като нищо ще и я дадат, макар че е допринесла за световния мир колкото и Пешо от село Горно Нанадолнище. В такъв свят живеем...

Това,че казваш на лидерите че нищо не правят е хубаво,но не виждам да дава пример,а точно обратното.Държи като тези които критикува !!!

Яде трева и пътува, минимизирайки въглеродния си отпечатък. Като за 16-годишно лапе, и тва не е малко.

Изчезването на човека от Земята ще те успокои ли? Положителен пример ли е?

Нямам представа дали това ще стане. Но...ако стане, Нобел ще започне да се върти като вентилатор в гроба!

Лайнян тайфун е минал през форума на ДИР.БГ... Коя пък е Грета Турнберг и защо Ганьо Балкански се е изходил зловонно (съдейки по последните 10 реплики) близо 300 пъти под това заглавие? Да не е наръгала някой с нож в гърба? Нямате ли си по-сериозни и належащи проблеми, по цял ден на работа не ходите ли, деца не гледате ли? Майко мила!!!

Остави Дир-а, в Стокхолм е в момента ураганът "Грети".

А тука кои урагани вилнеят? Олиго, Шизо и Крети ли? Преди 1 час ми свърши смяната и гледам тука Грета това, Грета онова - фейсбук, дир.бг, капитал, медиапол?! Какво става, бе хора? Какво се занимавате с някакво момиче - че и със злоба, ще кажеш е ограбила пенсионния ни фонд... До там я докарахме, че от новина за някаква тинейджърка, съвсем истеряса народа, а предстоят местни избори, 1000% по-важно да се коментира и обсъжда, защото ни касаят пряко в следващите 5 години, а не тая простотия.

дядo_star

Не преиначавай. Нашите проблеми никой не ги замита под черджето. Статията е по конкретна тема, естествено и репликите са по нея. Не се говори за всичко по който и да е повод. А може би имаш нещо против, че всеки си казва мнението? По това май си приличате с Грети.

Да не преиначавам ли - баш с такива кафеви новинки се замитат важните неща под килима! И като ти чета бъртвежите, честно казано не ми се спори по теории на конспирацията (в твоя случай констипацията) с човек, който е изпил едно кило парцуца от джанки. Има кой да ти налага цензура (като гледам даже не си разбрал как са те цензурирали да висиш само тука и да злобееш по някаква дето не те касае), това не съм аз. Айде със здраве!

дядo_star

Колкото до здравето, аз също ти го пожелавам!

Не ги четете статиите за грета и позволете на хората да коментират това, което искат те, а не това, което на вас ви е интересно.

Тази дори не мога да я съжалявам, макар че е с увреждане. Умствено! Съвсем ще девалвират Нобеловите награди , ако дадат на живата злоба наградата. Все пак трябва да има и граници в лъжите!

Напомни ми, че скоро не съм гледал "Диктаторът" на Саша Барон Коен. Събота или неделя ще се поправя.

Малката злобарка е тръгнала по път, в края на който ще се прекръстваме и плюем през рамо против уроки дори само при споменаване на името й.

Я кажи за злобарките, ти колко си прасна днес и къде си плю специално на тази малка злобарка от снимката? А, кажи бе!?

дядo_star

Сарказмът и патосът ти се удават колкото и на Гретито.

Ти специално си ми много неприятен, защото се изхождаш под всяка статия с идиотски коментари. :) Не си научил тропите, явно и ти като Гретето не си седял в час (О, каква ирония!). Човекът ти задава реторичен въпрос, защото по-горе демонстрираш, че си наясно със злобарките, затова те пита за тях, а не за литературни термини. Ако беше демонстрирал някаква интелигентност, можеше и за семантика на речта да си говорите, но не би!

дядo_star

Като съм Ви неприятен, слагате минус и вървите нататък. Никого не съм квалифицирал първи, без "покана" от събеседника. Чрез прехвърляне на темата в сферата на междуличностните нападки се бяга от самата тема. Желая крепко здраве на Вас и клавиатурата Ви.

Не е лошо младите хора да имат позиция, да я отстояват и дори да протестират, когато се налага. Грозното в случая е, че това момиче ще получи почести и благосъстояние, каквито изобщо, ама изобщо не заслужава. Тази гротеска, разиграна от световните либерални медии, е много вредна за младите хора, защото тя създава у тях усещането, че е с няколко минути истерични крясъци и две-три обезумели гримаси един млад човек може да стане световен лидер - лауреат на Нобелова награда за мир. Без значение дали каузата му е разумна, постижима, полезна за хората... Лесно е да врещиш срещу полетите със самолет, когато са те докарали с яхта за 4 милиона долара и те издигат за Нобелова награда, с която цял живот можеш да се блещиш по медиите без да работиш. Носителят на Нобелова награда трябва да бъде личност с безспорен авторитет, която има РЕАЛНИ, ЗНАЧИМИ постижения за постигането и опазването на мира и хармонията на нашата планетата. Това са лидери, които, например, са спрели кървави конфликти, преборили са се с глада или епидемиите в даден регион или пък са подобрили значително здравеопазването, образованието в дадена общност, или пък са създали някъде атмосфера на реална нетърпимост към агресията, насилието, корупцията и т.н.

Абсолйтно. Но това е проблем и то сериозен проблем. Династията Ротшилд буквално изнасили едно неуравновесено момиче да върши тяхната разрушителна дейност. Лошото е, че тя повлече млади хора които виждат в истерията възможност за реализация на глупави идеи или просто недоволни от световния ред. Няма да се учудя ако и дадат наградата. Та те правиха нобелисти за мир военолюбци, които реално водеха войни.

Леле, бях тревожен и неспокоен, как така цял ден нищо за Грета Тунберг, нямаше да мога да заспя, но прочетох статията и настъпи облекчение. Ако мине курс по фекалотерапия мисля че има шансове за Нобеловата награда, която в момента като обективност е нещо средно между оценяване на песни за Евровизията и първенство по художествена гимнастика

Засрамвала хората??? Тия от нобеловия комитет са без акъл, не ни засрамва-отвращава ни! Това е най-неподходящият емисар за иначе добрата идея да се спаси Земята. А като разбрах, че Ротшлд и е дал яхтата си за да иде до Америка, нещата си идват на място. Само ми е интересно защо екипажът на яхтата след пристигането в Ню Йорк се е върнал по родните места със самолет, не са я издържали цяла седмица ли? Ако еколозите искат в действителност да имат успех нека вземат за лице на кампанията си примерно Амал Клуни, Ел Фанинг и дори Лео ди Каприо, които и без това дава милиони за екологичен остров., а не това болно дете.

ДА И ДАДАТ ХАПЧЕТА

КАТО СТОЙ ТА ГЛЕДАЙ ЩЕ Я ДАДЕ. ТОВА Е ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКА НАГРАДА, КОЯТО СЕ ДАВА НА ПРАВИЛНИТЕ ХОРА.

Хората подкрепят младите от малки да имат позиция, кауза и я отстояват, да протестират. Тук създаваме вечно покорни тутманици без никаква позиция , интереси и собствен център. Да се чудим ли , че в над 200 коментара се заяждат и гаврят с дете само за това , че протестира и прави гневна гримаса С този пример няма да е несправедливо , ако и вие като родителите си , а и децата ви изкарат цял живот в бъхтене в мизерия на минималка и ако имате късмета да оцелеете или не попаднете в армията от два милиона инвалиди със 180 лева инвалидна пенсия, ще бъдете горди и доволни пенсионери с 250 лева пенсия , достоен край на един живот без протести , каузи и гримаси .

Всичко това добре, но не съм съгласна някаква, която не иска да ходи на училище, защото вероятно и се подиграват там, да вдига на бунт всички ученици по света, да заплашва. Колкото пъти я гледам все повече ми прилича на радикализиран талибан, а някой в чужбина я нарече "киборгът от Швеция", да ми казва какво трябва и какво не. Вместо да обикаля с яхта света да беше посадила цвете, дръвче, защото страната и сече доста от горите си.

Ти сериозно ли? Защо не поемеш издръжката ми? От никой нищо не очаквам, но имам внук и не искам да расте в среда на психопати.

Знаете ли, че по времето на социализма бе пълно с малки пионерчета и комсомолчета, които точно толкова яростно и убедено защитаваха разни неща. Те бяха поощрявани и им бе оказвано доста голямо обществено и медийно внимание. Само където нещата, в които "се хвърляха" бяха по-други. Единственото задължително бе това, за което се борят тези млади хора да е одобрено от властите (явни или задкулисни). Хайде да видим какво би се случило с тази Грета ако се "разтревожи" за съвременното икономическо робство и целенасоченото намаление на белите хора в Европа! Дали Ротшилд би я возил на яхтата си?

Абсолютно несъстоятелна е темата за Нобелова награда за годпожица Тунберг. Тя порицава пътуващите със самолети. Самата тя с какво превозно средство се придвижва и кой заплаща нейните пътувания, престоя й в чужди държави? Как се извиняват постоянните й отсъствия от учебни занятия? С това момиче работят ли квалифицирани лекари - видно е, че има някакво заболяване или най-малкото здравословни смущения.

ДО ДАВОС ОТИДЕ С ВЛКАК ЗА 30 ЧАСА, А ДО НЮ ЙОРК С ЯХТА. САМО И САМО ДА НЯМА ЕМИСИИ. ТОВА НЕ СА ТИ ЕДНО ВРЕМЕ КОМУНИСТИТЕ, ДЕТО ПЛЮЕХА И ПЛЮЯТ ПО ЗАПАДА, А ДЕЦАТА ИМ УЧЕХА/УЧАТ ТАМ.

Всъщност емисии има. Дори токът да е от ВЕИ, примерно слънчеви панели, то за производството им се отделят в пъти повече т.н. вредни емисии отколкото един резервоар бензин. Цялата тази работа с вредните емисии е такова лицемерие, че няма накъде повече. Да не говорим в производството на батериите за електроавтомобилите колко вредни емисии има.

Само, че знаеш ли чия беше яхтата? На Ротшилд, за нея не са ли ползвани материали, замърсяващи околната среда? Аз предложих до Америка да иде със сал, но и за него трябва да се отсекат няколко дървета. Така ,че зад куклата Грета седи един мастит кукловод, който знае защо и плаща да не ходи на училище, а да крещи по разни форуми. Екологията няма да спечели нищо, ще спечели само той и евентуално родителите и, ако спечели Нобел.

Тук е наложителен спешен и много силен екзорсизъм!

а в твоя случай е бил нужен прежерватив, ама нейсе

Ехее...на демократичните президенти на ултрадемократичната държава сме свикнали да им дават по някоя нобелова. Ама тия съвсем като орден "Стара планина" ще я подкарат.

Незнаех че имало нобелова и за злобарство, защото в последните месеци освен злобни приказки, злобни физиономии, поучителни глупости към хората които са сякаш по долу от нея извират при всяко нейно показване.. Коя е тази че да се репчи как и ''отнели детството'' без да си дава сметка тя колко мангизи отне от наистина нуждаещи се хора за да се разкарва вместо да учи...

на моменти човечеството го връхлитат пристъпи на безумие .

Нобеловият комитет е в Швеция, където се срамуват от белия цвят на кожата, така че тази бяла шведка няма шанс....ако беше чернокожа транссексуална от Еритрея щеше да спечели....

"...претенденти могат да бъдат папа Франциск".. трябва да почакаме да отиде да измие краката на осъдените до живот серийни убийци !

Права е за боклука по света, НО си мисля като я гледам, че родителите ѝ са близки роднини.

Грета да се върне в училището и да завърши средно си образование най-напред, след това колеж и след това доторат по екология за да набави познание вместо истерията която показва в момента. Тогава да дава решение на проблеми.. Поведението и сега буди отвращение.

Не съм съгласен да я награждават, защото лодката с която е плувала през океана не е направена от бамбук или дърво, а от изкуствени материали, като за направата и в природата са отделени повече вредни емисии, отколкото ще отдели самолет ако обиколи 2 пъти земното кълбо !

Make America Greta Again

научете се да не си хвърляте фасовете от прозорците на колите, па тогава се възхищавате на Грета

Ако спечели, тези награди съвсем ще олекнат. Дори самото номиниране влияе негативно. Несериозно е да се дава награда на лице, което няма знанията, уменията и образованието за да си извади заключенията за нещата, които говори. Липсата на знания и образование значат липса на независимост. Нещо повече - тя дава лош пример като не ходи на училище. Моля обърнете внимание, че не коментирам речите и съдържанието им, а само поведението ѝ.