Тровят домашни кучета в Банкя

Около 6-7 са случите на животни, пострадали в дворовете си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сещам се за един, който живее в Банкя. Негово дело ще да е.

И какво проверяват от Столичната община? В статията няма смислена информация. Пък тровенето на кучета е варврарски обичай по селата, включително и Банкя. Нищо не може да се направи.

Гадове!

Ей, хора, да не се чудите после, че има повече взломни кражби из Банкя! Кучето остава, най-сигурната отбрана срещу неканени гости. И да не ги спре, поне ще вдигне врява!

Кучетата си лаят почти непрекъснато - когато обраха съседната къща, никой не реагира на лая - те така си лаят всяка нощ! Някой се прибира, котка минала, самотно куче се оплаква - с времето си свиква... Да не споменавам един случай на съседи, чийто дог беше отровен със стреличка през ключалката - вилата оставена на стени, а кучето с отрязана глава в средата на хола...

Отровени в двора ?!? Хайде, моля, уважаеми кучкари ! Отровени са на улицата, където са непредсказуеми и следователно опасни. Така че гледайте си ги, гушкайте си ги, но вкъщи ! Навън - не ! Както виждате, има хора с топки в гащите, които осъществяват справедливо възмездие.

А като ги хванат тия "хора" дали се сещаш какво им се случва ?!?

Ако те хвана ще ти кажа аз възмездие ще се наакаш в гащите и сам ще глътнеш отровата!

Топки??!? Да отровиш невинно животно, защото имаш зъб на собственика му?!? Топки щяха да бъдат да отидеш и да говориш с някого, дори да му хвърлиш един бой, ако друго не помага. Да хвърляш отрова на беззащитно животно - не са топки. Да хвърляш отрова, където може да играят деца - не са топки. А да защитаваш такива изверги - ето това вече е липса на топки, мозък и други органи...

това е криминално деяние варващина!Кучето е член на даденото семейство,като дете е,хората си го гледат,радват му се и то животното ги разтоварва и ги пази,затова умишлено убийство на куче е все едно и човек да убиеш,в цивилизованите народи ,се разследва и има затвор за такова деяние!

Простите български олигофрени не вдяват нещо много елементарно: почва се с нещо дребно, първо куче отровено с антифриз, утре ще отровят някое дете. Ама то това за простите български свине е както винаги неразбирраемо. Трябва да имаш IQ за да вденеш. Дори нещо толкова просто.

Кучета са били отровени по дворове. Повече от тях не са били на улица, те са били част от семейството! Не са лаяли, не са пречиха на съседи! Всичките случаи са били в различните квартали в г.Банкя. Разбирам че от репортаж не можете да разберете , но не са виновни нито за улични кучета нито за лайна по паркове! Почти всеки имот в г.Банйя има куче! Вие коментирате и започвате с ББ ... не ни пука за това! Имаме домашни любимци които пускаме на разходка в двора! През ноща са затворени и не лят! Някакъв изрод ги трови !

и му налейте антифриз през гъза

Лаели значи! А ДЕЦАТА НИ КАТО РЕВНАТ И ТЯХ ЛИ СЪСЕДА ТРЯБВА ДА СТУПА И ПОНАТРОВИ?!? Собствеността е неприкосновена! Никой няма право да ти влиза в домът, в дворът, да се саморазправя! Ами ако детето ти налапа отровата? Имам деца, имам и куче. Не е нормално нито аз да притеснявам с кучешки лай и детски рев, както и съседите да ме притесняват. Ако има закони, КОИТО СЕ СПАЗВАТ ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД!!!

Проблемът е че не се спазват законите; първом - от собствениците на кучета. Първом. Личен въпрос: Колко пъти досега почистихтв след кучето си, в парка?

По-кресливите измежду кучкарите и некучкарите е ясно кои са. С крясъци се постига повече. Затова има безстопанствени кучета. И домашни. Ако кучкарите искат да покажат човещина - нека се наведат и да почистят осраното от кучетата им. Аз обаче човещина от кучкари съм виждал не повече от 5 пъти. А непочистени лайна по паркове и улици - хиляди, при това - без да ги търся специално. Крясъците на некучкарите са безмислени. Под 0.5 % са тези, които чуват некучкарите. И какво остава? Антифриз! ПС Каквото повикало...

Ей мекотело умряло от глад лайна да ядеш и с антифриз да си ги прокарваш!

Всичко е въпрос на компромиси, за съжаление собствениците на кучета в повечето случаи не са склонни на такива. Лошо няма да имаш куче, но вечер го затваряй, за да не се чува като лае. Само че ганьо си е ганьо и си знае неговото. Кой бе аз ли ще си затварям кучето, кой си ти че ще ми кажеш какво да правя в собствения си двор. Като не ти харесва да слушаш лай по цяла нощ, изнасяй се........ и така до безкрай. Или поне докато някой не реши да смени стария антифриз на колата..............

Сигурно руските тайни служби ги тровят по нареждане на Путин. Целта е да манипулират изборите. Трябва веднага да ингормираме Ми6 и ЦРУ и да свържим сличаите с отравянето на Скрипал и Гебрев :)

За да се стигне до това, значи има поводи и от двете страни. Нечовешкото поведение е провокирано от нещо, за съжаление са пострадали животните, но най-отговорни са стопаните им.

ужас. ББ е освирепял вече - какво ли ще направи на Корнелия

Купил съм пуканки и чакам новините за герберастите, които щасТливо ще се самозапалят от отчаяние в края на поредното успешно управление на ГРОБ.

Ако случаите са в близък периметър, явно на някой съсед не му понася лая им, човека иска спокойствие!

Как може в двора на хората да тровите кучета ! Моето 9 годишно куче също бше отровено преди 3 години , цяла седмица се мъчи ,казаха с антифрис е отровена ! Сигурно е пречело да крадат и за това ги тровят ! Знам от баба че който убие куче или котка ,Господ го наказва -несъм видял до сега някой да е наказан ,макар че често го споменавам !

правилно подкрепям, и аз почвам да тровя пумиярите по дворовете, наденичка с хапченца вътре и са готови. Като искат селяните сигурен дом да си сложат камери, СОТ и прочие. Не може да вържеш някво куче, да го държиш гладно и то да лае от сутрин до вечер, това не е човешко, нарушава ни правото на сън и спокоен живот, да не говорим колко е хуманно към животните да седят и да мръзнат на студа, вързани по цял ден.

да не говорим, че си пускат пумиярите да се разходят по квартала и да се нахранят от кофите за боклук. Е да ама аз около моя блок си поддържам градинка, садя си зюмбюли, кокичета, лалета и ми е много гадно че съседския пумияр ми ползва градинката за тоалетна, разрови ми цветятя и се изсере отгоре им. Направо отвратително, а в тази градина си играят и децата ми. Никакви кучета по къщите, това е.

Ти не сереш сигурно. Вероятно си някакъв робот. А всъщност най-вероятно си се оригваш и пърдиш , около тебе бъзди на кочина. Прасчо.

По твоята логика, ако нещо ми "излаеш" ти насреща и не ми хареса, трябва да съм в пълното си право да те отровя, така ли?? Малко ще ти е, една седмица ще те коля с тъпото на ножа...

и аз имам градинка под балкона, редовно в нея ми сераи пикаят малки деца водени от кресливи майки селянки

Ти си болен, потърси медицинска помощ или най-добре ходи да се хвърлиш от някой блок. Тъпанар

това че искам да ми е спокоен живота ме прави болен ли? А на 5 метра от твоето жилище лае ли денонощно кучето на съседа ти? ми ако не лае ти пожелавам скоро да ти се случи. Кой иска куче да си ходи на село, от където е дошъл.

Издевателствата на кучкарите над хората станаха нетърпими. Навсякъде пикня и лайна от кучета; и кучета. А и бълхи. Резултатът: Банкя. И не само Банкя.

Леле ужас, тук-там има кучешки изпражнения, край! Комунистите са виновни! Стегни се малко, моля те.

Кучешките фъкии имат свойството за спонтанна трансмутация към кренвирши с антифриз

Абе представете си как в Банкя има 1000 къщи и 50 от тях без кучета. Тия животни като се разлаят, може цяла нощ да си карат така... Ще е хубаво "стопаните" да се замисля защо някой може да стигне до там та да им трови кучетата.

Абе представи си, как това е живо същество и, че ти можеш да си сложиш едни тапи или да си затвориш прозореца, като толкова ти пречат. Не стопаните трябва да се замислят, а ти трябва да се замислиш, какъв морал и каква етика имаш.

Има невролози за нервните болести, има и психиатри.

Ужасно е. Намеря ли го ще рискувам пет години условно за зверското му убийство.

Спокойно, никой няма да намери и следа от него

ако са отровени в двора - разбирам, но ако са ходили без намордник, както е по закон, навън и са кльопали антифриз - проблема си е на стопанина!

В двора. С Какво едно йорки е виновно?

Е, поне камери, които да наблюдават дворовете им могат да си поставят и да го пипнат. Явно е някой, на който му е писнало кучетата да се разхождат без да са на каишка и без намордник. Но заслужава и той да се гърчи в агония, защото в случая не са виновни кучетата.

кучета без 1 час дресировка.

такава дресировка ше ти направя, че няма да можеш да си седнеш на задника една година

Функционал

Дали.Типично аутсайдерски изказ на следдесетоноемврийски палаш.

Абе какви сигнали бе, някой ще почне ли да си върши работата съвестно в тая скапана държава. Издевателствата над животнит вече станаха като епидемия.

явно няма, фащай самолета за "нормалните" държави

Станали? Винаги е било така, това че сега пишат по медиите, не означава, че е някакъв съвременен феномен. В Банкя наистина има много бездомни кучета. Случи ми се веднъж при разходка да срещна една жена с две отвързани кучета, едното започна да ме лае, да ми налита, онази женица седи и гледа като малоумна и нищо не направи, даже не го извика. Ха сега ми кажи дали душата на тази любителка на животни не е толкова корава, колкото и на този с антифриза. И за да уточня - обичам животните, гледала съм и куче, и котка и съм твърдо против малтретирането на животни.

Щом си гледала куче, знаеш, че винаги има някаква причина куче да лае. Така или иначе е пълно с кучета и според мен това с тровенето е много подло. Колкото и да е злобно едно куче(а злобни са два вида кучета - на злобни стопани и на некадърни стопани, които не знаят как да ги управляват) - то не заслужава отрова. Който трови животни е много по-безсърдечен психопат от най-злобната глутница помияри.