Трима американски военни са убити при атака с дронове, Байдън заподозря Иран

Това е първият случай на загинали от армията на САЩ в региона, откакто започна войната в ивицата Газа

Обратно в новината

Коментари - Трима американски военни са убити при атака с дронове, Байдън заподозря Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този дедо що се прави на ущипана баба. Вие не убивате, вие имате някаква работа там, така ли? И все по-зле ще става, мухльо.

Оставете го деда Дън, той е хвърлил маслото и казва това, което му се каже...ама не повече от две минути време

Дядото от снимката гледа с празен поглед , дали знае къде се намира ?

Хм..... в ивицата Газа. Аз от заглавието останах с впечатлението, че са си били в САЩ американските военни и някой ги нападнал. Пък те били в чужда държава и се изненадали, че са нападнати.

Убити и ранени военни в Йордания, стрелбата срещу база в Сирия, от "терористи" в Ирак. Иран е виновен, а САЩ не е добре дошъл и в четирите страни. Що се гневи бай Гън, изтегли псевдо-съветниците си от неприятелските държави и няма да има проблеми.

Които се опитват с риск за живота си, а и губят живота си, за да спрат хуситите и други терористични групи да отвличат и български моряци.

Де е Ямбол, де е Стамбул. Абе, пелтек, хусите къде ги вместваш в новината. Не те е жал за стотиците хиляди убити в източна Европа заради частните интереси на САЩ и НАТО?

За моряците които бяха е уСрайна няма ли да кажеш нещо

да, специално заради нашите моряци са отишли там.

По последни данни на КНСБ, днес само за храна и нормално хранене за член от едно семейство са необходими 1700 лева. Масовите заплати в България са 1000-1500 лева. Пак по данни на КНСБ 500 000 българи работят за минималната заплата(933лв от 01.01.2024г). Заплата на строителен инженер в София(не някъде в провинцията) - 1600-2000лв. Заплата на IT-специалист в София - 2500-3000лв. Всичко останало е лъжа и измама - тези приказки под шипковия храст за космическите заплати на IT-специалистите в днешна колониална България са пълна глупост. Среден наем в София - 800-900лв/месец Средни цени на жилищата в София: - Гараж 10-12 кв.м. - 30-50 хил. евро - Едностаен апартамент(гарсониера/боксониера) -80-100 хил. евро - Двустаен - 200 000 евро - Тристаен - 300 000 евро - Четиристаен, нормален за едно семейство и отглеждане на 2 деца - 400 000 евро Честито - мисията невъзможнa(Mission Impossible)! Цени на хранителните стоки в днешна колониална, окупирана България - 5 пъти по-високи от средните цени на храните в Германия, Франция, Великобритания, Италия или другаде в ЕС. При размер на доходите в България - 5 пъти по-ниски от размера на доходите в Западна Европа и Евросъюза. За справка: минималната заплата в Германия - 1900 евро. Минимална заплата в окупирана мутренска България - 450 евро(933 лева). Това днешното в колониална България въобще не е никакъв капитализъм - това е олигархично-грабителски мутрокапитализъм. Пазар на труда - няма. Свободен пазар, пазарна икономика и какъвто и да е пазар също няма - има мутро-олигархични картели, монополи, тайни договорки и жестока спекула при абсолютно всички възможни стоки и услуги Българският прост и мега лаком мутро-капиталист тип чорбаджия-изедник, знае само едно - да експлоатира и ограбва жестоко своите почти безплатни роби наречени наемни работници, и да надува до Космоса цените на всички стоки и услуги. Така се забогатява днес в американска колониална България - мизерни, почти.нулеви разходи за труд и работни заплати и безумно високи спекулативни цени на всички видове стоки и услуги. Честито на българските роби! Честита им демокрация и "сполука"!

Глупости! В София заплатите са от порядъка на 3-4.000 лева. ИТ специалистите печелят по 6 до 10.000, в някои единични случаи и повече! Апартамент с две спални в хубав квартал може да се намери за около 150.000 евро, т.е. около 300.000 лева. С ипотека за 25 години е около 1.200 лева на месец. При 6.000 лева смеен доход на месец това се плаща без проблеми! По време на празниците и лятото на гръцката граница е пълно с хора, отиващи на почивка. А хотелите на Велинград и Сапарева баня са заети за месеци напред... Така че стига мрънкане!

"Апартамент с две спални в хубав квартал може да се намери за около 150.000 евро, т.е. около 300.000 лева." НЕЩО те е надухал вятъра.

Спорът се изостри на 10 януари, когато властите в Тексас ефективно блокираха достъпа на агенти на американския граничен патрул до 2,5-километрова зона в Ийгъл Пас, в която се наблюдаваше рязко увеличение на броя на преминаващите мигранти. На тази дата Тексас отказа на граничния патрул достъп до няколко мили от границата и започна да издига телената ограда за да затвори достъпа до парка Шелби, прилежащото голф игрище и зоната под моста на входното пристанище, която федералните агенти са използвали като място за изчакване на мигрантите. СРАМ И ПОЗОР НА АДМИНИСТРАЦИЯТА НА БАЙДЪН ! НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ КОПЧЕ НА ТЕКСАС? Аз се чудя тексаската армия как търпи вашингтон и не им пусне няколко криелати ракети. Не ,че съм подстрекател, ама така ми се иска , искам да гледам ЕКШЪН МЕЖДУ ВСЕКИ ШАТ , ама не на филм, а на истина !

Извинявам се, какво правят там американски военни? Само питам, ако някой знае по-точно. Още по-силно се интерсувам, ако някой знае, да ми кажа какво правят мерикански военни в ЕС? Аз лично не виждам нито енда причина американски военни да са в ЕС. Виждам интереси, поради които са там и които ни увреждат. Но не виждам причини от наша стрнаа, европейска. Да спомена, че ивждам причини от страна на Урсула, Шолц, Киро. Но не виждам от европейска страна да има интерес, т.е. от страна на народите на Европа. Т.е. имаме драастично разминаване на интетреси в ЕС! Едно е да плашиш европейсците, че Русия, която едва удържа две области в Украйна, ще нападне високотехнологична Европа с високо развито въоръжение, друго е истината. Я ми кажете къде отиват десетки огромни концерни, които напускат ЕС и защо купуваме газ на тройна цена, най-виосоката в целия свят, докато САЩ са на тройно по-ефтин? И като добавим, че стотици милиарди отидоха то ЕС в САЩ и по време на пандемията с трикове, които противоречат на медицината, аз нямам какво да добавя. Но търся отговори на по-ггорнтие въпроси. Може и по-обобщен отговор: какво става, когато някъде в някоя държава влезе чужда войска? И ЕС за каво е съюз изобщо? З да е голямата мрежа за шарани на САЩ ли? Лично ми се иска ЕС да е друго.

Ами няма как само вие да избивате хора, цивилни и военни! И американската армия ще даде "фира", виновните за това са в "Белия Дом" ФАЩ!!!!

Ако направят филм първият ще е бял вторият ще е афро а третият гей!

къв хей дирите американците в Североизточна Йордания?

какво праят тези хора там??

А какво правят тези войници там??

Начало

След атаката по базата на ФАЩ на йорданска земя........самоходният дядка реципрочно щял да атакува йорданска база на хамериканска земя....!!!!!!! ДА СЕ ГОТВИ ОДЕСА.........

А? Пеехме "Как ще ги стигнем Американците?" а се оказа, че те като нас тъпи парчета и някой им назначава ръководителите, които не стават ча чеп за зеле. ТРАГЕДИЯ. Но този път не само БЪЛГАРСКА. ГЛОБАЛНА.

Държавицата с 250 годишната историйка, от която страдат всички народи на Земята, усеща началото на своят край. Усеща го с всяка една частица на милоните избити, от тях на земята. Що им трябваше да се занимават със спящата баба Меца, а...? Ами просто е: - Щото енергийните им и природни ресурси, са на привършване и искаха от медецът в кацата на баба Меца. Медецът, който на практика е неизчерпаем, тъй като само се знае какво има там, но условията са сурови и не всеки може да преживее в подобни непригодни за обикновенните педерази условия. За непросветените: - Нефтът и природният газ постоянно се образуват в неграта на Земята. А такива нЯща има в изобилие в руските недра на зеята на баба Меца. - За почти цялата Менделеева таблица в руските недра на земята на баба Меца, няма смисъл да се коментира. - За най-големите запаси от сладка/питейна вода за Земята, които също се намират в недрата на Земята на баба Меца, също няма какво да се коментира. - За най-големите запаси от дървесина на планетата Земя, които също се намират на земята на баба Маца, също няма какво да се коментира. п.п. Ама само Асенката педераза, Кирцата харвардският тъпоумник и Тагаренко безродникът усраински, могат да победят баба Меца. Желая им успех. Амин !!!! Ха ха ха...

Само трима :(

Другия път 303 ма.

Чудесно :)

Бай Дрън заподозрял?!?! Този не знае вече кога му се ходи по голяма или малка нужда в кенефа, но заподозрял. Къв го търсят в Сирия? Всички са наясно и са съгласни че това може да се случи и затова те взимат т заплати, а пък други им ги дават.

Бии кравара бии бии бии

Налагай го здраво!

Когато си спомниш, че хуситите държат БЪЛГАРСКИ МОРЯЦИИ заложници, а американците им се противопоставят и рискуват животите си. Нормални хора със семейства в Америка, с деца...

А защо хусите държат български заложници. Много повърхностно мислите с гладките си мозъци

абе то и в Одеса изгориха българи, но на кой му пука, слава украине!

Така е !

Кому ку.. шапката крепят ВАШИТЕ сили, базирани в Североизточна Йордания - питам аз?

Бидончо не знае къде са му били убитите войници, но знае, че Иран са виновни. И това е лидерът на НАТО.... Ужас!

Дедо Деми, а кво правят вашите "сили" в суверенна държава? Квото повикало, такова се обадило. Тепърва яко ше се мре.

Не съм сигурен, но май е български американец. Може и да греша. В САЩ има стотици хиляди български американци. В Йемен българи са заложниците...

И?

Със подозренията за Иран Байдън показва че напредва в света на фикс идеите. Май вече даже в тексас не го слушат.

В Бургас сущо го слушат.

Престъпвайки Божата заповед:Не лъжи!, Йордания под натиск от САЩ изглежда са променили мнението си, че ударената база не е на тяхна територия. Какво падение е да си зависим!

ОСЪЗНАХ СЕ. А ТЕ ХУСИТИТЕ ДЪРЖАЛИ БЪЛГАРИ ЗАЛОЖНИЦИ, А ПЪК АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ СЕ БОРЯТ С ТЯХ. ИЗВИНЯВАМ СЕ, ЧЕ ГЛУПАВО БЯХ КУПЕН ОТ ПУТАРАНОВИТЕ ЛЪЖИ И ПРОСТОТИЯТА НА РАШИЗМА.

самоопредели се викаш кат ЛГБТешно пидирасче минетчииче, либителче на черни афроамерикански маткапи... ББААХАХА

Иска да лае, но само грухти!

'свиносабака' :) муслиманче ли си? анадолче? за вас свинското е лошо, но в гъза не...

Радват се на смъртта на американците и са на страната на отвлеклите и държащи в момента като заложници български моряци. Тук наистина трябват силни медикаменти, студени душове под налягане, смециални дрехи, и клиники. Съвсем откачиха!

когато българските моряци от Царевна бяха държани като заложници от укропитеците ???

Защо говорим за руснаци щом там е Украйна? Какъв го дирят въоръжени руснаци там?

въоръжени американци в Червено Моро, и по целия свят ???

откъде намираш толкова сили да се дъхаш и да провоцираш хората. Даже ти не си вярваш на глупостите, остави другите които те засипват с негатив!

Аз знам за мъже,които се радват на пен.си! И тук наистина трябват силни медикаменти,студени душове под налягане,специални дрехи и клиники.Съвсем откачиха!

Навремето терористът Абу Мусаб Ал Заркауй уби българските заложници. И после нашите СЪЮЗНИЦИ от САЩ му светиха маслото терористическо. Днес хуситите държат българските заложници. Който се радва на смъртта на тези американски войници е не само морално банкрутиран като човек, но и не е никакъв българин, а предател путинист и фен на шарията и аятоласите и техните убийци.

Абе кретен, ти забрави, че американски конгресмени се бяха снимали с гкаворезите на ИДИЛ, като я създадоха за да свалят Асад. Червив продажник!

Укропитек!

Много хубави ник си избрал ! Поредният се провалил американски генерал !

АНГЛИЯ И ПРОЗВОДНИТЕ ИМ-САЩ,ОТ ВЕКОВЕ:ГРАБЯТ,ИЗБИВАТБПО СВЕТА! ГРАБЕНИТЕ,ИЗБИВАНИТЕ,ВИНАГИ СА-САТАНИЗИРАНИ: “ПЕТКАН ДИВАКА,АБОРИГЕНИ,ТЕРОРИСТИ…”! ИЗБИЛИ СА-СТОТИЦИ МИЛИОНИ ,ПРИ ТИЯ ГРАБЕЖИ: ИНДИЯ,СЕВЕРНА АМЕРИКА,КИТАЙ,АВСТРАЛИЯ,НОВА ЗЕЛАНДИЯ,ВИЕТНАМ,ИРАК,ЛИБИЯ,СИРИЯ,…!

Не ти плащат да пишеш гадости? Да се радваш на убийства и тероризъм?

КАКЪВ ТЕРОРИЗЪМ,БЕ! АТАКА СРЕЩУ ВОЕННИ,НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ!

Напомням. В Йемен хуситите държат българския екипаж на кораб заложници. Ако не Американците кой ще ги освободи? Путя и гнилият му тролитет в БГ? Хора българи с Америка сме от една страна на барикадата. За свободно корабоплаване и против тероризма. Все пак и през 2015 пак про Иранска групировка направи терористичен акт в България и уби български гражданин насред държавата ни. С аятоласи и путинисти ние сме в конфлик. А с Америка сме в съюз най- вече по ОБЩИ ИНТЕРЕСИ.

Българският екипаж на “Царевна” бе блокиран почти 2 месеца от азовските укропати. Накрая сами избягаха при руснаците, които ги закараха на сигурно място в Русия и после се върнаха в България.

Кой ги блокира? И какво дирят руснаци в Украйна?

А какво дирят ФАЩ в Червено Море (и не само там) ??

ТОВА НЕ СА-“ВОЙНИЦИ”,А ГРАБИТЕЛИ,ОКУПАТОРИ,ИЗБИВАЩИ,ГРАБЕЩИ ПО СВЕТА! ГРАБЕНИТЕ И ИЗБИВАНИ,СЕ СЪПРОТИВЛЯВАТ,ЗАЩИТАВАТ СИ ЗЕМЯТА И СЕМЕЙСТВАТА! НИКОЙ НЕ ГИ Е НАПАДНАЛ В:ТЕКСАС,ВАШИНГТОН!

Явно за международни теанспортни артерии русотролитета от фашизоиди никога не е чувал.

ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ-“МЕЖДУНАРОДНИ ТРАНСПОРТНИ КОРИДОРИ”,СА ЛИШАВАНЕ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ,ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ:СОБСТВЕНИ РЕСУРСИ,ТРАНСПОРТНИ ТАКСИ,МИТА…!!! ОБЯВЯВАТ-ПЛОВДИВ-СОФИЯ ЗА-“МЕЖДУНАРОДЕН ТРАНСПОРТЕН КОРИДОР”,ОБИРАТ ДОМАТИТЕ В ПЛОВДИВСО(БЕЗ ДА ПЛАЩАТ),И ГИ ТРАНСПОРТИРАТ КЪМ СОФИЯ..ПАК БЕЗ ДА ПЛАЩАТ(ТОЛ ТАКСА)! СЛЕД ТОВА НИ ГИ ПРОДАВАТ,И СИ ПРИБИРАТ ПАРИТЕ! ДЕБИЛ!

Който защитава нашите похитители очевидно мрази не само американците, но и българите.

Иска смъртта и се радва на смъртта на чужди за него хора, който не са с Путя в борбата за дворци, затвори, вечен живот, и традиционни диктаторски ценности от този род и вид.

Е 4 процента от глобалното население. Колко да могат да си задържат империята? А? Губерниите паднат ли, филма свършва.

Искаш си тероризма и всички да страдат. Лошо.

Заработвате. Ма снимката виждате ли я? Какво има на нея?

Обама управлява заедно с неокон/неолиб фашистите от Дийп Стейта. Това е един дементирал полумъртъв педофил, който под ръководството на др.Джил е помпан ежедневно с химия за да могат да го разкарват като панаирска мечка. Подигравката с Американският народ никога не е била толкова брутална. Това би дори и малоумния Буш Младши по гавра. Всичките западни лидери са тотални марионетки на масониадата и корпорациите. Кога в историята е имало такова нещо като МИФ на който всички "глобални" лидери присъстват да получат инструкциите. Стига се дотам, че лица като Шваб ни съобщават как ще бъдем третирани като говеда във фермата и нямаме никакви други алтернативи на техният Нов Световен Ред.

Снимка на Аятолата Млад, свеж, готин...

Ли обитаваш бе, миндил. Тия там вчера пуснаха няколко спътника с една ракетка. Щото Аятолаха, алабала. А ти рупаш тука единствен в света отровите на Монсанто Украйна, и те ръководи сглобката на Посолствата, която легитимира Прасе Магнит Пеевски и Златно Кюлче Борисов. Много си напред бе миндил. Страшен си. Демократично робче, копа на евронивата за една пета от заплатките в ЕС, ма всичко му е на цените на ЕС, с най-скъпата но за сметка на това некачествена храна. Няма армия, плати Ф16ки на чертежи на цена на Ф35, няма земеделие, няма лека промишленост, няма вече и енергетика. Ма иначе ГОРД ЕВРОПЕДАЛАТЛАНТИК. МЪРШИ СТЕ БЕ. МЪРШИ.

А американците в Сирия какви се явяват? Има ли там американски граждани, или по резолюция на ООН, или по искане на сирийската държава стоят американските военни там вече 6-7 години? Обучават терористи на ИДИЛ и крадат петрол от сирийските находища. Малко им е това.

Мрази всички и всичко. Руснаците в Сирия убиват хуманно по покана на наследствения пожизнен президент второ поколение. А Америка по ага на кюрдите да са живи днес нехуманно и Асад не ги е молил... УЖАС.

И да квичите, и да пърдите, се тая. Перемогите глобално се отлагат.

И какво чака Байдън, да прати 1-2 самальотоносача и да ги почва ... чакаме с нетърпение поредната САЩ провалена офанзива, и иранците явно чакат

И теб това, защо те радва не мога да си обясня?

Коментар от гръцки СМИ с карта: Касапница в "тайна" американска база в Сирия от нападение с дрон: 3 загинали и 34 ранени. Йордания: Смъртоносната атака с дрон срещу американски войници не се случи на наша земя, а в Сирия https://cutt.ly/5wZhNLCe Пояснение: Атаката е първата, която убива американски войници (поне признато от САЩ) от повече от сто и петдесет атаки срещу американски бази и кораби в Близкия изток, откакто Израел започна своята кампания на геноцид. Джо Байдън обеща: „Ще подведем под отговорност всички отговорни във време и по начин, който изберем“. Иракската съпротива и Йордания твърдят, че нападението е извършено в базата Танф в Сирия. САЩ твърдят, че това се е случило в Jordan Tower 22. Тази разлика има значение, защото САЩ имат законно присъствие в Йордания и незаконно присъствие в Сирия. Тъй като САЩ са разположени в Сирия без мандат от Конгреса, те не могат да отмъстят за нападение, когато това е незаконно, дори според законодателството на САЩ.

Боли ма фара! Всеки ден умират стотици славяни в братоубийствена война, предизвикана от САЩ, а тук ни занимавате с трима...

Да бе! Лично Байдън е хванал Путю за ухото и му е казал да нападне Украйна!?

Очевидно си изтървал признанието на висши политици и военни, че са били наясно, че всичко което правят в Украйна постепенно неизбежно ще доведе до война с Русия. Изобщо не са останали изненадани. Тази война, за съжаление е търсен "ефект"!

Украйна нападна Русия а Израел навлезе в Газа през октомври и изкла 1200 граждани.

Единственият сигурен начин да няма избори в америка и да се избегне изборът на тръмп е голяма война,тогава няма да има избори за президент!

Александър Песке за Давос: Зеленски, Макрон, Хабек, Шваб... Тези хора са се кастрирали сами. Без яйца и без смелост, особено германците 28 Яну 2024 7512 26 Автор: Александър Песке Следвайте "Гласове" в Телеграм История от първо лице с много ирония и хумор за приключилия преди седмица Световен икономически форум в Давос от Александър Песке - основател на рускоезичното информационно и културно списание "Руска Швейцария", издавано в Цюрих. Неговият канал в Ютюб се радва на голяма популярност. Песке е кризисен мениджър в швейцарска металургична и машиностроителна компания. Работил е и за германски големи компании. По този повод през него минава голям обем икономическа и финансова информация. От изказването на Зеленски в Давос се разбира по лицето му, че вече, както се казва: „Шефе, всичко е изгубено.“ И Зеленски буквално часове след напускането си от Швейцария наложи санкции на един от най-големите производители на швейцарски шоколад. Както се казва, хапе ръката, която го храни. Когато Зеленски се изказа в залата, която беше пълна до последното място, тоест там нямаше свободни места, но и нивото на представителство на тази среща беше, да кажем откровено, треторазрядно. Треторазрядно не защото това бяха лоши страни, които бяха изпратили ръководителите си, а защото това са точно тези страни, които в този конфликт и изобщо в геополитиката, не играят никаква роля. Това са просто марионетки. Тук идва следващият контраст – долита Макрон, ох Макрон! Чуйте, в Давос имаше такива мерки за безопасност, че все едно някой иска да го открадне. Той много приятно ме удиви, защото, знаете, понякога има дни, в които хората се чувстват добре, и тогава от тях просто лъха една увереност, една емпатия. На Макрон му се беше случил много добър ден, говореше със сила в гласа си, жестикулираше много активно, не просто махайки с ръце като че гони мухи или комари, но много осмислено. Той веднага повдигна темата колко е готин, колко готина е Франция, как при другите всичко е лошо, а той е просто чудесен. А сега кастратите са в германското правителство, приятели. Какво да ви кажа, вчера Роберт Хабек беше в Давос с Аналена Бербок. Аналена Бербок седеше на главната сцена, редом със своя другар, министърът на външните работи на Саудитска Арабия, Алсауд – помните този младеж, такъв дребничък, нисичък. Той е роден и израснал в Германия, затова говори немски много добре, те си дружат с Аналена Бербок неотлъчно. Тя летя при него буквално преди две седмици, сега той долетя в Давос, и те седяха на сцената ръка за ръка, като гълъбчета. А в това време Хабек го избутаха в залата да чете доклада си със своите виждания за развитието на европейската икономика в зала с осемдесет и три места за сядане, тоест за цял министър на икономиката на Федерална Република Германия, който е и вице-канцлер и също министър на околната среда, дойдоха толкова слушатели, колкото примерно за мен, в Москва, на моя авторска вечер. В Давос видях министъра на финансите на Германия Линднер – стои пред хотела, трябва да отиде на доклад на форума, а колата му изобщо не идва. Не зная, Uber ли си беше поръчал, ако не може да си позволи черен служебен Мерцедес, не зная къде се беше дянала колата му, но той стоеше с ръце в джобовете и потропваше с крака пред входа на хотела, не няколко минути, а по-дълго, просто не останах да гледам повече, не ми беше интересен някакъв си Линднер, който стои и си чака таксито. Вчера, приятели, по немската телевизия тяхната другарка от Зелената партия на Германия за пореден път се изложи. Помните ли Рикарда Ланг, една такава пълничка дамичка. Та седи тя в предаването и разказва как те ще спасят европейската и конкретно германската икономика, а после се оказва, някак в разговора стигнаха до тази цифра – тя дори не знае колко е средната заплата на хората в Германия и колко е средната пенсия на хората в Германия. При нас в Швейцария се появи дефицит – дефицит на яйца, да, приятели, дефицит на яйца. Но защо, приятели, исках непременно да отбележа този въпрос с тези яйца, кокошите? Ние с вас живеем в глобална икономика, ако някъде нещо се случва, както вече казах, през декември това се случи в Русия и тогава в този широк и голям, декадентски западен свят всички се смееха и казваха ха-ха-ха, какви проблеми имат руснаците. Помните ли? Приятели, мина месец и в нашата Швейцария, в страната, в която има и западна, и демократическа икономика – ние нямаме планова икономика, тук ръката на пазара управлява всичко – и у нас се създава дефицит на яйца, който ние не можем да поемем със собствени сили, налага ни се да прибегнем до разширен внос на тази стока, така че на рафтовете в супермаркета да не липсват яйца. Едно към едно се повтаря тази ситуация, само че на всички тук им се струва, че всичко е нормално, да, така се случи, невидимата ръка на пазара, а там беше – ха-ха-ха, смешно, нали. Както се казва, най-добре се смее, който се смее последен. А Европа сега е ограбвана от всеки, който не го мързи, с и то помощта на местните правителства. Следват видеото на Александър Песке с български субтитри, а под него и пълният текст на коментара му:

А Тръмп какво казва по въпроса?

Проблемът на съвременните общества не е, че не избират добри водачи. Проблемът е, че не отглеждат и възпитават добри водачи. Европейските народи трябва да се замислят върху това. Не е по-лесно да се предотврати една война, отколкото да се потушава след като вече се е разгорещила На Байдън няма да му бъде лесно да обясни на своите защо тези мъже са убити или са осакатени.

Вън американските окупатори от Сирия, и по-добре с краката напред.

R.I.P.

не са ония

Нещата вървят към войни и кризи и то дълги години. БНБ обсъжда затягане на кредитите, защото положението е стресиращо. Брокерка днес каза, че сделките с имоти са замръзнали в цялата страна. Няколкото сделки в големите градове са стигнали до финал благодарение на големи отстъпки от 10 - 20 хиляди евро.

Шило

Ами крайно време е този балон да се спука. Че имат ръст имотите от 100% през последните три години

Ще стане така, че ако си инвестирал 100 хиляди евро имот, да не говорим с кредити и в един момент закъсаш за пари, ще трябва да го продадеш на половин цена от тази дето си дал. Та това си е пълна трагедия, при която много хора ще се поболеят от притеснения, някои дори ще посегнат на живота си. Точно това се случи след 2007 година, когато цените на жилищата паднаха наполовина. Толкова много самоубийства е имало, че правителството е засекретило тази информация да не се огласява по медиите.

Да дадеш десетки хиляди евро за един самосвал бетон и арматура, това е голяма глупост. Отново много хора се набълбукаха. Ако си ги дал пък с кредити направо човека да си слага въжето, а жена му да му ритне столчето.

Ма много ги разбирате нещата. Аз от 40 години съм заделил 200 лв да си купя апартамент, ама все не падат пустите му цени, а все нагоре вървят. :-) Забавно е какви мантри гвърляте, при тази голяма инфлация и ниски лихви. Цените няма да паднат. Няма никакви условия за това. Даже на зелено всичко се продава доста бързо.

Базата на говедарите е в Сирия на границата с Йордания, а не обратното. Та правилно са ги ударили, сега говедарите квичат и искат отговор, НО по Иран... Тези марксистки боклуци от сащ ще запалят световна война.