Коментари - Три реактора на руска АЕЦ спряха заради късо съединение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е провидението, там работят реакторите които откраднаха от Белене

Министерството на енергетиката на Русия разказа подробности за инцидента в атомната електроцентрала в Калинин в Тверския регион, където са изключили три блока. Според министерството инцидентът е станал в пет сутринта. “На АЕЦ Калинин, първата електролиния система от 750 kV е изключена поради диференциалната токова защита на шините . Причина: повреда на токовия трансформатор на V-91 превключвател 750 kV”, се казва в изявлението. Поради това първият, вторият и четвъртият блок с общ товар от 3.2 хил. MW бяха изключени едновременно. В същото време третият намалява натоварването от 1061 MW на 476. Това не оказва влияние върху потребителите. Според Министерството на енергетиката, след прекъсване на връзката, диспечерският отдел даде заповед да се пусне в експлоатация няколко блока на други станции, колкото е възможно по-скоро, в резултат на което честотата в единната енергийна система на Русия беше възстановена до 49.95 херца. 42 минути след инцидента в АЕЦ “Калинин” стартираха редица превключватели. Аварийното възстановяване продължава, съобщи министерството. По-късно Министерството на енергетиката заяви, че до два дни станцията ще влезе в нормална експлоатация. Както се съобщава на самата станция, изключването се дължи на спирането на две високоволтови електропроводи, които на свой ред се изключват поради късо съединение на един от трансформаторите. Отбелязва се, че четвърти блок е готов за включване в електроенергийната система, а първият и вторият ще започнат след установяване на причините за спиране. Радиационният фон на гарата и около него остава непроменен и е на нивото на естествените природни ценности, подчертава докладът.

Бууум ?

От две седмици в Тверской области студ, вятър и джд. Вероятно е имало повреда във високоволтовата линия за пренос на електроенергия. Произведената електроенергия от блоковете няма къде да се подаде и четирите генератора изключват. Сега вклчват един по един генераторите на 3 и 4 блок вече са включени и предстои 1 и 2.

Rusnacite sa umni i zadruzhni, prosto nqmat parichki, zashtoto ne obirat drugite,kakto kravarite

Stan Stan

Заради късо съединение се изключват автоматично за под 1 секунда трансформаторите - опасно е да работят с ток на късо съединение, ще се запалят. След това изключват генераторите, пак автоматично - опасно е да работят без товар, ще развият високо напрежение и ще пробие изолацията. Парата веднага започва да се изпуска - опасно е пък турбините към генераторите да останат с изключени генератори, ще се развъртят до опасни обороти. Парата става излишна и тогава се спират топлообменниците - няма нужда да генерират пара. Става по команда, не по авариен сигнал. Като няма нужда от топлина за пара - най-накрая бавно (!) спират се и реакторите. Те не обичат да спират, особено пък бързо. Заглушават се спокойно и по команда от операторите, не по сигнал от аварийната защита. Дойчевелето търси реванш за аварията в Манхатън дето великите американци и банки стояха на тъмно.

'Дойчевелето търси реванш за аварията в Манхатън' само показва дребнавото нивото на разсъждение у 'широките' вечно ощетени и неразбрани душици..

Stan Stan

Че какво лошо има ? Това им е задачата, за това им плащат. Официално си го пише в техните документи, които са им набутали на "обучителни курсове" и псевдонаучни "конференции" - "създаване на позитивно настроение към постиженията на демократичните държави и реакция на проруската пропаганда". Не го крият. И си получават грантовете. Само че така умело го правят, че тесноскроените дори не се усещат.

Сделано (с теслата) в Россий от руските крепостни деревенщики. Курица не птица, Болгария не за граница.

сделано е в Расии, ама 3/4 от света купува и работи с руски атомни реактори и цетрали .Факт.Никой не ще 3 пъти фалиралите Уестингхаус или Арева с технология то преди 50 години.Поради тази причина оборота на Росатом от доставка и обслужване на атомни реактори е 102 млрд.долара.

Общо взето само глупости. Въпросът който трябва да си зададем е какво би станало, ако в България работят 4 реактора и 3 от тях изключат аварийно. Как бихме компенсирали липсата им, какви резервни мощности би трябвало да имаме и да поддържаме. Явно такива тежки аварии, като размер загубена мощност, са напълно възможни.

С руската "техника" всичко е възможно.

Stan Stan

Руснаците са велика енергетична нация. При аварията в Саяно-Шушенската ВЕЦ през 2009-та г., Сибирската енергийна система изведнъж загуби 4500 мегавата мощност. Изключиха се 9-те работещи агрегата. И нищо. Системата издържа. Продължи да работи. Не рухна както американско-канадската през 2003-та година. Това е устойчивост, това е резерв ! А американците - 50 милиона души останаха на тъмно и горещо. Каскадно се изключиха 100 (сто броя) американски електростанции. Щото не си подкастрили дърветата под електропроводите. Ето, потърсете: Northeastblackoutof_2003

Русофилистики всех стран, соединяйтесь коротко.

А червените талиебани у нас, предвождани от генерала с потника, ни тласкат упорито към нов Чернобил, този път в Белене.

я сега кажи защо ти така мислиш

Аммм, сигурно никъде другаде по света не става късо съединение. Тоест всичкото е дълго. Смърт на комунизма :)

на революция мирише

Чернобил сезон 2

този филм ще направи революция в раша - още не е популизиран в Русия

Русия за сериала „Чернобил“: Отлично заснета лъжа

Руската телевизия НТВ подготвя свой сериал за аварията в АЕЦ “Чернобил”

"Чернобил" ядоса и руските комунисти, ще съдят създателите му

Руската реакция на сериала беше показателна. 'Русофобска пропаганда' бил - само че вместо да се разровят в архивите и да оборят с документи предполагаеми неточности, запутинската пропагандна машина ще отговори със собствен сериал в който щяло да има американски злодей-шпионин. Нямам търпение да го видя и да се посмея. Същата дебилщина ще е като 'Защитники' и 'Т34'

Голяма новина!! Ние спряхме 4 реактора и какво?? Козлодуй гръмна ли?? Или да се осира всичко русо??

не бе просто руския народ живее зле - ярет го олигарси и корупционери, имат лоши закони

Така е започнала октомврийската революция на 7 ноември от Аврора. Сега руската оранжева революция започва от 4 реактор на Калиновската АЕЦ

щом са замесени българите - от там ще е

Само 3. Явно са чели предписанията. Браво.

Тук късо там кофти вързано -лоша работа

ще спрат и "великите" кюнци С400- още на старта няма да запалят ...

предния път евреите опукаха великият и непобедим ПАНЦИР с противотанкова ракета от 1960 г

Stan Stan

Ами тогава американците що рипат заради турските C-400 ?

иска още Гьола?

Само българския реактор останал да работи на 3 блок - господ е българин

На четвърти блок в Калининската атомна централа е българския реактор

3 блок не е бил включен и за това не изключен

руснаците ни водят с 3:1

Дойче Зеле и ЦНН С БРЕЙКИНГ НЮЗ!!! Изгасна крушка в тоалетната на подъращиа персонал в руска аец!!!

В резултат на угасналата крушка - седемнадесет загинали и двадесет и трима в неизвестност.

Комрад Дятлов този път се е справил. За радиационното равнище нека изчакаме какво ще кажат съседните държава. То в СССР е винаги нормално.

Тоя Сорос е голям мръсник, преди седмица им окъси ядрената подводница, после завода ся и в АЕЦа им е подменил бушоните с бакърена жица Как па не се запре па тоя човек на тия години бе ? Мръсен соросоид !

не е направил тези неща, които си написал и не е мръсник а е изрод . а ти си тъпанар

Правилно ! Мръсен изродски соросоидален соросоид е Сорос Има го сниман как подменя бешоня на ядрената подводница докато плава на 60 метра под водата- сменил е централният 5 амперов бушон с бакърена жица което доведе и до пожар на борда на руският ядрен субмарин

Следващия път ще си направят ТРИ трансформатора

и пет да сложат все тая

Тези централи нямат ли бушони? Как едно късо ще претовари 3 реактора. Ама руснаците не са каквито бяха. Стрелят се по институтите, раквтите им падат. Живеем на късмет. Цял свят аутсорсва в България

трите реактора отиват към един траф. Той е гръмнал. Споко, ядрената част е изправна, обикновена електрическа повреда

голям траф ще да е

Stan Stan

Ами голям траф, 60 киловолта от генератора на 750 киловолта в електропровода. И то на някакви си 1000 ампера. Малка енергетика няма. Не е изгодно. Само ние си мислим, че правим нещо като слагаме "малки ВЕЦ" по поречието на Искър. Смяяяях.

Шило

Нали това ти обясняват бе, защитите са сработили.

Не става много ясно от какъв тип е изключването. Може да е просто изключване от мрежата, без реакторът да спира. Например козлодуйският е бил изключен за 4 часа. Немислимо е да спреш ядрена реакция и да я пуснеш след 4 часа. Процесът отнема много повече или има голям риск нещо ядрено да излезе извън контрол и да изплющи.

късо тук, късо там, козлодуй, калинска аец ... припят те основите има са на годинки :) колкото и да пудрят и пребоядисват "контролните зали" и да поливат тревата отгоре, отвъре е руска гнила полу-разпадната ГНУС цъка цъка цъка...

Че всичко руско се крепи на тел и тиксо ...

При това, тиксото в внос...Че нацията техническа, още не го е изобретила туй чудо

Не се кацва тиксо бе простаци. Скоч! 3М произвеждат Scotch®

Няма страшно, най-много да се разпадне енергийната мрежа на ЕС.

тя хамриканската се разпада за кой ли път, оня ден Ню Йорк пак бяха без ток

Sled tri dni shte razberem istinata taka prosto,po leninski

Пак ли гръмна? руско качество!

Щерев не си ли намери работа вече?

Явно са правили някакви срес тестове....

Новината е фейк. Всички знаят, че съветското съединение е най-дългото съединение на света.

късо, късо и като стане дълго и хвръква капака. Имам предвид графитените пръчки да не влезат колкото и където трябва.

Утре нов Чернобил Блядивете винаги лъжат

удължете го като е късо бе.

Not great, not terrible.

Oh no!!!!! Късо съединение в атомна централа. Не може да бъде!!!

С руска централа това не може да се случи никога.

Там не са ли нашите реактори дето Станишев ги продаде за 70милиона?

Пак добре...Цяла Европа знае, че бивало и къде по-зле...Е, нашенските комуняги ''не знаеха'' де...

За150 милиона население А на нас се опитват да натресат втори Отделно ужасът и лъжите с Чернобил.