Трети мандат при ДБ, ГЕРБ и ДПС казват "Да", ПП да реши може ли

Ружа Райчева, парламентарен репортер, пред политическия подкаст "Директно в новините"

Обратно в новината

Коментари - Трети мандат при ДБ, ГЕРБ и ДПС казват "Да", ПП да реши може ли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се замразят заплатите на депутатите. Данъкоплатците вече плащаме незнам си кои по ред избори без да има правителство. Като се замразят заплатите и се ограничат допълнителните им хонорари за комисии и други, може пък да им дойде метаболизма да помислят и за правителство нашите избраници

Всеки, който се обвърже по какъвто и да е начин с престъпниците от Герб е обречен!

някой ще обясни ли, каква е разликата между мандатоносител ПП и такъв ДБ? Те през цялото време са заедно - заедно бяха в предишния парламент, заедно крадяха в предишното правителство, заедно плюеха ГЕРБ и ДПС. В този парламент отново са заедно и отново плюеха в предизборната кампания ГЕРБ и ДПС. Интересното е, че ГЕРБ и ДПС ще ги подкрепят. С КАКВО ЛИ ГИ ПОДКУПИХА?! /или всичко е било поредния прах в очите на избирателите/

Далавераджиите докато седяха около софрите и се ''преуморяваха'' от договорки да разбираме ли че са си наредили порциите???? И от какъв зор на дб с толкова нищожни гласове трябва да се дава някакъв мандат????

ПП да реши...?? ми че те не могат на две магарета сено да разделят вие им искате адекватни решения... явно поразиите дето ги направиха до сега са ви малко та искате още...

Признай си, че си просто момиче, сдавай поста и бегай на село да помагаш на баба да дои кравата.

Руже, Ружке, Не те знам що зда парламентарен репортер си и какво учиш на стари години, но ти личи манталитета на Биг брадър. Експертните кабинети, Ружке, по дефиниция не са никога добро решение. Основните причини са две: 1. Те са пълно лицемерие, защото експертитните кабинети нямат политическа програма - такива имат партиите. Няма как да бъдат с мандат на политическа партия и подкрепени от други партии без да изпълняват техните политики. Тоест, партиите са тези, които ще определят политиката на кабинета независимо от експертното мнение на министрите. Иначе казано - експертите са се отказали от експертните си качества защото са се съгласили да изпълняват политически поръчки, които най-често нямат нищо общо с експертното им мнение. В нормалните страни, Ружке, министрите не са експертни, а политически лица, тяхната основна работа е да налагат и провеждат политическите програми на партиите, които са ги излъчили. 2. Експертните кабинети са всъщност параван, който снема всяка политическа отговорност на партиите, които ги създават и подкрепят. Партиите се прикриват зад тях и "никога не бъркат". Вярно, понякога сменят бившите експерти като употребена тоалетна хартия. Затова и редовен експертен кабинет звучи като дървено желязо, оксиморон някакъв. Ако ще е така, ми да сменяме конституц;ията - въвеждаме конституционна монархия, в която царят е длъжен да назначава експерти за министри и всичко ще е топ, така ли, Ружке? За кво са ни партии изобщо?

Няма логика Президентът да връчи мандат на партия, която на изборите се класира чак на 6-то място ! Ако кара поред , сега Радев трябва връчи мандата на Възраждане !

Ако иде при Възраждане това значи автоматично нови избори а политическата върхушка не иска такива начело с президента, защото ще има още политически трупове така или иначе на следващите избори и ако съставят такова даже ще са повече от един определено народа ще им го върне тъпкано при едно обединение в полза на личните си облаги порочно правителство

"За да гледате това интервю, трябва да спрете използвания софтуер за спиране на реклами" Е, ПА НЯМА ДА ГО СПРА!!!

през задната врата ще доведе до множество павирани глави през време на бунтовете през февруари.

Ако се въведе 10% бариера за влизане в парламента България ще се оправи.

15%

98% и да остане само една!

Не знам що разиграват тия циркове. Ясно е, че ще има избори. Всички знаят и продължават да се правят.

Ай стига експерименти, по-добре на избори през март за да може: -ДБ и ПП вън от парламента,ГЕРБ по-добре да крадат отколкото тез да ни занулят и закопаят с дългове.Поне засега това е по-малкото зло

Аре мерси повече за кражбите ни гроб, ни по ,ни дб мерси вече от едни и същи тридесет години

Боклуците в НС пак се преброиха, без някой да ги е питал.

Тази ментържийка от Д. Б. ще и подарят Пост-Министър на Лъжливата Информация.

Мутри вън, Вън кражбите манипулациите и обществените поръчки Единствено Герб не пожела да увеличи доходите на хората

Герб, не че не желае да вдига доходи, а не иска да се теглят кредити за да се плащат доходи, което направиха ПП. Не ви ли стана ясно това!

Да, ПП на интелигентните умните и мислещи хора Герб е за бай Ганьо

ПП и политическа зрялост.... хахаха

Днес корнЪ каза,че чака 3 мандат. Ще се събере тя със старата си любов. Избори няма да има.

Хартиените гербери чакат да фалшифицират изборите и да продължат жс далаверите Те бяха против увеличението на доходите на хората

тъпи, последните избори бяха машинни, герб ги спечели, пп ги загуби, итн изчезнаха от политическата сцена също като мая , сидеров и марешки, а бсп падна на пето място!

Мутри вън Никога повече във властта Те създават разделителните линии и проблемите за неразбирателство

Герберястите се стягат пак да тровят народа с цели влакови композиции евроатлантически боклук прекаран през комините на тецовете.

споко, киро канадеца пак ще е първа сила

Къв политик е спъндж Боб, къв орофесионален опит има? Търтей на нашият гръб! Срамота е да се говори, че 10 соросоида ще правят правителство, имат по малко депутати отколкото са министерствата.

Няманикакво разминаване между Радев и Янев. Просто изиграха сценка Янев да се прави на русофил, защото знаят, че българите са за Русия. Янев ги излъга обаче.

Кои българи са за росия? Българите пикаят на росия.

Виж си минусите и плюсовете, това е съотношението за и против Русия.

11 копейкаджии на пАсолството. Виждам ви на площада колко сте като ви събере костя.

И ще се изсера на знамето им, долна фашиска кочина. В 21 век да избиват деца с глад ,студ и бомби.

По-добре мандат на ДБ,отколкото фалшифициране на изборите за по три кебапчета и една бира.

Нали? В 6 вечерта ГЕРБ влди 6% и в 21 часа губи с 6%. Да ви се невиди и соросоидите.

ДБ са най-добрите, заедно с киро канадеца

Като експерт мога да потвърдя, че ако мандатът се връчи на ДБ, това ще бъде шанс за реализация на евроатлантическа коалиция и евроатлантическите ценности да бъдат затвърдени!

...много си прозрачен герберастче..

Евроатлантически безценности...Що за манипулация?Никой никога не би се съгласил България да се присъедини към тези кукувици, ако знаеше до какъв батак ще ни доведат и нас и цяла Европа!

Така или иначе, тоз или онзи, за следващите избори работата е опечена - ще ни дават парасъ, за всеки който пусне хартиената бюлетина, по една надница е гарантирана!

Ха ха ха! За третия мандат Мравояда от Герб и ДПС ще го еват! Отсега са го подпрели! Единствено му остава да се моли да не го получи от Резилдента.

Много им се иска на ДБ! Ама много! ..но са същите дебили като ПП и ще го провалят.

ДеБре си получи с втория мандат покарай ПуПу шанса. Защо пак да му се дава ? За да сложи за премиер Киро Бориславова и Асен Ококорчов ли ?

При ДБ, ама четвъртия мандат ;-))

Очертава се едно либерално проатлантическо предателско правителство .Бог да пази България

Помогни си сам, за да ти помогне и Бог. С чакане, молене.... НЯМА ДА СТАНЕ!

Помогни си сам - замини за росия.

Безбожник възхваляващ безбожници и убийци на свещеници говори за бог.

Hикакъв кабинет в този парламент! Избори до дупка Докато не купим билет за Титаник на Кирчо и Кокорчо

Дадохме шанс на ПП но се провалиха в енергетиката! В съдебната реформа също!

Ами всички калинки са на ДПС И ГЕРБ ти какво очакваш..? още повече и на най високата инфлация от 1990г

Докато етническата, ПРОТИВОКИНСИТУЦИОННА организирана престъпна група ДПС съществува, България ще потъва.

Е той не е връчен още третия мандат

Съдебната реформа е неизбежна. Всички трябва да плащат ДДС за да има пари за пенсии. Жилища, имоти, земя, хляб всичко трябва да има данък. До сега работихме по руската система, но искаме да сме в Шенген!

най-големите престъпници. Те убиха България и българите. Обезземлиха милиони и не им дадоха шанс да са живи и да имат поколение. Това са УБИЙЦИТЕ!

Няма отърване от тия еврее ,навсяйъде са и в всичко

Мандат на ДБ е единствения изход, но проблемът е, че нямат 121 депутати.

Не проблемът е че са продажни гъзове, не само дб ами всичките така че майната им Президентска република и забрана на партиите!!!

Как така ще забраняват копейкаджиите?! Ще умрат от глад.

ГЕРБ - СДС ухажват ДБ защото заедно членуват в Народната партия в ЕП и са естествен съюзник. ДПС са либерали и имат предсказуема политика. Коалицията ще е успешна дори и за местните избори. ДБ може да преговарят за места в местния парламент, а защо не и за кмет. София от 35 години е синя. Във Пловдив, Варна, Русе и Бургас също може да се уговорят нещата. 2023г ще е година на политическа повратност. Радев доказа че е Президент на всички българи, особенно като се има предвид, колко точно уцели момента за 180 градуса завой. Вярвам че демокрацията ще победи и проруските партии ще агонизират покрай неуспешната война на Путин в Украйна.

Абе ти си прост човек объркал си заглавието

ПП не трябва да падат на нивото на Христо Иванов, който си го знаем много отдавна колко продажна лисица е. Ако ПП допуснат да подкрепят правителство, което същевременно ще е подкрепено от герб и дпс, то това ще бъде техният край.

Техния КРАЙ дойде отдавна, като славе март месец ще са под 4%

Аре що вашата подмяна направи тогава правителство с тия същите? О извинявайте това не трябваше да го споменаваме нали?

рядко посредствен слугинаж в розово

Днес Йода пак е на работа. :-D "....ПП да реши може ли". :-)

Цялата власт в страната е на ДпС. Просто трябва да се определят някакви, които да изпълняват нарежданията на Сарая с нужното старание и бързина. Как ще се представят на народа няма никакво значение. Важното е вярно да служат на ДпС. Всеки опит да се прави нещо, неодобрено от ДпС, или не дай си Боже срещу тях, ще доведе до трагедията на ПП, защото означава тотална война срещу цялата държава, със съответстващата разруха и хаос.

да мрете в ужасни мъки всички партийни боклуци и продажници!

Това е по лош вариант от ТРОЙНАТА ЛАМЯ,ако я помни някой.

Имате проблем с интонационната и семантична цялостност в заглавиято на статията.

Радев ще даде мандата на БСП или Янев, това е ясно. Ако р искал някога да дава трети мандат на ДБ, имаше възможности миналата година достатъчно, но не го направи нито веднъж.

дава на Карадайъ, и да се куртулисат всички.

Държавата и форматът на управление трябва да бъдат преформулирани отново. Това трябва да стане осъзнато, по легитимен начин и с максималния акъл, който все още е наличен в България. Необходимостта от това е повече от очевидна, вече много години. В противен случай или ще се случи насилствена промяна някаква, или апатията така ще ни завладее, че и най-малкият външен допир ще ни разсипе.

Некои хора учат направо за началници "Политически мениджмънт и консултиране" За щастие не мисля да им слушам анализите в продължение на 1 час подкаст. Загуба на време.