17-11-2017 20-11-2018

Коментари

която мори прасетата се казва Африканска ТРЕСКА, а на български ни я превеждат ЧУМА! Не трябва ли да се борим с треска, а не с чума, и не ни ли правят на глупаци дебилите, отговорни за това.

Както е тръгнало, зам- - главния пркрор и бъдещ главен, седи и мисли кого да обяви за терористична атака сред прасетата...Щото е много удобен закона!..Обаче за хората!..Пък с прасетата е по сложно...Ама все таки ще обвинят някоя свиня - майка, пресекла оградата заедно с домочадието.....Свинкята ще я приберат за 72 часа и после ще я пуснат поради липса на доказателства.....Обаче министърката, зам-министрите и прасетата на ГЕРБ не могат да бъдат терористи!...Но са с прасешки ген!..Ядът всичко, пари, електричество, асфалт, военна техника.....Представителна извадка от прасетата са!

Интересно защо ЕК отказва да плати за унищожените животни защото в БГ нямало доказане чума?!

То лесно се затрива, трудно се създава.

Като стана въпрос за прасета та, Пеевски попада ли 10 километровата зона?

Президентът да учреди орден "Заслужила свиня" и да го връчи на на отговорни министри и чиновници.

хората,няма да са забравили погрома по животните и ще се сетят за Боко-Тъпото и неговите партийни гробари които загробиха животните им! Няма да гласуват за гробарите!

Конят май се засили към реката......Кризи нямаме ресурс да решим. Остава молитва! Безхаберието почва да ни затрива буквално....

Дали ни разрушатат индустрията. ДАНС да се изкажат по въпроса, това зараза ли - самородна такава или атака срещу нашата държава?

Дано не пострада свинефермата на другаря Гергов, че да Бузлуджа ще ядат вегански кюфтета!

Чумата е ГЕРБ!

Това е чутовна трагедия.

ЕС да разрешава ваксините за животни, че се самоунищожихме.

Чумата е в парламента.

В Африка питомни свине има ли ? Защото диви (глигани) има и си ги ловуват на воля ! Ама питомни трябва да няма нито едно прасе !

Тези, които работят в застрашените свинекомплекси трябва да си сменят дрехите и обувките преди да влязат и след като излазат от зоната на комплекса ...Разбира се и да си дезинфекцират ръцете, ако трябва и душ да вземат... Водата и храната (фуража) на животните се проверява за вируса ПРЕДИ да се подаде към комплекса...а не се чака ДАЛИ животните ще се заразят... Африканската чума по свинете НЕ СЕ предава по въздуха... Заразяването става или чрез храната и водата или влизащите/излизащите не спазват елементарни правила за обеззаразяване... Зразяване чрез диви свине е приказка от рода "дрън-дрън"...Къде дивите свине имат контакт със питомните ? Редното е в случая БАБХ да постави инспектори на 24 -часов режим във големите комплекси ...Тюмбели в тази агенция дал Господ !

В същото време разнасят с камиони умъртвените заразени животни и ги заравят до населени места. Май освен африканска чума по свинете ще ни организират и заразни болести по хората.

До нас. места и посевите. Но нали не искате да ги заравят до Банкя. Шегата на страна, как ще натровят водите и почвите, бедна ни е фантазия.

Да, наистина е просто - някой е посетил и 3-те свинекомплекса. Това обаче не е работа на БАБХ, а на ДАНС.

Не виждате ли, че откакто тези са на власт, започна погромът на държавата.

На времето живеехме в комунизъм, оптахме се да направим капитализъм а се роди Бойковизъм!

С какво пръскаха преди няколко седмици в Северна България?

против комари

Като няма свиинско,суджуците на Бойко от какво ще ги правят?

Госпожа министърката апелира проблемът да не се политизира. Добре де, ама нали някой трябва да носи отговорност за този потоп. Пораженията са такива, че за тях се носи отговорност на високо ниво. Няма как да стоварим всичко на гърба на обикновен чиновник. Вече се сещам как ще го решат. Както винаги до сега. Министърът подава оставка, Борисов я приема и всичко е наред. Така правят винаги!

Избиването на свинете в България, вече над 100 000 да не се политизира, а глупостите които върши Гешев може.

До този момент сметката е доста страховита. В село Николово русенско 17 000 животни, в Бръшлен 40 000 животни и сега в Голямо Враново 30 000 животни. Без да броим случаите в плевенско и животните в личните дворове на хората. Това си е гигантска катастрофа. По същество се ликвидира цял отрасъл. Този вид месо се консумира в чист вид и освен това то участва в производството на различни видове кайми и колбаси. С какво ще го заместят, откъде и на каква цена, един господ знае!

че дрЪжавата ще се "опита" да компенсира загубите .Как по-точно не стана ясно !Ясно е, че едни 1 милион и 400 хиляди лева едни завалии овчари, пострадали от шапа миналата година все още не са ги получили, защото "нямало нареждане" ! Но нареждане за 2милиарда и 400 хиляди за самолети ще има на момента !

Не искам да ти развалям идилията, но нашето месо отива предимно за износ. Колбасите тук се правят предимно от вносен гранулат. Ако ти кажа какво и как, няма да ги погледнеш даже.

Оставка на цялото правителство и избори три в едно

... БЛАГОДАРЯ ТИ ШКЕМБЕ ВОЙВОДО (Б.Б.) ЗА ЧУДЕСНОТО БЪДЕЩЕ ПЪЛНО С ГМО СВИНСКО, ПИЛЕШКО И ТЕЛЕШКО ОТ ЗАПАДА НА ТРОЙНИ ЦЕНИ ! БЛАГОДАРЯ ТИ НЕНАЯЛО СЕ НЕВЕЖО ГОВЕДО !

Това е умишлено заразяване,толкова бързо и на различни места,доста съмнително е!

Некадърните калинки от ГЕРБ, начело с дебелата калинка със зеленчуковото име, ликвидираха и българското свиневъдство.

Унищожаването на отрасъла върви по план ! Явно трябва да се разчисти територията от "тъмните балкански субекти".

Ефективността на работата на съответна държавна структура се измерва по щетите , които е причинила , по ефективността й, изразена в цифри прираст на съответния сектор и в увеличаване на качеството на продукцията, контролирани от нея. А сега някой да каже каква е ефективността на работата на БАБХ и земеделското министерство! Клоняща към нула, нали? Е, в нормалните държави с нормални управляващи такива неефективни държавни шефовете им си подават оставките за несправяне с рабмотата , а тези структури се закриват! Бойман , като най-големия шеф на изпълнителната власт направи ли нещо, освен да назначава калинки и хора на негови хора, които са още по-зле от него и не могат да се справят с проблема? Защо се скри като поредната шушумига и защо въпросните неефективни и очевидно вредни и безсмислени структури крият резултати от изследвания, защо се нахвърлят като гештаповци в т.ч. по тъмно върху хората и избиват "хуманно" животни без доказателства, че са заразени, при това задушавайки ги с пожарникарска пяна? Какви са тези лъжеспециалисти и лъжедоктори и извратеняци, които манияшки да избиват живи същества? Че то по-добре е да разстрелват животните отколкото да ги задушават. Действията на извратеняците са аналогични на надзирателите и екзекуторите в газовите камери на Освиенцим и другите концентрационни лагери. А какво обяснение ще дадат БАБХ, кметовете на общините, полицаите за нахвърляните трупове на убитите животни уж загробени и покрити с по 20-40см пръст, при това в близост до населени места, реки, вододайни зони? Няма ли някой от другите контролни служби РИОСВ, Басейновите дирекции, МОСВ да си дигнат "петите точки" от меките столове и да видят каква екологична бомба със закъснител са сътворили загробващите и са отровили подземни, надземни води, окрити водоизточници, земя, въздух? Че е още по-страшно отколкото с нерегламентираните сметища във вододайните зони , реките, езерата, земята? Или им дреме, че в разгара на лятото ще пламнат болести и отрови по хората? След като има правила, защо не се спазват при загробване на труповете на животните? Същите са токсините химични и биологични, бактериите и вирусите като при погребване на хора в гробища и загробване на мъртви животни... Бойман обаче спи. Спят и малките бойманчета. А спят ли спокойно?

Западняците си осигуриха пазар на залежялото свинско в кенефа на еврогейския:(((((

Това е отмъщението на Цецо. Той агнета на чеверме носи, не иска свинско- в Америка не го ядяли. Отстранили го, а....Сега ще ручаме бабите и дядовците на американските крави и бикове- ГМО- то било полезно, защото е американско.

Напишете един ред - и свиневъдството унищожихме и няма нужда да ни уведомявате как ферми със строга защита както ги показаха от хващане на чума са в кюпа на изпълнение на ''поръчката''... Чума по въздух не се предава, а диви свине във фермата няма как да влезнат....Сега с тези 70-80 000 загробени животни в почвата ще да изпълним и поръчката за унищожение и на земеделието...

Цялото свиневъдство в България ще бъде заличено, защото тарикатчето и “правителството” му не са си свършили работата.

Добре, че се махнах от Кочината.

И какво стана с екарисажите? Има ли ги,няма ли ги? Къде се дянаха? Имам спомен за отпуснати европейски средства за тяхното изграждане.

Не можаха тия от тройната коалиция да се разберат кой да прибере парите от комисионната,програмата ФАР изтече,батковците,дето държаха акциите на екарисажа в Шумен и те удариха едно рамо и готово-не можахме да построим държавен екарисаж.После едни други батковци,от сегашното котило видяха ,че екарисажа е машина за пари,пробваха се да докопат ,,Брамас"-Шумен,номера не мина и чрез машата им-шефката на ОДБХ Шумен го затвориха чрез глоби.И се га се ослушват...

Радвам се, че няма да има засегнати мюсюлмани от тази чума.

Честито! Държавата трябва да плати нови 25,5 млн. лева за студен резерв на Доган за ТЕЦ ”Варна”.

Ма га забравихте как прасенцата ви подкрепяха на жлътите павета пред парламенто.. И лозунгите - "Бойко КРЪСТНИК НА СВИНАРИТЕ!" И ква става тя сега - Бойко, кръстника ша си го има.. СВИНАРИТЕ - БАСТИСАНИ!!!

Правителството крие - Чумата тръгна от Големите Свинекомплекси - няма Контрол , бяха обвинени хората с по едно прасе в двора . Даже ЕС ни Критикува че са избивани вместо болни здрави прасета . Но това беше политическо решение - този бизнес се държи от ГЕРБ и ДПС .

Идиоти да не пишат глупости!

не са виновни - те са затворени, Заразата се пренася от работещите хора които не се дизинфекцират!

Скоро ще плъзне австралийската чума по патиците и бермудска плесен по картофите. Ще унищожим всичко и ще внасяме, ще внасяме до несвяст.

Вожда къде е? На прощаване. Сбогом моя тикво куха. Омръзна ми да гледам образа ти тъп. Омръзна ми да слушам с твойте думи прости, как устроен бил светът. Сбогом моя тикво куха, не искам аз да вижда небръснатото ти лице. Върви далеко там зад океана, началника да ти го подаде. Сбогом моя тикво куха. Мъжествен си, готов си все за бой. В Европа ти се смеят всички дружно, а ти се мислиш за герой. Сбогом моя тикво куха. Не искам аз да чувам за газовия хъб. И как за всичко бил виновен Путин, а нас американци да ни ебът.

Ваканцува както жената от НАП. Пък и с какво ще се хвали в случая?

На среща на върха гербераски в Пловдив:(((((((защото там нещата са с голяма важност за националната сигурност и доходите на хората:(((((

Абе тези в Министерство на земеделието, освен да правят къщи за тъщи, могат ли да свършат и нещо полезно? Защо се допуска разпространение на заразата? Защо умъртвените животни ще се зараяват, вместо изгарят? За подпочвени води чували ли са????

Отмъщението на русия за F16

Някой да е чул нещо за изтребване на прасета в Румъния ? А чумата уж от там дошла....

https://fermera.bg/%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8A%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/item/23851-117-%D1%85%D0%B8%D0%BB-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B0-%D1%83%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D1%80%D1%83%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%B0%D1%87%D1%81.html

Не носете салам и филе в Гърция, забраниха свинското. Съседите въвеждат засилени мерки заради африканската чума.

Как пък гърците нищо не ги хвана,ама никаква чума,ни по овци ни по свине.............ами те,гърците да не са прости като нас.....

Те и на турците нищо не ги хвана. Тука докато изтребваха поминъка на хората в Странджа, по-надолу в Турция, техните животни си пасяха....

Сега как ще ходя в Гърция без салам или филе ?

Това е съботаж срещу управлявящите Слагат нещо във фуража на свинете . Целта е да се свали Борисов от власт. Хакери БСП пусна в действие навсякъде. ....

Майната на чумата! Баце е зает - провежда Среща на върха...

Европа удари марката Рисенско варено щото секретаря на МВР миналта година се изцепи, че бунтовете в бежанските лагери били заради свинското месо. Тогава той каза дали им консерва Русенско варено и те избеснели като вазбвали какво е месото след като го изяли.

Баси ТЪПНЯТА!

не е тъпня, наистина имаше бунтове заради храната. Навлеците претенции имаха, че не ядат свинско, нищо чудно заради тях европедалите да са взели такова решение, може и да не е истина но няма да се учудя от, все. пак са сбърканяци, педали и лесбийки.

Чумите са в парламента .

Ние с Румъния сме задния двор,гетото на Европа.А в гетото винаги пламват епидемии,като в Столипиново морбили.