Тренд: Близо една пета от българите са се возили при шофьор, употребил алкохол

86% от българите счита, че са необходими законодателни промени, с които да се увеличи размерът на наказанието при шофиране в пияно състояние или наркотици

Обратно в новината

Коментари - Тренд: Близо една пета от българите са се возили при шофьор, употребил алкохол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Над 40 години вече не ми се е случвало да ме вози нито пиян шофьор, нито употребил алкохол -сам си карам колите

И аз така, пинна ли си само на мен си имам доверие да карам - браво баце !

А половината от шофьорите НЯКОГА са шофирали след употребата на алкохол Хаха Българина е винаги Булгар-Булгар В чужбина е по нисък от тревата

Абе да ти кажа и в Германия съм карал на 3 бири, а в Белгия на 6, ама не ме хванаха ;)

Тази анкета е измислена от някой да отчете дейност. Субективни преценки. Има една наука, казва се Статистика, която борави само с реални данни. И тя казва, че алкохолът е причина за катастрофи в изключително малко случаи. Може би 2-3%. Не казвам, че трябва да се пие и кара, но това не е основният проблем по пътищата. Дори и да го решим по някакъв начин, какво правим с останалите 96-97%? Но там нещата са много по сложни и трудни, защото става въпрос за "зад кормилните устройства". С алкохола е лесно. Духай - и си в кюпа. Ама с духане няма как да се ловят калпавите шофьори, не можещи да преценят нито пътната обстановка, нито атмосферните условия, нито възможностите на колата си, нито (най важното) собствените си възможности. И това се вижда чак когато се натресат в някое дърво или в друга кола. Тука е "черешката на тортата".

да се кара трезвен

Чудовищен. От невръстна възраст пиенето се поощрява и се изгражда представа, че е едва ли не геройство. Ако не пиеш си съмнителен и ти се подиграват в юношеските години. Поемането не само се счита за нормално, но и за задължително! Всички сме израснали в такава среда, няма какво да се залъгваме. Тежка повсеместна наркомания .

еее, не е чак толкова зле де! дори да пушиш вече не е модерно! пушат предимно жените и циганите!

Почваш да ме съмняваш нещо...

Във всяко районно управление ма МВР се занимават с търговия с наркотици.

видимо пиян съм се качвал само един единствен път. На една нова година да си преместя колата на 15 метра да не хвърлят бомбички върху нея. То дето се вика само я мръднах леко и пак усещах, че ако карам няма да съм читав изобщо. Представям си тия дето си карат кютук пияни.

Ония ден пътъвам към София от Дупница, на двойна непрекъсната тргва да ме изпреварва една кокошка, а преди това ми присветкаха, че има полиция. Всички караме бавно, тя ни изправари 3 коли на двойна непрекъсната точно пред ченгетата. Бяха спряли 3-4 коили за проверка иначе я спираха веднага. Докато има такива селянки като тая ще има катастрофи.

за 2022г до септември са станали 4857 тежки птп с 383 загинали и 6 177 ранени! само в 1.5% от случаите са участвали водачи употребили алкохол !! и то в половината от тези случаи вината е на другия водач!! това е официалната статистика, а тия данни в тия статийки кой и защо ги съчинява не е ясно!

кво да ти кажа. "Наздраве! До дъно!" И само две големи реди да се качиш зад волана. Почти е обяд. Почвай.

тъпи, ти алкаш ли си бре? аз ти пиша какво е истинското положение на нещата! ти ме караш да пия! какви сте такива недоправени бе???? огромното количество от катастрофите ги правят самонадеяни копелдаци без квалификация, и девойки дето с чешат телефоните шофирайки , и си мислят, че пътя по който те карат винаги е с предимство!

Е, все пак зависи колко е пил и колко носи. Аз на 2 бири на дрегера съм минавал без проблеми и тва е нормално, понеже си бях абсолюто трезвен, но има хора дето от една бира вее залягат на масата.

Всички така казват - "На мен от две бири нищо ми няма"

При мен и дрегера така казва, ко праим ся ?

Така де. Вярваме на дрегера, НЕ на твоята честна дума.

Ми много ясно, какъв ти е проблема ? Щом на 2 бири съм доказано трезвен, значи мога да карам спокойно.

Трябва да се повиши честотата на проверките, не размера на наказанието. Ако хващат двама годишно, а други 200 хиляди си карат нехванати, ефектът е нулев. Човек трябва да има случай на познат наказан за шофиране с алкохол, та страхът от наказанието да го възпира.