Коментари - Тренд: 36% от българите страдат от затлъстяване | Днес.dir.bg

Тренд: 36% от българите страдат от затлъстяване

Нашето социологическо проучване сочи, че 2 200 000 пълнолетни българи са с индекс на телесната маса над здравословния, каза социологът Димитър Ганев

Обратно в новината

Коментари - Тренд: 36% от българите страдат от затлъстяване | Днес.dir.bg

Коментари

От храната е, от лични наблюдения... до 2006 в България при еднакъв режим на спорт какъвто имам в чужбина се вталявах и показвах много по добри резултати в спорта след 2006 когато навлязоха модерните немски меса и холандски безцени ябълки и домати всичко стана на обратно в Бг се дебелее. Едно време имаше по 2-3 дебели деца в потока и всички им се присмиваха, сега смей да се присмеше на дебело дете ми те 79 процента са пълнички даже тези които плуват и спортуват.... преди бях като часовник вдигах килограм и половина от ядене и до вечерта свалях точно килограм и половина и на другия ден пак така и после пак така, сега като изям едни пуканки в някое кино и вдигам 1 килограм мазини, и полсе чистенео име невъзмжно ако ще да бягам 9 дена по 10 километра или да навъртя отгоре на това още 90 километра вървене, почти няма ефект.... пуканките са с палмово масло но сигурно палмовото масло има разни стабилизатори и консерванти и други химикали, и титално облпва черния дроб и разграждането не върви, същото е за олиото, не е олио като едно време. същото и за баничките със разни химикали са с палмово масло, едно време всеки ден ядяхме баници и нямаше пълни деца. скоро го гледах това в Хърватия ядат баници някви момиченца, баницата по голяма от главата и а тя като вейка слаба, после някъв спортен пичага като атлет и той си купува един бюрек и нагува и явно при тях няма ефект, явно в Булгария няма ред и вскякви лобита ни пробутват възможно най некачествните и най не ползени храни, и това е защото това е модерно, ние сме възприемчиви към всичко модерно. До 2006 са ме спирали случйни девойки в чужбина, и казваха не го правим за да те сваляме, ама как така нямаш грам мазннини, и аз казвах ям хляб с олио и червен пипер, и беше истина, сега съм мазен, и не ползвам олио толков аи банички не ям, и нищо в организма ми не работи както преди

Намери стара книга за съдържанието на храните според ФДА (на латиница). Сравни с някоя след 2009 и ще ти стане ясно. Но за отслабването ти може да са просто хормоните. Ако базисния пулс преди ти е бил 48 и сега ти е 55, точно това е случая. Хормоните са от надбъбречните жлези и се преработват до тестостерон не само като видим непозната секси мацка, а и в мускулите, като правим упражнения за бързина и сила. Е, мацката винаги помага. А виж за децата - ами те по ковида "здравните" власти "лекуваха" затлъстяване, диабет пък даже и възрастта на хората с принудително обездвождане ппод карантина.

По този индекс половината професионални спортисти са с наднормено тегло, тъй че да го гледат само хора, които не спортуват въобще и нямат никаква мускулна маса.

Да ме извиняват световната здравна организация и всички индекси, които ползват, обаче не съм съгласен. Аз съм 1.84 см и по графиката на тая организацияаз съм с наднормено тегло. В момента съм 96 кг. Чувствам се супер, отслабна ли се чувствам лек естествено, но супер слаб и физически, та ако щеш и психически. Не се чувствам като мъж. Нямам корем, стегнат съм. Бях 100 кг, свалих 5 кг и веднага си пролича изглеждам слаб като момченце, не се чувствам изобщо мъж. Оставям другото, но ако сваля до 90 или под 90 даже и почвам да изглеждам като онкоболен и всеки ме пита добре ли си. Повече не си го причинявам и поддържам килограми между 95-100, ако ще по тия графики да съм пред умиране.

Над 50% от българите страдат от липсата на любов и секс изживявания и затова иконимиката ни не върви. А 99% от българите искат лично, отзад и по няколко пъти да го сложат на управляващите ни. Затова властимащите не смеят да се появяват сред народа без охраната, която ги пази от всенародната любов.

"Затлъстяването е хроничен, рецидивиращ, прогресиращ болестен процес. То не е избор на начин на живот в резултат на повишен апетит, а заболяване, причинено от сложно взаимодействие на генетични и фактори на средата, както и някои други заболявания. Това обясни д-р Явор Асьов" Сега д-р Явор Асьов да ни каже защо преди 70 години е почти е нямало затлъстели?!

Опитва се да каже "дебелаци, вие не сте виновни, това е заболяване". Това че ядете по 4000 калории на ден не е причината за вашия проблем, а гените са виновни.

До човека си е. Това което е за мен, може да не е за друг. Трябва да промени нещо в живота си. Примерно за какво до магазин да ходи с кола, като може пеш. Нещо което да е част от нормалното му ежедневие. Метаболизмът е променяем, но това е сложно. Може да се тъпчеш като слон и да отслабваш. Иначе препоръка от мен - фитнес топка. Но разни се отказват в главата. Трябва да преодолеят началният момент. После става много по-лесно. Разни преди дебели стават фитнес маниаци.

Не, не е до човека. До супермаркета е. В храните има добавки, които предизвикват изкуствено чувство за задоволяване и удоволствие. Също като наркотиците, дават стимул по-силен от естествения. Освен това е невъзможно със повечето продукти от супермаркета да се достигне до балансирано хранене, такова при което получаваш всички необходими субстанции но не получаваш в повече да речем захар. Именно затова хората сега ядат повече, отколкото им трябва. И това се прави нарочно, защото фирмите имат за цел да продават повече, а не да те нахранят здравословно. Елементарен пример: витамин С от портокали. Преди 40 години е било достатъчно да се изяде един портокал от 150 грама. Който е имал захарност 6%. Така че витамина е идвал с 9 грама захар, при това с не много висок гликемичен индекс. 9 гама за един час. Сега портокалите имат захарност 10-12% и съдържание на витамин С е 6 пъти по-малко. Освен това портокалите са по 200 грама. Та трябва да се изяде 6*150 грама, 900 грама портокали за да се задоволи нуждата от витамин С, което означава 90-100 грама захар. Десет пъти повече от преди. При това глюкемичния индекс е 1.3 спрямо предишния. 100 грама захар за 45 минути, което си е осигурен диабет за десетина години. Защо? Ами защото бе са длъжни да отчитат захарта и защото захарта е естествен възбудител за чувството за удоволствие, което продава повече портокали.

Захарта е естествен продукт на глюкоза с фруктоза. Фруктозата се превръща също в глюкоза, а без глюкоза си мъртъв. Грешно е такова гледане на калории само. Трябва спорт! Или просто да не се изпуска. Изпусне ли се, става сложно. Дори на надяждания никога не печелят дебелите, а слабите. Те още докато го поглъщат го разграждат и изгарят. Част един вид ще му изгори още в устата и няма да му стигне до корема. Някога съм правил трик след преяждане така да се отпусна, че да бликне пот от мен като на фонтани и след 1 мината да съм гладен като вълк. Има моменти в които и малко да ядеш пълнееш, а в други и да тъпчеш тави сладки и отслабваш. Вътрешният метаболизъм е променяем, Но е сложно и от единични опити не мога да правя крайни заключения. Много от калориите се харчат за поддържане на температурата и лятото не ти трябва толкова много. Ядеш просто разнообразно. При тренировки има случаи така да изгълтва храната, че една седмица не ходиш по голяма нужда. Трябва човек да добие усет за тялото си. Едва ли не мозъка му да определя дали е по-слаб или по-едър или по-силен. Човек е едър освен според тялото и според нуждите. Трябва да създадеш нуждата да си по-слаб. За фитнес топката например аз правя с опора от тежко бюро. И седнал та даже на бедрата стоя хоризонтално във въздуха и с опънати назад ръце за лостов принцип, та може дори с тежест. Бавно е, но така се прави корем скала. Най-тежкият човек е бил 625кг, но за 1 години с тренировки правени за него от културисти, е смъкнал 400кг. Трябва мотивация.

При немците, а вероятно и при други, има поговорка: спортът е смърт. Докато имаш такова отношение, никога няма да ес оправиш. Отказът е в главата.

Захарта не е естествен продукт. Естествен продукт, който хората са го яли милиони години е плода. При това плода, такъв какъвто е в природата, плод със семена, които пости дават плод. Плодовете съдържат захар, но тя е добре капсулирана в тях и за да се усвои в стомаха е нужно например да се разгради клетъчата стена. Фотосинтезата в природата има около 11% максимална ефективност, но само при захарната тръстика, при плодовете, които може да дъвчим концентрацията на глюкозата е до 7-8%, не повече и се усвоява, минава в кръвтта за около час. Имат глюцемичен индекс около 60. Захарта като синтетичен и рафиниран продукт има 100% концентрация. Разтворена във вода се усвоява за няколко минути. Да речем една кока кола 1/3 литра има 32 грама захар. Същото както и килограм и половина плодове. Но килограм и половина плодове не изаждаш за няколко секунди. И когато за няколко минути вместо за час глюкозата в кръвтта се повишава рязко, това си е един истински жесток удар с юмрук за панкреаса, който трябва да произведе за минути нещо, което произвежда за часове. И така удар след удар се получава същото, каквото би се получило да речем ако работиш близо до максимума тегло за някой мускул всеки ден: той няма време да се възстанови и атрофира. При което може да го скъсаш. И от спорт става морд. От здрав панкреас става диабет. Изпробвано върху милиарди хора от 1974 година, когато учените започват да учат здравите хора как да ядат и че трябва да намалят мазнините, но да сложат повече захари. От тогава до 2006 диабета, който винаги дотогава е засягал около процент от хората расте с 0,23% за година и вече не е процент два, а е 9% в САЩ, около 7% в Европа, които започват да се хранят "научно" малко по-късно и даже достига 18% в някои части на света. Русия е убила туземците в Сибир не с пушки, а с водка (продукт получен от естествени плодове и зърна). Е сега хората се убиват със захар и подобни.

Спорта също не е естествено състояние. Няма нищо естествено в велосипедист от Тур дьо Франс, който се нуждае от 5000 калории на ден да поддържа теглото си и след това от около два месеца да се възстанови. Естественото състояние на физическата активност е това на бушмена, който ходи и ловува всеки ден, но не тича повече от няколко минути. Спорт с хабене на калории повече от 1/3 от базисния метаболизъм си е болест, защото първо се използва за възстановяване на мускулите белтъка, който е наличен, албумина в кръвтта и имунната система отслабва за няколко часа. Затова професионалните спортисти боледуваха много по ковида. Спорта, да речем фитнес тренировките, които обожавам, са доста интензивно натоварване в кратък период, за да може да компенсират 8 часа тъкане на стола пред компютъра в моя случай. И ако не отида 3-4 пъти във фитнеса или не потичам 30 минути на ден се чувствам доста зле. Но не може да се компенсират боксовите удари три пъти на ден по панкреаса. Най-добре е да си готвим сами от сурови продукти. Между другото всички намират че съм в отлично здраве, въпреки че имаше период, в който бях занемарил тялото си. Има нещо по-опасно и от захарта. Белтъците на прах, с къса верижка и барчетата от такива белтъци. Защото в природата няма такова нещо като свободен белтък, всички са свързани или с мембрана (мазнина) или със полизахариди при растенията. Така че се усвояват доста бавно и при това в много ограничени количеатва: някъде 20-30 грама за хранене. Всичко останало от протеиновия шейк става на мазнини, при това отделяйки активни азотни съединения като токсичен амоняк. Така че белтъка си е по-добре да се взима като пържола, кисело мляко или риба. Да не говорим че супера си има и изцяло синтетични добавки като консерванти (антибиотици за бактерии но понякога абиотици) и подсилители на вкуса (дрога за вкусовите рецептори) Абе Някой, питай пратило. Дори и да е старило за теб. Защото ще пораснеш и побелееш доста по-бързо, отколкото ти се иска.

Основно съм спортувал 90-те години. Изглеждам сигурно по-млад от колкото съм, че съм виждал как се чудят. Не се занимавам с фитнес и реално съм слаб. Но със сигурност съм по-добре от поне 97% на моята възраст. Просто правя по нещичко хей така, може веднъж на ден. И за форма е обратното на спорт. Тренирай това в което си най-слаб. Тези на велосипедите имат други проблеми. Има за червени и бели мускулни влакна и кои са за сила и издръжливост и как се променя. И как един на велосипеди и маратон ползва основно кислород, а такъв на спринт на 100 метра едвам вдишва 3 пъти. Първо фосфати някакви в клетките, после глюкоза и после е кислорода. И колко слаби са всъщност тези с издръжливостта. Аз обаче и да искам, не мога да стана дебел. И за силен е до лимит. Стигам едни килограми и край. Затова е различно за различните хора. Бързо съм дигал мускулна маса и съм се чувствал ужасно, все едно сърцето ти не е свикнало на такава маса. И после един вид се спукваш и обратно. Трябва вътрешно приспособление, което не ми е силата. Трябва вътрешно организма ти да е пригоден. Но калориите не се лепят така. Всеки ден да ям по килограм захар, мога да отслабвам. Хайде килограм е много. Преди съм ял шоколади по няколко на ден. Това е до човека. Като изядеш повече, отива в тоалетната.

ваше социлигическо проуване твърдо показваше 48 % активност на парламентарните избори.... а те се оказаха 34%????????

Коментари - Тренд: 36% от българите страдат от затлъстяване | Днес.dir.bg

Тренд: 36% от българите страдат от затлъстяване

Нашето социологическо проучване сочи, че 2 200 000 пълнолетни българи са с индекс на телесната маса над здравословния, каза социологът Димитър Ганев

Обратно в новината

Коментари - Тренд: 36% от българите страдат от затлъстяване | Днес.dir.bg

Коментари

От храната е, от лични наблюдения... до 2006 в България при еднакъв режим на спорт какъвто имам в чужбина се вталявах и показвах много по добри резултати в спорта след 2006 когато навлязоха модерните немски меса и холандски безцени ябълки и домати всичко стана на обратно в Бг се дебелее. Едно време имаше по 2-3 дебели деца в потока и всички им се присмиваха, сега смей да се присмеше на дебело дете ми те 79 процента са пълнички даже тези които плуват и спортуват.... преди бях като часовник вдигах килограм и половина от ядене и до вечерта свалях точно килограм и половина и на другия ден пак така и после пак така, сега като изям едни пуканки в някое кино и вдигам 1 килограм мазини, и полсе чистенео име невъзмжно ако ще да бягам 9 дена по 10 километра или да навъртя отгоре на това още 90 километра вървене, почти няма ефект.... пуканките са с палмово масло но сигурно палмовото масло има разни стабилизатори и консерванти и други химикали, и титално облпва черния дроб и разграждането не върви, същото е за олиото, не е олио като едно време. същото и за баничките със разни химикали са с палмово масло, едно време всеки ден ядяхме баници и нямаше пълни деца. скоро го гледах това в Хърватия ядат баници някви момиченца, баницата по голяма от главата и а тя като вейка слаба, после някъв спортен пичага като атлет и той си купува един бюрек и нагува и явно при тях няма ефект, явно в Булгария няма ред и вскякви лобита ни пробутват възможно най некачествните и най не ползени храни, и това е защото това е модерно, ние сме възприемчиви към всичко модерно. До 2006 са ме спирали случйни девойки в чужбина, и казваха не го правим за да те сваляме, ама как така нямаш грам мазннини, и аз казвах ям хляб с олио и червен пипер, и беше истина, сега съм мазен, и не ползвам олио толков аи банички не ям, и нищо в организма ми не работи както преди

Намери стара книга за съдържанието на храните според ФДА (на латиница). Сравни с някоя след 2009 и ще ти стане ясно. Но за отслабването ти може да са просто хормоните. Ако базисния пулс преди ти е бил 48 и сега ти е 55, точно това е случая. Хормоните са от надбъбречните жлези и се преработват до тестостерон не само като видим непозната секси мацка, а и в мускулите, като правим упражнения за бързина и сила. Е, мацката винаги помага. А виж за децата - ами те по ковида "здравните" власти "лекуваха" затлъстяване, диабет пък даже и възрастта на хората с принудително обездвождане ппод карантина.

По този индекс половината професионални спортисти са с наднормено тегло, тъй че да го гледат само хора, които не спортуват въобще и нямат никаква мускулна маса.

Да ме извиняват световната здравна организация и всички индекси, които ползват, обаче не съм съгласен. Аз съм 1.84 см и по графиката на тая организацияаз съм с наднормено тегло. В момента съм 96 кг. Чувствам се супер, отслабна ли се чувствам лек естествено, но супер слаб и физически, та ако щеш и психически. Не се чувствам като мъж. Нямам корем, стегнат съм. Бях 100 кг, свалих 5 кг и веднага си пролича изглеждам слаб като момченце, не се чувствам изобщо мъж. Оставям другото, но ако сваля до 90 или под 90 даже и почвам да изглеждам като онкоболен и всеки ме пита добре ли си. Повече не си го причинявам и поддържам килограми между 95-100, ако ще по тия графики да съм пред умиране.

Над 50% от българите страдат от липсата на любов и секс изживявания и затова иконимиката ни не върви. А 99% от българите искат лично, отзад и по няколко пъти да го сложат на управляващите ни. Затова властимащите не смеят да се появяват сред народа без охраната, която ги пази от всенародната любов.

"Затлъстяването е хроничен, рецидивиращ, прогресиращ болестен процес. То не е избор на начин на живот в резултат на повишен апетит, а заболяване, причинено от сложно взаимодействие на генетични и фактори на средата, както и някои други заболявания. Това обясни д-р Явор Асьов" Сега д-р Явор Асьов да ни каже защо преди 70 години е почти е нямало затлъстели?!

Опитва се да каже "дебелаци, вие не сте виновни, това е заболяване". Това че ядете по 4000 калории на ден не е причината за вашия проблем, а гените са виновни.

До човека си е. Това което е за мен, може да не е за друг. Трябва да промени нещо в живота си. Примерно за какво до магазин да ходи с кола, като може пеш. Нещо което да е част от нормалното му ежедневие. Метаболизмът е променяем, но това е сложно. Може да се тъпчеш като слон и да отслабваш. Иначе препоръка от мен - фитнес топка. Но разни се отказват в главата. Трябва да преодолеят началният момент. После става много по-лесно. Разни преди дебели стават фитнес маниаци.

Не, не е до човека. До супермаркета е. В храните има добавки, които предизвикват изкуствено чувство за задоволяване и удоволствие. Също като наркотиците, дават стимул по-силен от естествения. Освен това е невъзможно със повечето продукти от супермаркета да се достигне до балансирано хранене, такова при което получаваш всички необходими субстанции но не получаваш в повече да речем захар. Именно затова хората сега ядат повече, отколкото им трябва. И това се прави нарочно, защото фирмите имат за цел да продават повече, а не да те нахранят здравословно. Елементарен пример: витамин С от портокали. Преди 40 години е било достатъчно да се изяде един портокал от 150 грама. Който е имал захарност 6%. Така че витамина е идвал с 9 грама захар, при това с не много висок гликемичен индекс. 9 гама за един час. Сега портокалите имат захарност 10-12% и съдържание на витамин С е 6 пъти по-малко. Освен това портокалите са по 200 грама. Та трябва да се изяде 6*150 грама, 900 грама портокали за да се задоволи нуждата от витамин С, което означава 90-100 грама захар. Десет пъти повече от преди. При това глюкемичния индекс е 1.3 спрямо предишния. 100 грама захар за 45 минути, което си е осигурен диабет за десетина години. Защо? Ами защото бе са длъжни да отчитат захарта и защото захарта е естествен възбудител за чувството за удоволствие, което продава повече портокали.

Захарта е естествен продукт на глюкоза с фруктоза. Фруктозата се превръща също в глюкоза, а без глюкоза си мъртъв. Грешно е такова гледане на калории само. Трябва спорт! Или просто да не се изпуска. Изпусне ли се, става сложно. Дори на надяждания никога не печелят дебелите, а слабите. Те още докато го поглъщат го разграждат и изгарят. Част един вид ще му изгори още в устата и няма да му стигне до корема. Някога съм правил трик след преяждане така да се отпусна, че да бликне пот от мен като на фонтани и след 1 мината да съм гладен като вълк. Има моменти в които и малко да ядеш пълнееш, а в други и да тъпчеш тави сладки и отслабваш. Вътрешният метаболизъм е променяем, Но е сложно и от единични опити не мога да правя крайни заключения. Много от калориите се харчат за поддържане на температурата и лятото не ти трябва толкова много. Ядеш просто разнообразно. При тренировки има случаи така да изгълтва храната, че една седмица не ходиш по голяма нужда. Трябва човек да добие усет за тялото си. Едва ли не мозъка му да определя дали е по-слаб или по-едър или по-силен. Човек е едър освен според тялото и според нуждите. Трябва да създадеш нуждата да си по-слаб. За фитнес топката например аз правя с опора от тежко бюро. И седнал та даже на бедрата стоя хоризонтално във въздуха и с опънати назад ръце за лостов принцип, та може дори с тежест. Бавно е, но така се прави корем скала. Най-тежкият човек е бил 625кг, но за 1 години с тренировки правени за него от културисти, е смъкнал 400кг. Трябва мотивация.

При немците, а вероятно и при други, има поговорка: спортът е смърт. Докато имаш такова отношение, никога няма да ес оправиш. Отказът е в главата.

Захарта не е естествен продукт. Естествен продукт, който хората са го яли милиони години е плода. При това плода, такъв какъвто е в природата, плод със семена, които пости дават плод. Плодовете съдържат захар, но тя е добре капсулирана в тях и за да се усвои в стомаха е нужно например да се разгради клетъчата стена. Фотосинтезата в природата има около 11% максимална ефективност, но само при захарната тръстика, при плодовете, които може да дъвчим концентрацията на глюкозата е до 7-8%, не повече и се усвоява, минава в кръвтта за около час. Имат глюцемичен индекс около 60. Захарта като синтетичен и рафиниран продукт има 100% концентрация. Разтворена във вода се усвоява за няколко минути. Да речем една кока кола 1/3 литра има 32 грама захар. Същото както и килограм и половина плодове. Но килограм и половина плодове не изаждаш за няколко секунди. И когато за няколко минути вместо за час глюкозата в кръвтта се повишава рязко, това си е един истински жесток удар с юмрук за панкреаса, който трябва да произведе за минути нещо, което произвежда за часове. И така удар след удар се получава същото, каквото би се получило да речем ако работиш близо до максимума тегло за някой мускул всеки ден: той няма време да се възстанови и атрофира. При което може да го скъсаш. И от спорт става морд. От здрав панкреас става диабет. Изпробвано върху милиарди хора от 1974 година, когато учените започват да учат здравите хора как да ядат и че трябва да намалят мазнините, но да сложат повече захари. От тогава до 2006 диабета, който винаги дотогава е засягал около процент от хората расте с 0,23% за година и вече не е процент два, а е 9% в САЩ, около 7% в Европа, които започват да се хранят "научно" малко по-късно и даже достига 18% в някои части на света. Русия е убила туземците в Сибир не с пушки, а с водка (продукт получен от естествени плодове и зърна). Е сега хората се убиват със захар и подобни.

Спорта също не е естествено състояние. Няма нищо естествено в велосипедист от Тур дьо Франс, който се нуждае от 5000 калории на ден да поддържа теглото си и след това от около два месеца да се възстанови. Естественото състояние на физическата активност е това на бушмена, който ходи и ловува всеки ден, но не тича повече от няколко минути. Спорт с хабене на калории повече от 1/3 от базисния метаболизъм си е болест, защото първо се използва за възстановяване на мускулите белтъка, който е наличен, албумина в кръвтта и имунната система отслабва за няколко часа. Затова професионалните спортисти боледуваха много по ковида. Спорта, да речем фитнес тренировките, които обожавам, са доста интензивно натоварване в кратък период, за да може да компенсират 8 часа тъкане на стола пред компютъра в моя случай. И ако не отида 3-4 пъти във фитнеса или не потичам 30 минути на ден се чувствам доста зле. Но не може да се компенсират боксовите удари три пъти на ден по панкреаса. Най-добре е да си готвим сами от сурови продукти. Между другото всички намират че съм в отлично здраве, въпреки че имаше период, в който бях занемарил тялото си. Има нещо по-опасно и от захарта. Белтъците на прах, с къса верижка и барчетата от такива белтъци. Защото в природата няма такова нещо като свободен белтък, всички са свързани или с мембрана (мазнина) или със полизахариди при растенията. Така че се усвояват доста бавно и при това в много ограничени количеатва: някъде 20-30 грама за хранене. Всичко останало от протеиновия шейк става на мазнини, при това отделяйки активни азотни съединения като токсичен амоняк. Така че белтъка си е по-добре да се взима като пържола, кисело мляко или риба. Да не говорим че супера си има и изцяло синтетични добавки като консерванти (антибиотици за бактерии но понякога абиотици) и подсилители на вкуса (дрога за вкусовите рецептори) Абе Някой, питай пратило. Дори и да е старило за теб. Защото ще пораснеш и побелееш доста по-бързо, отколкото ти се иска.

Основно съм спортувал 90-те години. Изглеждам сигурно по-млад от колкото съм, че съм виждал как се чудят. Не се занимавам с фитнес и реално съм слаб. Но със сигурност съм по-добре от поне 97% на моята възраст. Просто правя по нещичко хей така, може веднъж на ден. И за форма е обратното на спорт. Тренирай това в което си най-слаб. Тези на велосипедите имат други проблеми. Има за червени и бели мускулни влакна и кои са за сила и издръжливост и как се променя. И как един на велосипеди и маратон ползва основно кислород, а такъв на спринт на 100 метра едвам вдишва 3 пъти. Първо фосфати някакви в клетките, после глюкоза и после е кислорода. И колко слаби са всъщност тези с издръжливостта. Аз обаче и да искам, не мога да стана дебел. И за силен е до лимит. Стигам едни килограми и край. Затова е различно за различните хора. Бързо съм дигал мускулна маса и съм се чувствал ужасно, все едно сърцето ти не е свикнало на такава маса. И после един вид се спукваш и обратно. Трябва вътрешно приспособление, което не ми е силата. Трябва вътрешно организма ти да е пригоден. Но калориите не се лепят така. Всеки ден да ям по килограм захар, мога да отслабвам. Хайде килограм е много. Преди съм ял шоколади по няколко на ден. Това е до човека. Като изядеш повече, отива в тоалетната.

ваше социлигическо проуване твърдо показваше 48 % активност на парламентарните избори.... а те се оказаха 34%????????