Тръмп се яви пред наказателен съд - нещо, което се случва за първи път на бивш президент на САЩ

Тръмп се опита да отстрани съдията Хуан Мерчан на основание, че работата на дъщеря му във фирма за политически консултации с клиенти от Демократическата партия, представлява конфликт на интереси

Обратно в новината

Коментари - Тръмп се яви пред наказателен съд - нещо, което се случва за първи път на бивш президент на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американските "демократи" са решили да разчистят пътя на техния кандидат за президент с всички средства.

Понятие като "бивш президент" няма. Вие в кое населено място живеете? Той е президент да края на живота си. Аман от неграмотни люде.

Присъдата на Тръмп по другото дело за измама официално е над 450 милиона долара дължими от Тръмп. ($454,156,783.05) и се увеличава всеки ден - с около 100 000 долара на ден лихва! И по другото дело той има присъда, че дължи още $83.3 милиона на Джийн Карол, която също го осъди… И понеже той продължи да я напада публично и да я клевети, тя го осъди втори път (първата сума бе около $ 10 милиона, той продължи да лъже и да я напада, тя го осъди пак и сега тя заяви, че ако той продължи ще го съди и трети път … В ход е делото срещу прокуратурата за секретните документи, които бе взел със себе си и за които отричаше и затова обискираха къщата му и други места и той криеше и отричаше да ги притежава, обясняваше че той ги бил разсекретил някак си някога (дори само с мисъл)… (Акциите на компанията на Тръмп - социалната му мрежа) днес падна с нови 18 % !)

Не се е представил добре щом красавицата го издала!

Ами тя между другото го каза в един разговор с журналистка - намекна го с ирония…:) И не го каза злобно, а просто като факт, между другото.. Тя е симпатяга…просто в един период така й се е стекъл живота, не всички са родени със златна лъжичка като Тръмп…

В САЩ законът е над всички!

Сторми Даниелс среща Доналд Тръмп по време на голф турнир на езерото Тахо. Порнодивата е наета да посреща известни личности, дошли на ВИП състезанието. Бодигард на Тръмп я кани на вечеря с бъдещия американски президент. Така започва връзката й с Доналд Тръмп, става ясно от нейната жалба. Двамата прекарали нощта заедно и от тогава започвали да се срещат редовно. По това време Мелания Тръмп е в напреднала бременност със сина си Барън. Когато Доналд Тръм се кандидатира за Белия дом, Сторми Даниелс започва да преговаря с различни телевизионни канали, за да разкаже историята на връзката им срещу пари. Това би бил съкрушителен удар срещу кандидатът на републиканците и затова Тръмп и екипът му започват операция по прикриването на аферата. Адвокатът на Доналд Тръмп – Майкъл Коен предава на Сторми сумата от 130 000 долара, с които купува мълчанието й. Парите са върната на юриста от Тръмп на вноски по 35 000 долара със средства от предизборната си кампания. Според обвинението към Тръмп той е нарушил извършил престъпление, с което е нарушил законите за финансиране на изборите в САЩ.

Да. Майкъл Коен е взел дори заем от банка за да плати на Сторми Даниелс, а Тръмп после му е възстановил сувата. Новото за мен е записът, който излезе днес (поне за мен), в който Тръмп и Коен обсъждат това и парите и как главният му финансист (счетоводител) да ги осчетоводи… Аз следя доста внимателно делата на Тръмп и по другите обвинения, защото едно от тях лично ме интересува (засяга) …- това за секретните документи, по някакъв начин. За мен е интересно и как съдебната система - обвинения и съдебни решения - ВЛИЯЯТ или могат потенциално да влияят много и на ВЛАСТТА и ПОРИТИКАТА (от там икономика, изобщо на живота на хората) не само в Америка, а и на света! Което между другото очевадно важи и за България, и то по не особено позитивен начин! Става дума за корупция и измами на най-високите етажи на властта а за злоупотреба с голяма власт! И за патологичен нарцисизъм!

Приятелят на Тръмп Пекър - бивш главен изпълнителен директор на Американ Медия Инкорпорейшън, която публикува Нейшънъл Инкуайр през този период изпълнява т. нар. типична за това издание схема „хвани и убий“, за да погребва негативни истории за Тръмп. Една от основните цели на прокуратурата ще бъде да убеди съдебните заседатели, че Тръмп е организирал прикриването – и е фалшифицирал записите на компанията си – като част от схема за влияние върху изборите през 2016 г., а не просто за да избегне лично неудобство. Свързването на поведението с изборите ще помогне на прокурорите да поддържат обвиненията срещу Тръмп като престъпления. И Пекър може да е ключов свидетел по този въпрос.

Това и другите дела срещу Тръмп са интересни и доколкото представляват сериозни предизвикателства и към съдебната система (и не само - и за политиката) в Америка и се наблюдават с голямо внимание и публично обсъждане в САЩ. (Другият много близък на Тръмп Джулияни също има огромни проблеми с правосъдието, вече му е отнет лиценза за адвокат, осъдиха го за лъжи и клевети и досега е осъден да плати около 100 милиона, разорен е и обяви фалит, а голямото дело и срещу него от фирмата с машините да избори тепърва предстои (тази фирма вече спечели срещу Фокс Нюз за същите клевети и получи мисля $ 1,5 милиарда обезщетение (искът бе доста по-голям) което стана повод за оттеглянето и на Мърдок от управление там.,.. Коен е дал пълни разяснения (и документи) и за други обвинения срещу Тръмп за документални измами с участието на Алан Уейзбърг и май е допринесъл с това Уейзбърг да се признае за виновен и да се съгласи да сътрудничи срещу облекчена присъда…

Основен свидетел по това криминално дело срещу Доналд Тръмп е неговия дългогодишен адвокат Майкъл Коен, който много дълго му е бил много верен и дори лежа в затвора, за да прекрие Тръмп. Но назначеният от Тръмп главен прокурор Уилиям Бар с прокуратурата заплашваха и третираха много зле Коен за да не говори и Коен директно го заяви когато излезе на свобода и подробно разказа как са го заплашвали! Впрочем и Уилиям Бар сега каза (но чак сега!), че Тръмп е нарушил закона и трябва и ще бъде осъден - това бе главният прокурор назначен от Тръмп! И Тръмп се нахвърли срещу Коен, наричайки го престъпник, лъжец и пр..(каза лоши думи и да Юцап, и за следващия назначен от него Сешън - Тръмп си е Тръмп:) ) Това вбеси Коен и той разказа всичко, което знае за Тръмп - не само по това дело, че съжалява че изобщо го е срещнал и че Тръмп е негодник, измамник и лъжец и ще предаде всеки за до спаси кожата си.. Тръмп направи друг отчаян преди няколко месеца и заведе дело срещу Коен с искано обезщетение от $ 100 милиона, което очевидно бе смехотворно и докато Коен бе готов да се яви в съда в Маями, Тръмп оттегли иска си. Сега обаче става ясно, ме освен документи има а ЗАПИС(и) като доказателство на които Тръмп и Коен коментират парите, които да се платят на Сторми Даниелс за да мълчи. В разговора между Тръмп и Коен се споменава главният счетоводител на Тръмп от повече от 20 години Алан Уейзбърг (който лежа мисля 7 месеца в затвора за лъжесвидетелство и дп. и се призна за виновен и се съгласи да свидетелства и каже истината и затова получи по-лека присъда, но понеже излъга и за това сега ву предстои нова присъда…), във връзка с това как да се осчеводят парите за Сторми Даниелс. Явно Майкъл Коен, познавайки отлично Тръмп го е записал… Когато слушах записа обаче се зачудих доколко той може да е годен за доказателство от съда, но иначе истината е ясна!

За разлика от другите му дела това дело е криминално и Тръмп не може да решава дали да се явява или не както той реши, както и да се държи неприлично и да лъже, защото например ако не се яви на заседание в съда (и е редовно призован (информиран), респективно адвокатът му) той ще бъде арестуван!

с нетърпение чакам изборите... дали гробищата отново ще подкрепят зомбито? и дали отново ще има в последните няколко часа рязка смяна в гласовете? и разбира се - дали най накрая няма да започне дългоочакваната гражданска война?

Тези бълнувания и мокри сънища за “дългоочакваното гражданска война” в САЩ - и от КОГО точно е дългоочаквана, и от кога:) - са смехотворно и на хора които изобщо нямат реална представа за Америка:) Но не ми се обяснява подробно, чакай си …да цъфнат налъмите!

Тръмп може да го съдят, но порнозвездите са си като ангелчета небесни - дар от Бога, нямат грешка.

Гришо!

Демокрацията в америка е като демокрацията в русия ! Байдан си разчиства пътя към властта като обвинява тръмб. Путин затвори навални за да си разчисти пътя към власта. А ние българите сме колония която е съставена от продажни политици и прости бели роби.

...бивш, надявам се и бъдещ американски президент. Дано настоящото куку, което подпали света по-бързо си отиде

Тая проститутка ще му изяде главата. Егати глупостта е да се занимава с проститутки, при положение, че има най-красивата жена на света.

Тя може и да е най-голямата красавица, но той е свикнал да ползва проститутки. Това си е вид зависимост.

Ей, туй на страха очите са големи. Треска ги тресе, че Тръмп ще се яви и отнесе като куцо пиле домат на изборите.

ЩЕ ВИДИМ ЗА КОЛКО ВРЕМЕ СА МЕ РАЗБЛОКИРАЛИ. ПРЕДНИЯТ ПЪТ БЕШЕ САМО 3 СЕКУНДИ. АКО НАИСТИНА СА СПРЕЛИ ЧЕТИРИМЕСЕЧНИЯ ТЕРОР, ЩЕ ЗАПОЧНА НОРМАЛНО ДА КОМЕНТИРАМ КАТО СВОБОДЕН ЧОВЕК! АКО ЛИ НЕ, СЪРДЕТЕ СЕ НА СЕБЕ СИ!:)

Тръмпи свежо задрямал по време на делото хахаха трябвало да го будят, нещо нанагорно взе да му идва

Същото го помня по миналио режим....сега учат децата че тогава е било много зле....нали знаете всички прасенца са си равни....но някой са по прави...

Тръмп е получил 4000 обвинениения досега през живота си. Най-измисления и лъжлив политик в САЩ

Ами той и Мартин Лутър Кинг имаше обвинения от "справедливият еврейски съд" и още много свободомислещи борци за свобода и истината !

Той сигурно е поставил рекорд на Гинес. Не се чуди прости хора има много.

бил клинтън ги изнасилваше безплатно ,педофила джо и сина му на снимки дрогиран правят оргии с непълнолетни и са събрали над 20 милиона рушвети от Китай,Москва и Румъния няма проблеми ...Тръмп щото платил на мастията за секс доживотен затвор .Новата либерал фашистка хунта на сатаниста сорос която е окупирала Америка я докара до страна не от третия а от четвъртия свят

Зеленски наркоман, Байдън педофил, всеки който е за ЕС и НАТО е джендър, каквото и да значи, а в реалния живот вие русоробчетата плащате на 10 годишни циганки щото нормална жена няма да обърне внимание на изнасилвани в деството русоробчета със спиртосани мозъци

"Видеоматериалите" в нета са супер евтино сглобени тъпотии, ако имаш малко акъл веднага би го разбрал. Съшити с бели конци глупости, подправени няколко думи в изречение, или снимани "отдалеко" видеота с разминаващ се с кадрите говор. Иначе ще ми е интересно ако се видим очи в очи колко си смел. Рано или късно някой може да ти изпълни някое желание, независимо къде ти е миризливата дупка в която си се скрил

Вземи си събуди промития гейски мозък и виж реалността такава каквато е ! Той самият наркоман хънтър байдън в интервю разказва като изпадал в криза пушел дори пармазан кашкавал а дъщерята на педофила джо сама пише в дневника си как като тинейджърка с баща и се къпели заедно под душа !

всичките порно наркомански материали са изтекли не от другаде а от лаптопа на самият наркоман хънтър байдън,а личният дневник на дъщеря му където разказва как са се къпели голи с баща си също е доказано автентичен ! Аз къде съм питаш . Аз съм в Америка на едно много скъпо място където педали неудачници като тебе нямакак да бъдат допуснати !

Доскоро нямах представа колко много идиоти има по белия свят, отскоро поне знам че всички за русороби подкрепящи Иран и Тръмп и мразещи украинците. Маймуните са с повече критично мислене от вас, долни отрепки на дъното на помийната локва

нещо конкретно по фактите за криминалните материали за корумпирания педофил байдън и фамилия , за криминалите клинтън ? Ъкаринците сами си заслужават съдбата че са допуснали бандеровските нацисти да им узурпират страната подарена от Русия ! Капиш нещастник малоумен ..

Делото е, че е покрил плащанията с измама. А не за това, че е ползвал услуги.

От една страна е добре, че в Америка всички са равни пред закона. Но парадокса с Тръмп е, че може да бъде осъден поне по едно от няколкото дела които вървят срещу него, и в същото време според Конституцията , да има право да бъде президент на САЩ. И не само това. Той може да бъде да бъде в затвора, и все още да участва в изборите, и да ги спечели. Което е наистина странно и смешно, имайки в предвид че в България, даже и за най-долната държавна длъжност има изискване да не си осъждан. Причината за този парадоксален казус е, че хората които са правили Конституцията навремето в Щатите, не са и предполагали че хората ще издигнат за кандидат за президент криминален престъпник.

ти се шегуваш нали ? Ако в Америка всички са равни то повечето от конгресмените трябва да са по затворите за корупция начело с криминалното семейство на педофила джо байдън и сина му наркоман .Да не говорим за другите криминали Бил и Хилари . Чети малко статистика в Америка колко смъртни присъди са издадени и изпълнени по погрешка .Някои хора живеете в лала ланд наистина !

Има още няколко подобни случая с жени, с които Доналд Тръмп е имал връзка и им е плащано да мълчат. Като например бившия модел Керън Мак Дъглас, на която е изготвен договор и са дадени пари да мълчи. И тя разказва - със снимки и свидетели, включително как Тръмп я е вкарал и в семейната спалня веднъж… Тя също казва, че Мелания е знаела за връзката им и затова на общи снимки с Тръмп и Мелания е стояла най-далеч. И че когато е видяла онзи клип, където Тръмп се хвали и казва, че той (като много известен) може да си позволи всичко с жените, дори и омъжени, и да ги хваща да п.тката… Друг самозабравил се от властта и парите тип, който … “шиба на 200”…Правейки се на голям мъж, изживявайки се за “голям мъжкар”! И който много държи “да го уважават и да са лоялни хората му към него”, затова поне няколко дузини от приближените му са вече осъдени и много от тях не искат и да чуят за него и казват, че е лъжец и катастрофа за страната! Списъкът с имената им е дълъг!

Пукнатини и то доста дълбоки,не само във външния имидж на Америка,и човек се чуди:…Трета световна ли ще докарат първо или вътрешна война.Закото ако вкарат Тръмп в затвора това няма да е края на историята.

Какво да кажа?Голям страх ги тресе демократите.Пожертваха и демокрацията в САЩ.

За някакви 130 хиляди, които е платил, дори не са откраднати, ще преследват Тръмп до дупка. Междувременно Байдън и синчето му за затънали до гуша в корупция за милиони и предателство на националните интереси и нищо. Още по-фрапиращо, в Калифорния са похарчени 24 милиарда (не милиона) уж за подпомагане на бездомните и никой не знае къде са отишли тези пари. Познайте дали ще има опандизени. Нали щом не Тръмп, няма проблем... да им пикая на демокрацията

под формата на някой архангел с ореол върху оранжевата перука

Какво става с Америка?Нема нищо общо преди 30г.Демокрацията им отива на кино

По 34 точки но дори да ги е сложил парите в графа разходи за да си намали данъците трябва да докажат че това е нарочно .По принцип това е престъпление но не криминално.Може да се наложи глоба но не затвор.В случая обаче го съдят за криминално престъпление които е много странно ако не се казвашеТръмп.Явно за него се създават нови закони защото познавам хора излъгали за повече данъчните,хванати и платили глоба.

Минуси.Да в някой щати за (нетрябва да е на латиница)МИСДЕМЕНОРС се лежи но не повече от година,но пак не е криминал и не ти се води разбира се криминал на историята(рекорда)

Съгласно законите в Америка да лъжеш в съда под клетва е престъпление! Точно затова най-довереният счетоводител на Тръмп от няколко десетилетия Алън Уейзбърг вече бе осъден и лежа в затвора! През 2022 г. той се призна за виновен по 15 обвинения, вкл. включително кражба в големи размери, престъпна данъчна измама и фалшифициране на бизнес транзакции… Сега съдията, който му даде по-лека присъда заради пределната му възраст заяви, че съжалява и ако е знаел това, които знае сега е щял да му даде много по-тежка присъда!

Перчама ще стане вторият президент след късото който ще бъде съден;)))

Значи престъпник (порноактрисата) изнудва жертва (Тръмп) за пари. Но съдят жертвата, че не обявил парите, а не престъпника, където и не е платил данъци за приходите сигурно. "Демокрация" по американски!

А корумпето Байдън никой не го съди, дето сина му Хънтър събира лични пари за държавна подкрепа - и търговия с власт.

“Значи престъпник (порноактрисата) 1) Да си порноактриса НЕ Е престъпление (специално в Америка)!!!, макар някои да го смятат за МОРАЛНО укоримо - това едно; изнудва жертва (Тръмп) за пари. 2) Всъщност Сторми Даниелс НИКОГА НЕ Е изнудвала Тръмп, НИКОГА НИКОЙ - и Тръмп - не са я обвинили в това, и защото тя НЕ И БИЛА в позицията да заплашва човек с положението, парите и връзките на Тръмп, всъщност истината е точно обратната - нея са я принуждавали да се подпише и вземе пари за да мълчи! - това второ! Но съдят жертвата, че не обявил парите, а не престъпника, където и не е платил данъци за приходите сигурно. "Демокрация" по американски! 3) Като заключение изводът ти е абсолютно погрешен! И много прозрачно и тъпо манипулативен!

Таз година Тръмпи, догодина Пути

пффф

Това, че бай Дончо е заспал два пъти по време на делото, що ли не е новина? Ако беше Байдън, щеше да се продъни ораталъка, как не става за нищо вече... :)))) Когато истината няма значение, а е важно, кой от кой отбор е живота е много по-лесен... :))))

Защото това дело е чист цирк, който няма да го спре за изборите

Колко си наивен! И Тръмп и Байдън са пионки, еле пък деменцията Байдън, дето не знае къде се намира.

Пфффф ти пък откъде изкочи бе палячо?

на 77 год. е , може да се оправдае примерно че е забравил понеже е или със старческа деменция или с алцхаймерова болест, живи + здрави

пффф

Делото не е, че й е платил. Плащането е нещо, което не е нелегално. Казал е на адвоката си да й плати. А след това той е платил на адвоката си сумата и го е представил като бизнес разход, за да си намали данъците. Демек, финасова измама. Адвоката му вече лежа в затвора.

Казал на адвоката да плати, с какви пари не му е казал. Желая ти успех да докажеш това в съдът :)

пффф

Коен за какво лежа в затвора? Всичко вече е доказано. Тръмп не го съдиха първия път, защото беше действащ президент. Сега вече не е. Но затова драпа да стане пак. :))))

Адвоката на Сторми защо е в затвора? :)

Адвоката е постъпил по този начин.Значи е престъпник и какво излиза?Престъпник казва че е направил престъпление защото Тръмп му е казал .На кого да вярваме на Тръмп или на доказан престъпник?

На документите! На доказателствата! И не става изобщо въпрос за вярване, а за решение (в и на съда)!

Фалсе бизнес рекорд е административно не криминално нарушение.