Не сме прасенцето-касичка. Това ще каже Тръмп на страните от НАТО

Американският президент иска всички страни от НАТО да увеличат бюджетите за отбрана

Обратно в новината

Коментари - Не сме прасенцето-касичка. Това ще каже Тръмп на страните от НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добрее бе, не сте касичка. Ама сте си мазни прасенца.

чичо Дончо да им издърпа ушите и да ги напляска!

Когато освободите Германия , Япония и т.н. , тогава ще говорим !

Тръмп няма да направи грешката на СССР, който беше като касичка за СИВ и Варшавския договор!

сериозни проблеми с Русия и на практика няма сериозни съседни врагове. Ако сащ не я тласкат към война с Русия то на европа изобщо не и трябва отбрана.

Чичко Тръмп иска да възроди икономиката на САЩ. Това става най- лесно с продажба на оръжия. Скъпички са (цената определя САЩ), няма никаква конкуренция (конкурентите са изключени с политически шантаж), натрупани са доста морално и физически остарели оръжия, които трябва да бъдат продадени, вместо да идат на скраб. Ето това е цялата истина!!!! Затова Тръмп ще зомбира европейците, а като се вържат ще им стегне шаките.

Едва ли ще успее планът на Тръмпи. В Европа има достатъчно свръхмодерни оръжейни производствени мощности, та да не се налага закупуване на оръжия от Тръмп. За Тръмпи ще остане чаша студена кладенчова водица.

Обособяването на ЕС, като нова икономическа, военна и политическа свръхсила, автоматично ще доведе до съвсем естествен стремеж за преразпределяне сферите на влияние в света. Ще започне първо икономическа, политическа, а накрая и гореща война. Световна. Причината в ЕС все още да не е създадена Обединена Европейска Армия, е единствено страхът на САЩ, РФ и Велика Британия!

На Тръмпи, ако не му харесва, да излиза от НАТО. Само че това негово действие веднага ще допринесе за бързото сформиране и излизане на сцената на една нова военна свръхсила - армията на ЕС. С всичките му там ядрени оръжия, най-модерни самолети, танкове и всякакви други железарии за трепанье. Бързото въоръжаване на новата армия ще доведе да огромен технологичен скок, а също така и до европейски тигров икономически скок. И тогава ко прай САЩ?

Нека тогава САЩ да излезе от НАТО, щом се чувстват ощетени!

кралските войски на нейно величество скоро ще получат 40 нови танка - надуваеми, които радарите не ги ловят, нито ракети с магнитно насочване ги поразяват

След като има решение за 2%, защо някои ще се правят на тарикати и ще се ослушват? 2% за армията и 98% за народа, къв е проблема? А ако се приеме, че и армията е от народа, стават 100%. :)

Това не е наша армия, а армия на хора които се подчиняват на диктандото отвън- онези зад големия гьол.

Естествено, че това не е вашата армия. Ваша е армията на Россия, на Путин. Или както умилително я наричат россиянските нацфашита - ВДВ (войска дядя вова)

прасенце-касичка? сащ никога не са били прасенце-касичка, по-скоро обратното- винаги са влачили от целия свят. Да припомням ли, че даже даже англичаните, които уж сам им най-големите съюзници, плащаха по ленд-лийза от ВСВ до 2006-та година? От друга страна, Германия специално се дърпа и не увеличава разходите за въоръжение до 2% оф БВП защото ако го направи това автоматически означава, че Бундесверът става автоматично най-големите въоръжение сили в Европа. А доста други държави в ЕС не са готови да приемат Гемрнаия с най-голямата армия в ЕС, на фона на всички останали съкращения на армии в останалите членове. Даже и за американците това не е изгодно, защото една добре въоръжена Германия може изведнъж да рреши, че няма нужда от американски бази на своя територия, за да я пазят от Русия, Иран и ... ъ-ъ-ъ- а, да! сетих се- Северна Корея. Така че играта на Чичо Дончо нищо чудно в по-дългосрочен план да се окаже не точно в американските интереси.

Ами трябва да спрат да печатат безрасборно пари, които никога няма да върнат - забележете на себе си, защото те си ги печата и дълга е към тях :) ех ако можеха всички така да правят.

Сега вече вЕрвате ли,че Дони е назначен от Путин? !

Току що по норвежкото радио казаха, че Трумп обвинява Меркел- Германия затова че държавите не плащат 2 % за НАТО. Обвиняват ги че тяхната роля като модел допринася за това държавите не внасят тези суми. Столтенберг се изказа, че Германия е най- важната, а дрегите държави в НАТО имат само някаква роля- неговата роля била да информира Трумп че Германия е тази която трябва час по- скоро да започне да плаща тези 2% и така след нея всички останали. Порази ме това че в изказването си той говори само за някаква роля на другите държави- тоест не си въобръзявайте, че сте пълноценни членове на тази организация. Той също каза, че повечето държави искали да използват тези пари за здравеопазване или за подобряване на учебните си системи, но сега трябвало да се използват за целите на НАТО тъй като Русия била.....агресивна. Разбира се, че нападат Германия имайки предвид кой диктува политиката на американците-лихварската нация- и респективно НАТО. Положението ще се обостри доста, а държавите които се съгласят да плащат тези два процента ще докажат черно на бяло глупоста си и ще се идентифицират с американските военнолюбци. Е, помислете върху това като имате предвид изказването на Столтенберг- Да се оправят сами. Тази организация не струва и пукната пара, но използвайки насилие ще продължи да принуждава всички да и се подчиняват.

Демек най-после някой се е изпуснал с истинското лице на НАТО - то е да си правим каквото искаме (САЩ), а останалите сте пълнеж

И аз така го разбрах. Жалко ако България се хване на тази въдица.

трумп иска 2% от европейския брутен продукт да се превеждат на военните компании в уса; бюджетът на нато е 2000% (две хиляди процента) по-голям от руския и все не стига - що за корупция е това!?!

Как що за корупция- лихварите си остават лихвари, а ролята им е да одерат кожата на всички.

Хахаха Перчем, кой е прасенце касичка, а? Кой почва патакламите и обира парсата? Партньорите ти? Или САЩ? Вие осирате, ограбвате и после казвате - "айде сега и вие направете нещо, помагайте да се изгради наново тази кочина" ... Като сте ербап, излезте от НАТО и се оправяйте сами, щом другите ги носите на гърба си ... И къде ги носите? Вие вземате решенията, а задължавате другите да помагат ... Като ще е еднолично, направо си се оправяйте сами ...

Или партньорите ще увеличат разходите си за отбрана или САЩ ще намалят техните? Сигурно някъде по средата ще се споразумеят. Не се съмнявайте ще се споразумеят. Дано това отвори очите на европейците за нуждата от обединени европейски сили. Това може да намали напрежението в някои региони. Примерно Турция и Русия.

Щом не искате да сте прасенцето-касичка, не се правете на свинята-майка.

Много добре казано! Кой ги кара да са прасенцето-касичка. Те сами се натискат да правят военни операции и да създават конфликти.

За пореден път се уверявам в неграмотността на американците. В прасето-касичка сипваш едни пари, които не можеш да използваш без да го счупиш. В стандартния случай родителите като свършат парите го чупят и евент. купуват ново.

Защо не разформировате тази пародия наречена нато, и всичко ще си е наред! За какво им плащаме милиарди, и то не само ние а целия свят на тези злобни американски човечета?

Не сте касичка... печатницата сте.

Не сте прасенце, а дебела свиня.

Тръмпанара ще сътвори максимален брой простоии преди да го импийчнат до края на годината. Лошото е, че наш БиБи няма кой да му бие шута....

кики яд те е нали ?

Харизанов, ела да пийнем по едно кафенце в ЦУМ или после на обядче в хотел Берлин?

Че то след 5-6 месеца започва вътрешния партиен подбор за избори 2020. Ти още ли се надяваш на "импийчмънт"? ... Не мога да разбера от къде толкова злоба срещу американския президент, който и да е той? Още по-малко демонстрирана от хора, които не са американски граждани. Да не говорим че изглеждате крайно партизирани и едностранчиви,. Това ви пречи да видите оптимизма в картинката: - разоръжаване на разни тирани, -спадане на глобалната опасност от война, -рекордно ниска безработица..... Но нека си гледаме кочинката. А ако деморкатите спечелят след 2-3 месеца няма да ги пустосвам, ще ги поздравя и толкова. Глас народен глас Божи. Усещаш ли разликата с твоята нагласа?

Алооо, розовите очила ... Разоръжаване на тирани? Ти верно ли? Спиране на глобалната опасност от война? Сериозно? Че последните колко десетилетия кой ги почва тея "войни"? Нормално е хората, които не са американски граждани, демек нямат НИКАКВА файда от простотиите на американците, да говорят срещу тях. От САЩ каква файда си видял? Армията им е техния лост за налагане на чуждестранната им политика, а тя се прави за да се облагодетелства САЩ, не ти, не България, не Германия, не никой друг ... на САЩ другите са им през оная работа и от тяхна гледна точка сигурно си е ОК. Но да се чудиш защо другите недоволстват от политиката на САЩ единствено показва пълно затваряне на очите за действителността.

Няма злоба спрямо американските президенти, НО ИМА ГОЛЯМО НЕДОВОЛСТВО ОТ ТЯХНАТА АРОГАНТНА ПОЛИТИКА НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА.

то си има специалисти, които преценяват вероятността от глобален конфликт. Съответно спори с тях не с мен. Те са определили дипломацията на Тръмп като намаляваща напрежението. Дори нергови критици признаха, че е избрал интуитивно правилната позиция "промир-а" За напредъка по разоръжаването на СК ако не си чул, информирай се. Отправих репликата си към човек, който очебийно политиканства в полза на една партия. Това НЕ е същото, като онова, което ти си споменал. Разбира се, че може да недоволстваш ако външната политика на дадена страна удря интереса на твоята. Но, както казах, това няма общо с партизаншината. В качеството си на чужди граждани, е абсурдно да искаме оставки или импийчмънт на друг, освен на своите си боляри и евентуално на индиректно определящите ситуацията у нас евробюрократи. ПС. За сега предпочитам да си запазя розовите очила, ако не възразяваш. Оптимизма е хубаво нещо. Опитай и ти.

Пускай печатницата и печати, печати....

Ви сте крави. Не сте прасета.

Хахах, че са прасенца, прасенца са, ама чак пък касички... Те инкасират от цял свят, не света от тях...

Ми убо.Приберете си сите войници и техника от базите по цял свят, и ще се намалят разходите ви.Особено тея 300-350 хилки в Германия, силно ще облекчат бюджета.

ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ САМО ПРАСЕТА !