Константинов и Трайков подадоха оставки, Борисов ги прие

Министърът на здравеопазването Стефан Константинов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков подадоха оставки.

Обратно в новината

Коментари - Константинов и Трайков подадоха оставки, Борисов ги прие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това добре ,ама оня смешник омразен Дянков до кога ще го държите?

Колкото по често се сменят министри толкова по трудно и хаотично ще става управлението - и 10 министри в здравеопаззването да смени (досега само 3) при тези разхищения нищо не може да се направи. Нови закони и огромен контрол над лекарите трябва - само човек който не е лекар (част от тяхното съсловие), независим от тях юрист/икономист може да го направи

с новите е лесно като нова година кой ще осъди старите за нанесените щети на държавата и народа вечно ли трябва да бъдем опитно поле за малоумници като боко тиквата крайно време е да изритает него стига простотии

беше ясно че двамата ще си ходят защото настъпиха интереси с лекарствата и концесията на мините!

jezoff

Така ще е то, щом се назначават пионерчета с алени връзки за министри. Той Боко хубаво си е мислил, как добре ще ги манипулира, ама те като са ентусиасти, решили да мислят, да гледат обективно и честно на държавата и нейната функционалност. Всъщност последната я няма от години, само пиклива софра е останала от България. За енергетиката е ясно как се определят нещата - играеш със силните, като се правиш, че им поставяш условия. За здравеопазването обаче имам чувството, че малко се говори. Хвърля се мощно прах в очите на хората за същината на проблемите. Там се шири корупция от министър до санитарка в болница и Джи Пи в поликлиника. Опитваме се да накараме хората да разберат, че за медицински услуги се плаща. Но понеже сме популисти, обявяваме, че по регламент всичко ни е поето и си затваряме очите за допълнителното "възнаграждение" очаквано от медицинския персонал на ръка. Щото не искаме да даваме пари на тия кадри - да не би да ги заслужават с 10-15 години образование? И те затова ще теглят една майна на жалката ни държавица и заблудения народец и ще ходят там, дето могат само да мечтаят за такива като тях... Време е някой да разрови, щото ще мирише - цялата политика на здравното министерство се определя от лобита - на големите фармацевтични компании, на доставчиците на медицинска апаратура, на специализирани болници със скъпи клинични пътеки, създадени да точат касата, на дистрибуторите на лекарства и т.н. Реално уволненията се случват, защото не си играл по гайдата на някой от тия играчи и си го настъпил по мазола. А той пък е бил спонсор на управляващите и вдига ядосан телефона за обяснение... Защо според вас Константинов се е изпокарал със всички. Щото искат да го цакат с топла бира да налагат едни или други схеми отвътре и извън министерството. Всички изброени по-горе си имат хора на ключови постове, които на практика са несменяеми титуляри при всяко управление. В повечето случаи тези същите са до шията в корупционни далавери, като същевременно са въпиющо некомпетентни... Въобще репортери, хрътки и тем подобни да се хващат - много хляб има в темата. И веднъж завинаги да се обясни на Тиквата, че не може да вземаш обратно бонуси, раздадени според регламентите, както не може насилствено да сваляш цените на лекарствата, които са формирани според изискванията на закони и наредби и са реферирани по най-ниските в Европа, защото това е рекет и беззаконие в една "демократична" държава и много скоро ще му го кажат и покажат от ЕС. Да се замислим, защо всъщност са ни скъпи лекарствата - Не говорим за масовите за кръвно например, които са по 5-6 лева, а касата плаща по 1-1.5 лева. Нека сметнем какво се случва с лекарства, които струват по 1000 лева на цена на производител - максималната надценка на дистрибутор е 15 лв, а ДДС-то е 200! Къде е тогава проблема? Слепи ли сме или само "ни чул, ни видял"?! Ай сиктир от демагогия!...

ВРЕМЕ Е ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПЛАНА "СИДЕРОВ" В ПРОТИВОВЕС НА ПЛАНА РАТ-ЪТ.

Имаше една приказка за кораба и мишките , ама хайде да не бъда груба :)

Нищо не може да се направи за здравеопазването вече,ако ще и господ да слезе.Всички доктори са корумпиране до такава степен,че и една дума не ти казват без пари.Изпитала съм го и знам и от други хора че е така.Дано не ни се налага да ходим на доктор.Бог да ни пази.Амин!

tester1 (21.02.2008 г. 12:37ч.) - dir.bg Лекарите (с малко изключение) вече са преминали разделителната линия от която връщане назад няма, и след която вече смятат, че вземането на пари и предмети от пациентите е тяхно право. На всичко отгоре вземането на подкуп е силно заразно в среда без морал и човещина. Моето предложение е да ги наричаме с правилното им име: ЗДРАВЕН ТЪРГОВЕЦ, защото здравето ни е предмет на договаряне.

А защо не ги наречем търговец на смърт тогава? Не е ли по-правилно, защото там има много повече клиенти ми се струва. Ако отношението на обществото към цяло едно съсловие от познанията и способностите на което зависи пряко живота на всеки дори на "безсмъртния" политик ако случайно е болен се заключава в поставяне на епитети от този род, значи естествения ход на нещата ще доведе до изчезването на тези безумци - лекарите и благоговени ще се молим за здраве само в храма със свещичка оплаквайки покойните си вече роднини. Да не забравяме, че и на министър-председателя сестра му принадлежи към това кожодерско съсловие по образование. Ако някой от пишещите тук някога е треперил в коридора на болницата за себе си или свой близък, нека си припомни дали тогава е мислел за здравния търговец или за доктора. Това че здравната система не осчетоводява в разходите си труда на лекарите е основната причина да се првръща медицината в търговия, за съжаление в България - не с живот а със смърт! Да пребъде емблемата която сте поставили!

ИСКАМЕ ОСТАВКАТА НО БОРИСОВ. По некадърен министър-председател България не е имала. Трети здравен министър. Явно интелета ББ е нулев щом от трипъти не може да оцели.

Най-некадърният министър е Дянков. Как още го държат този палячо?

За да държиш некадърник значи си още по-голям некадърник.

Браво за оставките! Само така всички българи можем да се "изредим" като министри в правителството на Б.Борисов и ГЕРБ !! Ха ха ха ! тези започнаха да стават смешни !! време е май да викнем някой "от вън" който да ни оправлява!

по почти същата логика докараха немски княз да управлява новоосвободена България.. Той докара страната до национална катастрофа.

Германия затваря атомни централи, тук тепърва ще ги отварят. Луда работа. За Ганю екологията и опазване на планетата и здравето на народа няма никакво значение. А хората вече в световен мащаб правят газ и съответно ток от лайната на кравите, но колко от вас са чували за това и къде са ни кравите? Докато се занимавате само т.н"престижни" начинания , за да избивате голямите си комплекси, нито крави ще имате , нито мляко , нито някаква друга свежа храна. Инжинерите ви по топлотехника ще емигрират в чужбина , пък вие тука духайте супата като не можете да ги използвате да ви намерят екологични алтернативи за енергия.

АЕЦ-ите са може би най-екологичното средство за производство на енергия в промишлени мащаби.

Как така затваря като преди семици точно канцлерката им обяви че ги отварят отново затворените си АЕЦ. И там не са многo наясно какво иsкат и какво правят май. Но факта е един- най евтината енергия си остава от АЕЦ!! Неот ВЕИ неот ТЕЦ (с космическите им цени за квоти CO2).

Ах, двама лобисти на атомната далавера са се изказали . За пръв път чувам, че да разбиваш атома е екологично начинание, грешните последствия от което, са фатални, десетилетия наред. Вие направо разбихте детските ми представи за екология!

дотук добре ами наи големия виновник за провала на това правителство, некадарника дянков кога ще го махнат? сигурно го пазят за преди изборите.

тр. тр. част от енергийната мафия в бг. забележете, че бсп никога не го критикуваше и не му искаше оставката

В здравеопазването не се ли ликвидира сегашната система и да се положат основите на адекватно здравеопазване , както е в Европа, ще гледаме все такова текучество на министри. В случая и най-компетентния да дойде, с такива закони и създадени условия за корупция, ще се провали.

...писа нявга ръката на Данте пред вратата на ада... Трябва да си пълен идиот, за да станеш министър на здравеопазването у нас... тинята е безкрайно дълбока...

В десетката!

Те ли си подадоха оставките, или им беше наредено да ги дадат?

за провала в Катар е виновен друг, но май има топла връзка-кум-кръстник

На Бойко Борисов назначените имат позивна да крадат за последно пълнейки черната им каса, която се управлява от Цветанов. АЕЦ Белене - ще има. Попадна скора една сделка на Майкрософт за 60 милиона за софтуер който още не е на пазара - ще има. Лкерства на тройни цени - пък после с по 20% отстъпка - ще има. Горива надути до пръсване с приятелчето на Бойко - ще има. т.н т.н. само Резерв - Няма, че го опоскаха. Ще продължат с опоскването през държавен кредит.

Много интересен колаж - снимките на двамата министри и една ръка правеща особен жест

Истината няма да узнаете скоро... МИНИСТЪРЪТ /няма значение кой/ Е КАТО ТРОЛЕЙБУС: движи си там където е линията, където са жиците - няма право да кривне нито на ляво, нито на дясно... Но това е само онова, което се вижда... Онова, което е по-важното И НЕ СЕ ВИЖДА е КАКЪВ ТОК ТЕЧЕ ПО ЖИЦАТА, т.е. каква зависимост определя поведението /убеждения, воля, характер, дипломатичност, подчиненост... и разнородни други мощни "тъмни сили"... ВЪВ ВСЕКИ СЛУЧАЙ, ТОВА КОЕТО СТАВА У НАС ОТ ДОСТА ВРЕМЕ, Е ВОПИЮЩА УПРАВЛЕНСКА НЕМОЩ... И не само на ГЕРБ!

трябва всички да си отиват,защото до юни държавата ще изпадне във финансов колапс!!!

е много комуняги драскат тука и червени бабички

...и много безмозъчни гербери също

аха - червена бабичка с компютър, интернет и без пари за кофичка кисело мляко. не си особено умен. като шефа си, нали?

Социалните милионери ще им подарят.А за умът, не говорете, покажете го!

Някак мимоходом се споменава "Горубсо-Мадан". Трайков предприе действия за отнемане на концесията за експлоатация на рудника. Отнемането на концесията от сегашния собственик бе другото основно искане на миньорите, освен изплащане на заплатите. Министерството на икономиката , енергетиката и туризма стартира процедурата този вторник, като се позова на основното условие в договора, че при системно нарушаване на условията за безопасност на труда, неизплащане на здравни, социални осигуровки и възнаграждения, контрактът се прекратява с едномесечно писмено предизвестие. Любопитно е как ще се развият нещата там след оставката на Трайков.

Повече от ясно е, че Тр. Трайков си е подал оставката, защото не е фен на оня гьол край Белене, който щял да става стратегически важен обект независимо от цената за строеж. Кои са русофилите у нас ? Може да ги познаем по отношението им към АЕЦ БЕЛЕНЕ ! Време е вече и щастливият премиер да си ходи , за да може приятелят му Гоце да седне на стола му - не заради друго, а за да им паднат маските от лицата и хората най - после да разберат, че те са две страни на една и съща монета ! Доказателство за последното е и компроматът срещу Станишев, който беше изваден от Гоце и сервиран от услужливите му гербери . Когато Гоце стане премиер , повече от сигурно е, че ще има и министерство на футбола , за да може приятелят му да се отдаде на хобито си ...

България продължава да се гъне в обятията на некомпетентно, зле образовано и хръзгаво управление на група опортюнисти. България няма стратегия, няма генерална линия на развитие, перспективи и разчети по разходите и дейностите, няма желание за икономически пробиви, тресат я скандал след скандал. Убиха вярата на хората, оптимизма и волята за спиране на 133 годишната постоянна криза и умишлено насажданата теза за хроническата бедност на цял един народ, при положение, че властите отглеждат грижливо една латиноамериканско малцинство от 200 фамилии за насаждане на диктат. Диктат на принудата, изнудването, гаврата с нацията. ГЕРБ не трябваше воъбще да си явява на политическата сцена. Платихме скъпо на милиционерите иигнорантите.

Хайде, Дянков, твой ред е! Виж как го прават колегите ти! Споко, не боли!

началото на края?

Твойта глупост няма край.

цецо лъжецо да ги замести- той става за всяко министерство- "умен,начетен,интелигентен", просто физкултурник та дрънка.

kokok

Ей, не му простиха на Трайчо, че се осмели да се изправи срещу "приятелите" от Лукойл. Така е, принципните хора нямат място в калта, наречена "власт"!

Съгласен!

тоа премиер е нешастие за рб! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Pisha ti vednaga...galko i da dvamata.trudni ministerstva,njama opravija Tam.Boiko se spravja dobre v dadenata siruazija.Inam presrn sponen it videnov,Sergei i prochee drugari.tova e.HAIDE sus sdrave

бойко е като тато, не търпи по умни и по интелигентни хора (Трайчо Трайков) да са до него

по- се пише с тире (степен за сравнение, "интелигентен умнико"

А пък, като се отвори скоба, следва и да се затвори, "учителю"!

Лъсна истината за Бойко и мита за Гроб.Без Трайков тия са за никъде,още по-малко с Деян Добрев на негово място.Още един комунист палячо в люлеещата се лодка Гроб ще дойде в повече и лодката ще се обърне!

Браво на Трайчо! Интелигентно момче е и въобще не му отиваше да е сред тази компания на .... Абе ясно какви!

Няма такава държава!!!

Абе, писна ни от министри еднодневки. Абе Бойко, на таз държава и трябва управляващи дето да милеят за нея, а не лекета които се изнасят щом нещата не са по баровски. Или си опичай акъла или ще ти стане и на теб тясно.

sawo

Откъде ще дойдат от БСП ли? :)

очевидно няма да е от ГЕРБ. Което пък създава проблем, защото излиза, че в управляващата партия няма подготвени и способни да мислят и управляват хора.

Щом пръцлата Банева е поканена на този форум и българоубиеца Донев, нищо страшно не се е случило, жалко за готиния министър, следващия едва ли ще е на нивото му.

Чудесни рокади. Сега е ред и на Дянков :-)

А тоя Добрев какъв министър може да бъде като още няма вълна по г..а

А БАТ БОЙКО КОГА ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА

Чакай ся, много бързаш. Нека обиколи първо магазините да види цените, че бая отдавна не е влизал там.

Халифът Харун Ал Рашид повикал своя везир Джафар и му казал: "Аз искам да сляза в града и да попитам народа за поведението на представителите на властта, и всеки, от когото се оплачат, ние ще го уволним, а когото похвалят - ще наградим."