Трагична развръзка на първата за годината донорска ситуация

47-годишният Красимир Илиев е бил трансплантиран в края на януари, но две седмици по-късно издъхва

Обратно в новината

Коментари - Трагична развръзка на първата за годината донорска ситуация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравеопазването в България е руска рулетка! Само, че барабана на револвера не е с един патрон, а е зареден напълно!

В Александровска болница не им се получават нещата. Дайте данните и от 2019 година. На 10-я ден трансплантираните ги изписват "успешно", но след това започват проблемите. Моят съпруг бе трансплантиран на 24.07.2019г., изписан на 05.08.2019г., отново постъпи на 07.08.2019г. с усложнения и след 3 месеца престой и още 3 операции на 02.11.2019г. почина. И не е единствения за 2019година. Но никой не се интересува и не води такава статистика.

Те отчитат само направените трансплантации,а не колко от тях са успешни!Важното е да има статистика,ама каква е....

То не стига,че няма донори,ами и като се намери-операцията-неуспешна!Вие,хора-не разбрахте ли,че в България няма здравеопазване!?Дори да те оперират,следоперативният период и контрол ги НЯМА!След операцията-оправяй се сам!Майка ми така почина след операция,направена от хирург-корифей,излезе от реанимация,стана и тъкмо да я преместят в отделение-почина.Може и да има добри хирурзи,но няма добра техника,няма следоперативен период,в който да те следят.

Като ви чета ми става лошо. Толкова посредственост се ИЗЛЮПИ след законът на Игнаотов, че не се учудвам. Ами има разлика между професионалисти и шоумени. Повечето специалисти са шоумени. То и министър-председателя е такъв. Съжалявам. Ама с шоумени сериозни неща не се вършат.

Затова тези, които имат подобна нужда и средства предпочитат да ходят в Турция. Там всичко е различно. Като се започне от условията, отношението на лекари и персонал и се стигне до успеваемостта и след болничното възтановаване.

goose

Навсякъде се случва, няма начин, операцията не е лека и риск винаги има. Това, което е различното навън е самото отношение на лекарите ... При изключването на системите на дребосъка ни в стаята бяха целия дежурен екип, както и всички, които бяха свободни, от отделенията, през които премина за 6 месеца, заедно с психоложката на спешното и психоложката на трансплантациите ... За тези 6 месеца веднъж не чухме "Вие не сте медицинско лице и няма да разберете, за какво да ви обяснявам?", което беше почти мантра в България ... Така че отношението е различно, там не те оставят сам да се мъчиш да разбереш какво е става, съответно като знашеш - много рядко обвиняваш някого ...

Може организмът му да го е отхвърлил. Не винаги зависи от лекарите. Тук за самите лекари е добре е успешна операцията и сигурно са направили всичко по силите си.

Може, но може и да не може да е това. Затова да не се оправдаваме с такива хазартни неща, нека да има проверки на професионално ниво извън България.

Човешкото тяло не е стар таралясник на който се монтират части втора ръка от автоморга.

Дали някой на хемодиализа не го е проклел. Стават и такива работи, да не виним докторите.

на обществеността всичко е ясно по случая. Обаче! Като се намеси медицински надзор ще стане кристално ясно!!

тая държава е зомби, но ще съществува докато раята дава от залъка и кръвта си за да я поддържа жива -- всеки народ си засужава управниците...

аман от хора съдещи другите, но не и себе си

Доцент Георги Панов Панов търгува с душите и телата ни,за хора като него парите са най-важни...

Алоо, психото, по-полека. Лекарите не са богове. Ако на някого не му е било писано да живее, и най - великият хирург да да го беше имплантирал, пак същото щеще да стане. PS Колко гадни и неблагодарни сме хорицата. Не стига, че живеем в свят, в който е възможно да се имплантират органи от други хора( нещо немислимо допреди 50 години), ами и искаме да живеят по - дълго от здравите. Болката на близките е разбираема. Имам нужда да обвинят някого. И как да минат покрай близките и коридора. И лекарите са хора, и те имат чувства и психика. Да не мислите, че не им пука, че умрял пациент. И стар пациент на 100 години да умре, пак го преживяват. Я не искайте от лекарите да притежават Божественост, защото изискванията към тях са все едно към Исус или да могат най - малкото да съживяват умрели като него.

Алооооооо!!!!Ама ИВайла ти си за управител на СпЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ!

Попаднал е на някой начинаещ доктор, който му е определил пътя. Съболезнования на близките!

Ивайла, сигурно имаш претенции, че си добър доктор, но това, което си написала е показателно, че Не си! Заявявайки: Не стига, че има тансплантации, но и искаме тези хора да живеят по-дълго от здравите. Жалко за човека, че е попаднал на такъв доктор, който си е мислел като теб :(

Такива търговци като докторетЕ и съдиите......знаете какво тря'Ва да им се случи.

като знам какъв инженер съм, ме е страх да отида на лекар ( в БЪЛГАРИЯ )

Добър инженер съм, но все пак ме е страх да отида на лекар.

По-добре при лош лекар, отколкото при добър погребален агент...

като знам колко плащаш здравна, не знам какво очакваш. хората в Германия плащат по 300 евро, и работодателя им толкова. Ти се осигуряваш на минимална за да плащаш по 20 левчета, а после искаш искаш искаш... като у Германия да е. аре бе,,, що?

То и в Германия не е цвете за мирисане здравеоазването- на колега му сменяха коляна става и след година му казаха , че не била поставена както трябва и трябва нова интервенция без гаранции , че ще има ефект!!!!!

Докато не разберете, че повечето хора с медицински дипломи са професионално полуграмотни , няма да се оправим. В световен мащаб- белите държави борят тази неграмотност с протоколи на работа, в небелите - кой както може.....

Стига си дрънкал празни приказки. Колко пъти си бил на лекар в чужбина? Дай пример с личен опит. Свършили му се дните на човека, разболял се и умрял. Ако не е бил дошъл края е нямало да се разболее, нямаше да попадне на "куцуз" доктор, нямаше ...

Питай на баба си къделята ...

Balak ли си, tapak ли си или и двете. Знаеш ли колко се учи за доктор. До припадък по 16 часа на денонощие, 6 години. Няма такова следване. Може би само чистата математика в СУ може да се сравни. И отива елита на нацията да следва в МУ.

Да не стана като белите държави. Тогава да видиш рев. По протокол за пневмония никой лекар не може да ти изпише друго освен амоксицилин и парасетамол. Ще РЕВЕШ като куче. Забрави да отидеш на лекар и да ти изпише антибиотик и от аптеката не мошеж да купиш. Бойте се от това което искате защото то ще стане и тогава ще се кажете горко но късно.

Точно така, в чужбина като ходя, си нося бланки рецептите и печат от тук, щото освен витамини и тампони,няма да ми дадат без рецепта. Без значение колко им се моля и им обяснявам, че съм доктор.