Затвор за укрити вноски за пенсия

Социалният министър Тотю Младенов предложи да бъдат санкционирани жестоко работодатели, които укриват осигуровки, а не тези, които забавят плащането им.

Обратно в новината

Коментари - Затвор за укрити вноски за пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

боклук от соц министерство др младенов аз си заакрих фирмата ет да не ви плащам 15 дод и осигураовки вие акъкво ще направите за ада ме вкарате ав затвора след катао нямам афирма и аане се осигаурявам боклуци такива

прдлагам строг тъмничен затвор,с вериги,за хора откраднали и продължаващи да крадат вноските от пенсии,конфискация на имущество -цялото,както на физически,така и на яридически лица и частни пенсионни фондове!

тотьо направи всеки работник да се осигорява на прага които му е определен при назначаванетому но всеки сам дасе осигорява и всеки месец да показва докомент за това пред рабодателя,ако няма такъв санкционираи тогава рабодателя

Не става с дране на кожи, а с рязане на бюджетните разходи, което не желаете да правите! Подобно в САЩ 2009 г. наляха 862 млрд. долара с цел намаляване на безработицата, а като резултат - от 8.2% тя се увеличи на 9.7%.До болка е ясно, че на клона, който трябва да се отреже висите самите вие-лапачите!

Младенов, не не стана ясно как ще го докажеш това, че някой е укривал осигуровки? Мисли малко преди да говориш! Или това ще става по усмотрение на тия дето ще проверяват - тоя е наш значи не укрива, ония не е от нашите ЗНАЧИ НЕПРЕМЕННО нещо укрива и т.н. българската действителност си я знаем...

Нали по план от 2000 г. е да има 1670000 пенсионери за 2010 г., а те са 2200000. Значи са пенсионирани 530000 повече, което означава ранно пенсиониране - военни,полиция,инвалиди и т.н. и те са с големи пенсии!!!Защо не се състояха прогнозите?,ами защото са фалшиви министерствата,синдикатите,ТЕЛК.Ако в бизнеса лансираш лъжливи твърдения и анализи-отиваш на съд и в затвор, ако в политиката направиш същото- виновни са и го отнасят работодателите и заетите, като плащат повече!!!

Премиер и министри, които обиждат народа сии смятат всички нас за крадци и мошеници, нямат правода ни управляват. Още повече, че не са се издигнали по много почтен начин до постовете(, които заемат. За обидите, които нанесоха на всички съсловия, на всички български граждани трябва да им поискаме оставките. В края на краищата те служат на нас и ние с нашите пари им осигуряваме разкошен живот. Ако не се вземат в ръце, ако не ни се извинят, да си заминават.

уjaсно е тъп тотио младенов, ама уникално, ще попитате защо? 1. никои няма да вкара в затвора работодател, или ще му дадат пробация или глоба, което веднага обезсмисля мярката. 2. в тази система с която със сегашни пари се покриват сегашни пенсии няма никакъв смисъл, тя не съществува в нито един учебник по икономика или соцялни деиности или квото и да е друго. много трябва да си тъп, за да си помислич че народа ще продълява да налива пари в тази система, още повече че въпроса е дали в моя джоб или в джоба на бат боико? 3. цялото правителство трябва да си ходи на момента с подобни безумни идеи!!!!!!! може ли да нямат грам логическа мисъл, ами като не можете платете на някои които може да мисли...

Когато системата е сбъркана нарочно за да се облагодетелства от нея върхушката и не се прави нищо за да се промени,въпреки,че е ясно че пирамидата няма да работи - ще четеме смешки. Нищо,което е калпаво няма да работи и икономиката няма да излезе от сивия сектор,напротив ще потъва все повече в мрака. Жален плач!

Тоя да си пие хапчетат и да не го пускат по национални медии. "..Тези работодатели, които са изрядни, да идват при мен и да ми дават списъци на фирми в бранша, които правят нелоялен бизнес, които не плащат заплати, не плащат данъци, да идват при мен - аз се ангажирам заедно с НОИ и НАП да се направят пълни проверки в тези предприятия и ще има пълна непримиримост към тях, категоричен бе Тотю Младенов." - това се подкана за нова форма за изнудване на конкуренцията... Има дребни душици, които вместо да мислят как да правят бинес успешно, ще решат да клепат (в България професионални доносници ДС е дало бол) конкурентите... Ти дори и да си изряден, като дойдат някакви наежени бирници, само ще се губи времето и на двете страни...

В Б-я точно тези доносници са въпросните "бизнесмени"!! Справка Апис-регистрирана фирма през 92г. със съдружници 1-ва частна банка и физ. лица.... Ето тези хора дават такива заплати... Трудови договори за по 500 лв , останалите пари в брой всеки месец, но после пускат за тези пари граждански договор за 1 месец. По закон трябва всеки месец да пускат граждански дог. Така си спестяват разликата, защото по трудов дог. са по-големи разходите за осигуровки.

тОТЮ, защо трябва някой да идва при тебе, нали имате информационни системи, там има булстати , регистрирани трудови договори с ЕГН, и кодове за професии и още кодове, можеш да проследиш всичко от компютрите ама не щеш защото имате фирми под чадър. Не можеш да хванеш само нерегистрираните работници , но те са малко, е за тях прати инспекторите. Всичко виждате, ама се правите , че не виждате.

Справете се с фимрите, които пишат минимална заплата, а плащат на ръка друга заплата за да не плащат данъци и осигуровки. Това са много приходи ако се секне тази измислица!

А ти съгласен ли си, Валка, вместо да ти давам тея ръка под масата, допълнителните, да ти ги пиша у ведомостта и да ти удържа от тях и данъци и осигуровки и да занесеш половината у тях у дома, а? Да не мислиш, че плащането на осигуровки е само задължение на шефа ти, а на работника не е, а?

Съгласна съм със старата счетоводителка...работниците искат пари тук и сега, а не след евентуалното им пенсиониране, което могат и да не дочакат....Криминализирането на неплащането на осигуровки е поредната глупост......

Трудно ще му обясниш на простия човек, че работодателя го интересува само колко струва служителя като обща цена, осигуровките и данъците само намаляват неговата заплата за сметка на пълненето на хазната с неясна съдба на тия пари... Не знам дали би предпочел грубо навместо да взимаш нето 400лв., да напълниш хазната като си платиш всички данъци и получиш нето грубо 350лв. В крайна сметка потърпевшия е само работника и тия увеличения дето ги мислят бъркат в джоба на работниците само и единствено -> следователно намаляване на доходите. Трябва най накрая да спрът да спекулират с глупостите че работодателите били крили осигуровки, хората ги крият че да могът да свържат двата края. Някой който е бил на запад може би е забелязал че има страни в които е масова практика да се работи не като служител за дадена фирма, а като ЕТ работещо с някоя фирма, така всеки сам се оправя с данъците си. Но тая ситема в валидна за по клалифицираните работи, не за бачкаторите...

ХЕЙ ДРУГАРЮ ТОВА Е ВНОСКА , А НЕ Е ДАНЪК.КАКЪВ ЗАТВОР?ПРИ НЕ ВНЕСЕН ДАНЪК МОЖЕ ДА ИМА НАКАЗАНИЕ.ЗДРАВНАТА И ПЕНСИОННТА СИСТЕМА СА ОТ ТИП СОЛИДАРНИ,МОЖЕ И ДА НЕ ГИ ПОЛЗВА,БОЖА РАБОТА !;

е-е-е ама така няма да играя!:)))ти уби цялото удоволствие на тотю да каже след две седмици: "айде, от нас да мине - няма да ви вкарваме в затвора,щото сме гоотини!":))))) аз вече се чудя ако ни набутат всички в затвора няма ли да е по-добре там, щото навън за обикновения работещ вече не се издържа, бе!!!!:)))))

затвор за тъпи министри , които всеки ден харчат милиони от парите на народа в Безмислие и Безумие !!!

От 22 години се осигурявам и за пенсия и за здраве. Не съм ползвал болнични. Когато ми се наложи да ползвам здравни услуги все си плащам. Защото работя и не мога да се разпрвям с разни пенсионери пред кабинетите. Доброволния ми пенсионен фонд е на червено и не могат да гарантират какви пари ще ми отпуснат за пенсия, защото има много време дотогава и те не могат да предвидят какво ще се случи дотогава. Същото се оказа и с държавния. На какво основание ще ни вкарват в затворите? Ами, че то всички ние трябва да вкараме в затворите всички тези управници, които могат да измислят само такива простотии. И понеже сега на пангара са ГЕРБ, и понеже идеите са техни, трябва да почнем с тях.

А кой ще гони некоректните работодатели от 90 - те години , които не са плащали осигуровки и сега се водят фалирали? Как ще се докаже трудов стаж , когато човек е попадал все на такива и то за онези години все " големи и стабилни фирми"? Никой не може да даде отговор на този въпрос , а такива хора са прекалено много.

Относно "укриваните" вноски -- укриването на вноски е по-изгодно за работника, а не за работодателя. Ако работодателят има бюджет за дадено работно място, примерно 800 лв., има два варианта за работника -- да се осигурява в пълния размер и да взима по-малко чисти пари, или да се осигурява на минимална заплата и да взима повече чисти пари. И в двата случая работодателят дава първоначално предвидената сума. Даже при вариантът с високи вноски е "на далавера" защото цялата заплата му се води разход, докато при варианта с мин. заплата парите на ръка счетоводно му се водят като печалба, и трябва да плаща 10% данък върху тях. Отново: хората няма да искат да внасят пари в система, която е нечестна към тях, а сегашната е именно такава.

Точно така. Но понеже Тотювци и Бойковци разчитат, че всички сме тъпаци и ще започнем да пеем работодателите си. Какви ли не глупости са готови да измислят, за да се харесат на простолюдието. Как иначе ще си вдигат рейтинга?

ПРЕДЛАГАМ ВСЕКИ ДА ИЗДАВА ФАКТУРА НА РАБОТОДАТЕЛЯ ЗА СВОЯ БЮДЖЕТ НА ТРУДОВОТО МЯСТО И САМ ДА СЕ ОСИГУРЯВА НА СУМА КОЯТО ПРЕЦЕНЯВА.

Така е. Обаче съм имал случаи, когато идват работници да се жалват, че са получили част от заплатите под масата. На ведомоста обаче пише друго.Защо не се жалваха тогава и да си платят полагаемото, а когато ги освободят от работа? ЗАЩОТО БЪЛГАРИНА Е ИДИОТ ПО РОЖДЕНИЕ.

"Тези работодатели, които са изрядни, да идват при мен и да ми дават списъци на фирми в бранша, които правят нелоялен бизнес, които не плащат заплати, не плащат данъци, да идват при мен - аз се ангажирам заедно с НОИ и НАП да се направят пълни проверки в тези предприятия и ще има пълна непримиримост към тях, категоричен бе Тотю Младенов." Много нагъл стана тоя министър, то кой ли министър не е вече. Срам и резил Борисов, срам и резил. Хептен се оболшевизира кабинета ти. ДОБРАТА СТАРА ТОТАЛИТАРНА ЧЕНГЕСАРСКА ПРАКТИКА НА ДОНОСИТЕ И НОВИТЕ ДОСИЕТА - ВОДЕЩА ДЪРЖАВНА СОЦИАЛНА СТРАТЕГИЯ.

Като видиш речника и начина на мислене на пишещите, като усетиш липсата на елементарна култура и възпитание, като доловиш типичната за българина злоба и всезнайковщина, защо ли започваш да мислиш, че и това , което има, му е много...

Другарю Смотьо Младенов, имам 22 год.трудов и осигурителен стаж, 18 от които заверени,утвърдени, подписани и подпечатани в осигур. картони и книжки от Вашите служители като дати и суми; 4 год. съм била по трудов договор с напълно изрядни вноски. Оня ден разбрах, че с парите от НЗОК ВИЕ и ВАШЕТО поредно крадливо правителство плащате пенсиите, тоест в пенсионните фондове няма НИТО ЛЕВ. ВЪПРОС: КЪДЕ СА МИ ПАРИТЕ ЗА ТЕЗИ 20 ГОДИНИ - МОИТЕ И НА НЯКОЛКОСТОТИН ХИЛЯДИ САМООСИГУРАВЯЩИ СЕ ??? Все пак утвърдено и подпечатано от НОИ - НИЕ сме били през това време изрядната страна, а къде сте ВИЕ и ВАшето НОИ - в гъбите или в лайната? С Какъв сурат Вие излизате и говорите за плащане на осигуровки - та нали чинно вече 20 г. го правя и какво - няма нито лев спестен и наличен от това мое действие. ДАйте ми поне ЕДИН смислен довод всеки месец да продължавам да отделям по 100-120 лв. в НОИ?? и да не го наричам КРАЖБА, ГРАБЕЖ, ИЗНУДВАНЕ, РЕКЕТ и както си искате. Значи - да плащаме, че си нямаме друга работа, а Вие да блеете, че няма пари. Ами няма, защото сте некадърни и разсипници!!! То бива да ни правите да глупаци, ама доматето го ядем обелено, а не с корените. Бандити такива ... Не мога да ви гледам, слушам и понасям заради неадекватното поведение и отношение към нормалните, изрядни хора, каквито Вие явно, никога няма да бъдете!

Точно така е. Системата за социално осигуряване не е справедлива, защото няма индивидуални партиди. Освен това, фактът, че системата е в сериозен недостиг, е проблем на цялата държава, а не само на работещите в нея, така че е неморално и нечестно сега работещите да плащат за опоскването на пенсионните фондове. Какво трябва да се направи -- да се въведат изцяло индивидуални партиди + наследяването на средствата по тях, а сегашните пенсии да се финансират от бюджета. Бюджетът евентуално може да ползва кредит под формата на държавни облигации (с адекватна възвръщаемост) от индивидуалните партиди. В такава система има смисъл да се внася. В сегашната -- не.

Напълно съм съгласна и подкрепям - това е и моето мислене! Само че Ралин беше казал преди години " сит търбух за наука / в случая - за осигуровки/ глух. Ще им давам пари за едни празни думи и голи оправдания, тоест нищо насреща - защо?

Така и трябва.Така е навсякъде по света.

Боже мой, то сега няма работа за всички , при положение, че пенсионирането е на по-малка възраст. Освен гова и сега по-младите напират и гонят възрастните, които са на ръководни длъжности, ами след това?

Да почнат с проверки на всички работодатели, плащащи за средноквалифицирана техническа работа по-малко от 500 лева месечно. При заплата в договорите около 300 и додаване без оповестяване в НОИ на още 400 на ръка, уж да няма големи удръжки, всъщност най-много се ощетява работника, защото той няма право да поиска осигуряване над официално обявеното, а оттам и болничните му и компенсациите му и пенсията която би взел след падат наполовина.

А БЕ ТО ОЩЕ СИ ИСКАС СОЦА,ПЪРВА КОНТРОЛА, ВТОРА И Т.Н, ЗАЩО НЕ СТАНЕШ ФИРМА И ДА ИЗДАВАШ Ф-РА НА РАБОТОДАТЕЛЯ СИ ЗА ТОВА КОЕТО ТИ ПЛАЩА И ОТ ТУК НАТАТЪК ТИ СИ ВНАСЯЙ НА КОЛКОТО СИ ИСКАШ ОСИГУРОВКИ. ВСЕКИ ПИЩИ ПО СТАР ОБИЧАЙ АМА АКО ТОЙ Е РАБОТОДАТЕЛ НА СЕБЕ СИ ЩЕ ПЕСТИ.

А на тебе ясно ли ти е, че осигуровките не се плащат 100% от работодателя? Ако трябва да се простиш с 80 или 100 лв от заплата, за да си плащаш осигуровките, вместо да си ги получаваш и харчиш по твое усмотрение, друга песен ще запееш. Много работници си мислят, че работодателя им е длъжен и се оправдават с него, а не искат да поемат своята отговорност. При укрити осигуровки вина има и работника, защото не е платил своята част, а ползата е само за работника. Ей на такива тъпи овце, като теб разчита Тотю, за да симулира дейност. До сега за 5 стотинки работа не е свършил.

Е как ще се борите със сивата икономика като я стимулирате по нсякакъв начин? Няма да дойдат повече пари от увеличението, напротив ще ви паднат приходите. Не се ли научихте, че синдикатите са комуноидни кретене, които освен личните си интереси, друго не защитават. С кой ще правят масовите си протести с Кремиковци дето вече го няма ли?

е сега вкараха мафиотите вкл от БКП БСП СДС ДПС и други които при реален курс лев долар едно към пет 1989 година така управляваха че укриха или откраднаха и вноски и спестявания

ЦИТАТ: "Тези работодатели, които са изрядни, да идват при мен и да ми дават списъци на фирми в бранша, които правят нелоялен бизнес, които не плащат заплати, не плащат данъци, да идват при мен - аз се ангажирам заедно с НОИ и НАП да се направят пълни проверки в тези предприятия и ще има пълна непримиримост към тях, категоричен бе Тотю Младенов. " И АКО НЯКОЙ МИ ИМА ЗЪБ, ОТИВА ПРИ МИНИСТЪРА И МЕ ТОПИ... ВЪВРИ ПОСЛЕ ДОКАЗВАЙ, ЧЕ НЕ СИ КАМИЛА